- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Dr Jekyll Mr HydeΑπλά, βγές με το αστρικό και μπες στο σπίτι του γείτονα οπου δεν έχεις ξαναμπεί και έτσι άμεσα επαληθεύεται αν πρόκειται για βλακείες ή κάτι άλλο...
Εσύ, το έχεις κάνει αυτό ; [ την αλήθεια να μας πεις όμως ... ]
στις 20:14 ενώ η ερώτηση σου έγινε στις 20:22.
Για ποιο λόγο να πω ψέματα άλλωστε για τις εμπειρίες μου?
Αυτά τα κάνουν αυτοί που θεωρούν οτι ξέρουν εκ των προτέρων την αλήθεια..
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΌταν πεθαίνουμε ο νους χάνετε και μαζί του όλα αυτά;… ή συνεχίζει.; [ όταν πεθαίνουμε ... πάπαλα μεγάλε! χαιρετίσματα! ο νους γίνεται θαυμάσια τροφή για πεινασμένους Lumbricus rubellus ]
Υπάρχει ψυχή; ή και αυτή είναι ένα ακόμα απόκτημα της φαντασίας του νου;. [ Ασφαλώς υπάρχει, δες > http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10035&whichpage=27 για να μάθεις τι είναι. Μετά θάνατον, όχι ]
Υπάρχει συνείδηση ;ή είναι απλά ένα μοτερακι που σκέφτεται και μετά τέλος. [ ασφαλώς και υπάρχει, μετά θάνατον όχι ]
Η αυτογνωσίας τότε τι είναι; [ πότε ; μετά θάνατον ; δεν ξέρω, για τώρα άμα θες να σου πω > είναι η γνώση του εαυτού μας ]
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑυτή την περίπτωση πρώτη φορά την βλέπω αλεξ.. Έναν άνθρωπο που μιλά για καταδύσεις στον εαυτό ,για συνείδηση ,για αυτογνωσία και μετά λέει η επιστήμη για όλα αυτά λέει πως είναι ταχα μου.
Δεν έχω πει τέτοιο πράγμα. Λάθος κατάλαβες πάλι. Να τα ξαναδιαβάσεις αυτά που λέω. Να τα καταλάβεις πιο καλά.
quote:
alex22Φίλε zip,ακόμα δέν έχω καταλάβει πολλά πράγματα για σένα
Δεν πειράζει φίλε μου, δεν πειράζει ...
Άλλο εγώ λέει αυτό [ όταν πεθαίνουμε ... πάπαλα μεγάλε! χαιρετίσματα! ο νους γίνεται θαυμάσια τροφή για πεινασμένους Lumbricus rubellus ]
Άλλο εγώ λέει αυτό [ ασφαλώς και υπάρχει, μετά θάνατον όχι ]
Άλλο εγώ λέει αυτό [ πότε ; μετά θάνατον ; δεν ξέρω, για τώρα άμα θες να σου πω > είναι η γνώση του εαυτού μας ]
Και εσύ έχεις την ψευδαίσθηση ότι ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ.. Τι τραγικό αστείο να μην βλέπεις ποσό μηχανικός είσαι μέσα σε τρεις σειρές.
Πάπαλα ο νους πάπαλα όλα.
Και όπως καταλάβαμε όλοι από τα λεγόμενα στην ερώτηση τι είναι η αυτογνωσία; Η απάντηση είναι η γνώση του εαυτού. ΜΑΛΙΣΤΑ.
Άμα σε ξαναρωτήσω η απάντηση θα είναι είναι η γνώση του εαυτού(στο λεξικό το είδες;)
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Φίλε Ζιρ δεν μπορείς να δεις ότι όλα τα έχεις ταυτίσει με τον νου.Άλλο εγώ λέει αυτό [ όταν πεθαίνουμε ... πάπαλα μεγάλε! χαιρετίσματα! ο νους γίνεται θαυμάσια τροφή για πεινασμένους Lumbricus rubellus ]
Άλλο εγώ λέει αυτό [ ασφαλώς και υπάρχει, μετά θάνατον όχι ]
Άλλο εγώ λέει αυτό [ πότε ; μετά θάνατον ; δεν ξέρω, για τώρα άμα θες να σου πω > είναι η γνώση του εαυτού μας ]
Και εσύ έχεις την ψευδαίσθηση ότι ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ.. Τι τραγικό αστείο να μην βλέπεις ποσό μηχανικός είσαι μέσα σε τρεις σειρές.
Πάπαλα ο νους πάπαλα όλα.
Και όπως καταλάβαμε όλοι από τα λεγόμενα στην ερώτηση τι είναι η αυτογνωσία; Η απάντηση είναι η γνώση του εαυτού. ΜΑΛΙΣΤΑ.Άμα σε ξαναρωτήσω η απάντηση θα είναι είναι η γνώση του εαυτού(στο λεξικό το είδες;)
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Ασφαλώς και ειναι ένας...τώρα αν κάποιος βλέπει εναν άνθρωπο τριπλό..αυτό ειναι άλλο θέμα!
Η ψυχολογία ...και όχι η αστρολογία , έχουν δώσει απαντήσεις περί αυτού!
Πραγματικό-συμβολικό-φαντασιακό!
Η επιθυμία και η σκέψη...όπως και η συμπεριφορά του ανθρώπου , οροεξαρτούνται απο τις ανωτέρω παραμέτρους!
Τα είπαμε και τα ξανάπαμε αυτά φίλε υπηρέτη αλλα απ'οτι βλέπω είσαι προσκολλημένος με διάφορες άλλες θεωρίες μεταφυσικού περιεχομένου!
Απλά διαφωνούμε...και μάλιστα απόλυτα!
Ε! και , τί έγινε...?
soul
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ