ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περα απο το αινιγμα της πεντελης + η συγκλονιστικη συνεχεια - Περιοδικά - Βιβλία

- Περα απο το αινιγμα της πεντελης + η συγκλονιστικη συνεχεια - Περιοδικά - Βιβλία

sadromanticghost23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
15/06/2005, 12:43:49
...το παλιο πολυσηζυτημενο βιβλιο του Γιωργου Μπαλανου + 300 νεες σελιδες!

http://www.locus7.gr/proddetail.asp?prod=0115

J.S

DAGONΜέλος
06/08/2005, 23:02:56
Ομολογουμένως ενδιαφέρον.
Τουλάχιστον σχετικά με το ζήτημα της Πεντέλης, ανεξάρτητα από το τι τελικά παίζει και αν όντως υπάρχει κάτι ενδιαφέρον σε αυτή την συγκεκριμένη περιοχή, ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσει είναι αυτός που το έφερε στην επιφάνεια(στα σύγχρονα χρόνια τουλάχιστον, αφού και στην αρχαιότητα η σπηλιά και η περιοχή γενικότερα ήταν εστία διαφόρων...φαινομένων), ο Γ.Μπαλάνος.

for a fistful of
dollars.............

11/08/2005, 19:07:41
Μου άρεσε ιδιάιτερα το σημείο που λέει, οτι οι κάτοικοι, εφοδιασμένοι με αυτόματα τόμσον, έδιναν ολονύχτια μάχη με τους εξωγήινους.

Οι κάτοικοι...

Καλά, αυτοί δεν είναι που "βγαίνουν" στα κανάλια, όποτε ρίξει δυό σταγόνες ή καμιά νυφάδα, και λένε εκείνα "το κράτος" "να βοηθήσει".

Είναι οι ίδιοι κάτοικοι που τα βάλαν ολονυχτίς με τους εξωγήινους να σώσουν τη γή ?

Και πές οτι ήρθαν οι εξωγήινοι, τους κατοίκους περιμέναμε να μας σώσουν ????

Ε, συγνώμη, τα τόμσον τα έχουν σπίτι τους ?

12/08/2005, 16:14:45
Φαίνεται πως τη μέρα είναι αδύναμοι πολίτες που περιμένουν τη Πρόνοια του Κράτους και το βράδυ μεταμορφώνονται σε δαιμόνιους κυνηγούς εξωγήινων...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

wolfowitzΜέλος
12/08/2005, 19:10:52
Για ποιο περιστατικο λετε?

12/08/2005, 19:29:16
Το κακό με αυτό το βιβλίο είναι οτι τόσες φορές που το έχω διαβάσει, έχει διαλυθεί τελείως.

Εχει ανοίξει όλη η πλάτη του και έχω 415 σελίδες ΧΥΜΑ μέσα στο εξώφυλλο.

12/08/2005, 19:44:48
sadromanticghost
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
76 Μηνύματα Απεστάλη: 15/06/2005, 12:43:49
---------------------------------------------------------------------
...το παλιο πολυσηζυτημενο βιβλιο του Γιωργου Μπαλανου + 300 νεες σελιδες!

=====================================================================

Παραθέτω εδώ ένα ενδιαφέρον απόσπασμα (όλο το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον) αλλά αυτό το αφιερώνω ειδικά σε έναν πολύ μεγάλο βλάκα που έψαχνε να βρεί "τα Βρίλ" σε γνωστή καφετέρια...

"Ηδη, όλη αυτή ή ιστορία με τους Βρίλλ και τη σύνδεσή τους με τον ... Βριλησσό, είναι ένα κακόγουστο παραμύθι.
Η λέξη Vrill δεν είναι αρχαία και δεν αναφέρεται σε καμία απολύτως παράδοση -είναι καθαρά επινόημα του sir Edward Bulwer-Lytton,στο μυθιστόρημά του the Coming Race (1871) και απλώς υιοθετήθηκε αργότερα από Θεοσοφιστές, Ναζιστές και άλλους. Άσε δε που ούτε κάν στο θετικό μυθιστόρημα οι Vrill είναι φυλή. είναι μια "μορφή ενέργειας", ενώ η φυλή που τη χρησιμοποίησε λεγόταν Vril-Ya"

Γ.Μπαλάνος, Πέρα από το Αίνιγμα της Πεντέλης, Locus-7, σελ. 280

Άσχετο δε, το βιβλίο κυκλοφόρησε ... πέρισυ τέτοια εποχή.
Μερικά πράγματα αργούν να φτάσουν ... παντού, βλέπετε.

OnirocosmosΝέο Μέλος
13/08/2005, 11:40:14
Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό που είναι πιο σημαντικό σε αυτό το βιβλίο δεν είναι η ιστορία που κλείνει (το αίνιγμα της Πεντέλης) αλλά η ιστορία που ανοίγει - και αυτό θα το βρείτε μόνο στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου...
DAGONΜέλος
14/08/2005, 15:31:07
quote:
Μου άρεσε ιδιάιτερα το σημείο που λέει, οτι οι κάτοικοι, εφοδιασμένοι με αυτόματα τόμσον, έδιναν ολονύχτια μάχη με τους εξωγήινους.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό ήταν από μία συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ρένα Θεολογίδου στον Ταχυδρόμο. Αργότερα βγήκε και είπε ότι "με άλλο ύφος τα εννοούσα και με άλλο ύφος γράφτηκαν".

for a fistful of
dollars.............

Edited by - DAGON on 14/08/2005 15:35:25

14/08/2005, 15:43:07
DAGON, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι δημοσιογράφοι πολλά παραποιούν....

DAGONΜέλος
14/08/2005, 15:50:56
Έχεις δίκιο φίλε μου Dying Incubus.
Αν και υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις(ηχογράφηση της συνέντευξηςκλπ).
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα πρέπει ο καθένας να είναι πολύ προσεχτικός στις δηλώσεις του.
Ιδίως όταν θεωρείται ότι είναι ερευνητής με κύρος.

for a fistful of
dollars.............

Edited by - DAGON on 14/08/2005 15:51:43

18/08/2005, 18:56:55
quote:

Έχεις δίκιο φίλε μου Dying Incubus.
Αν και υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις(ηχογράφηση της συνέντευξηςκλπ).
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα πρέπει ο καθένας να είναι πολύ προσεχτικός στις δηλώσεις του.
Ιδίως όταν θεωρείται ότι είναι ερευνητής με κύρος.

for a fistful of
dollars.............

Edited by - DAGON on 14/08/2005 15:51:43

Πολύ μου άρεσε το .... for a fistful of
dollars

Εύγε.

Αλλά μην ξεχνάτε, οτι ο κ. Μπαλάνος πράγματι έκανε έρευνες για τα ΑΤΙΑ(UFO) στην Πεντέλη. Οπότε, μην παίρνετε και 100% μετρητοίς οτι με άλλο ύφος κλπ. Άλλο αν άλλαξε γνώμη μετά, πράγμα που σίγουρα μπορέι να κάνει και "επιτρέπεται".

Η προσωπική μου άποψη πάνω στο θέμα της Πεντέλης είναι οτι

α. Η έρευνα όντως άπέδειξε οτι υπάρχουν UFO στην Πεντέλη. Κάντε μια γύρα στα σχετικά φόρουμ του "χώρου" και μετρήστε...

β. τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ στην Πεντέλη τα τελευταία 30 χρόνια. Αν δεν το πιστεύετε, πάρτε τον πίνακα με τις αντικειμενικές αξίες. Η Πεντέλη έχει γίνει συνοικία βιλών και ξεχάστε τιε μπόυρδες περί λάμψεων και στροβιλισμών. Δεν έιδα κανέναν να φεύγει τρέχοντας από τι βιλόνγκα του, επειδή στη Πεντέλη εμφανίζοναι "μυστήρια και ανεξήγητα φαινόμενα"

DAGONΜέλος
18/08/2005, 23:12:17
quote:
Αλλά μην ξεχνάτε, οτι ο κ. Μπαλάνος πράγματι έκανε έρευνες για τα ΑΤΙΑ(UFO) στην Πεντέλη. Οπότε, μην παίρνετε και 100% μετρητοίς οτι με άλλο ύφος κλπ. Άλλο αν άλλαξε γνώμη μετά, πράγμα που σίγουρα μπορέι να κάνει και "επιτρέπεται".

Συμφωνώ

quote:
α. Η έρευνα όντως άπέδειξε οτι υπάρχουν UFO στην Πεντέλη. Κάντε μια γύρα στα σχετικά φόρουμ του "χώρου" και μετρήστε...

Ξανασυμφωνώ

quote:
τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ στην Πεντέλη τα τελευταία 30 χρόνια. Αν δεν το πιστεύετε, πάρτε τον πίνακα με τις αντικειμενικές αξίες. Η Πεντέλη έχει γίνει συνοικία βιλών και ξεχάστε τιε μπόυρδες περί λάμψεων και στροβιλισμών. Δεν έιδα κανέναν να φεύγει τρέχοντας από τι βιλόνγκα του, επειδή στη Πεντέλη εμφανίζοναι "μυστήρια και ανεξήγητα φαινόμενα"

Ξαναματασυμφωνώ

Και τώρα ερώτηση κρίσεως:
Αφού την έχεις απομυθοποιήσει αυτήν την περιοχή(και καλά κάνεις), γιατί ασχολείσαι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ μαζί της? Και μην μου πεις ότι το κάνεις ως φυσιολάτρης. Δε θα σε πιστέψω

Απλά πιστεύω ότι μέσα στο ορθολογικό και επιστημονικό πνεύμα που φαίνεται ότι σε διακατέχει κατά βάθος υπάρχει και κάτι άλλο.
Κάνω λάθος?

19/08/2005, 12:07:59
quote:

Και τώρα ερώτηση κρίσεως:
Αφού την έχεις απομυθοποιήσει αυτήν την περιοχή(και καλά κάνεις), γιατί ασχολείσαι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ μαζί της? Και μην μου πεις ότι το κάνεις ως φυσιολάτρης. Δε θα σε πιστέψω

Μου αρέσει που φυτρώνει τόσο πολύ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ εκεί πάνω. Πάω συχνά και καταμετράω, ΠΟΣΟ έχει ... μασηθεί

quote:

Απλά πιστεύω ότι μέσα στο ορθολογικό και επιστημονικό πνεύμα που φαίνεται ότι σε διακατέχει κατά βάθος υπάρχει και κάτι άλλο.
Κάνω λάθος?

Καθόλου...
Απεναντίας !

Υ.Γ. Μου έκανε εντύπωση, που ήξερες τα περί "Ταχυδρόμου". Ήθελα να απαντήσω εγώ στον Βόλφοβιτς, αλλά άφησα το "τεχνικό πλεονέκτημα" να εξελιχτεί η φάση. Έχω κουραστεί να βλέπω συμμετοχές τύπου "ξέρετε οι Βρίλ είναι νανική φυλή από τον Άλφα Κένταυρο" και άλλες τέτοιες μπούρδες.
Διαπιστώνω κατα καιρούς οτι υπάρχουν όντως "διαβασμένοι" σχετικά με της Πεντέλης και χαίρομαι όταν συναντάω τέτοιους...

26/09/2005, 01:26:15
Προς ''Vril''

Βρε τελειωμενε κρετινε του ελεους ....δε πας να χωσεις τη κεφαλα σου στην κοντινοτερη χωματερη ;;;; Εισαι που εισαι για το πο@τσο ... υφιστασαι που υφιαστασαι με αξια λιγο μεγαλυτερης απο οτι τα κωλοβακτηρια μιλας και απο πανω....

Αντε ... μαλακα....

J.S

Edited by - sadromanticghost on 26/09/2005 01:27:09

- Admin -

26/09/2005, 07:44:49
sadromanticghost, δε νομίζω πως ο συγκεκριμένος τρόπος είναι τρόπος που αρμόζει όχι μόνο σε μέλη του esoterica για να παραθέτουν τις απόψεις τους αλλά και για να απευθύνεσαι σε έναν συνομιλητή σου...

26/09/2005, 22:44:56

.

ο,τι και να λετε ο Μπαλανος ειναι η αιτια που ασχοληθηκαμε ολοι μας με τα ανεξηγητα του βουνου και της σπηλιας.

ελπιζω συντομα να μου δοθει η ευκαιρια να συμπληρωσω μερικα νεα κομματια του παζλ σε αυτα που εκεινος εχει ηδη προσφερει, και πιστευω οτι θα εχουμε την ευκαιρια να αντικρυσουμε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.

.

sadromanticghost ξεφυγαμε?

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

26/09/2005, 23:52:56
Ο λογαριασμός sadromanticghost, απενεργοποιείται δια παντώς. Ο λόγος είναι το παραπάνω μήνυμά του: sadromanticghost > 26/09/2005, 01:26:15

Νομίζω ότι είναι απόλυτα κατανοητό από την μεγάλη πλειοψηφία των Μελών αυτού του Forum ότι τίποτα, μα τίποτα, δεν πρέπει να είναι ικανό να ωθήσει κάποιον να εκφράζεται με τέτοιον τρόπο, ειδικά σε έναν χώρο όπου αυτό είναι ρητά απαράδεκτο από τους Κανονισμούς Λειτουργίας του. Άλλωστε η Αξία - που αναφέρει και το τροποποιημένο μήνυμα - εκεί ακριβώς φαίνεται...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

j_sΝέο Μέλος
28/09/2005, 03:49:00
Αγαπητοι admin θα ηθελα να ανατρεξετε σε παλαιοτερα post του συγκεκριμενου θαμωνα και να ανακαλυψετε ποιος αρχισε πρωτοε αυτη τη διαμαχη.Η χυδαι συμπεριφορα μου ειναι αποτελεσμα της συνεχους ενοχλησης και απιθεσης που δεχομαι απο το αγαπητο vrill.Συμορφωστε πρωτα αυτον και υστερα ασχολειθητε μαζι μου εκκτος παλι εαν και σε αυτο το forum admin & θαμωνες εχουν δημιουργησει κλικες αδιαφορωντας τελικα για το ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο σε παρομοιες περιπτωσεις....
28/09/2005, 21:28:54

.

το θεμα ειναι το βιβλιο του Μπαλανου και τα στοιχεια που περιεχει, και οχι οι προσωπικες διαφορες μελων...

για το βιβλιο εχουμε να πουμε τιποτα?

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr