ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ (ΚΙ ΑΛΛΗΣ) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ? (Υποψηφιότητα Μουσουλμάνας για υπερνομαρχία Θράκης) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ (ΚΙ ΑΛΛΗΣ) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ? (Υποψηφιότητα Μουσουλμάνας για υπερνομαρχία Θράκης) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

valgraph25 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
valgraphΜέλος
19/05/2006, 12:07:43
Σε περίπτωση που εκλεγεί η μουσουλμάνα στη Θράκη, σημαίνει ότι η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι (υπόθεση).
Ηδη άρχισαν, δήθεν ότι είναι Έλληνες να μιλούν για "μουσουλμανική" μειονότητα θέτοντας θέμα για την διδασκαλία της τουρκιής γλώσσας. Αρα μιλάμε για τουρκιή μειονότητα!...
Εαν όμως βγει τελικά, θα μιλάμε για πλειονότητα, αφού η πλειοψηφία που θα την ψηφίσει θα είναι μουσουλμάνοι.
Τώρα, με μια πολιτικό σε μια "θερμή" περιοχή, οι επιρροές είναι μεγαλύτερες στο να "βοηθήσουν μεγάλες δυνάμεις" σε περίπτωση που... υπάρξει κάποιο πρόβλημα (τα γνωστά με τη Γιουγκοσλαβία).
Επίσης η Γκιουλ, έχει και όλες τις προϋποθέσεις για να είναι η "καημένη, αυτή και ο ...λαός της" της όλης υπόθεσης! Γυναίκα, νεαρή, σπουδαγμένη δικηγόρος, επαναστάτρια ως προς το παλιό μουσουλμανικό καθεστώς και άλλα στοιχεία που μπορούν τελικά να πείσουν κάποιους πως ότι πρόβλημα προβάλει έχει δίκιο αυτή και όχι οι "φανατικοί ορθόδοξοι Έλληνες".
Και με λίγο σπρώξιμο από την τουρκία, όλα μπορεί να είναι πιθανά...
Βέβαια, και χωρίς αυτήν, κάποτε οι μουσουλμάνοι στη Θράκη, σίγουρα θα είναι πολύ περισσότεροι από τους ...ορθόδοξους. Κάποτε (και πολύ κοντά μάλιστα), ότι τους φουμάρουν ή ότι εντολή τους δωθεί "από τη μητέρα πατρίδα/τουρκία", θα την εκτελέσουν και θα απαιτήσουν.
Πιστεύω πως το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας είναι το καλύτερο.
Κι όλα αυτά μπορεί να θεωρηθούν ακραία υπόθεση, εγώ προσωπικά το βλέπω σαν "μια θολή εικόνα στο βάθος...".

.
20/05/2006

19/05/2006, 16:32:54

δικηγορος σπουδαγμενη στην Αθηνα και μιλαει σπαστα τα Ελληνικα - ακομη και τα αραπια με τα σι ντι μιλανε καλυτερα τη γλωσσα μας...

δεν αναγνωριζει την γεννοκτονια των Ποντιων!!!

ζηταει εκλογη του μουφτη απο τους μουσουλμανους, κατι που δεν γινεται ουτε στα ισλαμικα κρατη

η ιδια ειναι Πομακα, αλλά παιζει το παιγνιδι της Τουρκιας που επι δεκαετιες ανεχτηκαμε σαν κρατος, να "βαφτισει" τους μουσουλμανους Πομακους, Τουρκους

γνωριζετε οτι επι δεκαετιες οι Τουρκοι χρηματοδοτουν σχολεια τουρκικης γλωσσας και εφοδιασαν με δορυφορικα πιατα ολους τους μουσουλμανους την Θρακης ωστε να πιανουν τα τουρκικα καναλια στην τηλεοραση?

βλεπεις ακομη και παραγκες με πιατο στην ταρατσα τους

το τι ακριβως παιζεται με την υποψηφιοτητα της, θα φανει στο μελλον...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

ΒρίλΜέλος
19/05/2006, 17:27:05
quote:

το τι ακριβως παιζεται με την υποψηφιοτητα της, θα φανει στο μελλον...

Στείλτε τον Κατσαριδομύζη να της πάρει ... συνέντευξη !

Τι κάθεστε ?

Edited by - Βρίλ on 19/05/2006 18:18:21

20/05/2006, 18:13:25
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ (ΚΙ ΑΛΛΗΣ) ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ? ΣΕ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ (ΚΙ ΑΛΛΗΣ) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ? (Υποψηφιότητα Μουσουλμάνας για υπερνομαρχία Θράκης).

In anticipation of my resurrection...

ImperatorΜέλος
21/05/2006, 23:41:54
Η υποψηφιότητα δεν φαινομενικά δεν έχει τίποτα το μεμπτό. Όμως ανέκαθεν οι μειονότητες αποτελούσαν ένα καλό εργαλείο στα χέρια των μεγάλων δυνάμεων να κάνουν τα πολιτικά τους παιχνίδια στις διάφορες περιοχές. Καλό θα είναι να μη τους διευκολύνουμε. Άλλωστε σε μικροσκοπικό, καθημερινό επίπεδο οι κάτοικο της Θράκης δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους ( και το ξέρω καλά αυτό). Ούτε οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας γενικά. Οπότε καλό θα είναι να εντοπιστούν και να "εξουδετερωθούν" αυτοστιγμή οι όποιος ύποπτες και πονηρές προσπάθεις διαφόρων παραγόντων οι οποίοι το τελευταίο που ενδιαφέρονται είναι η Θράκη και τα προβλήματα των κατοίκων της.
22/05/2006, 04:03:11

η μανα μου ειναι απο την Ιωνια

δεν την ανεφερα, περιοριστηκα στον Ποντο (με ποναει το ιδιο)

ας την ρωτησουνε την καραχασαν και για τα παραλια - εγινε γεννοκτονια ή μαλακιες μου λεγαν οι παππουδες μου?

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

ΑΟΡΑΤΟΣΝέο Μέλος
24/05/2006, 16:35:09

Δεν με ενοχλει καθολου το οτι, ειναι μουσουλμανα.
Θα ελεγα μαλιστα οτι μου αρεσει και σαν εξελιξη.

Με ενοχλει ομως το οτι ειναι ενα καραμοσχαρι...οπως φυσικα και οι περισοτεροι πολιτικοι μας.

Και μη χειροτερα...

24/05/2006, 18:28:39
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ...

ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΑΣ ΞΕΚΙΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ...

ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ) ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 40-50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΓΛΩΣΣΕΣ...

ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ....
ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΝΕΑ ΣΠΙΤΙΑ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΡΟΙ,
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ , ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ....
ΤΙΠΟΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...
ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ....
ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

25/05/2006, 08:08:31
Το username του λογαριασμού σε εκκρεμότητα SKATOPAIDO μετατράπηκε σε ΑΟΡΑΤΟΣ.

In anticipation of my resurrection...

another starΜέλος
25/05/2006, 10:59:49
avatargr δεν ξέρω αν όλα αυτά ισχύουν ή όχι που λες

είναι όμως κάποια πράγματα που πονάνε, και έχουμε μεγαλώσει με αυτά. Πως μπορώ να ξεχάσω τον παππού μου που όταν μιλούσε για τη Σμύρνη έκλαιγε?
πως μπορώ να ξεχάσω την αδερφή του παππού μου που τότε ήταν μωράκι και επειδή έκλαιγε και θα τους πρόδιδε ήθελαν να τη πετάξουν από το καράβι που κρύφτηκαν? μετά μας το έλεγε με παράπονο και εμείς τη κοροϊδεύαμε.

οκ, συμφωνώ με το να είμαστε "πολιτισμένοι", δεν λέω όχι, αλλά κάποια πράγματα μένουν σαν χαρακιές, κακά τα ψέματα.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για συνομωσίες, το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαστε κούκλες σε ένα΄θέατρο σκιών.

Πριν 40-50 χρόνια δεν είχε ούτε ο πατέρας μου δάσκαλο. Με τον παπά μαθαίναν ότι μαθαίναν. Την άδεια για να χτίσουμε το σπίτι στο χωριό κάναμε πόσα χρόνια να τη πάρουμε και αυτό μετά από 40 χρόνια στη δουλειά ο πατέρας μου να ξεσκίζετε, και δεν ζητήσαμε και δάνειο.

Τέλος πάντων να με συγχωρέσετε για το ύφος μου, είμαι και απόλυτη και ίσως δεν πρέπει.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι επειδή δεν σκαμπάζω από αυτά. Εμείς στη τουρκία έχουμε μειονότητα. Εχει βγει βουλευτής Ορθόδοξος Χριστιανός?

Ευχαριστώ

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
valgraphΜέλος
26/05/2006, 09:30:50
Ας γνωρίσουν οι μουσουλμάνοι (τούρκοι) το ελληνικότατο ΤΕΒΕ και να δείτε για το πότε θα επιδιώξουν απόσχιση....
Και δεν θα μπορέσω να τους ξαναπώ μουσουλμάνους (δεν μιλώ για τους πομάκους).
Οποιος από αυτούς θεωρείται Έλληνας, ας μην κράζει οτι δεν έχουν τούρκικη παιδεία. Ημαρτον...
Εχουμε Έλληνες, τούρκους, πομάκους, αλβανούς κ.λ.π. Και δυστυχώς, η θρησκευτική ταυτότητα καθορίζει και την εθνική.
Τα γνωστά "μεμέτια" που είχαμε όλοι στο στρατό, τα ρωτούσαμε που και που, αν γίνει πόλεμος με την τουρκία τι θα κάνετε? Θα στραφούμε εναντίον σας μας λέγανε, θα υπερασπιστούμε τη μαμά/πατρίδα τουρκία!. Γι αυτό και δεν τους δίνανε όπλο.
Δεν δημιουργήθηκε κακό κλίμα από τους Έλληνες εναντίων τους, αυτοί με τη συμπεριφορά τους και τα πιστεύω τους δημιούργησαν "συνπεριφορά προστασίας" από τους εμάς. Οταν ακούς κάτι τέτοιο ενώ προσπαθείς να τον πείσεις οτι... είμαστε αδέλφια, τότε τους "πed@s"...

27/05/2006, 16:25:19
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ another star ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΑΥΤΑ ΙΣΥΟΥΝ.

ΤΟ 1993-1994 ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΠΟΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ.

ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΔΥΣΤΥΚΩΣ ΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΡΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ...

ΕΠΙΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ (4-5 ΠΕΡΙΠΟΥ) ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ Η ΕΤ3 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ...

ΕΚΕΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ) ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ...

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...
ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ..
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ..

ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΜΑΚΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΙΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΣΠΡΩΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ <<ΑΛΛΩΝ>> ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

ΑΠΛΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ..

ΕΠΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

28/05/2006, 01:44:15
ΑΓΑΠΗΤΕ AVATARGR

Ακριβώς όπως τα λες είναι. Οι Πομάκοι είναι λαός της Θράκης και της νότιας Βουλγαρίας (η καταγωγή του λαού αυτού δεν είναι γνωστή με σιγουριά) και η γλώσσα τους απ'όσο γνωρίζω έχει προφορικό αλλά όχι γραπτό λόγο, προέρχεται δε από τα Βουλγαρικά. Ο προσεταιρισμός τους από την Τουρκία είναι απλά το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης και της περιφρόνησης του επίσημου ελληνικού κράτους επί σειρά ετών.

Όσον αφορά στη μουσουλμανική μειονότητα, ορίζεται σαφώς από τη συνθήκη της Λωζάνης ότι πρόκειται για θρησκευτική μειονότητα (άρθρο 45) ενώ η ελληνόφωνη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης επίσης ορίζεται σαν θρησκευτική με το γενικό όρο "μη μουσουλμανική μειονότητα στο έδαφος της Τουρκίας" (άρθρα 39-44).

macedon

FeyerabendΝέο Μέλος
28/05/2006, 16:26:57
δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εκλεγεί, άρα δεν έχει νόημα και η σχετική συζήτηση.
Ακόμα και 22% να πάρει πολύ θα είναι... Δείτε τα γκάλοπ.

"I find your lack of faith disturbing"

28/05/2006, 23:23:06
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ...

ΣΩΣΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ Ο ΦΙΛΟΣ macedon ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ (ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ).

ΠΗΡΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ.

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ????

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΩ
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ....
ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ?????
Α ΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ImperatorΜέλος
29/05/2006, 00:40:13
Οι Πομάκοι είναι εντελώς διαφορετικοί από τους Τούρκους. Ο κλασικός Πομάκος είναι ξανθός και γαλανομάτης (σα Σουηδός) ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με Τούρκο ( κάτι ξανθοί Τούρκοι είναι Κιρκάσιοι και είναι γύρω στα 10.000.000, τέτοιοι όμως είναι απίθανο να έχουν βρεθεί στη Θράκη. Επίσης σύμφωνα με ισχυρά στοιχεία ήταν Χριστιανοί έως το 16ο αιώνα περίπου.
Από τη μειονότητα , οι περισσότεροι του νομού Ξάνθης είναι Πομάκοι, ενώ οι τουρκογενείς είναι στο νομό Ροδόπης. Οι πομάκοι όντως έχουν δική τους γλώσσα που δεν έχει γραπτό λόγο. Πριν λίγα χρόνια εξεδόθηκε ένα ελληνοπομακικό λεξικό. Η γλώσσα μοιάζει με κράμα βουλγαρικών και ελληνικώ (σε μια αναλογία 80-20). Ας μη βιαστεί όμως κάποιος να πει ότι είναι Βούλγαροι μια και πάντα στην ιστορία εκδηλονώντουσαν ΕΧΡΘΙΚΟΤΑΤΑ εναντίον των Βουλγάρων. (βαλκανικοί πόλεμοι, και στους δύο παγκοσμίους κυρίως).
Από την άλλη μεριά οι τουρκογενείς δεν είναι ψέμα ότι όντως νοιώθουν Τούρκοι. Αρκεί να πάτε καμιά βόλτα από τις συνοικίες τους ή τα καφενεία που συχνάζουν όταν έχει κανένα ντέρμπυ Γαλατασαράυ-Φενέρμπαχτσέ ή όταν γίνεται ο τελικός του κυπέλου Τουρκίας. Δε το λέω ως ψόγο , απλά ως παρατήρηση.
Τώρα για τυη υποψηφιότητα γνώμη μου είναι ότι την έβαλε μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνα ,για να το παίξει προοδευτικός. Η ανεξιθρησκεία υπάρχει με το σκεπτικό ότι εάν κάποιος έχει προσόντα ή δυνατότητες και να μη παίζει ρόλο η θρησκεία ή η φυλή, για να μη μαπίνει εμπόδιο δηλαδή. Αυτό είναι το νόημα. Όι βάζουμε κάποιον από την τάδει θρησκεία για να δείξουμε οτι είμαστε προοδευτικοί ή ότι ενδοαφερόμαστε για τη μειονότητα. Είπαμε η θρησκεία να μην είναι κριτήριο όχι να είναι το μόνο κριτήριο. Φτηνός λαικισμός είναι δηλαδή και επίδειξη. Τελευταία υπάρχει η μόδα για να φανούν κάποιοι ότι είναι προοδευτικοί να λένε "τι λείπει από την τάδε υπηρεσία? γυναίκες? βάλε γυναίκες. από εκεί τι λείπει ? μαύροι? βάλε και μαύρους? από εκεί gay? βάλε gay εκεί " Ώστε να έχουμ λίγο από όλα για να ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι είμαστε δίκαιο κράτος κλπ. Εμ δε γίνεται έτσι όμως. Έτσι είναι που κάνεις διάκριση και συν τις άλλοις δε κάνεις τίποτα ουσιαστικό ώστε να ΑΡΘΟΥΝ πραγματικά οι συνθήκες που επιφέρουν ανισότητες και διακρίσεις .Δεν είναι αυτοσκοπός ας πούμε στην τάδε υπηρεσία να αποτελείτε από π.χ.50% γυναίκες. Ο σκοπός είναι να δημιουργθούν συνθήκες τέλειας αξιοκρατίας ώστε αυτός που αξίζει να πάρει κάποια θέση και να μη συναντά κανένα πρόβλημα κάποιος εξαιτίας καταγωγής, φύλου κλπ. Τι θα πει δηλαδή "ποσόστωση" ? Αυτή κι αν είναι διάκριση γιατί έτσι δίνεται μια θέση αποκλειστικά και μόνο βάσει φυλής φύλου ή θρησκείας.
Σε αυτή τη λογική κινείται και η υποψηφιότητα αυτή. Βάζουμε μια μουσουλμάνα χωρίς άλλα προσόντα για υπερνομάρχης τριών νομών απλά για επίδειξη. Τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγονται οι νομάρχεις είναι άλλα και η θρησκεία δεν είναι μεταξύ αυτώ. Βρες έναν που να πληρεί αυτά τα κριτήρια και βάλε τον ανεξάρτητα από τη θρησκεία του. Απλά πράγματα. Βλέπεις ότι κανένας μουσουλμάνος ή καμία γυναίκα φερ ειπείν δε συγκεντρώνει τα κριτήρια? Διαπιστώνεις ότι αυτό δεν είναι τυχαίο και κάπου οφείλεται. αυτό που κάνεις είναι να διαμορφώσεις τις συνθήκες ώστε να μπορούν να τα αποκτήσουν και γυναίκες και μουσουλμάνοι και ο οποισδήποτε για να υπάρχει μια πραγματικά δίκαιη κοινωνία. Τα υπόλοια είναι μπακάλικες λύσεις και φτηνος λαικισμός και εκεί εντάσεται αυτή η υποψηφιότητα η οποία δε πρόκειται να λύσει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα των ανρθώπων της μειονότητας.
Mystic TheoriesΝέο Μέλος
29/05/2006, 23:28:32
Φίλε AVATARGR από ότι καταλαβαίνω, ανήκεις κι εσύ σε εκείνη την πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι αγανακτισμένοι με τους Έλληνες πολιτικούς και τις πολιτικές τους και κατά τη γνώμη μου δεν έχεις καθόλου άδικο.
Για να φρόντιζαν οι "Ελληνάρες" πολιτικοί μας να έβαζαν εξαρχής τους μουσουλμάνους σε καμιά Λακωνία, κοντά στους Μανιάτες ή στη Μεσσηνία, μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία και θα σου'λεγα εγώ αν θα φώναζαν μόνο "Ζήτω η Ελλάς" τώρα και αν τα δορυφορικά τους πιάτα τα είχαν μόνο για το Filmnet!
Από την άλλη, όλοι αυτοί που το παίζουν "πολιτισμένοι" και υποχωρητικοί απέναντι στις αξιώσεις των "γειτόνων" μας, ας προσπαθήσουν να πείσουν τις οικογένειες των παιδιών-ηρώων που χάνονται στον αέρα (και όχι μόνο) απλά και μόνο επειδή το μοναδικό πράγμα που θέλουν είναι να κυματίζει η γαλανόλευκη περήφανη, ότι η επιλογή της "Καραχεσάν" (που μιλάει στα Τούρκικα με τους μουσουλμάνους της Θράκης) είναι σωστή.
Δεν είμαι "Εθνικιστής", τουλάχιστον όχι με την κακή έννοια που δίνουν μερικοί. Αγαπώ την Ελλαδάρα κι ας με πληγώνει πολλές φορές. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθώ να φωνάζω το δικό μου "όχι" σε τέτοιου είδους συνομωσίες και να εκνευρίζομαι με την απάθεια και τον "πολιτισμό" που δείχνουν μερικοί (ευτυχώς όχι πολλοί) συνάνθρωποι-Έλληνες.
Πώς να το κάνουμε ρε παιδιά; Όλοι οι αγώνες των Ελλήνων αντλούσαν δύναμη από την πίστη στον Χριστιανισμό και αυτό δεν αλλάζει σαν γεγονός, ακόμα κι αν μερικοί από εμάς δεν είμαστε φανατικοί Χριστιανοί ή ακόμα και καθόλου Χριστιανοί.

Όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να είναι δίπλα μου, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να είναι δίπλα μου!

Mystic TheoriesΝέο Μέλος
29/05/2006, 23:29:47
A! Και μια που είπα για "γείτονες" και Μανιάτες, στη Μάνη έχουν την εξής κατάρα: "Να έχεις κακό γείτονα"! Ποιος μας καταράστηκε εμάς ρε γμτ;

:o)

Όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να είναι δίπλα μου, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να είναι δίπλα μου!

30/05/2006, 00:44:06
quote:
Mystic Theories
Πώς να το κάνουμε ρε παιδιά; Όλοι οι αγώνες των Ελλήνων αντλούσαν δύναμη από την πίστη στον Χριστιανισμό και αυτό δεν αλλάζει σαν γεγονός, ακόμα κι αν μερικοί από εμάς δεν είμαστε φανατικοί Χριστιανοί ή ακόμα και καθόλου Χριστιανοί.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Η Ελλάδα προϋπήρχε του Χριστιανισμού υπήρχε μ'αυτόν και θα υπάρχει και μετά απ'αυτόν.

Οι αγώνες των Ελλήνων αντλούσαν δύναμη από την εξής απλή σκέψη του Σωκράτη:

"Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον και σεμνώτερον και αγιώτερον εστι η Πατρίς και εν μείζονι μοίρα".

Η ταύτιση της θρησκείας με το έθνος είναι τεχνητή και εξυπηρετεί συμφέροντα.

macedon

30/05/2006, 00:47:01
quote:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΩ
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ....

Και γω δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως αναφέρθηκε σε ένα συνέδριο που συμμετείχα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σχετικά με τις μειονότητες γι'αυτό και το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη.

macedon