ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγαπημενα παλαια παιχνιδια. - ΕΙΚΟΝΕΣ

- Αγαπημενα παλαια παιχνιδια. - ΕΙΚΟΝΕΣ

thebest2030 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
zampengrΝέο Μέλος
17/03/2009, 13:44:09

επισης ειχα το Risk και το μυστηρια στο Πεκινο κ τα παιζαμε φανατικα..κ ειχα 1 Κεν με γκρι λαμέ (!) κοστουμι, ενα jOHN JOHN κ εναν Paul με πατινια..παντως ο Κεν ηταν κουκλος...κ ειχα κ τα δυδυμακια της Bi bi bo..

zampengrΝέο Μέλος
17/03/2009, 13:51:19
http://img19.imageshack.us/gal.php?g=sindyballerina1992.jpg μερικες Sindy που ειχα..
evtsar87Νέο Μέλος
17/05/2009, 19:29:23
quote:

Edw traviksa mia photogafia apo mia apo tis agapimenes moy pleon Bibi-bo koukles se labada ( an thymastai ) gyrw sto 1989 peripou isws kai 1990, 1991 to argotero! Kokkina toulia pantoy!! Yperoxa ksantha xrysa mallia.. kai panemorfa ble "el greco" matia ;)

BTW: Psaxnw na ti vrw se kainourgia katastasi h sxedon kainourgia. hmm; polla zitaw ;)

Kai egw mazeyw bibi-bo, mikro moy pony, el greco kai allwn xwrwn; kai hasbro arketa! Kapoies Barbie kai exw polles Sindy se koutia polles! ;)

Check out the photo:

litsa

evtsar87Νέο Μέλος
17/05/2009, 19:32:00
quote:

Edw traviksa mia photogafia apo mia apo tis agapimenes moy pleon Bibi-bo koukles se labada ( an thymastai ) gyrw sto 1989 peripou isws kai 1990, 1991 to argotero! Kokkina toulia pantoy!! Yperoxa ksantha xrysa mallia.. kai panemorfa ble "el greco" matia ;)

BTW: Psaxnw na ti vrw se kainourgia katastasi h sxedon kainourgia. hmm; polla zitaw ;)

Kai egw mazeyw bibi-bo, mikro moy pony, el greco kai allwn xwrwn; kai hasbro arketa! Kapoies Barbie kai exw polles Sindy se koutia polles! ;)

Check out the photo:

παιδιά γεια σε όλους... ξέρετε που μπορώ να βρω bibibo? ψάχνω απεγνωσμένα να αγοράσω μία.... ευχαριστώ...

litsa

NorthStarΜέλος
22/07/2009, 02:53:54
θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω σπιρτουλιδες ψάχνω δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα πολύ καιρό..για αυτά τα κουκλάκια..αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει σας ευχαριστώ

Εαν εννοείς κατι κουκλάκια σε σπιρτόκουτα που στα αγγλικά λέγονται matchbox dolls, έχει στο www.ebay.com. Ψάξε με τη φράση matchbox doll vintage.

NorthStarΜέλος
22/07/2009, 02:56:00
quote:

θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω σπιρτουλιδες ψάχνω δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα πολύ καιρό..για αυτά τα κουκλάκια..αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει σας ευχαριστώ

Εαν εννοείς κατι κουκλάκια σε σπιρτόκουτα που στα αγγλικά λέγονται matchbox dolls, έχει στο www.ebay.com. Ψάξε με τη φράση matchbox doll vintage.

22/07/2009, 12:41:31
quote:

Σπιρτούλιδες ακόμα μπορεί κανείς να βρει στην Ελλάδα (νομίζω είχα βρει στη Χαλκιδική).
takis71Νέο Μέλος
23/07/2009, 08:19:52
quote:

quote:

Σπιρτούλιδες ακόμα μπορεί κανείς να βρει στην Ελλάδα (νομίζω είχα βρει στη Χαλκιδική).

Για χαρά σε όλους !!!!!
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν βρίσκομαι Ελλάδα.
Ευτυχώς που έχουμε και το e-bay..για εμάς του εξωτερικού
Αν κάποιος βρει Σπιρτούλιδες ας μου στήλη μήνυμα
Ευχαριστώ NorthStar και Panpam για την βοήθεια !!!!!
NorthStarΜέλος
09/07/2010, 12:43:18
Οι πιο πολλοί θα θυμούνται τις διαφημίσεις μαλλακτικού για ρούχα με το αρκουδάκι Καζολίν (το οποίο στα αγγλικά λέγεται Snuggles). Κατά καιρούς η συσκευασία περιλάμβανε και ένα αρκουδάκι δώρο. Σίγουρα πολλά κοριτσάκια (και ίσως και αγοράκια) έπεισαν τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους να αγοράσουν το συγκεκριμένο μαλλακτικό μόνο και μόνο για να αποκτήσουν το αρκουδάκι !

http://www.youtube.com/watch?v=eZvCP25ka3E

13/07/2010, 14:24:37
Πολυ απο εσας δεν γνωριζετε τα παιχνιδια της δικης μας εποχης ,αγαπημενο μου παιχνιδι ηταν τα ΛΙΝΤΣΙΑ ετσι τα λεγαμε και σιγουρα αγνωστη λεξη για πολους ,λυπων πεζωταν με 20 ομιωμορφες πετρουλες και με διαφορετικο τροπο ,της τιναζαμε στον αερα και ταυτοχρονος γυρνούσαμετης παλαμες αναποδα και ενομενα ουτοσώστε καποιες να μεινουν πανω στα χερια μας,με αυτες ξεκινουσε το παιχνιδι και πετώντας στον αερα 1 προσπαθουσαμε να μαζέψουμε της αλλες απο κατω.Το ιδιο παιχνιδι παιζαμε και με 5 πετρούλες μας αρεσε τρομερα,,,,,αλλο παιχνιδι στο σχολειο ηταν τα ΤΣΙΛΙΚΙΑ μια βεργα 80 εκατοστά περιπου και μια μικροτερι, μισή περιπου,με την μεγαλη χτυπουσαμε την μικρη στον αερα πετωντας την μακρια,απο το σημειο που την πετουσαμε βαζαμε μια πετρα για σημαδι ,οποιος επιανε το ξυλακι προσπαθουσε πετώνταστο στην πετρα να το φερη οσω πιο κοντά μπορουσε ,φυσικα με την μεγαλυτερη βεργα η (μανα ετσι λεγωταν )προσπαθουσε να μην φταση η μικρι βεργα στην πετρα ,,,,,,,,το ποιο συνηθισμενω παιχνιδι για ολους μας ηταν το κρυφτο ,,,ενα αλλο μου αγαπημενω ηταν ,χαραζαμε ενα τετραγωνο σε υγρη γη το χωριζαμε στα δυο και πετουσαμε με λιγη δυναμη ενα μαχαιρι,στο σημειο που καρφωνοταν κοβαμε το κοματι αρεσκιας μας και το ενωναμε μαυτο που ειδη ειχαμε ,συνεχιζωταν μεχρι να κερδισουμε το κοματι του αντιπαλου ,το ιδιο φυσικα προσπαθουσε να κανει και ο αντιπαλος ,παιζαμε ΜΙΛΑΚΙΑ 2 ατομα ηταν αντοκριστα σε αποσταση,ο ενας πετουσε την μπαλα στον αλλων προσπαθωντας να (χτυπησουν)τα ατομα που βρισκοντουσαν αναμεσα στους 2 ,οποιον αγγυζε η μπαλα εβγενε απο το παιχνιδι,,,οσσο γραφω θυμαμε και περισσοτερα παιχνιδια ,το ΛΑΣΤΙΧΑΚΙ που προανεφερε μια κοπελα ποιο πισω,τα ΚΑΠΑΚΙΑ ισιαζαμε τα καπακια μπιρας,σουρωτης,πορτοκαλαδας και,και,και, τα κρατουσαμε αναποδα (κατι σαν την τραπουλοχαρτα)και κερδιζε ο ενας τον αλλων απο κουκλες ειχα μια που μου εκανε δωρο η νουνα μου και μεχρι σημερα εχω μονο το κεφαλιτης καθως το σωμα χαθηκε ηταν περιπου 15 εκατοστα αγνωστο πιας εταιριας για μενα ,,,,φιαχναμε στεφανια με ανθη και παντευωμασταν αναμεταξη μας παριστανοντα αλλος τον γαμπρο ,κουμπαρο ,παππα,νυφη,,,,,,ηταν τα καλυτερα χρονια ξενιαστα και χωρις φοβους ,,,παιζαμε γωνιες καθως υπηρχε ενα τετραγωνο υψους 1 μετρου κτησμα στην πλατεια διαστασεων 6*6 περιπου ,,,,,τελείες σ'ενα χαρτι που τραβωντας γραμμη εκλεινες τον κυβο και σημειωνες τ'ονομασου ,,,τριαδα η (τριτσες ,τριλιζα) για μερικους 'η 12 αδα στο συνολο καμια 30 διαφορετικα παιχνιδια,αναλογως την παρεα που μαζευωμασταν ,ως και ποδοσφαιρο κοριτσια αγορια ,,ΝΤΖΑΜΙ σπαζαμε κεραμυδια και τα τοποθετουσαμε το ενα πανω στο αλλο που τα ριχναμε με την μπαλα και τα ξανατιποθετουσαμε,φυσικα νωριτερα χωριζωμασταν σε 2 ομαδες 3,4,5,6,7,παιδια η καθε ομαδα,,,,σε μια κολα χαρτι γραφαμε κρατη,πολης,βουνα,ζωα,ποταμια,επαγγελμα,και λέγωντας ενας την αλφαβητα ο αλλος ελεγε στοπ και με το γραμμα που σταματουσε γραφαμε τα παραπανω ,οποιος εγραφε διαφορετικα βαθμολογουνταν με 10 τα ιδια με 5 ,,, οτι και να γραψω ειναι λιγο μποστα στην απλη διασκεδαση των παιδικων μας χρονων,,,,

Edited by - pandi on 13/07/2010 15:32:55