- ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Όπως επίσης και η εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης η οποία έδωσε την δυνατότητα στον άνθρωπο να ερμηνεύσει τα φυσικά φαινόμενα, ή ακόμα και να τα τιθασεύσει και συνεπώς να παυσει να τα δαιμονοποιεί.. Όποτε όταν δεν είχε κάτι απτό γύρω του να δαιμονοποιησεί (και με την καλή και με την κακή έννοια), στράφηκε στο μη ορατό.Είναι λίγο απλοϊκή η προσέγγιση, αλλά πιστεύω πως κάπως έτσι συνέβη..
Πολύ σωστά τα λες Brie Boy. Ωστόσο, ξεχνάμε κάτι! Τα φαινόμενα γύρω μας δεν είναι πάντα "φυσικά" (και δεν εννοώ μόνο με τη φυσική, βέβαια, αλλά την επιστήμη). Δεν εξηγούνται πάντα με τους φυσικούς όρους και τις επιστημονικές θεωρίες. Βεβαίως για να χαρακτηρίσουμε κάποιο φαινόμενο "παραφυσικό" ή "μεταφυσικό" (όπως θέλετε το λέτε), πρέπει πρώτα να εξαντλούμε την εξήγησή του βεβαίως μέσα από τους φυσικούς - επιστημονικούς όρους και μετά να τα κατατάξουμε στις κατηγορίες "ανεξήγητο" ή οτιδήμοτε άλλο. Στο topic "Παράξενο" παρατίθενται πολλά τέτοια ανεξήγητα φαινόμενα για τα οποία μπορεί το 90 ή και το 98% να έχουν λογική εξήγηση. Μένει όμως, ένα μικρό ποσοστό που δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε με τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη. Και μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιούμε ένα ελάχιστο "ποσοστό" του εγκεφάλου μας (5% αν θυμάμαι καλά). Κι άρα έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη και πολλά να "εξηγήσουμε"...
ανήσυχη7
quote:Πολύ σωστά τα λες Brie Boy. Ωστόσο, ξεχνάμε κάτι! Τα φαινόμενα γύρω μας δεν είναι πάντα "φυσικά" (και δεν εννοώ μόνο με τη φυσική, βέβαια, αλλά την επιστήμη).
δεν υπαρχει μεταφυσικο, παραφυσικο ή υπερφυσικο.
υπαρχει το Αγνωστο μερος του Φυσικου.
ενα απο τα τοπικ που αναφερονται σε αυτο ειναι και το δικο μου:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3522
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
δεν υπαρχει μεταφυσικο, παραφυσικο ή υπερφυσικο.υπαρχει το Αγνωστο μερος του Φυσικου.
Η εξήγηση βρίσκεται ακριβώς στα λόγια σου, ανήσυχη7
quote:
Μένει όμως, ένα μικρό ποσοστό που δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε με τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη. Και μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιούμε ένα ελάχιστο "ποσοστό" του εγκεφάλου μας (5% αν θυμάμαι καλά).
Τα μέσα ίσως τα διαθέτουμε σε λίγα χρόνια, αν συνεχίσει η επίστημη να εξελίσσεται τοιουτοτρόπως.
Πολλά από τα μεταφυσικά φαινόμενα εξηγούνται ήδη με βάση την λογική.
Δυστυχώς όμως η επιστήμη δεν πρέπει απλά να δίνει εξηγήσεις. Πρέπει πάντα ότι λέει, πριν το παραθέσει ως άποψη να το αποδεικνύει ( σε αντίθεση με τους "μεταφυσικολόγους" που εξηγούν τα πάντα στηριζόμενοι απλώς στις εντυπώσεις.)
Το άλλο πρόβλημα είναι ότι ειδικά σε τέτοιου είδους φαινόμενα, η επιστημόνική εξήγηση ειναι πολύπλοκη για τον πολύ κόσμο να την κατανοήσει...
Και ίσως ακούγεται και λίγο "ξερή" σε σχέση με την μυστηριακή εξήγηση των πάντων...
quote:quote:Πολύ σωστά τα λες Brie Boy. Ωστόσο, ξεχνάμε κάτι! Τα φαινόμενα γύρω μας δεν είναι πάντα "φυσικά" (και δεν εννοώ μόνο με τη φυσική, βέβαια, αλλά την επιστήμη).
δεν υπαρχει μεταφυσικο, παραφυσικο ή υπερφυσικο.
υπαρχει το Αγνωστο μερος του Φυσικου.
ενα απο τα τοπικ που αναφερονται σε αυτο ειναι και το δικο μου:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3522
Δε νομίζω ότι η "ονοματοθεσία" σε κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε (ακόμη τουλάχιστον), με τα μέσα που διαθέτουμε, κάνει τη διαφορά.
Το γεγονός παραμένει και καταγράφεται ως "ανεξήγητο". Και μας ωθεί στο να το εξηγήσουμε. Όπως είπε και ο Brie Boy μπορεί κάποιες φορές, όντως, η εξήγησή του να είναι περίπλοκη για να την κατανοήσουμε, αλλά, βέβαια, να υφίσταται.
Αυτό (το ανεξήγητο δηλαδή), αποτελεί μέρος μιας εξελικτικής διαδικασίας. Είναι η αφορμή και η αιτία να "σκεφτούμε" για να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα και εξηγήσεις. Το "συμπέρασμα" και η "εξήγηση" δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μπορεί να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα (μετά από επίπονη διαδικασία) ότι δεν υπάρχει εξήγηση.
Όλα βέβαια τα παραπάνω τίθενται υπό την αίρεσιν ότι ακόμη, δεν διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα μέσα. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι μετά από ένα διάστημα θα συνεχίστει να υφίσταται κάτι τέτοιο.
Γι' αυτό ας συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε και να ψάχνουμε και να μην μασάμε το παραμύθι της αποχαύνωσης που κάποιοι επιμένουν να μας επιβάλλουν ποικιλοτρόπως
πω πω με έπιασε οίστρος τώρα![]()
![]()
![]()
ανήσυχη7
Εαν θέλεις να πετύχεις κάτι κακό σε σχέση με αυτόν που του κάνεις το ξόρκι απο το κακό αντλείς την δύναμη σου...αν θές πάλι κάτι καλό δεν θα το κάνεις με ξόρκια λογικά.
Μου άρεσε η στάση σου απέναντι στο παραφυσικό , φυσικό κτλ.
quote:Την δύναμη τους την αντλούν απο την κακή πλευρά των πραγμάτων δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέριες γιατι δεν είμαι καινούργιος στο Forum και έχω κατηγορηθεί πολλές φορές οτι λέω πράγματα που δεν πρέπει να λέω στο Forum.
υπαρχει καλο και κακο στην Φυση?
υπαρχει καλο και κακο στο Συμπαν?
υπαρχει καλο και κακο στο Θειον?
ΟΧΙ!!!
συμφωνω οτι ορισμενα πραγματα ειναι πολυ προχωρημενα για να διατυπωνονται, αλλα οχι το "αντλούν απο την κακή πλευρά των πραγμάτων" - αυτο πιστευει ο περισσοτερος κοσμος!
quote:Μου άρεσε η στάση σου απέναντι στο παραφυσικό , φυσικό κτλ.
χαιρομαι!!!
θα σου αρεσει αραγε και η αποψη μου για το απο που αντλουν ΟΛΟΙ?
αντλουν απο την ιδια πηγη ενεργειας: ΤΟ ΘΕΙΟΝ!
πρακτικα εχει παρατηρηθει οτι αν χρησιμοποιεις την ενεργεια αρνητικα, σε καιει πρωτο!
αν την χρησιμοποιεις θετικα για να βοηθησεις, τοτε σε ενδυναμωνει!
νασαι καλα!
------------
πιστεψε στη δυναμη του μυαλου σου
αυπνοςςς~~~~~
quote:Πιστευω οτι τα ξορκια μπορουν να πετυχουν αρκει αυτος που τα κανει να εχει πνευματικες ικανοτητες.
ποιος σου ειπε οτι καποιος που κατορθωσε να εχει να εχει την απαραιτητη Δυναμη και Γνωση ωστε να μπορει διαμορφωσει το Χαος θα ασχοληθει με ξορκια και μαγειες???
τετοιοι ανθρωποι περνανε μεσα απο το πληθος απαρατηρητοι.
και να σου μιλησει δεν θα αντιληφθεις τιποτα περα απο αυτο που εκεινος θελει.
μπορει να τον δεις σαν αστεγο χωρις να ειναι, ή σαν δικηγορο χωρις να ειναι...
αυτο το επιπεδο προϋποθετει αποσπαση απο τον κοσμο της καθημερινοτητας και μονο για θεραπεια υπαρχει πιθανοτητα να επεμβει ενας τετοιος ανθρωπος.
και παλι δεν θα αποκαλυφθει!
ΥΓ. αυτοι που δηλωνονται ως μαγοι κτλ ειναι οπως ειπες τσαρλατανοι και απατεωνες, σαν τον μαυρο Πητ!
Ο "καθενας" μπορει να κανει ξορκια,ουτε εμπειρια χρειαζεται ουτε ψυχικη δυναμη..Υπαρχουν ξορκια που τα κανει και 10 χρονων παιδι..
Ουτε ειναι σωστο να λετε οτι αντλουν τη δυναμη τους απο το κακο κτλ γιατι και οι ευχες προστασιας ξορκια ειναι.
Πχ μπορεις να προστατευθεις με ενα ξορκι κατα τη διαρκεια μις επικλησης.