- Ταινίες+σειρές Manga+εσωτερισμός-μεταφυσική - - Κινηματογράφος -
Γεια σε όλους και από εμένα...
Εννοείται ότι λατρεύω και γω όλες τις ταινίες manga ή anim όπως λέτε και εσείς πιο σωστά.Κορυφαίες δύο ταινίες που έχω δει τώρα τελευταία είναι Το κινούμενο κάστρο και Το ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων. Εκπληκτικές ταινίες , επισής μικρός λάτρευα τη Sailormoon καταπληκτική σειρά παιδιά και ελπίζω να μη διαφωνείται!!
Τώρα κάτι που ήθελα να σας ρωτήσω μπορείται να αναφέρεται εσείς από που βρίσκεται να νοικιάζεται αυτές τις ταινίες...? Εγώ έχω πάει σε πάρα πολλά Videoclub και δε βρίσκώ παρά, πολύ λίγες ταινίες. Eσείς από ποια Videoclub νοικιάζεται? Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω.
Αυτά από εμένα... Ciao
quote:
Anna1976gr:
Εχω τρέλα με την κάντυ. Και επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ δεν υπάρχει τρόπος να ξανα-παιχτούν νόμιμα τα επεισόδια, δυστυχώς. Βέβαια έχω ένα φίλο που έχει κανάλι, και παλιότερα εδειχνε Καντυ στο πρωινό του πρόγραμμα, και έτσι ίσως κάτι γίνει... Θα σας ενημερώσω...Μην βρώ και τον μπελά μου...ε;;;;;;
Άννα, κι εγώ είμαι φανατική της Κάντυ-Κάντυ! Δυστυχώς, όμως, δεν βρήκα παρά μία μόνο κασέτα VHS σε βιντεοκλάμπ της γειτονιάς μου.
Γενικά, σε όσα έχω ψάξει, δεν έχω βρει άλλες κασέτες ή DVD. Θα το εκτιμούσα αν είχες τον τρόπο να βρεις - και ενδεχομένως να στείλεις - κάποια επεισόδια με την αγαπημένη σειρά των παιδικών μας χρόνων...
Επειδή τυγχάνει να ασχολούμε και να βλέπω επί χρόνια τα συγκεκριμένα μάνγκας που αναφέρεται (γιαπονέζικα κτλ.) ίσως μπορέσω να σας βοηθήσω ή να προτείνω κάποια πράγματα...
Σαν μία πρώτη πρόταση θα πρότεινα τα “Evangelion” ...
Με εκτίμηση πάντα,
nobody
ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ....
DEVILMAN
AREA 88
ΦΟΒΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ...
ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ.....
ΤΡΕΛΛΟ ΓΕΛΙΟ.......

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
quote:
Η πριγκίπησσα Μονονόκε δεν αποτελεί συνέχεια του "Ναυσικά της κυλάδας του ανέμου". Και οι δύο ταινίες είναι του Studio Ghibli του Hayao Miyazaki. Το συγκερκιμένο στούντιο φτιάχνει μόνο ταινίες για τους κινηματογράφους με πολύ καλή ποιότητα και προσεγμένη λεπτομέρια. Δυστυχώς μόνο 3 ταινίες τους έχουν φτάσει ως τώρα στην χώρα μας. Η παλιότερη είναι η "Ναυσικά" η οποία όμως δυστυχώς προέρχεται από την Αγγλική πετσοκομένη έκδοση όπου έχουν αλλάξει πάρα πολλά (κόπηκαν περισσότερα από 30 λεπτά και αλλάξανε ονόματα κτλ), δεύτερη ταινία τους που έχει έρθει στην Ελλάδα είναι μια πολύ μεταγενέστερη, η "Μονονοκε" η οποία ήρθε σε βιντεοκασσέτα VHS από την "ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ". Η πιο πρόσφατη ταινία που ήρθε είναι το Sen to Chihiro no kamikakushi / Spirited Away (η ταινία έχει πάρει το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ κινηματογράφου του βερολίνου καθώς επίσης και ένα βραβείο όσκαρ) Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ένα χρόνο αργότερα προβλήθηκε και στους κινηματογράφους από την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με το υποτιμητικό όνομα "Ταξίδη στην χώρα των θαυμάτων" ή κάτι τέτοιο. Αν και έχει ήδη βγει σε DVD στην υπόλοιπη ευρώπη η προοπτική ως τώρα δεν την έχει βγάλει ακόμη για DVD.
Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω πως μπερδεύετε τους όρους manga & anime. manga είναι μόνο ό,τι είναι τυπωμένο σε χαρτί, δηλαδή κόμικ. Το κινούμετο σχέδιο ονομάζεται anime.Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα μου σχετικά με τα anime στην Ελλάδα.
Ήθελα να κάνω ένα edit για να πω πως άλλαξε η διεύθυνση της σελίδας, τώρα βρίσκεται στο http://www.animellas.com