- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
άφησα εσκεμμένα τον χρόνο να κυλήσει, δίνοντας την ευκαιρία στον αγαπητό NOMIMON να επιλέξει...
Αν δεν υπάρξει κρούσις από πλευράς του κι εφόσον δε θα απουσιάσει κάποιος λόγω εκλογών, νομίζω ότι μπορούμε να κανονίσουμε κάτι για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Και πέρασε το Σάββατο....
Και πέρασε η Κυριακή...
Και ουδείς δε θέλησε μαζί μου,
έναν καφέ να πιεί...
Φίλε Κέλσε,
σου έστειλα email (σ' αυτό που είδα στο προφίλ σου) από την
26/02/04, γιατί δεν ήθελα να επιβαρύνω το θέμα με προσωπική αλληλογραφία.
Δεν ξέρω γιατί αλλά προφανώς ποτέ δεν το πήρες.
Μιάς και ήρθαν έτσι τα πράγματα, να πω από δω λοιπόν ό,τι περίπου σου έγραψα:
Καμμία αντίρρηση (δε βλέπω το λόγο) να παρευρίσκεται οποιοσδήποτε στη συνάντηση, καλός ή κακός, πόσο μάλλον η zadok.
Ομως, σου έγραφα επίσης, η φύση της δουλειάς, συγκυρίες και προσωπικά προβλήματα, δεν επιτρέπουν στο χρόνο να φανεί γενναιόδωρος μαζί μου, τουλάχιστον για τις επόμενες 30 ημέρες.
Οπότε, μπορείς να πράξεις ανάλογα, χωρίς δέσμευση από μένα.
Συγγνώμη για την καθυστέρηση, ο δαίμων του email βλέπεις...
Χαιρετώ.
Edited by - NOMIMON on 02/03/2004 15:21:26
Πραγματικά ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ το e-maiil σου αγαπητέ Νόμιμε...
Κάποιος απο τους κακεντρεχείς του κυβερνοχώρου, μου το έχει μπλοκάρει.
Συγγνώμη λοιπόν που φάνηκα αγενής ως μη απαντώντας σου...
Επι της ουσίας, φυσικά και όποτε μπορείς θα πιούμε το καφέ...
Θα έχουμε την επικοινωνία μας...
Αγαπητή φίλη Ζαντόκ...
Ναι να πιούμε το καφέ μας...
Σάββατο απόγευμα καλό ακούγεται...
Αγαπητέ Ryche...
Ελα και σύ στη παρέα μας...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
That every wight that hath discrecioun
Hath herd somwhat or al of his fortune.
This wyde world, as in conclusioun,
He wan by strengthe, or for his hye renoun
They weren glad for pees unto hym sende.
The pride of man and beest he leyde adoun
Wherso he cam, unto the worldes ende.

Η ιστορία του Αλέξανδρου είναι τόσο διαδεδομένη,
ώστε ο κάθε άνθρωπος που έχει διάκριση
να ξέρει λίγα ή και πολλά για την τύχη του.
Αυτόν τον μεγάλο κόσμο, καταλήγουμε,
τον κέρδισε είτε με τη δύναμη, είτε με την φήμη του
που ανάγκαζε όλους να του ζητάν την ειρήνη.
Γκρέμισε την περιφάνεια κάθε ανθρώπου και θεριού
όπου κι αν πήγε, έως τα πέρατα της γης.
Geoffrey Chaucer - Canterbury Tales (The monk's tale) Γράφτηκε ~1390; Πρώτη έκδωση 1473
Με τέτοιες ιστορίες λοιπόν εψυχαγωγούντο οι προσκυνήτες στον τάφο του αγίου Θωμά Α'Μπέκετ τον μεσαίωνα.
Έτσι λοιπόν δηλώνω και εγώ παρουσία και κάποιο ενδιαφέρον για το τοπικ, αλλά πιο πολύ περιέργια, για αυτό που μου μοιάζει εδώ ως κούλτα (cult) του Αλέξανδρου.
Ειχα ακούσει, βέβαια, οτι υπήρχαν πρωτόγονοι λάοι στις περιοχές που κατέκτησε ο Αλέξανδρος, που πιθανώς να είχαν δημιουργήσει κούλτες, όπως παρουσιάζεται στην συμπαθητική ταινία των Michael Caine και Sean Connery, "The Man Who Would be King", από την ιστορία του "αδελφου" Kipling. ΄Ήξερα επίσης οτι κάποιοι Αιγύπτιοι τον βλέππαν σαν γιό του Άμμονως-Διος.
Άλλα και σαν Αιωνια Ψυχή και αντικείμενο λατρείας, μου φαίνεται κάπως υπερβολικό.
Πολλοί πολιτισμοί έχουν τον μύθο του κατακτητή βασιλιά που θα επιστρέψει. Στην Αγγλία, π.χ. υπάρχει ο μύθος του Βασιλιά Αρθουρου, που έχει κάποιες ομοιότητες με τον Αλέξανδρο, και θεωρείται "The Once and Future King", (Ο Πρώην και Μελλοντικός Βασιλιάς). Οι Ιουδαίοι, επίσης, περιμέναν έναν βασιλιά κατακτητή γι'αυτό τους είχε ξυνίσει ο Ιησους.
Αλλα στους κύκλους του εσωτερισμού, κανεις δεν περιμένει σοβαρά ττην "Επιστροφή του Βασηλιά". Εννοείται οτι είναι αλληγορία, και το θέμα υπο συζήτηση είναι η Εσωτερική επιστροφή του βασηλιά, η επαναφορά της Βασιλικής Αρχής μέσα μας. Ελπίζω περι αυτού να μιλάμε.
Τώρα αν ο Αλέξανδρος ήταν "μεγάλη ψυχή" ή ένας πετυχημένος Καίσαρας, δεν νομίζω οτι έχει και τόση σημασία.
Τα λεγόμενα για την σχέση του με τους Δραβίδες και το Mohenjo-Daro / Harrapa ομολογώ οτι δεν τα κατάλαβα καθόλου, θα τα ξαναδιαβάσω, αλλα δεν βλέπω την σχέση...
Τέλος, να σας ψυχαγωγήσω λίγο με δυο είκονες απο το βιβλίο "Ο Αλέξανδρος του Μεσαίωνα" του George Cary (Cambridge Univ. Press 1956). Βλέπουμε τον Αλέξανδρό να κατακτά και τον αέρα (με το μαγικό άρμα του), και την θάλασσα (με το υποβρύχιό του)!!!
Έβγαλα τις εικόνες, μια που μου το ζήτησε η Α.Σ., και τις έχω τώρα σε αυτό το link
Χώρια τα αστεία όμως, θα ήθελα να καταλάβω λίγο καλύτερα το σκεπτικό σας...
Φιλικά
Κ.
Edited by - kynikos on 06/03/2004 17:13:33
quote:
Αλλα στους κύκλους του εσωτερισμού, κανεις δεν περιμένει σοβαρά ττην "Επιστροφή του Βασηλιά". Εννοείται οτι είναι αλληγορία...
Εξαρτάται τί εννοείς "αλληγορία"... χι χι
Μη λες τέτοια πάντως στη χώρα της Elisabeth!!!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Η έμπρακτη φιλοσοφία σταμάτησε στο Αλέξανδρο.
Απο κεί και πέρα το μόνο που βλέπουμε είναι οι διάφορες εκδηλώσεις της σοφιστιώδους δεοντολογίας.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΥΝΙΚΕ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΕΥΣΤΟΧΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚ...:)
quote:
Αλλα στους κύκλους του εσωτερισμού, κανεις δεν περιμένει σοβαρά ττην "Επιστροφή του Βασηλιά". Εννοείται οτι είναι αλληγορία, και το θέμα υπο συζήτηση είναι η Εσωτερική επιστροφή του βασηλιά, η επαναφορά της Βασιλικής Αρχής μέσα μας. Ελπίζω περι αυτού να μιλάμε.
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΣΩ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΦΕΤΕΙΡΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΦΕΤΕΡΙΖΕΤΑΙ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗΣ ΜΟΥ...ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΑΥΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΑΥΤΟ ΙΗΣΟΥ.
ΣΥΣΚΟΛΗ Η ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑ..ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΗΔΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΩ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΑΡΧΙΚΑ ...ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΝ...
ΑΦΟΥ ΤΟ Ν'ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑΠΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ "ΕΙΣ ΑΤΟΠΟ"..
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ "ΙΣΧΥΡΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΓΩ" ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥΣ(...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 'Η ΙΗΣΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ ΕΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΕΩΣ...:)
ΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΒΙΩΤΕΣ" (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΚΕΛΣΟΣ)+ΤΙΣ ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ....
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΟΤΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑΙΖΩ ΕΣΩ..
ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟΥ..(ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ)
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ Η ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ...
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..ΤΗΣ ΔΙΤΟΤΗΤΑΣ....ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ...
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΑΤΡΑΠΟ ΟΧΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ...ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ..ΑΛΛΑ ΟΝΤΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ..ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ....ΕΝΤΟΣ...ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΤΟΣ....
ΧΜ...ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΩΡΑ..ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ...;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ...ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ....
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 33....ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΗ....ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ...ΕΝΤΟΣ..ΜΟΥ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ
(..ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...:)
ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΥΝΕΡΕΙΡΜΩΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΟΝΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ...ΕΝΤΟΣ .
ΟΣΟΙ ΠΑΛΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗΣ...ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ.
ΚΑΛΩΗΡΘΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ
ΚΥΝΙΚΕ +STEELSPRING...
(ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ, ΦΙΛΕ ΚΥΝΙΚΕ ,ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ,ΣΕ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑ +ΑΡΓΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ν'ΑΝΟΙΞΕΙ...ΣΝΙΦ)
ΠΡΟΚΑΤΆΒΟΛΙΚΑ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ :)

Θα τροποποιήσω τις εικόνες σε hyperlink, μια που μου το ζητάς σαν αρχική συγγραφέας.
Θα σου επισημάνω όμως οτι τις είχα επεξεργαστει ειδικά ωστε να μήν πίανουν πολύ χώρο, και είναι γύρω στα 20 kilobyte η κάθε μία.
Αντιθέτως, η φωτο που παραθέτεις του Αλέχανδρου και της Ρωξάνης είναι 320 kilobyte, δηλαδή περίπου δεκαπλάσια σε μέγεθος, και μαλλόν αυτή είναι που καθυστερεί την φόρτωση της σελίδας.
Κ.
τί οθόνη έχεις στον υπολογιστή σου;
Σ' εμάς εδώ πάντως, έχει χαλάσει το σετάρισμα της οθόνης μετά το μήνυμά σου.
Χρειάζεται επέμβαση από τους υπεύθυνους του esoterica ή μία αλλαγή από πλευράς σου.

quote:
τί οθόνη έχεις στον υπολογιστή σου;
Σ' εμάς εδώ πάντως, έχει χαλάσει το σετάρισμα της οθόνης μετά το μήνυμά σου.
Χε, χε, φαίνεται έφερα μιά καινούργια οπτική στο ζήτημα, που δεν περνάει εύκολα!!! (Αλληγορικά μιλώντας πάντα)
Δεν ξέρω αν έχει σημασία η οθώνη (εγω έχω 1152χ864) αλλα πάντως χρησημοπόιησα τα tag που δίνει το snitz-esoterica, κι έτσι θα έπρεπε να φαινεται εντάξει. Κάνω άλλη μία αλλάγη, πείτε μου αν παρουσιάζει ακόμα πρόβλημμα. Το δοκίμασα και σε μικρή οθώνη (800χ600) και δεν παρουσιάζει πρόβλημμα.
Κ
Edited by - kynikos on 06/03/2004 15:07:24