- ΘΡΗΣΚΕΙΑ : Αναγκαιότητα ή παγίδα ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν είναι καλύτερο να αφεθει κάποιος ελευθερος να κάνει το δικο του εσωτερικό ταξίδι και ν'αποφασίσει απο μόνος του για το τι θα πιστεύει;
Έχουμε δημιουργήσει τις θρησκείες και σαν δευτερη πολιτική σκηνη φαγώνονται οι άνθρωποι μεταξυ τους.
Και γιατι θα πρέπει ν'ανήκουμε στη θρησκεία που μας σερβίρεται και μας επιβάλεται απο μικρά παιδιά;
Γιατι κατηγοριοποιούμε τα πάντα;
Όλοι πρέπει να 'χουμε έναν τίτλο για να διαχωριστούμε απο τον υπόλοιπο κόσμο και ν'ανήκουμε σε μια ομάδα ανθρώπων.
Ας διαιρέσουμε τον κόσμο. Ας τον κάνουμε να βλέπει ο ένας τον άλλο με μισό μάτι. Ας τους κάνουμε όλους να νιώθουν οτι ο ένας είναι ανώτερος απ' τον άλλο, γιατι αυτό που πιστεύει ο ένας είναι το σωστό, ενώ ο άλλος είναι απλά αιρετικός και βάρβαρος.
Χριστιανός ορθόδοξος, καθολικός, μαρτυρας του Ιεχωβά,κτλ.
Ε κι αν δεν ανήκεις σε καμία απ'αυτές τις θρησκείες, μην ανησυχείς, έχουμε τίτλο κατηγορίας και για σένα: άθεος
Κάτι το τόσο προσωπικό και ιερό όπως είναι η σχέση μας με το θείο το 'χουμε κάνει ταμπέλα σε δημόσια αγορά που πρέπει να τη φοράμε για να μας ξεχωρίζουμε. Και πάνω σ' αυτή τη ταμπέλα προσθέτονται μετά κι άλλες...
Κατα τη γνώμη μου πάντα
Δε ξερω...
Τι λέτε και 'σεις;

Edited by - 1900 on 13/10/2003 04:26:21
Αυτό "μου ήρθε", αυτό απάντησα.
Όσο για τον αν ο Θεός μας ξεχωρίζει ή όχι, εγώ νομίζω ότι "κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του".
Το γεγονός ότι "ανήκουμε κάπου" όταν γεννιόμαστε,δεν νομίζω ότι είναι κακό. Άλλωστε έχεις την ελεύθερη βούληση όταν μεγαλώσεις (και κυρίως ωριμάσεις) να πιστεύεις όπου θέλεις εσύ (και ο καθένας μας).
ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ O ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ? Η ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ,ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ..)
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ..
εφόσον είναι τόσο λάθος το να βαφτίζεσαι σε μικρή ηλικία,γιατί παραμένει έτσι? Ακόμα και αυτοί που διαφωνούν, το ίδιο θα κάνουν στα παιδιά τους.
Όσο για τον "κατεργάρη", είμαι σίγουρη. Σε όλα υπάρχει κάποια λογική. Σε τι κόσμο θα ζούσαμε αν όλοι μας συμπεριφερόμασταν γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια συνέπεια, κάποια τιμωρία? Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι σε ποια ζωή θα επέλθει η τιμωρία. Μάλλον στην αιώνια ζωή. Εκεί που κάποιοι θα μετανιώσουν αλλά θα είναι αργά.
Όχι φίλε μου δεν είναι απλά μια ελπίδα, είναι πίστη.
Και κάτι άλλο. Δεν ξέρεις τι κάνει ο καθένας μας προσπαθώντας να αλλάξει την αδικία. Δεν αλλάζει βέβαια. Εξαλείφεται. Από μας εξαρτάται..
Καιρο εχουμε να τα πουμε
Ασε το φως της Αγαπης να φωτισει την ψυχη σου και μην μπλεκεις σε παγιδες εξουσιων!Η εξουσια ειναι επιγεια και εφημερη...
Εισαι σε καλο δρομο
Ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα
Να εισαι καλα
'
Αυτό το ΦΩΣ δε μπορεί να το οικειοποιηθεί κανείς.
Είναι ΦΩΣ για τους έχοντες όρασιν.
Δεν υπάρχει απόδειξη της αλήθειας του ΦΩΤΩΣ, εισχωρεί παντού.
Ακόμη και σε αυτούς που κλείνουν βιαστικά τα παντζούρια των μαντριών, ακόμη και εκεί εισχωρούν αχτίδες...
Αυτός που δεν έμαθε να Αγαπά, έζησε όλα αυτά τα χρόνια αυτό που του άξιζε.
Αυτός που έμαθε να Αγαπά, έζησε σε ενα λεπτό την αιωνιότητα...
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
και γυρνάνε πίσω στον Θεό..."
LENNY BRUCE
![]()
![]()

Βλέπουμε λοιπόν τους ανθρώπους να ασπάζονται Κάποια θρησκεία πολύ πιό εύκολα απο το να προσπαθήσουν να τη καταλάβουν.
Η θρησκεία δεν είναι κάτι απλό έχει συνήθως μιά τεράστια δομή .
Όμως επιτρέψτε μου να πω μια αλήθεια.
Το να καταλήγω σε μιά θρησκεία δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα εμπειριών , γνώσης και διαπιστώσεων; Ένα καταστάλαγμα , ένα αποκύημα,ένας τελικός σκοπός, παρά μιά παραδοχή και στη συνέχεια έρευνα για να διαπιστώσω και να μάθω τι πιστεύω τοσα χρόνια χωρίς να το γνωρίζω;
Την παγίδα την βλέπω τοποθετημένη στο σημείο όπου εφόσον εγώ δεν γνωρίζω ουσιαστικά τί πιστεύω, ήδη έχω "στρατευτεί" με τη συνείδησή μου εκεί. Σαν αποτέλεσμα απορρίπτω άλλες θρησκείες που τις θεωρώ λαθεμένες .Έχω παγιδευτεί άθελά μου.
Όσοι θεωρούν ότι είναι αναγκαιότητα ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν πρώτα το εξής : Σκοπός είναι η θρησκεία ή η Γνώση;
Στην ερώτησή σου:
quote:
Σκοπός είναι η θρησκεία ή η Γνώση;
Πιστεύω πως ο καθένας οριοθετεί το σκοπό που χρειάζεται, το σκοπό που είναι ικανός να αντιληφθεί.
Προσωπικός μου απώτερος σκοπός είναι η μετουσίωση του πνεύματος.
Αυτό δε μπορεί να επιυευχθεί ούτε μέσω θρησκείας, ούτε μέσω γνώσης.
Μπορεί μόνο να επιτευχθεί μέσω προσοχής και παρατήρησης.
Η δράση αυτών θα ελευθερώνει σταδιακά όλους αυτούς τους επιδέσμους που δεν επιτρέπουν να εισχωρήσει η αλήθεια, το ΦΩΣ...
Τελικά, όταν οι περισσότεροι επίδεσμοι της γνώσης, της συνήθειας, των ελαττωμάτων, του εγωισμού κ.λ.π φύγουν απο πάνω μου...
θα βαπτιστώ στη σιγή της ύπαρξης και θα ξαναγεννηθώ δίχως να μπορώ, δίχως να χρειάζεται να το εξηγήσω...
Απλούστατα γιατί είναι κάτι που μόνον εγώ μπορώ να το βιώσω και κάτι που δε μεταφέρεται με λέξεις.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you