- ΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ ΑΥΡΙΟ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
όταν λένε "μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις" εδώ ομολογώ μας το έδωσες με τον καλύτερο τρόπο να το αντιληφθούμε!!!
Όλες τις τάσεις και όλες τις ... φοβίες να πώ;!!!
Παρεπιπτόντως να σου πω ότι μου αρέσουν πάρα πολύ οι ELO.
Το "Cant' get it out of my head", ενορχηστρομένο είναι το κάτι άλλο!!! Εκείνη η εισαγωγή ...!!!
Νασαι καλά.
Με ειλικρινή φιλική διάθεση πάντα ... Καποδίστρια.
quote:
Αγαπητή nst
ο φίλος zip επεσήμανε κάτι που προκύπτει απο ένα τέτοιο ερώτημα που ετέθη, σχετικά με τις ιδιαίτερες ανθρώπινες πτυχές. Να υποθέσω πως σε κατατρέχει το σύνδρομο της ...δίαιτας ή να πω η φοβία των επι πλέον κιλών; Επειδή τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν δεί τα μάτια μας περί νευρικής ανορεξίας και τα παρόμοια, άσε ελεύθερο τον εαυτό σου και απόλαυσε από όλα αρκεί να έχεις σύμβουλό σου το "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ". Χρυσή κληρονομιά των σοφών μας προγόνων!!!
Παρ' όλα αυτά ήταν χορταστική δεόντως η απάντησή σου και σε ευχαριστώ.
Μία φωτό δώρο και για εσένα...
χι χι χι Ευχαριστώ....Καποδίστρια....αυτό το παν μετρον αριστο θα κατέρριπτα τις τελευταίες μου στιγμές...αυτο εννοούσα..![]()
εννοείται πως αυτό θα παραβίαζες, αλλά επειδή έγινε λόγος για κάποιες ιδιαίτερες πτυχές στον ανθρώπινο χαρακτήρα που μπορεί να προσδιορίσει κανείς τέτοιες στιγμές, γι' αυτό έκανα λόγο για το μέτρο!
Εδώ λοιπόν διαφαίνεται η αδυναμία του χαρακτήρα που στερεί από τον εαυτό του πράγματα, ευχαριστήσεις, ηδονές καταπατώντας ή καταπιέζοντας τα "θέλω"!!! Και εκεί,μέσω αυτών των στερήσεων, αρχίζουν να αναφύονται άλλου είδους εκφράσεις που μάλλον θα κατατάσσονταν στις αρνητικές παρά θετικές...
Εντάξει μπορεί να είναι λίγο τραβηγμένο το "ψυχογράφημα" αλλά σίγουρα ως υπόθεση έχει την λογική του...
Αγαπητή μου θεωρητικά είναι όλα αυτά αλλά ...
οκ ας είσαι πάντα καλά!!!
quote:
Εδώ λοιπόν διαφαίνεται η αδυναμία του χαρακτήρα που στερεί από τον εαυτό του πράγματα, ευχαριστήσεις, ηδονές καταπατώντας ή καταπιέζοντας τα "θέλω"!!! Και εκεί,μέσω αυτών των στερήσεων, αρχίζουν να αναφύονται άλλου είδους εκφράσεις που μάλλον θα κατατάσσονταν στις αρνητικές παρά θετικές...
Προσωπικα, θεωρω οτι ο ελεγχος των παρορμήσεων μας είναι δύναμη και οχι αδυναμία. Ο Εαυτος θέλει να είναι υγιής και αρτιος ...αρα δεν προβαίνει σε ενεργειες που τον θίγουν οπως η υπερκαταναλωση γλυκόζης κλπ .....αντίθετα οι αισθήσεις αν δεν τεθούν κάτω απο το πνευμα , μπορουν να μας οδηγήσουν σε πληρη παρακμή.
Το μετρο είναι σοφία, δεν ειναι στέρηση αν μας ενδιαφερει το μέλλον.
quote:
Όταν έγραφα το σχόλιο αυτό σαφώς και δεν αναφερόμουν στο μέτρο,αλλά σε αυτό που είπες ότι θα έκανες την "τελευταία μέρα"! Νόμιζα ότι το κατάλαβες και γι' αυτό σου έγραψα "Εντάξει μπορεί να είναι λίγο τραβηγμένο το "ψυχογράφημα" αλλά σίγουρα ως υπόθεση έχει την λογική του..."
Πάντως εαν παρεξηγήθηκα σου ζητώ συγγνώμη...
Και μια φωτό για σένα nst!!!

Edited by - nst on 03/03/2009 09:27:04
Ευχαριστω
quote:
kapodistriaΆν με ένα τρόπο ...μεταφυσικό,ξέρατε πως την επομένη θα έπαυε να υπάρχρει στον πλανήτη ζωή! Ότι θα ερχόταν το τέλος!!!
Τι θα ήταν αυτό που θα θέλατε να κάνετε στον χρόνο που θα σας έμενε?
Πιθανότατα θα άκουγα τα λατρεμένα μου μουσικά κομμάτια, θα έβλεπα σκηνές από αγαπημένες ταινίες και θα απολάμβανα για τελευταία φορά τις αγαπημένες μου φωτογραφίες.
Οσον αφορά τις προεπιλεγμένες απαντήσεις τώρα...
θα προσπαθούσατε να πραγματοποιήσετε ένα σας απωθημένο?
Θα κάνατε κάτι που δεν θα κάνατε πριν αφού δεν θα υπήρχε το περιθώρειο της τιμωρίας?
Πιθανότατα ναι. Θεωρώ τις δύο ερωτήσεις άμεσα σχετιζόμενες γι'αυτό και τις απαντάω μαζί. Πιστεύω επίσης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα έπρατταν όπως εγώ άσχετα αν δεν θα το παραδέχονταν σε ένα σχετικό ερωτηματολόγιο για λόγους τακτ.
Θα ζητούσατε την συγγνώμη που δεν είχατε το θάρρος να την ζητήσετε μέχρι σήμερα?
Ανάλογα το πόσο κοντά στη ζωή μου θα βρισκόταν το άτομο το οποίο θα είχα αδικήσει...
Δεν θα είχα καμία όρεξη να κυνηγάω από 'δω κι από 'κει "αδικημένους".
Θα εκφράζατε τον έρωτά σας χωρίς ενδοιασμούς?
Βεβαίως.
Θα κάνατε ένα γεύμα να ταϊσετε όλους τους άπορους που γνωρίζετε?
Οχι. Θα ήθελα να ασχοληθώ μόνο με τον εαυτό μου και τα πολύ κοντινά μου πρόσωπα σ'αυτόν τον ελάχιστο χρόνο που θα μου απέμενε.
Θα λέγατε ελεύθερα την γνώμη σας στον προϊστάμενό σας για το άτομό του?
Οχι. Δεν θα με ενδιέφερε καθόλου η δουλειά, ο προϊστάμενος, ο μισθός, τα εργασιακά δικαιώματα κλπ. τις συγκεκριμένες στιγμές..
Θα εκμυστηρευόσαστε στον άνθρωπό σας ότι δεν είστε πια ερωτευμένος μαζί του?
Μα δε νοείται να είναι κάποιος/κάποια ο άνθρωπός σου και να μην είσαι ερωτευμένος μαζί του/της. Αλλιώς δεν είναι ο άνθρωπός σου. Επομένως δεν τίθεται θέμα.
Θα λέγατε στην γυναίκα σας ότι μαγειρεύει ...απαίσια?
Θα ήθελα να αποφύγω πιθανά καρούμπαλα της τελευταίας στιγμής. Οπότε καταλαβαίνεις την απάντηση νομίζω...
Θα χτυπούσατε την πόρτα της γειτόνισσας να της πέιτε κατάμουτρα πόσο αρχικοτσομπόλα είναι?
Ναι και μάλιστα θα της έριχνα και μια τούρτα στη μούρη...συστημένη, καλοζυγισμένη! Ααααχχχ, από καιρό το ήθελα μωρή κατίνα!
Θα βγαίνατε γυμνοί για μία βόλτα στην κεντρική πλατεία?
Μπα...δεν έχω τέτοιο απωθημένο...

ευχαριστώ για την απάντηση στο θέμα μου και κυρίως για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσα ως πιθανότερες ενέργειες της τελευταίας στιγμης...
Μάλιστα διακρίνω την ειλικρίνεια σου και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό.
Όπως επίσης απόλαυσα την σκηνή με την κουτσομπόλα γειτόνισσα!!!

Και φυσικά θεωρώ πολύ ωραία ιδέα αν θελήσουν βέβαια και οι επισκέπτες του θέματος ( και δεν βαριούνται, βεβαίως) να απαντήσουν και αυτοί.
Θα ήταν πολύ-πολύ ενδιαφέρον!!!
quote:
Ελπίζω να σου αρεσειΕυχαριστω
Εννοείται πως μου άρεσε και σ'ευχαριστώ και εγώ. Νάσαι καλά!