- Πόσες αλήθειες υπάρχουν? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
«... δεν ξέρω αλλά νομίζω πως δεν είμαι δημιουργημα της φαντασίας μου..»
Έτσι λες λοιπόν. Για να δούμε πίσω από τις λέξεις-δεκανίκια- τι βγαίνει.
Εκ πρώτης όψεως: Δεν υπάρχει ο θεός. Είναι ο Θεός!
Το ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι αντίθετο του ΕΙΝΑΙ? Βεβαιότατα ΟΧΙ.
Το οτιδήποτε «ΕΙΝΑΙ» μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει, παραμένει όμως «ΕΙΝΑΙ».
Υπάρχει όμως το μη είναι? ΟΧΙ. Το μη είναι απαιτεί δυο ΕΙΝΑΙ που να μην είναι ταυτόσημα. Το Α δεν είναι Β, αλλά και το Α και το Β είναι κάτι.
Επομένως στο ερώτημα: «Υπάρχει θεός ώστε να μην χαριεντίζομαι με την φαντασία μου» πρώτα πρέπει να σκεφθούμε ότι ΕΙΝΑΙ ο Θεός, και να απαντήσουμε στο ενδιάμεσο ερώτημα «ΤΙ είναι ο θεός». Αν ξέρουμε ΤΙ είναι ο Θεός, τότε μπορούμε να ξέρουμε αν ΥΠΑΡΧΕΙ αυτός!![]()
![]()
Άρα, αν ορίσουμε τον θεό, θα καταλάβουμε ΤΙ είναι θεός, και έτσι θα υπάρχει θεός (και η αρχή Του θα είναι ο ορισμός).
Αν δεν ορίσουμε, δεν θα βρούμε την αρχή του, και συνεπώς δεν υπάρχει ο θεός. Η «χαμένη» αλήθεια δεν αναιρεί όμως το ΕΙΝΑΙ του θεού, αλλά μόνο την ύπαρξή του.
Αναζητώντας την αλήθεια για τον Θεό, ψάχνουμε την ύπαρξή του, αλλά δεχόμαστε το είναι του.
Έτσι, ο αρχικός προβληματισμός και το ενδιάμεσο ερώτημα «Υπάρχει θεός?» μπορεί να παραμένει αναπάντητο όσο δεν γνωρίζουμε ΤΙ είναι Θεός. Μόλις γνωρίσουμε, τότε αναφωνούμε ΥΠΑΡΧΕΙ θεός!![]()
![]()
Έτσι με μια δεύτερη ματιά καταλήγουμε στο ότι όποιος δεν έχει λόγο να απαντήσει:
Σίγουρα για αυτόν δεν υπάρχει θεός.
Αν κάποιος γνωρίζει ΤΙ στα κομμάτια είναι Θεός, άρα ξέρει ότι υπάρχει και θα απαντούσε!! Πολλοί που απαντούν όμως είναι ακόμα στην αναζήτηση, άρα το «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» θέλουν να το βγάλουν ψέμα.
Επομένως galadriel, πρόκειται για βολική φαντασία, γνωρίζεις ΤΙ επακριβώς είναι ο Θεός ή μάχεσαι δίχως αποδείξεις κατά του «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»?
Εσύ ξέρεις θα έλεγα μιας και αποποιείσαι το ενδεχόμενο να είσαι δημιούργημα της φαντασίας σου……….![]()
![]()
![]()
quote:
Εκ πρώτης όψεως: Δεν υπάρχει ο θεός. Είναι ο Θεός!Το ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι αντίθετο του ΕΙΝΑΙ? Βεβαιότατα ΟΧΙ.
Το οτιδήποτε «ΕΙΝΑΙ» μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει, παραμένει όμως «ΕΙΝΑΙ».
Υπάρχει όμως το μη είναι? ΟΧΙ. Το μη είναι απαιτεί δυο ΕΙΝΑΙ που να μην είναι ταυτόσημα. Το Α δεν είναι Β, αλλά και το Α και το Β είναι κάτι.
Επομένως στο ερώτημα: «Υπάρχει θεός ώστε να μην χαριεντίζομαι με την φαντασία μου» πρώτα πρέπει να σκεφθούμε ότι ΕΙΝΑΙ ο Θεός, και να απαντήσουμε στο ενδιάμεσο ερώτημα «ΤΙ είναι ο θεός». Αν ξέρουμε ΤΙ είναι ο Θεός, τότε μπορούμε να ξέρουμε αν ΥΠΑΡΧΕΙ αυτός!
Άρα, αν ορίσουμε τον θεό, θα καταλάβουμε ΤΙ είναι θεός, και έτσι θα υπάρχει θεός (και η αρχή Του θα είναι ο ορισμός).
Αν δεν ορίσουμε, δεν θα βρούμε την αρχή του, και συνεπώς δεν υπάρχει ο θεός. Η «χαμένη» αλήθεια δεν αναιρεί όμως το ΕΙΝΑΙ του θεού, αλλά μόνο την ύπαρξή του.
Αναζητώντας την αλήθεια για τον Θεό, ψάχνουμε την ύπαρξή του, αλλά δεχόμαστε το είναι του.
Έτσι, ο αρχικός προβληματισμός και το ενδιάμεσο ερώτημα «Υπάρχει θεός?» μπορεί να παραμένει αναπάντητο όσο δεν γνωρίζουμε ΤΙ είναι Θεός. Μόλις γνωρίσουμε, τότε αναφωνούμε ΥΠΑΡΧΕΙ θεός!
Έτσι με μια δεύτερη ματιά καταλήγουμε στο ότι όποιος δεν έχει λόγο να απαντήσει:
Σίγουρα για αυτόν δεν υπάρχει θεός.
Αν κάποιος γνωρίζει ΤΙ στα κομμάτια είναι Θεός, άρα ξέρει ότι υπάρχει και θα απαντούσε!! Πολλοί που απαντούν όμως είναι ακόμα στην αναζήτηση, άρα το «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» θέλουν να το βγάλουν ψέμα.
...αυτό ακριβώς είναι ο δυϊστικός τρόπος σκέψης που καλούμαστε να ξεπεράσουμε...
quote:
Εσύ ξέρεις θα έλεγα μιας και αποποιείσαι το ενδεχόμενο να είσαι δημιούργημα της φαντασίας σου……….
...ναι γιατί εγώ ΕΙΜΑΙ.
![]()
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
όλα καλά και ωραία λοιπόν αλλά….ΑΠΑΝΤΗΣΗ πάλι δεν έδωσες.![]()
![]()
Πέρα και πάνω από τις όποιες φαντασιώσεις και ευσεβείς μας πόθους πρέπει κάποτε να βάζουμε και το δάχτυλο εκεί που καίει....
γιατί τουλάχιστον δεν μ'αρέσει να κρύβομαι πίσω απ'αυτό το δάχτυλο......αν είναι να το βάλω και κάπου που καίει ας το δοκιμάσω κι αυτό...
όμως σου απάντησα και σου απάντησα πέρα από αυτό που ονομάζω δυϊστική λογική των πραγμάτων....
αν εσύ θες να το ονομάζεις φαντασιώσεις και ευσεβείς πόθους δεν με πειράζει καθόλου....
η απάντηση όμως είναι κεί..
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ alfa-omega ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
Η αλήθεια είναι μία.Ο δημιουργός είναι ένας.
Οι αντιλήψεις είναι δύο.
ΑΝΑΜΕΝΩ...ΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Φίλε AVATARGR , χαίρομαι ,γιατί και εσύ διαθέτεις ένα ανήσυχο πνεύμα.
Αυτό μας ενώνει , δεν μας κάνει όμως ένα .
Ο δημιουργός είναι ένας . Αυτό το πιστεύω ,επειδή την αρχή ,την αντιλαμβάνομαι ,ως ένα σημείο έναρξης.
Οι αντιλήψεις είναι δύο. Ο άνθρωπος ,όταν μένει ,μεταξύ αθανασίας και ευθανασίας , δεν είναι τίποτα. ( δεν εκφράζει τον δημιουργό του).
Όταν προσπαθεί να απορρίψει τον δημιουργό ,κατασκευάζει την δικό του κόσμο.
Όταν προσπαθεί να ενωθεί με τον δημιουργό, αποδέχεται την κατωτερότητα του ,ως δημιούργημα και αυτό είναι , η αρχή των πάντων.
Εμείς σήμερα ,βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο. ( προσωπική εκτίμηση).
Αποκλείσαμε την θεϊκή σοφία ,από την κατασκευή της ανθρώπινης κοινωνίας και πληρώνουμε τα λάθη μας.
Στην σκέψη δεν είμαι και τόσο καλός . Αν δεν έγινα κατανοητός , θα προσπαθήσω ξανά.

URL: http://atschool.eduweb.co.uk/carolrb/christianity/images/alpha.gif
Φίλε μου θέλω να τιμήσω το δώρο σου ,αλλά δεν μπορώ να το χρησημοποιήσω.
Θέλω οδηγίες χρήσεως.
Πως μπορώ ,να το αναπαραστήσω ;
( φυσικά είμαστε εντός του θέματος)
Ευχαριστώ.
Αντε καλη επιτυχια

Λοιπον επανερχομαι. Πανω απο εκει που γραφεις ενα νεο μηνυμα πατας το εικονιδιο "εισαγωγη εικονας" και αναμεσα στα δυο img img βαζεις το URL με copy-paste.
Καλη επιτυχια.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ alfa-omega ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ....
quote:
Οι αντιλήψεις είναι δύο. Ο άνθρωπος ,όταν μένει ,μεταξύ αθανασίας και ευθανασίας , δεν είναι τίποτα. ( δεν εκφράζει τον δημιουργό του).
Όταν προσπαθεί να απορρίψει τον δημιουργό ,κατασκευάζει την δικό του κόσμο.
Όταν προσπαθεί να ενωθεί με τον δημιουργό, αποδέχεται την κατωτερότητα του ,ως δημιούργημα και αυτό είναι , η αρχή των πάντων.
Εμείς σήμερα ,βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο. ( προσωπική εκτίμηση).
Αποκλείσαμε την θεϊκή σοφία ,από την κατασκευή της ανθρώπινης κοινωνίας και πληρώνουμε τα λάθη μας.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ....
ΕΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΘΕΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ....
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..
ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
... μία ερώτηση προς σκέψη....
όταν ο δημιουργός είναι ο Θεός (ο οποιος Θεός έχει ο καθένας στο μυαλό του) είναι δυνατόν το δημιούργημα να είναι κατώτερο?
είναι ικανός για "ανεπιτυχή" ή "ατελή" δημιουργία ο Θεός?
και μήπως η αρχή των πάντων βρίσκεται στη συνείδηση του ότι αυτό το δημιούργημα ο άνθρωπος είναι τόσο "τέλειο" που πρέπει να το σεβαστεί?
και να του ξαναδώσει τη θέση που του αξίζει?
(ο ίδιος ο άνθρωπος για τον εαυτό του)
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:quote:
... μία ερώτηση προς σκέψη....
όταν ο δημιουργός είναι ο Θεός (ο οποιος Θεός έχει ο καθένας στο μυαλό του) είναι δυνατόν το δημιούργημα να είναι κατώτερο?
είναι ικανός για "ανεπιτυχή" ή "ατελή" δημιουργία ο Θεός?
Αλφα-Ωμεγα.
Ωραία , ας μπω στην λογική σου. ( θα το προσπαθήσω τουλάχιστον και όπου με βγάλει ).
Ο άνθρωπος είναι ισότιμος ,αν όχι ολόιδιος με τον δημιουργό του. ( αυτό δεν υπονοείς ;;; )
Η τουλάχιστον είναι μια επιτυχημένη δημιουργία .
Υπήρξε ποτέ τελειοποιημένος άνθρωπος ,επάνω στον πλανήτη μας ;;;
Θα υπάρξει ποτέ στο μέλλον ;;;
Αυτά που συμβαίνουν όλα γύρω μας και ακόμη παραπέρα , δεν δείχνουν το αντίθετο ;;;
Μήπως δεν αντιλήφθηκα ορθά την ερώτησή σου ;;;