- Τι θεωρούμε αμαρτία ??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:Εγώ πάντα πίστευα και έκανα πράξη αυτό που λεει
ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ.
συμφωνω μαζι σας, ειναι ο σοφοτερη πρακτικη!
και εχεις σιγουρα την συνειδηση σου καθαρη!
απλα θα προτεινα να το επεκτεινουμε και σε ολα τα ζωικα ειδη και οχι μονο μεταξυ ανθρωπων.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
απλα θα προτεινα να το επεκτεινουμε και σε ολα τα ζωικα ειδη και οχι μονο μεταξυ ανθρωπων
ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ...ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ/ΕΓΚΛΗΜΑ,ΑΜΑΡΤΙΑ...ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΟΥ/ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ...ΚΑΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ.
jonniebegood
quote:
κακως αδελφε!
ειμαστε Ελληνες και ποτε δεν χρειαστηκε ο Θεος να μας πει: τιμα τον πατερα σου και την μητερα σου!
ΕΛΛΗΝΕΣ/ΕΣΚΙΜΩΟΙ/ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ..ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ; ΠΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΛΗ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ; ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
quote:
ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ;...
ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ;...ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΣ;...ΟΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ Η ΠΡΑΞΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ...ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΣΚΟΤΩΣΕ...ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΟΜΟΙ...ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΙΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ...ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ; ΑΜΑΡΤΙΑ...Η ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ.
ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΗΘΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ...Ή ΠΟΙΟΣ/ΠΟΥ/ΠΟΤΕ;...ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ...ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ...ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΘΕΑΜΑ...ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ...ΙΕΡΟΣΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ...ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ.
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει τον άλλο που "αμάρτησε".(αυτό από μονο του και μόνο μου θυμίζει αμαρτία...)
Για μένα δεν υπάρχει αμαρτία.
Υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να πάρουμε και πολλές φορές τα παίρνουμε "αμαρτάνοντας"...
quote:
απλα θα προτεινα να το επεκτεινουμε και σε ολα τα ζωικα ειδη και οχι μονο μεταξυ ανθρωπων.
Δε ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ εννοώ για όλα όσα έχουν ψυχή όχι μόνο ζώα και ανθρώπους!
Σε μια βόλτα μου στον ιστό βρήκα και άλλους να ασχολούνται με τις αμαρτίες

ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ!
Το να σκοτώσεις ένα ζώο και να το φας είναι κακό αντικειμενικά. Δηλαδή του προκαλείς πόνο και του αφαιρείς τη ζωή προς όφελός σου. Το ίδιο ισχύει αν σκοτώσεις και ένα φυτό και το φας. Αν ήσουν τόσο καλός άνθρωπος και είχες μέσα σου όλη την καλοσύνη του σύμπαντος θα έπρεπε να επιλέξεις να μη φας τίποτα ζωντανό και να πεθάνεις από την πείνα για να δώσεις την ευκαιρία στα άλλα ζωντανά όντα να ζήσουν.
quote:
ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
Αυτή η πρόταση είναι η βάση της θρησκείας του βουδισμού. Κι όμως μπορεί και αυτή η πρόταση να αμφισβητηθεί γιατί δεν περικλείει όλη την αλήθεια.
Για παράδειγμα ΔΕΝ θέλω κάποια γυναίκα που έχω ερωτευτεί να με απορρίψει!!! Αλλά πολλές φορές κάποιες που με ερωτεύτηκαν τις απέρριψα εγώ... Τι θα έπρεπε να κάνω σε αυτή την περίπτωση; ![]()

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
quote:
Ποιός μπορεί να πει τι είναι αμαρτία;
Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει τον άλλο που "αμάρτησε".(αυτό από μονο του και μόνο μου θυμίζει αμαρτία...)
H ψυχή κρίνεται πάντα... όχι άπο άλλη ψυχή, άλλα απο το Δημιουργό της...
Δεν μιλάω για Κόλαση και Παράδεισο, γιατί είμαι αντίθετη σε αυτές της έννοιες... όλοι κρινόμαστε και πληρώνουμε εν καιρό...
Όλοι εδώ είμαστε και κινούμαστε σε αέναους κύκλους... άλλοι φορούν ανοιξιάτικο διάδημα και άλλοι, αγκάθινο...
.
.
.
The She Mantis...

quote:H ψυχή κρίνεται πάντα... όχι άπο άλλη ψυχή, άλλα απο το Δημιουργό της...
γλυκεια μου μαντις, μηπως ανθρωποποιησαμε τον Δημιουργο?
μηπως αποδιδουμε εννοιες που προερχονται απο τους ενδοκρινεις αδενες μας στο αμορφο ενεργειακο Θειον?
θεωρω οτι η ψυχη ειναι κομματι του Θειου, ιδια ουσια με αυτο, "ενας σβωλος μεσα στην Θεϊκη κρεμα". (το πως το ξερω, μεσω μεϊλ)
ως τετοια δεν εχει αδενες για να εχει συναισθηματα.
και η οποιαδηποτε τιμωρια μετα τον θανατο δεν εχει νοημα αν η ψυχη δεν μπορει να βιωσει συναισθηματα!
υπάρχει συνείδηση..
Αυτή η συνείδηση που μας εμφύσησαν οι προγόνοι μας.. μέσα από την ηθική.. και η ηθική δημιουργήθηκε μέσα από τον πολιτισμό...
<<Μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν>>
Ένα ρητό που με συντροφεύει πάντα...
αλλά όταν κόψω ένα λουλουδάκι μόνο και μόνο για να το μοιρίσω.. πως νιώθω? Αισθάνομαι το άρωμά του? Ή με τρώνε οι τύψεις για αυτό που έκανα? Ή απλά γεύομαι το άρωμα και δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο?
Και εάν υπάρχει αμαρτία.. σε τι υποτάσσετε? Και εγώ πότε αμαρτένω? Όταν ακούσω την ανθρώπινη φύση μου ή όταν ακούω αυτό που πιστεύω .. είτε είναι δικό μου είτε γέννημα του πολιτισμού που ανήκω?
Όταν περπατώ στον δρόμο και ξέρω πως παντού γύρω μου υπάρχει τσιμέντο .. εκεί που άλλωτε έσφυζε από ζωή.. Τί νιώθω? Αισθάνομαι αυτό το νεκρό τοπίο γύρω μου.. που δημιούργησα μαζί με τους ομοίους μου? Όταν τσαλαπατάω τις φωλιές από τα μυρμήγκια.. χωρίς να το ξέρω.. γιατί είμαι άνθρωπος και δεν μπορώ να ελένξω το βάρος μου, ούτε ή όρασή μου φτάνει τόσο βαθεια ώστε να ξετρυπώσω με το μάτι μου πως δίπλα μου παθαίνει ένα σκουλίκι..όμως ξέρω πως ο θάνατος υπάρχει παντού γύρω μου ή ένα περιστέρι.. αιμοραγεί.. και δεν νοιάζομαι.. ένα σκυλάκι άρρωστο που κανείς δεν θα το σώσει.. αλλά θα μπορούσε να σωθεί..
Τί είναι συνείδηση και τί αμαρτία? αφορά μόνον εκείνα που κάνουμε ή και εκείνα που δεν έχουμε κάνει? Όταν ακούω την ανθρώπινη φύση μου ή όταν κάνω αυτό που πιστεύω?
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Για μένα δεν υπάρχουν νόμοι, κανόνες κλπ. Δεν υπάρχουν, υπό την έννοια ότι έχουν μια σχετική αξία, κάποιος άνθρωπος τα δημιούργησε για να εξυπηρετήσουν κάποιους σκοπούς, σε κάποια χρονική περίοδο, με συγκεκριμένο ιστορικο-κοινωνικο-πολιτικο-οικονιμικό πλαίσιο...
Αυτή η σχετικότητα αποδεικνύεται κάθε μέρα όταν στη Βουλή περνάνε νέα νομοσχέδια, αναιρούνται άλλα, αναθεωρούνται άλλα τόσα, κλπ, κλπ. Άρα λοιπόν σε τέτοιου είδους νόμους και κανόνες τι αξία να δώσεις,όταν είναι τόσο φθαρτοί και μεταβλητοί?
Και οι βασικές εντολές των πρώτων θρησκειών, όταν δεν υπήρχαν συντεταγμένα κράτη και πολιτείες κάτι τέτοιο πήγαιναν να κάνουν. Να βάλουν σε μια "τάξη" τις σχέσεις των ανθρώπων. Αλλά και αυτό είναι περιττό...
Ο μόνος νόμος είναι η συνείδηση και η κρίση του ατόμου.
Το τι είναι καλό και τι είναι κακό, είναι πολύ σχετικό, και αυτό το νιώθει ο καθένας μόνος του. Το τι είναι ηθικό και το τι είναι ανήθικο επίσης είναι πολύ σχετικό, και αυτό το νιώθει ο καθένας μόνος του.
"Αμαρτία" είναι η κατάσταση για την οποία εσύ και μόνο εσύ, ο εαυτός σου ο ίδιος, δεν αισθάνεσαι καλά, αισθάνεσαι "άβολα", αισθάνεσαι ενοχές, το μετανιώνεις... Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι αμαρτίες...
Συμφωνώ με τον φίλο jonniebegood, o οποίος μέσα απο τις απαντήσεις του περιγράφει επαρκώς και τις δικές μου αντιλήψεις σχεδόν στο σύνολό τους (Ταύτιση απόψεων!
)
Και το να σκοτώσω και το να κλέψω και οτιδήποτε, αναλόγως πού και πώς και γιατί γίνεται, μπορεί να δικαιολογηθεί επαρκώς ή όχι... Αλλά αυτό το αναλαμβάνει όπως προείπα η συνείδηση και η κρίση του ατόμου πρωτίστως και μετά η υπόλοιπη κοινωνία η οποία μπορεί να το αναγνωρίζει εκ των υστέρων και με "καθυστέρηση φάσης" πολλές φορές...
.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:Δεν υπάρχει αμαρτία....
υπάρχει συνείδηση..
![]()
quote:Ο μόνος νόμος είναι η συνείδηση και η κρίση του ατόμου.
η συνειδηση και η κριση ειναι αποτελεσμα της αντιληψης.
και η αντιληψη ειναι αποτελεσμα της Παιδειας, της Φιλοσοφιας και των Μυστηριων.
ΥΓ. καλως ηρθες στο φορουμ!