- ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ μπορει να κατασκευαστει ?? σε τι θα εξυπηρετησει !!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Δεν εναι δσκολο ..να φανταστεις τι κινδυνους κρυβει ...μια ανακαλυψη της μηχανης....
Αν το παρουν ...που θα το παρουν " μυαλα " στρατιωτικης φυσεως και ειδικα κατι Αμερικανοι ...που χωνονται παντου και παντα...τοτε σιγουρα θα κανουν κακο...!!!!
Οποια πετρα και αν συκωσεις ...θα βρεις Αμερικανους να ειναι απο κατω...και να ψαχνουν...!!!
Φαντασου ...λοιπον οτι πανε στο μελλον η στο παρελθον.. ..βλεπουν ...παραδειγμα...που μπορει να κρυβονται οι Ιρακινοι<παραδειγμα> και οταν γυρισουν στο παρον πανε σαν κυριοι και ...δεν αφινουν τιποτα ..ορθιο....!!!!!
Γινεται μια ανακαλυψη < στον μελλον > πανε και βλεπουν τι εγινε και πως ...ερχονται ..πισω και το κανουν αυτοι....!!!!
Τετοια ...και αλλα πολλα ...ειπα δυο ασημαντα παραδειγματα...αλλα μπορουν αυτα να φερουν πολλα κακα ,,,στην ανθρωποτητα...
revil ...ειχα πει ..οτι θα μπορεις να ταξιδευεις και να βλεπεις τα γεγονοτα...αλλα παντα σαν παρατηρητης....
Θα εισαι αορατος για αυτους ...δεν θα μπορεις ...σαν υλη να επεμβεις...ωστε να " σκοτωσεις " καποιον...η να κανεις κατι αλλο κακο η καλο...
Ετσι λοιπον οι αποψεις σου ....δεν μπορουν να εφαρμοστουν...!!!!! αλλου ειναι οι κινδυνοι...!!!!
Το οτι εγραψες την αποψη σου ...δεν ειναι λογος για το " sorry "
Υπαρχουν πολλα καλα ...αλλα και κακα...που θα μπορουσαν να γινουν...απλα αναλογιστειτε τι θα μπορουσε να γινει με μια τετοια μηχανη...
Προσπαθηστε να το δειτε σε βαθος...μην το βλεπετε ....μονο επιφανειακα ...αφιστε την φαντασια σας να τρεξει ...και μερα με την ημερα...θα ανακαλυπτετε...οτι υπαρχουν χιλιαδες πραμματα που θα μπορουσαν να γινουν...ειτε θετικα ...ειτε αρνητικα...
Προχωρηστε σιγα σιγα σε βαθος...και μετα πες τε μου παλι...!!
Αυτα
Sunrise zero
quote:
Φαντασου ...λοιπον οτι πανε στο μελλον η στο παρελθον.. ..βλεπουν ...παραδειγμα...που μπορει να κρυβονται οι Ιρακινοι<παραδειγμα> και οταν γυρισουν στο παρον πανε σαν κυριοι και ...δεν αφινουν τιποτα ..ορθιο....!!!!!Γινεται μια ανακαλυψη < στον μελλον > πανε και βλεπουν τι εγινε και πως ...ερχονται ..πισω και το κανουν αυτοι....!!!!
Στο πρώτο παράδειγμα
Μόνο που στο παρόν μπορεί να μην βρίσκονται εκει;
Στο δεύτερο παράδειγμα
Παρακολουθώντας μία ανακάλυψη του μέλλοντος δεν σημαίνει ότι μπορούν και να την επαναλάβουν στο παρόντα χρόνο. Αντε να πάρουν μερικά στοιχεία-πληροφορίες και να προσπαθήσουν να το ψάξουν μόνοι τους, ξέροντας ότι στο μέλλον το έχουν πετύχει.
Δεν νομίζω δηλαδή να είναι τόσο εύκολο να χρησιμοποιήσουν όσα μαθαίνουν είτε από το παρελθόν είτε από το μέλλον.
Σκέψου ας πούμε ότι στο μέλλον έχουν αποικίσει τον Αρη. Γυρίζοντας στο παρόν τι μπορείς να κάνεις; Οχι να αποικίσεις άμεσα τον Αρη, αλλά να μάθεις ποιό σημείο του Αρη είναι πιό κατάλληλο και ποιά υλικά είναι κατάλληλα για το κτίσιμο της αποικίας. Σίγουρα γλυτώνεις χρόνο και σκέψη αλλά δεν σε στέλνει νωρίτερα στον Αρη.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 07/10/2005 21:18:41
Πηγες ρε παιδι μου και βρηκες ...ακραια πραμματα...κατι πιο χειροπιαστο...!!!!
Για το πρωτο παραδειγμα...τι εννοεις <στο παρόν μπορεί να μην βρίσκονται εκει;>
Ειναι κρυμενοι καποιοι στρατιωτες...και φυσικα μετα απο καποιο καιρο..θα βγουν εξω...κατι που γινεται γνωστο...και εχει τελειωσει ολο το σκοινηκο του πολεμου...
Βλεπουν..μαθαινουν που ηταν κρυμενοι...γυριζουν στον παροντα χρονο καο πανε τους βρισκουν και δεν αφηνουν κανενα ζωντανο....!! δεν γινεται ετσι???
Το δευτερο παραδειγμα...ειναι ακραιο....!!!!μπορεινα μην πανε στον Αρη ...σιγουρα..!!!
Αλλα βγαινω εγω και λεω ...οτι ανακαλυψα ,,,την μηχανη του χρονου.....
Γινεται μεγαλος ντορος..συνεντεξεις...επιστημονες....να εξετασουν την καινουρια ανακαλυψη...με ποιον τροπο ...λειτουργει....κτλ...
Γυριζουν πισω στον παροντα χρονο και το κατασκευαζουν αυτοι...και μετα ερχονται και " καθαριζουν "εμενα για να μην την ανακαλυψω....στο μελλον...
Εινει γνωστη η κοντρα για τα διαστημικα προγραμματα μεταξυ Αμερικανων και Ρωσων. Παιζανε με τις μερες ...με τις ωρες...τα λεπτα ..ποιος θα ειναι ο κατακτητης του διαστηματος.....εστησαν ολοκληρο σκηνικο για να πεισουν τον κοσμο....και μετα μου λες τι θα εκαναν...???
Υπαρχουν τοσα πολλα.. αμα κατσεις να σκεφτεις θα βρεις παρα πολλα..!!!!
Εγω παντως αμα την ανακαλυψω...δεν θα το πω...< το εχω ξαναπει> αλλα που ειναι εκεινη η μερα????
Αυτα...
Sunrise zero
Μην πέρνεις τη ζωή και πολύ στα σοβαρά.Ετσι και αλλιώς δε πρόκειτε να βγείς απαυτή ζωντανός
aries ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ?
Τα πραμματα ειναι ακομη περιπλοκα....!!!!
Επειδη λοιπον ...ολα οσα εγραψα δεν ειναι αληθεια...αλλα επειδη στη σκεψη μου μπηκε αυτη η ιδεα...ΑΝ ΑΝ ΑΝ ... κατορθωνα να φιαξω μια τετοια μηχανη....ο ανθρωπος πως θα μπορουσε να την εκμεταλευτει...προς κοινο καλο και οχι προς δικου του η το χειροπτερο με στρατιωτικες βλεψεις...!!!!!!!!!
Y.Γ ....ισως ...αν καποιος την εχει ανακαλυψει...να παραμενει ...αγνωστος...!!!!!! και καλα κανει.....!!!!!!!
Αυτα
Sunrise zero
Τώρα, σύμφωνα με θεωριτικές μελέτες που έχουν γίνει τα 20 τελευταία χρόνια το χωροχρονικό συνεχές εμποδίζει την αλλάγη της ιστορίας. Ακόμα και εάν σκοτώνατε τον Χιτλερ, τον Σταλιν, τον Μάο, τον Χριστό, αυτό ΔΕΝ θα επειρέαζε το δικό μας χρόνο, αλλά τον ΄χρόνο που έρχεται από πίσω μας. Στην περίπτωση όμως που θα μαθένατε τα νούμερα του joker θα σας ήταν άχρηστα γιατί θα είχατε αλλάξει την πραγματικότητα που θα είχατε δει. Τρομερά περίπλοκο.
Όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε ζούμε σε ένα σύμπαν το οποίο ρέει σε μαθηματικές εξισώσεις. Εν ολίγοις εάν σώσεις τώρα 100 ανθρώπους από ένα σεισμό σίγουρα σκοτώνεις κάποιους άλλους. Εάν όμως μπορείς να τους σώσεις όλους αυτό δεν πλησιάζει τα όρια της μη λογικής;
Eάν κατασκευάσουμε ένα μηχάνημα/κάμερα που να τρέχει με την ταχύτητα του φωτός αλλά να βρίσκεται!! ταυτόχρονα!! στο ίδιο σημείο!!... μέχρι να αγγίξει την ταχύτητα θα "γράφει" σταδιακή επιβράδυνση και τη στιγμή που πιάνει την ταχύτητα όλα θα παγώσουν... Eάν την περάσει όλα θα πάνε πίσω. Aκριβώς στο διπλάσιο θα γράφει -1 ώρα την ώρα...
Oπότε θέλει δεκάδες φορές την ταχύτητα του φωτός για να επιταχύνει πολύ πίσω... Aλλά μόνο εικόνα θα γράφει - δεν θα πάει αυτό πίσω.
Mόνο εικόνα μπορούμε προφανώς να δούμε από το παρελθόν - να ταξιδέψουμε πραγματικά όχι. Tο ίδιο και στο μέλλον - αδύνατο να δούμε ή να πάμε γιατί δεν έχει φτιαχτεί ακόμη. Oλο το συμπαν ζει την στιγμή του τώρα - ακόμη και άλλα παράλληλα.
Aλλά αυτή τη ρημάδα τη μηχανή που να συλαμβάνει εικόνες που φτιάχτηκαν, πέρασαν και ταξιδεύουν κάπου, αν τη φτιάξουμε θα δούμε πολλά. Kαι ίσως κάποιος μοναχός κάποτε να τα κατάφερε...
ValGraph
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΙΔΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΝ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ (Π.Χ. ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ).
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.....
ΑΥΣΤΗΡΩΣ....
ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.....
ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΛΛΑ.... ΓΙΝΕΤΑΙ.........
ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ
ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ.....
ΦΥΣΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ,
ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ........
ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατ'αρχην μιλαμε παντα στην θεωρητικη βαση ...μιας και δεν ειναι δυνατη μεχρι σημερα η κατασκευη < απο οσο ξερουμε...>
Ειδα αυτα που γραψατε...αλλα μου εκανε εντυπωση...που μιλατε με καποια βεβαιοτητα ...οτι ειναι δυσκολο...για το οτι ...θα πρεπει να εχεις ενεργεια ...να γυρισεις πισω...οτι αν δουμε κατι ...και το μεταφερουμε χρονικα ...θα πρεπει λογω ισορροπιας θα πρεπει να γινει κατι αλλο ...καπου αλλου... καποια καμερα θα κανει ...εκεινο ...η το αλλο...
Αυτο που θα πω ...δεν το κανω για να θιξω κανεναν...ειναι σεβαστες οι αποψεις και οι ιδεες,,,και το λεω παντα με φιλικη διαθεση...!!!
Νομιζω οτι εχετε πολλες ταινιες επιστημονικης φαντασιας και παρασυρεστε....
Ποιος ειπε οτι ειναι δυσκολο..??? απλα δεν το ξερουμε ακομη..οπως πριν απο πολλα χρονια εβλεπαν αστραπη ...και τα εκαναν επανω τους...και ελεγαν οτι ο Θεος τους τιμωρει για τις αμαρτιες τους...!!
Ποσοι ανθρωποι καηκαν στον μεσαιωνα ...γιατι τους ελεγαν μαγους...????
Αφηστε την σκεψη σας να βγει εξω απο το τετριμμενο...αφηστε το να αγγιξει σφαιρες ενεργειας και υψηλων συχνοτητων < κραδασμων> να δειτε οτι περαν αυτου που φαινεται με το ματι...υπαρχουν και αλλα πολυ περισσοτερα...
Γιατι να χρειαζεται "πυρηνικη" ενεργεια για την παραγωγη ...τετοιας " ποιας" ισχυος για να λειτουργησει η μηχανη ???
Δεν μπορει απλα να εχει εφεδρικες μπαταριες...και να κανει την δουλεια του ?????
Πριν ποσα χρονια το UPS στα computer ηταν γνωστο η εφικτο ??
Πριν ποσα χρονια ξεραμε για τα ψηφιακα σηματα ...η τις οθονες LCD..??
Μην σκεπτεστε μονο στα δυσκολα...ολα ειναι ευκολα ...αρκει ..να τα σκεφτεις ......!!!!
Αυτα
Sunrise zero
Edited by - aries0 on 11/10/2005 15:41:58
Ο καθενας αναλογα με τις ταινίες βλεπει αλλά περα πο το αστειο εγω μόνο γαι κατι τετοι μπορω να την σκεφτω για τον εαυτο μου κα μη μου πεις Γιάννη ανταποκρίνεται πλήρως στην ψυχολογια μου ετσι?
Καλά να είστε.
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Μπηκα χθες...ειχα γραψει καποια πραμματα...κολλησε ο υπολογιστης...και εκλεισε...τα εχασα ολα...!!!! μετα δεν μπορεσα να ξαναμπω...!!!
Αχ...Αχ....Αχ.... ρομαντικη μου Καλλιοπη.....
Σε φανταζομαι παλι ...με τα φτερα στο κεφαλι σαν ινδιανα...να φωναζεις ουγκ....ουγκ...ουγκ ....γυρω απο την φωτια ...τον χωρο του πολεμου...
Ωραιες οι εποχες ηρεμες...να παμε για λιγο....αλλα οχι για πολυ...εγω δεν μπορω...θελω κινηση ...και οχι κυληση...!!! θελω ταχυτητες ...φωτος...δεν μπορω να κατσω πολυ ηρεμα..
Για μενα η κινηση ειναι ζωη ...αμα κατσω ειναι σαν να εχω πεθανει....
Αμα ειχα μια τετοια μηχανη...θα ημουν καβαλα συνεχεια ....και θα ταξιδευα.... συνεχεια....!!!!
Αυτα
Sunrise zero
ο καθένας κινειται ανάλογα κιεγω νοιωθω ότι κινουμαι .....θαθελα να πηγαινα απο μια γωνία να δω τι ξεμπερδευε η Μεγαλη η Θεοδωρα καθώς και η Μεγαλη η Αικατερίνη.....γενικά θάθελα να ζουσα ως παρατηρητης αυτη την φορά στα αδυτα των μεγαλων και αυτων που αγίασαν....κακιά που είμαι μερικές φορές.
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Τελικα .....!!!!!!! να την φιαξω???
Θα ερθεις μαζι μου...?????
Σε χαιρετω....
Sunrise zero
εχω φτασει σε ενα σημειο ...εδω μεσα απο το esoterica που δεν θα πω αλλα πραμματα...δεν θελω να επεκταθω σε κανενα πλεον σημειο ...δεν εχει φτασει το πληρωμα του χρονου....!!!
Ηρθε η ωρα να αποχωρησω ....!!!!!!!!!!
Σας χαιρετω ολους....!!!!!!
Σας ευχαριστω ολους...
Sunrise zero
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Δεν νομίζω πως θα θέλαμε κάποιοι άλλοι να ορίσουν την φύση,καταστροφές,αρρώστιες και να μήν τα εξερευνήσουμε εμείς απο μόνοι μας.
Θα ήθελα να μείνει σαν ιδέα και μόνο,το ελπίζω δηλαδή.
φιλικά ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΠΑΣ
ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Τίποτα παραπάνω.

ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ
ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΥΛΟΥΣΕ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ .
ΒΑΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.
ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ
ΠΗΓΗ http://www.physics4u.gr/faq/traveltime.html