ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παράξενες γριές - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Παράξενες γριές - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Annaliz30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AnnalizΝέο Μέλος
29/08/2005, 18:25:46
Το θέμα αυτό επέλεξα να το γράψω γιατί με προβληματίζει καιρό.. Έγινε στην αρχή του χρόνου, ενώ πήγαινα στη δουλειά μου. Στις 7.00 το πρωί κατέβαινα από ένα δρόμο που βγάζει στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος αυτός ήταν έρημος και το κρύο τσουχτερό. Νυσταγμένη όπως ήμουν, ξαφνικά σαν κάποιος να μου είπε να κοιτάξω μπροστά μου όπως και έκανα. Στο τέλος του δρόμου λοιπόν, είδα μια γριούλα μέσα στα μαύρα που κρατούσε κι ένα μπαστούνι. Ήταν «καθαρό» μαύρο αν καταλαβαίνετε που μου έκανε εντύπωση και δε μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από τη γριά. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι μέσα στα αυτιά μου άκουγα τη λέξη «αγία». Όπως περπατούσα λοιπόν πήρα την απόφαση να περάσω ακριβώς από δίπλα της για την παρατηρήσω καλύτερα. Η γριά περπατούσε υπερβολικά αργά ίσως και καθόλου. Περνώντας από δίπλα της, παρατήρησα ότι ήταν γύρω στα 90, με άσπρο στεγνό πρόσωπο, γαλάζια μάτια και υπερβολικά κουρασμένη στα όρια της λιποθυμίας. Ήμουν έτοιμη να της ζητήσω να την πάω έστω μέχρι το σπίτι της, αλλά ο συνάδελφος με περίμενε στο δρόμο και θα αργούσα. Ο αληθινός όμως λόγος που δεν το έκανα είναι ότι φοβόμουν πολύ. Την προσπέρασα και μετά από δύο βήματα γύρισα να τη κοιτάξω, μήπως και είχε ήδη σωριαστή κάτω. Αυτό λοιπόν είναι και το πρόβλημά μου. Η ΓΡΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. Δεν ήταν δυνατό να έχει μπει σε καμιά πολυκατοικία ή οπουδήποτε καθώς περπατούσε τόσο αργά που δε θα προλάβαινε, κι εγώ επαναλαμβάνω ότι έκανα μόνο δύο βηματάκια και ξαναγύρισα να τη κοιτάξω. Μ’ έλουσε κρύος ιδρώτας και κόντεψα να λιποθυμήσω απ’ την ταραχή μου. Βγήκα μέσα στη μέση του δρόμου και κοιτούσα σαν χαζή. Νόμισα ότι θα πάθω κάτι στον δρόμο αφού κάνω και ολόκληρο ταξίδι μέχρι τη δουλειά μου και ξεκίνησα να βλέπω φαντάσματα. Σημειωτέων ότι ούτε χάπια παίρνω, ούτε ναρκωτικά ούτε τρελή είμαι και φυσικά ούτε κοιμόμουν όρθια!!! Ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο ήταν το μήνυμα..

Έχει κανείς κάποια άποψη επί του θέματος;

velialΜέλος
30/08/2005, 00:26:41
Πρώτον, μην παίρνεις τετοια πράγματα στα σοβαρά.
Δεύτερον, αν είναι να βοηθήσεις κάποιον, κάντο αμέσως. Αν δεν θέλεις, απομακρύνσου. Αλλά, προς Θεού, μην στέκεις μετέωρη και διστακτική...
Deghar AdharkΜέλος
30/08/2005, 00:58:19
οταν ειδα τον τιτλο νομιζα οτι θα ηταν τιποτα φαρσοκωμωδια με γριες που θα ελεγα και εγω μια δικια μου εμπειρια.

αλλα ειναι διαφορετικο....
τι να σου πω,περιεργο ακουγεται.εγω συχνα εχω παραισθησεις και βλεπω μαυρες τεραστιες γατες.αλλα το δικο σου ειναι αλλο.αν θυμασε το προσωπο της γριας παρε σβαρνα ολη την γειτονια και ρωτα αν ζουσε εκει κοντα καμια γρια.
παντως θα πρεπει να χαιρεσαι που την ειδες.αν την ξαναδεις δοκιμασε να της μιλησεις η να την βοηθησεις.

αλλα προσεχε!!! γιατι ο διαολος εχει πολλα προσωπα,ακομα και αυτο της γριας{αστειο μην παρεξηγηθεις}

mariha2912Μέλος
30/08/2005, 01:32:36
SORRY GIA TA GREELKISH, O YPOLOGISTHS POY XRHSIMOPOIO TA EPAIKSE...
RIKSE MIA MATIA STO THEMA PARAKSENES ISTORIES, EXEI POLLA PAROMOIA PERISTATIKA...
BizarreΜέλος
30/08/2005, 09:52:37
Πήγαινε μια μέρα, σε αυτό το μέρος, και κοίτα τριγύρω αν έχει κανένα εκκλησάκι αφιερωμένο σε κάποια Αγία. Το λέω γιατί έχει τύχει και στον Θείο μου ένα παρόμοιο περιστατικό.
Ήταν πριν μερικά χρόνια, μία περίοδος που αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα, σε πολλά επίπεδα, και ήταν εξαντλημένος ψυχολογικά. Κάποιο βράδυ, σε έναν επαρχιακό δρόμο, όπως οδηγούσε, είδε ξαφνικά μπροστά του μία γριά μαυροντυμένη, μέσα στην μέση του δρόμου, μέσα στην μέση του πουθενά. Δεν πρόλαβε να σταματήσει, και (θεωρητικά) την πάτησε. Κατέβηκε αμέσως, κοίταξε, έψαξε, και φυσικά πουθενά η γιαγιά. Σοκαρισμένος, έφυγε. Την επόμενη μέρα, ξαναπήγε στο μέρος. Και λίγο πιο μέσα από τα δέντρα και τα φυτά της άκρης του δρόμου, υπήρχε ένα εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής (αν θυμάμαι καλά την Αγία). Το πήρε σαν σημάδι, θεώρησε την Αγία Παρασκευή προστάτιδά του, και πράγματι τα θέματα που αντιμετώπιζε έστρωσαν.
Μπορεί να ήταν σύμπτωση, μπορεί και όχι.
Αυτή πάντως είναι η ιστορία!
30/08/2005, 10:02:42
Annaliz, για να μην ανοίγουν πολλά παρόμοια θέματα θα μπορούσες να μπείς στο θέμα Παράξενες Ιστορίες και να γράψεις εκεί τις εμπειρίες σου.
Είναι ένα μεγάλο θέμα με πολλές ιστορίες κι ίσως βρείς απαντήσεις στα ερωτήματα σου...

Παράξενες Ιστορίες...

Μπορείς να συνεχίσεις εκεί λοιπόν!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

JayaΜέλος
30/08/2005, 12:27:06
Γειά σου φίλη Annaliz!

Μόλις είδα τον τίτλο ήμουν σίγουρη για ποιο πράγμα επρόκειτο και τελικά έπεσα μέσα! Την Κυριακή είχα αυτή τη συζήτηση με μία φίλη και ήμουν έτοιμη ν’ ανοίξω παρόμοιο θέμα για να ζητήσω κι εγώ πληροφορίες...

Αυτή την γριά την είχαν δει πολλές φορές δύο άνθρωποι που γνώριζα. Την έβλεπαν πάντα όταν οδηγούσαν… εμφανιζόταν μόνο λίγο πριν τους πάρει ο ύπνος στο τιμόνι! Πάντα τους δημιουργούσε τέτοια ταραχή η εμφάνισή της που ξυπνούσανε για τα καλά!
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που και οι δύο την έλεγαν γριά παρόλο που πίστευαν πως είναι η Παναγία και τους ξυπνάει για να μην τρακάρουν… (είχαν δηλαδή και οι δυο αυτή την αίσθηση της αγίας που λες)
Η περιγραφή που έκανες είναι ακριβώς η ίδια και ειλικρινά έχω ανατριχιάσει από τη στιγμή που διάβασα το μήνυμά σου!

Δεν ξέρω να σου πω αν είναι αγία ή κάτι άλλο, αλλά αυτό που πρέπει σίγουρα να σου πω είναι να είσαι πολύ προσεκτική στην οδήγησή σου και ποτέ μην οδηγάς όταν είσαι νυσταγμένη!!!
η γριά δυστυχώς δεν εμφανίζεται πάντα...

Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...

simboyΜέλος
02/09/2005, 13:34:54
Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο
Και αυτό γιατί το πιστεύω
Εχουμε μεγάλη βοήθεια από τους Αγίους και την Υπεραγία Θεοτόκο και δεν το παίρνουμε χαμπάρι

Πιστεύω εις ένα Θεό
Πατέρα Παντοκράτορα

angiΜέλος
02/09/2005, 14:33:22
Βρε Annaliz μου,
"Παρουσιες στο δωματιο"...
"Παραξενες γριες"...

aa

ZanderΜέλος
02/09/2005, 16:16:23
Πιθανον να ειναι απο την εξαντληση.Ο εγγεφαλος παιζει διαφορα τετοια παιχνιδια απο την κουραση.Συχνα μπερδευεται το φανταστικο με το πραγματικο.Λιγο πολυ απο την κουραση ολοι ακουμε φωνες,ηχους που δεν υπαρχουν.Το πιο κοινο ειναι που ακουμε το ονομα μας σιγα και βουβα μετα απο εξαντλητικη μερα,και υστερα ανακαλυπτουμε οτι ειμαστε μονοι μας στο χωρο και δεν μασς φωναξε κανεις.Το ολομαυρο ρουχο της φανερωνει μια ασαφη και συγχησμενη εικονα του εγγεφαλου,σαν ενας χαλασμενος προντζεκτορας.Γι'αυτο πιστευω οτι ειναι απλα μια οφθαλμαπατη.Ο φοβος και η ταραχη βεβαια της δινουν ζωη και περισσοτερο θαρρος οπως πχ κινηση.Θυμαμαι πριν πολλα πριν απο χρονια οταν πρωτοφορεσα γυαλλια.Οπως ολοι δεν τα ειχα συνιθησει στην αρχη και ζαλιζομουν ευκολα ειτε τα φοραγα,ειτε οχι.Ενα βραδυ περασα απο το μικρο και σκοτεινο χωλ του σπιτιου μου και ειδα να περναει μια μαυρη πυκνη και ασαφους σχηματος μαζα.Αμεσως ταραχτηκα και χλωμιασα.Ανοιγοκλεισα τα ματια μου,πηρα ανασα,ανοιξα το φως και τελικα...τιποτα.
Βεβαια με εικονες δεν μου συμβαινουν συχνα,τοσο με ηχους.Ολα αυτα ομως εχουν ενα κοινο.Ειτε θα ειμαι αγουροξυπνημενος και θα συμβουν αυτα,ειτε αρρωστος,ειτε νυσταγμενος ειτε σε υπερενταση κτλ.Οταν συμβει κατι τετοιο αμεσως θα ερθουν μεσα μου οτι πιο παραφυσικο-παραψυχολογικο μπορει να φανταστει κανεις καλλιεργωντας τον φοβο μου και δινοντασ ταυτοχρονος τροφη στην παραισθησιογονο λειτουργεια του εγγεφαλου μου.
Τουλαχιστον απο αυτη την σκοπια βλεπω τα πραμματα . :)

Οπως και να εχει Θα επρεπε να μιλαγες στη γριουλα για να πειστεις οτι δεν υπαρχει ουτε και υπηρχε ποτε.

Deghar AdharkΜέλος
04/09/2005, 01:31:18
καποιος ειπε οτι μας βοηθανε οι αγιοι...
γιατι τουλαχιστον δεν το κανουν σωστα? ας φανερωθουν καποια μερα,ολο κρυφτουλι παιζουμε

elfeyeΜέλος
04/09/2005, 03:29:19
Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο
Και αυτό γιατί το πιστεύω
Εχουμε μεγάλη βοήθεια από τους Αγίους και την Υπεραγία Θεοτόκο και δεν το παίρνουμε χαμπάρι

ΕΛΕΟΣ...

07/09/2005, 15:18:17
ας αναφερω κι εγω την εμπειρια μου τοτε...
χθες βραδυ, γυριζοντας σπιτι μου, προχορουσα με ενα φιλο παραλληλα απο μια οικοδομη, της οποιας οι λαμαρινες περιφραξης εφταναν μεχρι το πεζοδρομιο, και αυτη ηταν τελεια περιφραγμενη...

περπατοντας λοιπον πανω στο πεζοδρομιο, νυχτα, ειδαμε με το φιλο μου μια γρια στα 10 μετρα μπροστα, με το σωμα της να σχηματιζει ορθη γνια [!] και μια μαγκουρα, και θα επερνα ορκο οτι κρατουσε κατι... μια σακουλα νομιζω... στην αρχη σκεφτηκα πως θα τρομαζε με δυο μαντραχαλους πισω της μεσ' τη μαυρη νυχτα... αλλα εκεινη την ωρα συζητουσαμε με το φιλο μου, και γυριζω να του πω κατι, και οταν ξανακοιταω [ακαριεα] μπροστα... κοιταξα προσκτικα τις λαμαριες που περιεφραζαν την οικοδομη, αλλα δεν βρηκα καμια τρυπα απο την οποιοα θα μπορουσε να ειχε μπει... και τι να κανει εκει μεσα αλλωστε...;

το περιεργο ειναι οτι πριν ανεβουμε στο πεζοδρομιο δεν την ειχα δει, ενω δεν απειχε πολυ απο μας....

ειδα οτι στα τριαντα μετρα μπροστα περπατουσε ενας μεγαλοσομος κυριος, με τον οποιο ομως αποκλειεται να ειχα μπερδεψει τη γρια... αλλωστε περπατουσε και αυτος πολυ αργα ωστε να εχει προχωρισει τοσο... τρεχα γυρευε...

13/09/2005, 12:45:00
quote:

περπατοντας λοιπον πανω στο πεζοδρομιο, νυχτα, ειδαμε με το φιλο μου μια γρια στα 10 μετρα μπροστα, με το σωμα της να σχηματιζει ορθη γνια [!] και μια μαγκουρα, και θα επερνα ορκο οτι κρατουσε κατι... μια σακουλα νομιζω...

Είμαι σίγουρος, ότι τέτοιου είδους γριά μπορεί μόνο από άλλη διάσταση ή χωροχρονική μετατόπιση να βρέθηκε εκεί.

Άσχετη ερώτηση. Μήπως έχετε καιρό να βγείτε από το σπίτι σας και περνάτε όλη τη ζωή σας στον καναπέ ?

elfeyeΜέλος
13/09/2005, 14:50:33
ΕΣΥ ΡΕ ΒΡΙΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙΧ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΕ???ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ...
ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΛΑΚΑ...........

13/09/2005, 14:58:09
quote:

ΕΣΥ ΡΕ ΒΡΙΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙΧ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΕ???ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ...

Συγχαρητήρια για τη μόρφωση, το επίπεδό σου και προπάντων για το λεξιλόγιό σου.

Αλλά από αυτά που διαβάζεις, τέτοια μαθαίνεις...

elfeyeΜέλος
13/09/2005, 15:09:38
ΩΡΑΙΑ,ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΩ,ΟΥΤΕ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΚΟΤΣΑΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ...
ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ,ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΥΦΑΚΙ?...
ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ Μ Η Τ Ο Κ Ο Ι Τ Α Σ...ΜΗ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΗΝ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΑ...

13/09/2005, 15:19:29
quote:

Elfeye αυτός είναι απαράδεκτος τρόπος έκφρασης απέναντι σε συνομιλητή.
Λίγη ψυχραιμία δε βλάπτει.

Βριλ δεν ξέρω αν ξύπνησες στραβά παρατηρώ πάρα πολλά μηνύματα σε διάφορα τόπικ του παράξενου στα οποία η μοναδική σου προσφορά είναι η ειρωνια. Προσπαθείς με τον τρόπο αυτό να κάνεις τί?
Να υποβιβάσεις άλλα μέλη με γνώμονα αυτά που καλώς ή κακώς πιστεύουν? Να προκαλέσεις αντιπαραθέσεις?
Δεν είναι η πρώτη φορά. Σε άλλο τόπικ προσβάλεις τον Dying_Incubus χωρίς κανένα λόγο -γυναίκα εισητήρια, μιμίδια κ.λ.π- αν θεωρείς σωστή τη συμπεριφορά αυτή συνέχισε έτσι....

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
elfeyeΜέλος
13/09/2005, 15:27:34
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ESOTERICA ΓΕΝΙΚΑ...
ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ...
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΕΙΑ...

13/09/2005, 15:45:34
quote:

Βριλ δεν ξέρω αν ξύπνησες στραβά παρατηρώ πάρα πολλά μηνύματα σε διάφορα τόπικ του παράξενου στα οποία η μοναδική σου προσφορά είναι η ειρωνια.
Προσπαθείς με τον τρόπο αυτό να κάνεις τί?

Φοβάμαι οτι παρερμηνεύεις τη συμβολή μου. Όσο και να διάβασα τα τόπικ, δεν βρήκα καμία απάντηση που να διακιολογεί τις τόσες σελίδες διατριβή πάνω στο θέμα. Το να προσβάλει κάποιος/κάποια τη νοημοσύνη όσων διαβάζουν στο φόρουμ, δεν είναι προσβολή ?

quote:

Να υποβιβάσεις άλλα μέλη με γνώμονα αυτά που καλώς ή κακώς πιστεύουν? Να προκαλέσεις αντιπαραθέσεις?

Το έχω ξαναακούσει αυτό και είναι αστήρικτο. Μήπως βιάστηκε κάποιος να βγάλει ενα συμπέρασμα ? Μπορεί να μου έχει ΄διαφύγει κατι, αλλά αν το βρείς, δείξτο μου να λάβω θέση.

quote:

Σε άλλο τόπικ προσβάλεις τον Dying_Incubus χωρίς κανένα λόγο -
γυναίκα εισητήρια, μιμίδια κ.λ.π- αν θεωρείς σωστή τη συμπεριφορά αυτή συνέχισε έτσι....

Πότε προσέβαλλα εγώ τον φίλο καί γιατί δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις έστω με λίγο χιούμορ (βλ. "γυναίκαααα, εισητήριαααα") υποθέσεις και καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα ?
-Θέλουν να αποικήσουν κάποιο πλανήτη, με γειά τους και χαρά τους. Σήμερα όμως, απέχουμε πολύ ακόμα για να πάμε, έτσι με εισητήρια. Κάνω λάθος ? -

Και γιατι να είναι προσβολή αυτό ή το άλλο με τα "μιμίδια", και δεν είναι προσβολή μια φράση "δεν κάνω τον ειδήμονα ούτε βγάζω πρός τα έξω την εικόνα κάποιου που έχει complex ανωτερότητας... "
Σε όποιον και να απευθύνεται !

Θα μπορούσε με αυτό να προσβάλει καταλάθως κάποιον, π.χ. εμένα, που το διάβασα στραβά και άλλο είπε ο ποιητής και άλλο κατάλαβα, έτσι δεν είναι ?

Αν δεν κάνω λάθος, σε αυτό το φόρουμ έχουμε όλοι ίδια διακαιώματα και υποχρεώσεις. Κάνω λάθος ?

Ή μήπως μερικά πράγματα έχουμε δεχθεί να τα βλέπουμε στραβά και να πυροβολούμε αφού ρωτήσουμε.