ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dying_Incubus36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/02/2007, 04:13:02
quote:
ακούστε οπωσδήποτε το καινούριο των within temptation. ακούγεται λίγο mainstream [φέρνει λίγο σε evanescence] αλλά είναι πολύ καλοδουλεμένο.

Συμφωνώ καλοδουλεμένο μέχρι αηδίας, αλλά πολύ mainstream.
crucifire, δεν πιστεύω να σου αρέσουν οι Evanescence!
Ακόμα δεν έχω ακούσει το καινούργιο των Manowar...

quote:
Παιδιά, βρήκα το συγκεκριμένο album από τους Samsas Traum που έλεγε η Brie Boy!

Δυστυχώς δεν το άκουσα ολόκληρο γιατί δεν προλάβαινα εχθές αλλά 2 - 3 τραγούδια που άκουσα είναι πολύ καλά!
Θα ακούσω και τα υπόλοιπα και θα σας πω περισσότερα σχόλια...

Βρήκα και εγώ το Oh Luna mein. Τι να πω!
Φα..ντα..στι..κο!!!!
Τα πιο δαιμονικά φωνητικά που έχω ακούσει ποτέ με μουσική που περιέχει στοιχεία από black, ambient και darkwave.

Τελικά οι Γερμανοί γράφουνε ιστορία στην μουσική.

jimmythe_weedΝέο Μέλος
27/02/2007, 06:58:17
quote:

Astronomica-Manilla Road Ο παραπάνω ύμνος είναι από το θεικό Open the Gates του 1985.

Πολυ δυνατη επιλογη αν και προσωπικα, αγαπημενος τους δισκος ηταν ο αμεσως επομενος που βγαλαν το The Deluge! Απο κει διαλεγω το ομωνυμο τραγουδι!Απιστευτο!

Jimmy the Weed
Long Live Rock N Roll
Long Live RAINBOW

Edited by - jimmythe_weed on 27/02/2007 07:00:44

27/02/2007, 08:38:40
quote:
κοίτα, απ' ό,τι έχω καταλάβει, τα πιο ανθεκτικά αυτιά εδώ μέσα, τα έχει ο D_I, οπότε πρέπει να γίνει ο επίσημος δοκιμαστής μας!

Χαχα!
Κι όμως, φίλε crucifire, έχω αρκετά "ιδιότροπα" αυτιά κι αποκλείω αρκετά ακούσματα!
Τους Dol Ammad δεν τους άκουσα πάντως.

Σχετικά με τους Within Temptation και το καινούριο τους άλμπουμ με τίτλο The heart of everything, το άκουσα πάλι εχθές ολόκληρο.
Έχει μερικά καλά τραγουδάκια (Hand of sorrow, Our solemn hour, What have you done) και γενικά είναι καλοδουλεμένο.

Λίγο προς mainstream όντως πηγαίνει αλλά δεν βαριέσαι?
Ομολογώ πάντως πως η Sharon den Adel έχει πάρα πολύ καλή φωνή, κι αυτό το λέω έχοντας ακούσει όλες τις δισκογραφικές δουλειές του συγκροτήματος.

Πρόσφατα βρήκα και κάτι unreleased tracks του συγκροτήματος...

In anticipation of my resurrection...

27/02/2007, 14:53:30
quote:
Λοιπον ο καθενας να θυμηθει εναν αδικοχαμενο metal ημνο του.Τραγουδι απο μπαντα που χαθηκε αδοξα.

μιλάμε για παλιές μπάντες, ή γενικά; γιατί εγώ έχω ένα μέταλ ύμνο που περνάει απαρατήρητος, αλλά η μπάντα υπάρχει ακόμα. το metal is forever των primal fear [o kircher το ξέρει στάνταρ]

quote:
crucifire, δεν πιστεύω να σου αρέσουν οι Evanescence!

να σου πω, δεν ξέρω πόσο τους έχεις ψάξει, αλλά το δεύτερό τους άλμπουμ [fallen] έχει μερικά πολύ καλά τραγούδια, που ποτέ δεν προβλήθηκαν από τα media γιατί ήταν πολύ δύσπεπτα για το μέσο 15χρονο κοριτσάκι...
και είχαν κάνει και πολύ καλό show πρόπερσυ στο λυκαβητό. αν ερχόσουν προς τη μέση της συναυλίας, δεν καταλάβαινες ότι έπαιζε mainstream συγκρότημα. και να σου την αλήθεια, δεν ξεκίνησαν ως mainstream. αλλά είδαν τι πουλάει στο πατρίδα αμέρικα.
βέβαια εσύ που τους ζεις, ίσως να ξέρεις κάτι διαφορετικό από μένα...

quote:
Ομολογώ πάντως πως η Sharon den Adel έχει πάρα πολύ καλή φωνή

κι από φωνή... ***νάρα! σόρρυ κιόλλας gretel!

quote:
Πρόσφατα βρήκα και κάτι unreleased tracks του συγκροτήματος...

ααααγκρρρρρρρ... νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα τέτοια. βέβαι εγώ τα έχω από την εταιρία με κυρηλέ εξώφυλλο κλπ. !!!

27/02/2007, 18:21:01
quote:
επειδή τα emoticon-ικά μου είναι λίγο σκουριασμένα, θύμησέ μου τι σημαίνει:

Σημαίνει φιλάκια.

quote:
κι από φωνή... ***νάρα! σόρρυ κιόλλας gretel!

Μπα ελεύθερα φίλε μου!!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
27/02/2007, 19:11:24
quote:
Σημαίνει φιλάκια.

A

quote:
Μπα ελεύθερα φίλε μου!!!

ε, εντάξη, είπαμε να κρατήσουμε κι ένα επίπεδο, επηδή ο D_I βαράει!

και επειδή ξεχάστηκα πριν, άκουσα το ocean dynamics των dol ammad.
αρκετά καλό. θέλει να το ακούσεις αρκετές φορές, όχι γιατί έχει δύσκολες μελωδίες, αλλά γιατί έχει πολλά ηχιτικά επίπεδα.
θα ευχαρστήσει τους λάτρεις του μέταλ, αλλά και του ψυχεδελικού επικού τρανς, της ατμοσφαιρικής [σε κάποιες φάσεις νόμιζα ότι άκουγα jean michelle jarre] και γενικά είναι ένα πολυεπίπεδο crossover διαφόρων μουσικών ειδών, που ενώ δεν είναι αμιγές μέταλ, θα εντυπωσιάσει αρκετούς από δω μέσα.

quote:
έχω αρκετά "ιδιότροπα" αυτιά κι αποκλείω αρκετά ακούσματα!

μέχρι κι εσένα!

αξίζει να παρατηρηθεί ότι ο holtzwarth [προφέρεται χόλτσβαρτ] των rhapsody πιάνει κι εδώ τρελές ταχύτητες, και η χοροδία [κυρίως το αντρικό μέρος] θυμίζει Therion εποχής lemuria [yeeeeeaaaaahhhh].

σίγουρα ψαγμένο - σίγουρα όχι για όλους και για όλες τις ώρες!

28/02/2007, 05:25:50
@crucifire
quote:
να σου πω, δεν ξέρω πόσο τους έχεις ψάξει, αλλά το δεύτερό τους άλμπουμ [fallen] έχει μερικά πολύ καλά τραγούδια, που ποτέ δεν προβλήθηκαν από τα media γιατί ήταν πολύ δύσπεπτα για το μέσο 15χρονο κοριτσάκι...

Η αλήθεια είναι πως δεν τους έχω ψάξει καθόλου γιατί στο αμέρικα τους πλασάρανε στην αρχή σαν γκρούπ για τα χριστιανόπουλα και μετά η τύπισσα, μόλις γίνανε γνωστοί, λέει "μα τι λέτε κύριε, εμείς;;;ουδεμία σχέση έχουμε" και κάπου μπερδεύτηκα, συν τα 15χρονα κοριτσάκια στα mall με τα t-shirt οπότε λέω μάλλον δεν είναι για τον Kircher.

quote:
γιατί εγώ έχω ένα μέταλ ύμνο που περνάει απαρατήρητος, αλλά η μπάντα υπάρχει ακόμα. το metal is forever των primal fear [o kircher το ξέρει στάνταρ]

Όιντως...οι Primal Fear είναι πολύ δυνατοί και το metal is forever είναι ύμνος.

quote:
και επειδή ξεχάστηκα πριν, άκουσα το ocean dynamics των dol ammad.
αρκετά καλό.

Να το ψάξω και εγώ να δω αν θα το βρω πουθενά.

@jimmythe_weed

quote:
αγαπημενος τους δισκος ηταν ο αμεσως επομενος που βγαλαν το The Deluge! Απο κει διαλεγω το ομωνυμο τραγουδι!Απιστευτο!

Έχεις δίκιο για το Deluge, είναι καλύτερο. Το open the gates το διάλεξα για συναισθηματικούς λόγους. Το είχα ακούσει για πρώτη φορά ως νεανίας στο χωριό σε μια κασσέτα TDK (ποιός τις θυμάται αυτές τις κασσέτες που κάναμε trade "τον παλιό εκείνο τον καιρό") και από τότε μου έχει κολήσει.

@Dying Incubus

Ίνκουμπε, θέλω να γράψεις ένα τραγούδι που θεωρείς ύμνο στο gothic.
Εγώ, με τα λίγα ακούσματα που έχω θα έλεγα το Bela Lugosi's Dead.
Εσύ;

28/02/2007, 07:46:24
Καλά, η Sharon den Adel είναι γυναίκα με τα όλα της, δεν διαφωνώ!
Και μιας και μιλάμε για την κοπελιά, ψάξτε το νέο videoclip του συγκροτήματος για το ντουέτο με τον Keith Caputo στο What have you done.

Από Evanescence έχω πολύ λίγα τραγούδια, μερικά είναι καλά.
Αλλά δεν τους έχω ψάξει κι ιδιαίτερα γιατί δε μου έκαναν και τίποτα το ιδιαίτερο.

Φίλε μου A. Kircher, ειλικρινά μου βάζεις δύσκολα!
Να διαλέξω από Sisters Of Mercy, Christian Death, Bauhaus, London After Midnight?

Ύμνο μπορώ να πω τα Temple of love, Alice, Detonation Boulevard από τους πρώτους, από τους δεύτερους τα Romeo's distress, Church of no return, από τους τρίτους τα Bela Lugosi's dead, A God in an alcove, από τους τελευταίους τα Sacrifice, Kiss...

Πρέπει να διαλογιστώ για να το βρω!

01/03/2007, 03:14:37
quote:
Πρέπει να διαλογιστώ για να το βρω!

Εγώ καλύφθηκα πάντως!

Ένας κορυφαίος δίσκος επικού παγανιστικού black metal που κυκλοφόρησε πρόσφατα και τον προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, αν δεν τους ενοχλούν τα black metal φωνητικά.

Moonsorrow-V(iides Luku) - Hävitetty

Λιγότερο φόλκ από τα προηγούμενα τους αλλά αρκετά ατμοσφαιρικό με στοιχεία από pink floyd, και μόνο δύο τραγούδια το ένα 30 και το άλλο 26 λεπτά. Το καθε ένα από τα δύο κομμάτια περιέχει διαφορετικά θεματικά στοιχεία, αλλά ο συνδυασμός είναι αρκετά πετυχημένος. Πολύ καλή παραγωγή για το είδος χωρίς όμως πολλές studio γυαλάδες και μπιχλιμπίδια.
Αυτή είναι η νέα όψη του black pagan metal και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος από την τροπή που έχει πάρει το είδος.
Οι στίχοι είναι στα Φιλανδικά, ήτοι ο Kircher δεν καταλαβαίνει Χριστό, αλλά πρέπει να μιλάνε για παγανιστικούς θρύλους και λατρείες των παλιών θεών οπότε καλοί θα είναι...
Αν το βρήτε, ακούστε το.

01/03/2007, 07:36:14
Black metal, ε?
Όχι όχι!
Φοβάμαι...

Θα το έχω στα υπόψιν μου, φίλε!

Υ.Γ. Ο διαλογισμός απέδωσε!
Βάλε Bela Lugosi's dead...

omΝέο Μέλος
30/06/2005, 17:25:50
Telika yparxei kapoios pou na pistevei stin istotria me tous anounaki?
mariha2912Μέλος
01/07/2005, 05:29:40
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟ? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΓΚΑΛΟΠ?

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ,ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ...

Lady CroftΜέλος
14/07/2005, 12:39:37
τι ειναι ανουνακι ρε παιδια?

x-filesΜέλος
14/07/2005, 13:40:16
Τι ειναι"anounaki"?
Καποια θρησκευτικη ομαδα ,καποιο μυστικιστικο ταγμα,ή καποιες εξωκοσμες
"θεικες οντοτητες"?
Εχουν συγκεκριμενες δραστηριοτητες και σκοπους?
Ειναι επικινδυνοι?
Πρεπει να φοβαμαι?
Μηπως το "anounaki"ειναι καποιο υποκοριστικο ονοματος??

LOVE IS THE ONLY TRUTH

14/07/2005, 13:52:24
Μπορείς να πάρεις μια ιδέα στο topic
"ANOYNAKI: Μια παρεξήγηση"

και στο άρθρο
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ

macedon

18/07/2005, 05:33:25
το θέμα αυτό απενεργοποιείται.

Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί σε κάποιο από αυτά που υπέδειξε ο macedon, τον οποίο και ευχαριστώ για τη βοήθεια στην αναζήτηση

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!