ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/09/2011, 17:07:29
quote:

quote:
Εαρινός

Α!!! Ρε Ζίπ...φίλε μου μιλάω για τις Θρησκείες και για τους ηθικούς προστακτικούς κώδικες με τους οποίους έχουν συνηθίσει να απευθύνονται στους "πελάτες τους"..

Και γιατί λες :

quote:
Εαρινός

Και θές να δεχθώ/ούμε ότι ένας ηθικός προστακτικός κώδικας [...]

Ποιος να θέλει να δεχθείς/είτε ; Εγώ ;

Τώρα με δουλεύεις ή πραγματικά δεν κατανοείς τι λέω..???
Εσύ δεν υπερασπίζεσαι τις Θρησκείες , τι ακριβώς συζητάμε τόση ώρα δηλαδή , ποιό είναι το αντικείμενο της "συζήτησής" μας???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
04/09/2011, 17:10:44
quote:
Εαρινός

Ωστόσο θα παρατηρήσω το εξής.."Μέσα απο τον "λόγο" σου , διαφαίνεται καθαρά η μη γνώση ψυχολογίας , όχι ότι είναι κακό αυτό αλλα αναπόφευκτα κρίνεις και εξετάζεις τα πράγματα -κατα την άποψή μου- πολύ επιδερμικά και συντονίζεσαι με λαϊκές απόψεις...

Ο λαός φίλε, είναι σοφός. Μακάρι και κάποιοι που μας κυβερνούν να μπορούσαν να το κάνουν αυτό ...

04/09/2011, 17:14:00
quote:

quote:
Εαρινός

Γιατί το παλεύεις τόσο σθεναρά το πράμα...αφού κατ'ουσίαν συμφωνούμε...και ξέρεις τι λέω/εννοώ...

Μα ... τι συμφωνούμε ; Εσύ λες πως η εξομολόγηση είναι φαρσοκωμωδία. Έτσι δεν λες ;

Προκύπτει απο τις θέσεις μου ότι είναι φαρσοκωμωδία...η σοβαρότητα με την οποία γίνεται η εξομολόγηση -κατα τ'αλλα...- και οι προσπάθειες που γίνονται και απο τα δυό τα μέρη να πείσει ο ένας -παππάς- τον άλλο -πιστό- ότι εκείνη την ώρα κάνουν κάτι το σοβαρό και αξιόπιστο...ανάμεσα βεβαίως σε "αλήθειες" ... ψέμματα και παραπλανήσεις....σαν τον παιδόφιλο που λέει.." Δεν το ήθελα , ο διάβολος με παραπλάνησε και δεν το κατάλαβα..." , η πλάκα είναι ότι ο αχρείος ο άρρωστος το έχει πεί τόσες φορές αυτό ως δικαιολογία , που έχει πείσει και τον εαυτό του.....

04/09/2011, 17:15:11
quote:

Ο λαός φίλε, είναι σοφός. Μακάρι και κάποιοι που μας κυβερνούν να μπορούσαν να το κάνουν αυτό ...

Όσο και οι επιλογές και τα αποτελέσματά του....

04/09/2011, 17:19:35
Ρε φίλε, κουβεντιάζουμε μαζί και λες [ πω, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κουβεντιάσει κάποιος μαζί σας. Βασικά, δεν ξέρετε τι λέτε και πρέπει κάθε φορά να τα βάζει κάποιος από την αρχή με quotes για να σας εξηγεί. Πραγματικά πολύ κουραστικό και ... ενεργοβόρο ]

quote:
Εαρινός

[...]

Δηλαδή , για πές μας και μάς -περιμένω να μας δείξεις και με χαρά θα μελετήσω/ουμε- που ακριβώς στα "Ιερά βιβλία" υπάρχει το θεωρητικό εκείνο υπόβαθρο που καθιστά έναν Παππά , ικανό να επέχει θέσεως ψυχολόγου...???

Και θές να δεχθώ/ούμε ότι ένας ηθικός προστακτικός κώδικας , μπορεί να μεταβάλλει την εσωτερική κατάσταση ενός ψυχολογικού υποκειμένου , επιφέροντας διαφορετικές σκέψεις και πρακτικές??? [ Που απευθύνεται η ερώτηση ; Σε μένα δεν απευθύνεται ; Εμένα δε ρωτάς ; Λες "Και θες να δεχθώ", εγώ να θέλω δηλ. εσύ να δεχθείς, "ότι ένας ηθικός προστακτικός κώδικας" κτλ. κτλ. Και σου απαντώ : Σου μίλησα εγώ αγόρι μου για ηθικούς προστακτικούς κώδικες ; Αφού δεν σου μίλησα καν γι' αυτό, πως γίνεται να θέλω να δεχθείς κάτι για ηθικούς προστακτικούς κώδικες ; ]

Θα ήταν τουλάχιστον αστείο κάτι τέτοιο και ασφαλώς έναν αδαή θα μπορούσα να τον δικαιολογήσω διότι δεν γνωρίζει...αλλα οι έχοντες μια σχετική γνώση γνωρίζουν ότι αυτό μόνο στην σφαίρα της φαντασίας μπορεί να επιτευχθεί φίλε μου...

[...]

04/09/2011, 17:22:51
quote:
Εαρινός

Προκύπτει απο τις θέσεις μου ότι είναι φαρσοκωμωδία...η σοβαρότητα με την οποία γίνεται η εξομολόγηση -κατα τ'αλλα...- και οι προσπάθειες που γίνονται και απο τα δυό τα μέρη να πείσει ο ένας -παππάς- τον άλλο -πιστό- ότι εκείνη την ώρα κάνουν κάτι το σοβαρό και αξιόπιστο...ανάμεσα βεβαίως σε "αλήθειες" ... ψέμματα και παραπλανήσεις....σαν τον παιδόφιλο που λέει.." Δεν το ήθελα , ο διάβολος με παραπλάνησε και δεν το κατάλαβα..." , η πλάκα είναι ότι ο αχρείος ο άρρωστος το έχει πεί τόσες φορές αυτό ως δικαιολογία , που έχει πείσει και τον εαυτό του.....

Α, καλά. Ε, κι εμένα από τις θέσεις μου προκύπτει ότι δεν είναι φαρσοκωμωδία. Κάτι σε ρώτησα για αποδείξεις, για επιχειρήματα όμως. Έχεις ;

04/09/2011, 17:30:33
quote:

Κάβειρος..

"ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΤΕΘΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΝΕΙ;;; ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ
ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ; ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ, ΝΑ
ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΜΕ; ΕΑΝ ΔΕ ΖΗΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ, ΤΙ ΣΟΪ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΕ "ΦΟΡΜΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΕΙΝΑΙ" ΜΑΣ ΣΕ "ΑΥΛΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ; ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΟΓΟ ΟΝ, ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΓΝΩΣΗ ΝΑ
ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η
ΒΟΥΛΗΣΗ!!!!

ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ".

Καλώς ήρθες φίλε μου και "καλά ταξίδια" στην εδώ παρουσία σου...
Θα ξεκινήσω απο την τελευταία παράγραφο του λόγου σου , περί ελλόγου όντος και θα παρατηρήσω το εξής ... ερωτώντας...
Πόσο έλλογο όν είναι ο άνθρωπος και απο που αυτό προκύπτει???
Πόσο και σε ποιά αναλογία -σε σχέση με την λογική του- είναι συναισθηματικό όν???
Τα συναισθήματα -όλα- τα ορίζει συνειδητά ή προκύπτουν ασυνειδήτως εν πολλοίς και τον χειραγωγούν αλλα και τον κατευθύνουν???

Στην αρχή της τοποθέτησής σου , αναφέρθηκες περί ειλικρινούς εξομολόγησης...
Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος σε τούτο τον κόσμο που προσερχόμενος σε όποιο παππά και εκκλησία , μπορεί να πεί ότι γνωρίζει τις ασυνείδητες εκείνες παραμέτρους που τον ώθησαν σε όποιες παραβατικές πράξεις και την εσωτερική του ψυχολογική έδραση -κατάσταση- και την εξομολογήθηκε στον/ους παππά/παππάδες ή απλά προσερχόμενοι εξομολογούνται μια πράξη τους που καμμιά σχέση δεν έχει με τις πρωτογενείς κρυφές -αυνείδητες- αιτίες που τον ώθησαν σε κάθε παραβατική πράξη του???
Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος σε τούτο τον κόσμο που θεωρεί ότι εξομολογούμενος μια πράξη του , θα μπορέσει ο οποισδήποτε παππάς να μεταστρέψει/μεταβάλλει την εσωτερική ψυχική του κατάσταση???
Για όποιον γνωρίζει γενικά κάποια πράγματα , αυτό είναι απλά και μόνο μια ουτοπία και μια μεγάλη αναλήθεια φίλε μου και θεωρώ ότι δημιουργεί μεγάλο πόνο και δυστυχία στις ζωές των ανθρώπων φίλε μου...
Η συγχώρεση έλυσε ή λύνει τα προβλήματά μας , κανείς δεν θα πίστευε σε τέτοιες λίαν παιδιάστικες -ζητώ συγγνώμη απο τα παιδιά , σχήμα λόγου είναι- και αφελείς σκέψεις...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΑΡΙΝΕ.....
ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΦΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΗ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑΙ η ΟΧΙ?
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ, ΛΙΓΟ,ΠΟΛΥ,ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΘΕΩΡΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΟΘΕΤΗΣΗ, (ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ), ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ
ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΙΣΟΡΟΠΗΣΩ....ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ,
ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΛΙΓΟ,ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΚΥΡΙΑΧΗΣΕΙ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ ΛΟΓΙΚΗΣ, (ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΕΣΤΩ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ). ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΛΥ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ
ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ,ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ (ΣΥΝΗΔΕΙΤΟ η ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΟ),ΟΠΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ, ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ!!!
ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ???? ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΑΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ "ΕΛΛΟΓΟ ΟΝ" ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΛΟΓΟ¨", ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΝΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ "ΕΛΛΟΓΟ ΟΝ", ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,
ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, (ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ).
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ "ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ", ΕΔΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ, ΑΛΛΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΩ..... ΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ "ΒΟΗΘΕΙΑ".....
ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΠΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΔΥΟ
ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ "ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗΣ", ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΝΟΜΙΖΩ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ: ΤΗ ΠΙΣΤΗ.....ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΝΝΟΩ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗΣ....
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ "ΤΥΦΛΗΣ"
ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΚΥΛΩΣΗΣ.

04/09/2011, 17:32:46
quote:
Εαρίνός

Εσύ δεν υπερασπίζεσαι τις Θρησκείες , τι ακριβώς συζητάμε τόση ώρα δηλαδή , ποιό είναι το αντικείμενο της "συζήτησής" μας???

Δεν υπερασπίζομαι τις θρησκείες. Η θέση μου για το συγκεκριμένο θέμα είναι η παρακάτω και συγνώμη που πρέπει να την επαναλάβω, αλλά φίλε, δεν ξέρεις ούτε να διαβάζεις, ούτε να γράφεις.

quote:
zip

Για να τοποθετηθώ γενικότερα στο θέμα, η δική μου άποψη είναι πως σε μία θρησκεία υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι αξιόπιστα και αληθινά και άλλα που δεν είναι. Μια αλήθεια που λέγεται π.χ δεν σημαίνει πως δεν είναι αλήθεια επειδή μόνο και μόνο λέγεται μέσα από μια θρησκεία.

04/09/2011, 17:42:37
quote:
starstruck

Αυτά που είναι γραμμένα, εσύ που λες ότι προφανώς δεν ξέρω, χωρίς να με ξέρεις είναι εντελώς αντίθετα με αυτά που λες εσύ εδώ πέρα. Να ξεκαθαρίσω ότι με φανατικούς δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση, διότι αυτός που είναι φανατικός και προσκολλημένος σε κάτι, παραδέχεται απλά το πόσο ηλίθιος είναι. Συζήτηση θέλω να κάνω, εγώ προσωπικά, μόνο με άτομα που σκέφτονται και δεν παίρνουν μασημένη τροφή. Τους άλλους, κολλημένους και στενόμυαλους δεν τους θέλω ούτε για συνομιλητές. Βέβαια το φορουμ είναι ελεύθερο και γράφει ο καθένας ότι θέλει. Απλά εγώ δεν πρόκειται να μπω στο τρυπάκι να συνομιλήσω με άτομα φανατικά και κολλημένα. [ Ούτε φανατικός είμαι, ούτε κολλημένος. Σε πληροφορώ πως είναι από τις λίγες φορές που συμμετέχω σε ένα τέτοιο θέμα, και γενικότερα δηλ. στην Ενότητα "Μύθος και Θρησκεία" δεν συμμετέχω πολύ. Έχω διαβάσει άπειρες κόντρες του macedon π.χ με άλλα μέλη, αλλά ουδέποτε "μπλέχτηκα" στα πόδια αυτών που διαφωνούν. Όσοι ασχολούνται με τις θρησκείες είναι κατά την άποψή μου, άνθρωποι αδύναμοι και ανασφαλείς. Ωστόσο, σέβομαι μέχρις εσχάτων την Πίστη του καθενός σ' αυτό που αποκαλεί "Θεό" ή "Θεούς".]

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η διδασκαλία που αναφέρει αυτός που και καλά καγχάζει ότι ξέρει τον Χριστιανισμό, υπάρχει ολόκληρη και στον Διογένη Λαέρτιο και στον Διόδωρο Σικελιώτη , οι οποίοι ήταν και πριν τον Χριστό. [ Πάρα πολύ καλά. Κανένα απολύτως πρόβλημα αγαπητέ μου. Ειλικρινά ] Αυτός που προανέφερε πριν να αφήσουμε τα πρόσωπα και να πάρουμε την διδασκαλία, άθελα του ίσως και από αμάθεια έδειξε τον δρόμο για περαιτέρω ψάξιμο και σκέψη. [ Δεν κάνω τίποτε ... "άθελά" μου ] Αφού λοιπόν δεν είναι προσωπικό το θέμα και αφορά απλά την διδασκαλία , δεν θα έχει κανείς φαντάζομαι αντίρρηση να αποτανθούμε σε άλλα πρόσωπα που είπαν τα ίδια, πέραν του λεγόμενου και υποτιθέμενου ευαγγελίου...Αλλιώς ψευδόμαστε όλοι οικτρά. [ Καμία απολύτως αντίρρηση. Ειλικρινά. Εδώ είμαστε για να το κουβεντιάσουμε. ]

04/09/2011, 17:50:39
zip

quote:
Η αλήθεια όμως, δεν αλλάζει. Υπάρχει αυτός ο Λόγος.

Έτσι λες εσύ.

quote:
Γιατί αν δεν υπήρχε, ε, δεν θα σε είχε απασχολήσει τόσο ρε macedon ώστε να κάτσεις και να γράψεις ένα ολόκληρο βιβλίο.

Δεν εξετάζω στο βιβλίο μου το αν ο Ιησούς είπε αυτά ή τα άλλα...

quote:
Έκατσες κι έγραψες ένα ολόκληρο βιβλίο ουσιαστικά γι' αυτόν τον Λόγο.

Όχι. Έκατσα κι έγραψα ένα βιβλίο που εξετάζει αν τα ιστορικά σημεία της ΚΔ είναι πραγματικά ή φανταστικά.

quote:
Βέβαια, το έγραψες για να δείξεις πως δεν υπάρχει όχι ο Λόγος

Το γιατί το έγραψα επέτρεψέ μου να το γνωρίζω καλύτερα από σένα. Το τι περιέχει, επίσης. Για το "λόγο" που αναφέρεις, γίνεται μια μικρή μνεία στην εισαγωγή. Δεν μ'απασχολεί.

quote:
Με συγχωρείς φίλε που στο λέω, αλλά στην ουσία μια τρύπα στο νερό έχεις κάνει.

Πάλι καλά. Άλλοι κάνουν πολλές τρύπες στο νερό και συνεχώς...

quote:
Αν μπορούσες με αποδείξεις να αναιρέσεις τον Λόγο, τότε ναι, θα είχε μια κάποια αξία αυτό. Εσύ όμως δεν αναιρείς τον Λόγο [ διαφωνείς σε κάποια σημεία του, ok, κι εγώ διαφωνώ ], αναιρείς το πρόσωπο που εκφέρει τον Λόγο.

Αυτή τη στιγμή κάνεις κριτική πάνω σ' ένα βιβλίο που ΔΕΝ έχεις διαβάσει, ΔΕΝ γνωρίζεις τι λέει μέσα, ΔΕΝ έχεις ιδέα σε τι αναφέρεται και ΔΕΝ μπορείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις με το περιεχόμενό του, το οποίο αγνοείς.

Θα έλεγα ότι είναι καθαρή ανοησία αυτό που κάνεις, αλλά ίσως εσύ μπορέσεις να το χαρακτηρίσεις καλύτερα.

macedon