- Συνειδητό Ονείρεμα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΕΙ[ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ]
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ .[ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ !]
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ !

ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?
’Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΟΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ’’
ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ?
ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ, ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.
ΦΙΛΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.
εχω ρωτησει ρασοφορο,μου ειπε να προσευχομαι καθε βραδυ πριν κοιμηθω ,τιποτε αλλο.
φιλε γιαννη ,αν ηταν ομορφο ,γιατι τρομαξα?
αν μπορεις πες μου μια απο τις υποθεσεις που σκεφτεσαι,γιατι ειλικρινα μεχρι στιγμης δεν
εχω καταφερει να δωσω μια ερμηνεια για το τι σημαινει.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΡΙΞΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ !
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ(ΑΛΛΑ ΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ-ΑΠΟ ΑΝΤΟΝΙΟΣ1997-ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!)
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΝΝΗΣ !
ΑαΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !!

ΕΝΙΩΣΕΣ ΩΡΑΙΑ[ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ]
ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΔΑΣΚΑΛΟΥ(ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ)
(ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ--- ακουγα μουσικη απο χορωδια,περπατησα και βρεθηκα σε εναν χωρο οπου ηταν λευκοφωρεμενα πλασματα---ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΚΟ .ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΗΡΧΕ (ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ).
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ(ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ-ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ )
ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ..
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ!

γιαννη συγνωμη,εχεις δικαιο,ισως δεν το εξεφρασα σωστα.
απο την αρχη του ονειρου ενιωθα παραξενα,εναν φοβο που δεν μπορουσα να καταλαβω,δεν ενιωθα σε χωρο οικειο.
οταν αντικρυσα και τα απροσωπα-αποκοσμα πλασματα ενα εκ των οποιων μου εδωσε το χερι του να κρατησω για να παω μαζι τους ε εκει τα "χρειαστηκα" ,ο φοβος μου εφτασε στο αποκορυφωμα.
δεν ενιωθα ομορφα,δεν ενιωθα πως ανηκα εκει,δεν ηξερα πρωτα απο ολα τι ελεγαν,ακουγα συνεχως απο την χορωδια τους διαρκως ξανα και ξανα την ιδια φραση .
εκτοτε δεν ξαναπαρουσιαστηκαν ,αλλα μου εχει μεινει ,ηταν ολοκαθαρη η παρουσια τους και γενικα το ονειρο.
και αισθανομουν επισης μια παρουσια μεσα στο ονειρο που σαν να ελεγχε αυτα τα πλασματα.
ηταν γενικα κατι το οποιο ενιωσα απο την πρωτη στιγμη εχθρικο το ολο κλιμα και περιβαλλον,ομως κατι με εκανε να προχωρω.
εν μερη μεταξυ αστειου και σοβαρου θα συμφωνησω μαζι σου καποδιστρια:)))))))
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Εμένα μου έχει τύχει να βλέπω ένα όνειρο νωρίς το πρωϊ, να με ξυπνήσει κάποιος θόρυβος (ή η μάνα μου!) και μόλις ξανακοιμηθώ να δώ τη συνέχεια του ονείρου. Μάλιστα στο διάστημα που ήμουν ξύπνιος θυμάμαι ότι ήθελα να ξανακοιμηθώ αμέσως για να μη χάσω τη συνέχεια.
Επίσης μου έχει τύχει να δώ σε συνέχειες ένα όνειρο σε διαφορετικές μέρες (3 συνεχόμενες είναι το ρεκόρ μου!).
Αν και δε θυμάμαι το story του ονείρου, θυμάμαι ότι δεν είναι κάτι το άσχημο και ήθελα να δώ τη συνέχεια του. Δεν ξέρω βέβαια αν το προκάλεσα εγώ με την επιθυμία μου να το δώ.
Και σχετικά με τα "ιπτάμενα" όνειρα, κάποια περίοδο έβλεπα ότι είχα την ικανότητα λέει να σηκώνομαι από το έδαφος και να πετάω πάνω από τα σπίτια της γειτονιάς μου. Οχι όμως σαν πουλί αλλά με το σώμα σε φυσική όρθια ή περίπου όρθια στάση. Απλά υπεριπταμαι δηλαδη. Και από όνειρο σε όνειρο πήγαινα κάθε φορά λίγο πιο μακρια από το σπίτι μου.
Τα όνειρα θεωρώ ότι είναι το "δυνατό" μου "δώρο". Όπως έχω ξαναγράψει στο forum, έχω την δυνατότητα να ελέγχω τα όνειρά αυτά (προσωπικά τα ονομάζω "ζωντανά") και να μπορώ να επέμβω με όποιον τρόπο θέλω.
Οι εμπειρίες μου μέχρι τώρα ήταν πραγματικά υπέροχες (ακόμα και αυτές που ίσως να με "τρόμαξαν") και νομίζω ότι μέσω των ονείρων μου έχω κάνει πράγματα που δεν θα μπορούσα να ζήσω διαφορετικά.
Δεν ξέρω πως "έρχονται" τα όνειρα αυτά, δηλαδή δεν λέω "σήμερα θα έχω ένα ζωντανό όνειρο", όμως όταν βρίσκομαι μέσα σε ένα τέτοιο όνειρο, το καταλαβαίνω και έτσι παίρνω τα ηνία.
Στη διάθεσή σας, σε περίπτωση που μπορώ να "βοηθήσω".

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
προσωπικα μου έχει τύχει μόνο δύο με τρεις φορες και ήταν τρομερή εμπερία. Το όνειρο που θυμαμαι περισσότερο είναι: περπατουσα σε ένα δρόμο και ξαφνικά βλεπω δύο άτομα να προσπαθουν να διαρήξουν ένα αυτοκίνητο παρκαρισμενο . τότε εγω τους φωνάζω να σταματήσουν και αυτοί βγάζουν όπλα και με σημαδεύουν . Εκείνη τη στιγμή εγω πετάγομαι στην άκρη και όπως πετάγομαι συνηδητοποιώ ξαφνικά ότι βρίσκομαι σε όνειρο . Σκεφτομαι λοιπόν ότι μπορω να κανω ότι θελω και έτσι σκεφτηκα ότι τα όπλα τους δεν έχουν σφαίρες ΄... και αυτό έγινε . Αμέσως μετα άρχισα να γίνομαι σας το ΝΙΟ και να τους αλλάζω τα φώτα...
σε ένα άλλο όνερο όταντο συνηδητοποίησα άρχισα να πετάω!!!
ήταν όμορφο συναίσθημα .Αυτό βεβαια δεν είναι περίεργο γιατί νευρολογικες μελετες έχουν δείξει ότι το όνειρο το ζούμε εξισου και περισσότερα έντονα όπως και τη πραγματικη μας ζωή . Ετσι μία εμπειρία σε όνειρα προκαλεί αντίστοιχα και τρομερα αληθοφανή συναισθήματα ...
Σχετικα με αυτο που είπες orionboy και εμενα μου έχει συμβεί συχνά να θελω να επιτείνω το συναίσθημα του ονείρου . βέβαια μετα απο λίγο χάνεται... αναφορικα με συνέχειες ονείρων μου έχει συμβεί δύο φορες .
Ειρήνη , έχεις δοκιμασει ποτε να κανεις φαινόμενα ΥΥΑ ενόσω ήσουν "ξύπνια" στο όνειρο ? επίσης έχεις προσπαθήσει ποτε να εισέλθεις στα ακασικα αρχεία ? τέλος , πόσα όνειρα κατα μεσο όρο θυμασαι καθημερινως ?

Θυμάμαι τουλάχιστον 1 όνειρο, αν και δεν έχω καθημερινά "ζωντανά" όνειρα.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη εάν το θέμα ταιριάζει σε αυτό το forum. Εάν νομίζεις ότι κάπου αλλού ταιριάζει καλύτερα, παρακαλώ να το μεταφέρεις. ![]()
ΦΙΛΕ narya ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=153
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3381
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2079
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2113
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=463
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2174
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=643
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 7 ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.
ΕΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Ευχαριστώ για τα links που παρέθεσες. Πριν ανοίξω το θέμα έψαξα εισάγοντας ως λέξη αναζήτησης “Anne Rice”. Έχω διαβάσει όλα αυτά τα topics που παρέχουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες με διάφορες πτυχές του μύθου των βρικολάκων (λογοτεχνικές, λαογραφικές, κινηματογραφικές). Στα πλαίσια αυτών των πληροφοριών, επειδή η συγκεκριμένη συγγραφέας έχει αναπτύξει μία ολόκληρη καινούρια μυθολογία πάνω σε αυτό το θέμα, θεώρησα ότι η δική της προσέγγιση ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει ένα θέμα από μόνη της. Εάν πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερο να ενσωματωθούν αυτές οι πληροφορίες σε ένα ήδη υπάρχον θέμα, δεν έχω αντίρρηση. Η να μετονομάσουμε το θέμα ας πούμε «Τα βαμπίρ στη λογοτεχνία» ή κάτι τέτοιο. ![]()
Αγαπητέ crystal clear, τίποτα από τα δύο αν και το δεύτερο θα είχε ενδιαφέρον!
Φαντάζεσαι η Anne Rice να είναι τελικά βαμπίρ (σαν τον Lestat που γράφει τις περιπέτειες του σε βιβλία) ή μάγισσα (άλλη εμμονή της με την αντίστοιχη τριλογία βιβλίων).
Θα ήθελα να συζητήσουμε μαζί με άλλους αναγνώστες των βιβλίων ή μη, τι καινούριο έχει προσφέρει στον μύθο, στα χαρακτηριστικά των βαμπίρ κ.α.
Πχ. Η εξήγηση στα Vampire Chronicles (στο 3ο βιβλίο της σειράς «Η βασίλισσα των καταραμένων») για τα πρώτα βαμπίρ. Το πρώτο βαμπίρ ήταν ο Αιγύπτιος βασιλιάς Enkil, τοποθετημένος χρονικά σε μία εποχή πριν την εισαγωγή της λατρείας του Όσιρι και της Ίσιδας στην Αίγυπτο. Ο Enkil έγινε βαμπίρ όταν την στιγμή που πέθαινε εισχώρησε μέσα του ένα πνεύμα ο Amel. Ο Amel είχε αποκτήσει την υλική δύναμη να «τραβάει» μικρές ποσότητες αίματος από τους ανθρώπους. Όταν λοιπόν μπήκε στον Enkil αυτός έγινε το πρώτο βαμπίρ. Το δεύτερο βαμπίρ ήταν η γυναίκα του Akasha, που διαπίστωσε πρώτη τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που απέκτησαν. Αυτή εκμεταλλεύτηκε τις δυνάμεις τους για εδραιώσει τη βασιλεία τους και να εγκαθιδρύσει την λατρεία του Όσιρι και της Ίσιδας που δεν ήταν άλλοι από τον Enkil και την Akasha.
Δεν είναι μία πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας των βαμπίρ; Εώς τώρα ακούγαμε για τον Θεό ή για τον διάβολο, τοποθετώντας την αρχή των βαμπίρ στον χριστιανικό κόσμο.
quote:
Θα ήθελα να συζητήσουμε μαζί με άλλους αναγνώστες των βιβλίων ή μη, τι καινούριο έχει προσφέρει στον μύθο, στα χαρακτηριστικά των βαμπίρ κ.α.
Στο κ.α θα αναφερθω.
Καλη narya πολυ καλα τα οσα μας λες εχω δει την τενια. Kαι μετα ενας ομορφος τυπας με βιολι, αν θυμαμαι καλα, επαιξε κατι στην Akasha και αυτη σκότοσαι τον Enkil και εφυγαι με τον ομορφο τυπα.
Καλα ολα αυτα δεν μου αρεσει ομως η συσχετιση με τον Οσίρι και την Ίσιδα στο πρωσοπο τους βλεπω 2 Θεότητες τις οποιες σε καθε προσεγκιση μου θέλω να της αντιμετοπίζω με σεβασμο , θεωρο μαλον ασέβη αυτη την προσεγκηση της Rice, δεν κανεις ενα Θέο Βρικόλακα για κανένα λόγο.
Εσυ τι λες?
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ narya ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ..
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=643
ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "Anne Rice" ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ "Η Βασίλισσα των Καταραμένων... ".
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.....
ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 7 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ 8.
ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΑΜΠΙΡ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Edited by - AVATARGR on 24/02/2004 23:37:21
Ίσως να έχεις δίκιο, αν και δεν με ενδιαφέρει η ταινία αλλά τα βιβλία και όχι μόνο "Η βασίλισσα των καταραμένων". Ωστόσο εάν το κρίνεις σκόπιμο για να μην υπάρχει σύγχυση, ας απενεργοποίησουμε το θέμα και να μεταφερθούμε εκεί. ![]()
Αγαπητέ crystal tear η ταινία-βιντεοκλιπ δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο. Η ταινία βασίζεται σε 2 βιβλία σαν κεντρική ιδέα. Η Akasha σκοτώνει τον Enkil για να πάρει τη δύναμη του όταν εκείνος αρνείται να υποστηρίξει την αρχομανία της.
Φυσικά και δεν είναι ο Όσιρις και η Ίσιδα βρικόλακες. Σκέψου όμως ότι είναι λογοτεχνία και όλα επιτρέπονται. Δεν πάει να μας το περάσει για αλήθεια. Σαν ιδέα πάντως τη βρίσκω έξυπνη, να εκμεταλλευτεί τους αρχαίους μύθους εκεί που άλλοι έχουν κολλήσει στη διαβολική προέλευση των βαμπίρ. Μην ξεχνάς ότι άλλοι έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι αρχαίοι θεοί ήταν εξωγήινοι ή ενδογήινοι. Επίσης υπάρχει και μία σχετικά πρόσφατη ταινία που παρουσιάζει το πρώτο βαμπίρ να είναι ο Ιούδας.
Θα σου απαντήσω μετα τον Admin.