ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θεοί και Δαίμονες και ένα παράδοξο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Θεοί και Δαίμονες και ένα παράδοξο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Vril23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
wolfowitzΜέλος
26/07/2005, 14:36:17
Dying_Incubus
quote:
Δε νομίζω...Εγώ δεν έχω καμία θρησκεία στο κεφάλι μου.

Και βεβαια εχεις, αυτη: "Η Χριστιανική θρησκεία προκαλεί τον τρόμο οτι αν δεν πιστεύεις στον Θεό θα βρεθείς στη Κόλαση να καίγεσαι αιώνια στο πύρ το εξώτερον!" Αυτος ειναι ο δικος σου χριστιανισμος που τον πολεμας γιατι τον πιστευεις (δεν νοιαστηκες για αντιστοιχες αποψεις αλλων θρησκειων)
quote:
Όσον αφορά το ειρωνικό σου σχόλιο, κοίτα εσύ αν το κεφάλι σου εσένα σου είναι χρήσιμο κι άσε εμένα τον "πτωχώ τώ πνεύματι"...

εγω δε σε ειπα "πτωχώ τώ πνεύματι", Ουτε μιλησα για το δικο σου κεφαλι (το οποιο μπορεις να χειριστεις κατα το δοκουν)
Αναφερομουν σε προγενεστερο σχολιο μου για την επιδραση των προκαταληψεων στην ερμηνεια αντικειμενικων φαινομενων, σχολιο που το post σου το επιβεβαιωνει

Edited by - wolfowitz on 26/07/2005 14:37:49

26/07/2005, 17:10:39
Μα, η αντικειμενικότητα με έφτασε στο να έχω αναζητήσει μερικά πράγματα....
Δεν πιστεύω σε κανένα Χριστιανισμό για να τον παλεύω.
Αν πίστευα, θα είχα πάει να προσευχηθώ πουθενά...
28/07/2005, 17:33:04
quote:
Μα για ποιά επιλογή μιλάς, φίλε μου?
Η Χριστιανική θρησκεία προκαλεί τον τρόμο οτι αν δεν πιστεύεις στον Θεό θα βρεθείς στη Κόλαση να καίγεσαι αιώνια στο πύρ το εξώτερον!
Ακόμα και στη Καινή Διαθήκη που ο Γιαχβέ παρουσιάζεται ως στοργικός πατέρας η ιδέα αυτή είναι προφανής. Άρα για ποιά ελευθερία μιλάμε?
Σχετικά με τους διωγμούς, τα εγκλήμτα της Ιεράς Εξέτασης κτλ κτλ ο καλός Γιαχβέ γιατί δεν τα απέτρεψε ώστε να γλυτώσουν επιτέλους τα τέκνα του απ' όλα τα δεινά?

Προφανώς δεν διάβασες αυτά που γράφω.Λοιπόν:
quote:
Η Χριστιανική θρησκεία προκαλεί τον τρόμο οτι αν δεν πιστεύεις στον Θεό θα βρεθείς στη Κόλαση να καίγεσαι αιώνια στο πύρ το εξώτερον!

Εχεις Διαβάσει τη γραφή ποτέ;Γιατί 1ον:Δεν αναφέρει πουθενά Χριστιανούς και 2ον:Δεν γράφει ότι αν δεν πιστεύεις στον Θεό της Χριστιανικής Θρησκείας και δη των παπάδων θα καείς στο πυρ το εξώτερον.Αμα κλέβεις,βιάζεις,δολοφονείς κτλ ΜΠΟΡΕΙ και να καείς στο πυρ το εξώτερον,ότι κι αν σημαίνει αυτό.
quote:
Σχετικά με τους διωγμούς, τα εγκλήμτα της Ιεράς Εξέτασης κτλ κτλ ο καλός Γιαχβέ γιατί δεν τα απέτρεψε ώστε να γλυτώσουν επιτέλους τα τέκνα του απ' όλα τα δεινά?

Ποια τέκνα του;Αυτά που κάνανε τους διωγμούς ή αυτά που διώκονταν; Και αν τό κανε που θα ταν η επιλογή;Σαν playstation θα μασταν. Οταν αναφέρεσαι στη γραφη μην την ταυτίζεις με μια θρησκεία,είναι λάθος.Η αγία γραφή κυρήττει έναν τρόπο ζωης.Οι θρησκείες το εκμεταλλεύονται αυτό για να κατευθύνουν τις μάζες.Πάντα αυτό κάνανε.Δεν φταίει ο Θεός για τις επιλογές μας.Και στην τελική ακόμα και να μην υπάρχει Θεός,το να τηρούσαμε τον τρόπο ζωης που κυρήττει η Γραφη δεν θα κανε κακό σε κανέναν.Απλώς θα πεινάγανε λιγότεροι.