ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

lousipan30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
F.R.CΜέλος
13/06/2007, 10:46:40
ΟΚΤΙΝΟΜΕ ευχαριστώ για την πληροφορία!
Δεν θυμάμαι το Επτάμερον να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ότι το Ξίφος της Τέχνης πρέπει να φτιαχτεί από σίδηρο χωρίς άνθρακα.Θα το κοιτάξω ξανά.Αν λέει έτσι έχει καλώς αλλιώς δε βλέπω το λόγο να περιοριστώ σε μια τέτοια οδηγεία όταν το Γριμμόριο με το οποίο θα δουλέψω δεν την αναφέρει.Θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να ακολουθεί αυτά ακριβώς που του λέει το Γριμμόριο με το οποίο ασχολείται κάθε φορά.Τίποτα δεν είναι κοινό για όλα και τίποτα δεν εφαρμόζεται παντού.
Εσύ από που ορμόμενος κάνεις αυτό το σχόλιο;Γιατί το Ξίφος θα πρέπει να είναι έτσι φτιαγμένο;(ξαναλέω ότι μπορεί το Επτάμερον να αναφέρει κάποια τέτοια πληροφορία και να μην το θυμάμαι).

lousipan καλημέρα και σε εσένα!Κοίταξα την ελληνική έκδοση του Επτάμερον στο "Ο Μάγος" και την συνέκρινα με την κανονική. Τελικά είναι τρομερά ελλειπής!Πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς κάποια αγγλική έκδοση του Επτάμερον ή τουλάχιστον να το διαβάσεις από το pdf που σου έστειλα.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

lousipanΜέλος
13/06/2007, 11:57:01
Καλημερα σε ολους.Φιλε F.R.C δεν νομιζω να λεει πουθενα για τετοιο υλικο για το σπαθι.Σιγουρα θα εχουμε αρκετες αποριες μεχρι να λυσουμε.Οταν μου ειπες για τις εξετασεις σου σου ειπα για καποιες που ειχα κανει περυσι.Τις ειχα κανει γιατι ειχαν πρηστει οι λεμφαδενες.Τωρα μολις γυρισα απο το νοσοκομειο γιατι παλι πρηστηκαν αλλα λιγοτερο τωρα.Τι να πω.
F.R.CΜέλος
13/06/2007, 11:57:06
...και τι είναι ο υποφυλακτήρας;

lousipanΜέλος
13/06/2007, 11:59:24
Πρεπει μαλλον να ειναι ενα κομματι στην λαβη που προστατευει το χερι αυτου που κρατα το ξιφος.
F.R.CΜέλος
13/06/2007, 12:16:20
Ωχ ωχ!Κάνε εξετάσεις για το "έξω από δω"! Βέβαια οι λεμφαδένες μπορεί να πριστούν για πολλούς λόγους αλλά καλό είναι να αποκλείσεις αυτή την περίπτωση.

lousipanΜέλος
14/06/2007, 11:24:48
Καλημερα σε ολους.Φιλε F.R.C εχω δυο μερες τωρα που ξαναδιαβαζω το τυπικο του Λεβι και διαβαζοντας τις οδηγιες που εχει για την εργασια καθε ημερας και τον σχηματισμο του κυκλου αντιλαμβανομαι πως αφηνει πολλα κενα και ασαφειες.Ειναι αρκετα ελλειπες σε αυτα που διευκρινιζει σε σχεση με το Επταμερο του Μαγου.Βεβαια δινει και καποια στοιχεια που δεν θυμαμαι αν τα περιλαμβανει το Επταμερο.Ετσι μου δημιουργηθηκε η απορια αν ειναι ασφαλες και ορθο να χρησιμοποιεις στοιχεια απο διαφορετικες μεθοδους που ανηκουν ομως στο ιδιο συστημα μαγειας.Ποια η γνωμη η γνωση σου για αυτο?
F.R.CΜέλος
14/06/2007, 12:53:21
Μμμ...δε θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι τέτοιο στον Λεβί.Μου λες τι διαβάζεις και τι εκδόσεων είναι.
Τώρα για αυτό που ρωτάς υπάρχουν 2 απόψεις.
Η πρώτη λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα."Απογυμνόνει" τη μαγεία από τις προκαταλήψεις και λέει ότι στην ουσία όλα είναι το ίδιο. Κάτι τέτοιο είναι πολύ φανερό στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής (χαιρετισμός στον Όσιρι κτλ κτλ)Έτσι δεν πειράζει να χρησιμοποιείς στοιχεία από διαφορετικά συστήματα.Και έτσι γίνονται όλα ένας αχταρμάς...
Όπως αντιλαμβάνεσαι από το σχόλιο εγώ συντάσομαι με τη δεύτερη άποψη. Είναι άκρως σημαντικό να καταλάβουμε ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ!
Πρέπει να ακολουθείς αυστηρά αυτά που σου λέει το σύστημα μαγείας που εφαρμόζεις.Πχ στο Επτάμερον είναι παντελώς άχρηστα τα "εργαλεία" που χρησιμοποιεί όποις ασχολείται με το σύστημα της Χρυσής Αυγής (κάλικας,πεντάκτινο,ξίφος,ράβδος).Είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κανένας.Υπάρχει λόγος που πρέπει να μένουν χωρισμένα τα συστήματα μεταξύ τους.Δεν μπορείς πχ να βάζεις στοιχεία της Ενοχικής μαγείας όταν χρησιμοποιείς την Goetia και δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία της Goetia στην Επίκληση στο Επτάμερον. Μάλιστα συνήθως τα Γριμμόρια δίνουν και διαφορετικές οδηγίες για την κατασκευή των Εργαλείων της Τέχνης.
Μείνε μακριά από αυτούς που ανακατεύουν τα πάντα και νομίζουν ότι όλα είναι ίδια επειδή πιστεύουν ότι όλα είναι στο κεφάλι μας. Μείνε πιστός στο Γριμμόριο που θα επιλέξεις.

Πότε θα αρχίσουμε λες να διαβάζουμε παράλληλα το Επτάμερον;Να περιμένουμε πρώτα αν το αγοράσεις ή να προχωρήσουμε με την έκδοση pdf που έχεις;

lousipanΜέλος
14/06/2007, 13:23:46
Ειναι απο εκδοσεις Διμελης που μαλλον ειναι συνεργατες του Τετρακτυς.Την μεταφραση την εχει κανει ο Πετρος Γκραβιγγερ νεο πυθαγορειος αν δεν απατομαι.Εχει για καθε μερα της εβδομαδος τ πνευματα αντιστοιχουν και τι εργο μπορεις να επιτελεσεις με αυτα.Επισης αναφερει τα αμφια που πρεπει να χρησιμοποιεις αναλογα την εργασια τα θυμιαματα και ενα τροπο κατασκευης και καθιερωσης του κυκλου και του πενταγραμμου καθως και εναλλακτικες αν δεν διαθετεις καποια υλικα.Αν θελεις το ξεκιναμε απο Δευτερα (οχι οπως λενε για τις διαιτες)γιατι σχεδον παντα Παρασκευοσαββατοκυριακο δουλευω.Λιγο καιρο ακομη και θα παρω μεταθεση απο εδω που ειμαι να παω καπου που να μπορω να ρυθμιζω την ζωη μου.
F.R.CΜέλος
14/06/2007, 14:21:15
ΟΚ λοιπόν, να ξεκινήσουμε από Δευτέρα.Θα κοιτάξω σήμερα την έκδοση που έχω και την pdf για να δω τι να διαβάσουμε και πως.Μα τι δουλειά κάνεις επιτέλους;;;

lousipanΜέλος
15/06/2007, 10:35:18
Καλημερα σε ολους.Φιλε F.R.C τσεκαρε το αν ειναι και αν δεν ειναι ελλιπες το pdf το ξεκιναμε.Απλα λογω οτι δεν ειμαι τοσο καλος γνωστης των αγγλικων θα διαβαζω με το λεξικο απο διπλα και ετσι ισως παμε λιγο αργα.Αλλιως επισπευδω την αγορα του βιβλιου που μου προτεινεις.Σχετικα με την δουλεια τσεκαρε το mail.