- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
quote:
nemesi
Φίλε μου Γιάννη όμως πραγματικά μην το βάζεις κάτω, η ατραπός του καθενός μας είναι δύσκολη υπόθεση αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σ' αυτήν κάποια στιγμήΔεν θέλω να φτάσω κάπου καλή μου Έλενα. Αν φτάσω κάπου τέλειωσα. ΔΕΝ έχει νόημα η ζωή χωρίς την αναζήτηση ενός χιμαιρικού στόχου.
Ο στόχος είναι η αιτία όχι ο σκοπός της πορείας μου.
Δηλαδή απλά το ταξίδι για το ταξίδι, αυτός είναι ο σκοπός για σένα? Και πως ξέρεις ότι όταν φτάσεις κάπου θα τελειώσεις? Μπορεί να υπάρχουν άλλα πεδία αναζήτησης μετά. Φυσικά σέβομαι απόλυτα την άποψή σου και πολλές φορές και για μένα αξία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, αλλά πάλι, ποτέ δεν ξέρω τι με περιμένει στη γωνία![]()

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
αλλα κ παλι καθε τελος δεν ειναι κ μια αρχη?? καθε που τελειωνω κατι καθομαι σε αναμενα καρβουνα μεχρι να εντοπισω την επομενη αναζητηση μου..
ναι nemesi αυτο φωναζω...πιστευω οτι το σκληρο σημερα εχει επηρεασει τις γυναικες...ισως πολλες απο μας εχουμε ριξει το δεικτη λογο λανθασμενων προτυπων...
d.k
αλλα κ παλι καθε τελος δεν ειναι κ μια αρχη?? καθε που τελειωνω κατι καθομαι σε αναμενα καρβουνα μεχρι να εντοπισω την επομενη αναζητηση μου..
ναι nemesi αυτο φωναζω...πιστευω οτι το σκληρο σημερα εχει επηρεασει τις γυναικες...ισως πολλες απο μας εχουμε ριξει το δεικτη λογο λανθασμενων προτυπων...
d.k
quote:
nemesi
φυσικά και είναι, αλλά μήπως φταίμε κι εμείς λιγουλάκι? το θέμα για μένα είναι όχι πιο φταίει, αλλά τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Το μόνο που βλέπω είναι να προσπαθούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με διαφορετικές αξίες και να τους δίνουμε το παράδειγμα με τη στάση ζωής μας.
Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές πάνω σε αυτό το θέμα, μέχρι παρεξηγήσεως.
Σεις οι ίδιες οι γυναίκες τοποθετητε την θέση σας πίσω από τον άντρα και όχι στο πλάι του.
Εσείς οι ίδιες οι γυναίκες προβάλλεται το κρέας αντί για το πνεύμα.
Εσείς οι ίδιες οι γυναίκες θεωρείται τον γιο σας σπουδαιότερο από την κόρη σας, και κατανέμεται και οριοθετείται διαφορετικά τις ελευθερίες τους.
Εσείς οι ίδιες οι γυναίκες εχθρεύεστε τις νύφες σας, ενώ τους γαμπρούς τους έχετε στα όπα όπα.
Είναι γνωστή η παροιμία “ για τον γαμπρό γεννά και ο κόκορας, για το σύζυγο ούτε η κότα”
Το παράξενο είναι πως όταν τα λέω αυτά, η μεγαλύτερη αντίδραση είναι απο τις γυναίκες.
quote:
nemesi
Δηλαδή απλά το ταξίδι για το ταξίδι, αυτός είναι ο σκοπός για σένα? Και πως ξέρεις ότι όταν φτάσεις κάπου θα τελειώσεις? Μπορεί να υπάρχουν άλλα πεδία αναζήτησης μετά. Φυσικά σέβομαι απόλυτα την άποψή σου και πολλές φορές και για μένα αξία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, αλλά πάλι, ποτέ δεν ξέρω τι με περιμένει στη γωνία
Όταν βάλεις σαν στόχο την γνώση, την σοφία, ο δρόμος δεν έχει τελειωμό. (και καλά είναι που δεν έχει).
Είμαι φίλος/αναζητητής της σοφίας/γνώσης, και θέλω/γνωρίζω πως θα παραμείνω έτσι.
Σοφός ΔΕΝ θα γίνω ποτέ, και ΔΕΝ θέλω να γίνω.
Θα ήταν βαρετό και ανιαρό να ξέρω τα πάντα και να μην υπάρχει τίποτε προς έρευνα.
ΔΕΝ θα ήθελα να ήμουν θεός.
Φίλος της σοφίας ΝΑΙ.
quote:
Hunter
καπως ετσι το βλεπω gianni μου κ γω...λατρευω την αναζητηση..προσωπικα τρελαινομαι να ανακαλυπτω "ακολουθιες" αλλα οταν μου δινονται ολα τα δεδομενα κ μαλιστα οταν εχω μονο μια μεταβλητη βαριεμαι ...
Αυτή καλή μου Hunter είναι η προσέγγιση του μεγάλου ποιητή Τ. Έλιοτ.
“Στην αρχή μου υπάρχει το τέλος μου, ξανά και ξανά”
Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τον κόσμο τον κόσμο που παρατηρούμε
ακομα κ αυτη η γλυκια μελαγχολια του τελους σε οτιδηποτε κανουμε εχει αλλη νοστιμια...
d.k
Αλά για πρόσεξε το λιγάκι, καλή μου.
Η γνώση της άγνοιας, γνώση δεν είναι?
Να λοιπόν που κάναμε μιαν αρχή στη γνώση.
Αν γνωρίζω, πως δεν γνωρίζω, δεν θα πει πως κάτι ξέρω?
Αυτό που ξέρω είναι, πως πολλά μέλει να μάθω, άμα ψάξω και δεν μείνω με σταυρωμένα χέρια.
Μην μένουμε να μας σταυρώνουν τα χέρια, πριν πεθάνουμε.
d.k
d.k
d.k
d.k
Φίλος της σοφίας νομίζω είναι όλοι όσοι ψάχνουν ακόμα και τον εαυτό τους. Νομίζω ότι τον θεό τον έχουμε μέσα μας Γιάννη, έτσι κατά κάποιον τρόπο ίσως είσαι είτε το θέλεις είτε όχι.
Η διαφορά μας ίσως είναι ότι εσύ το βλέπεις πιο πολύ το κάθε θέμα επιστημονικά ενώ εγώ μάλλον φιλοσοφικά θα έλεγα.
Φίλη μου hunter1 νομίζω ότι θα πονέσουμε λιγότερο αν τραβήξουμε τον ορό![]()

quote:
Γιάννη δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου όσον αφορά εμάς τις γυναίκες
Φίλος της σοφίας νομίζω είναι όλοι όσοι ψάχνουν ακόμα και τον εαυτό τους. Νομίζω ότι τον θεό τον έχουμε μέσα μας Γιάννη, έτσι κατά κάποιον τρόπο ίσως είσαι είτε το θέλεις είτε όχι.
Η διαφορά μας ίσως είναι ότι εσύ το βλέπεις πιο πολύ το κάθε θέμα επιστημονικά ενώ εγώ μάλλον φιλοσοφικά θα έλεγα.
Ο θεός κατέχει την γνώση καλή μου, ενώ εγώ την αναζητώ.
Έχω δηλαδή ένα συγκριτικό πλεονέκτημα
Έχω κάποιο λόγο που δίνει νόημα στην ύπαρξή μου όσο θα υπάρχω. .
Σαν θεός, ΟΧΙ.
Υπάρχω δεν υπάρχω, ΜΗΔΕΝ ενδιαφέρον.
αν κοιταξεις τον ουρανο θα δεις τα αστερια κ θα πεις τι ωραια που ειναι!!
αν κοταξεις καλυτερα θα δεις αστρικη υλη γιγαντες νανους κομητες κτλ...! δεν θα απορριψεις το μεγαλειο της φυσης αλλα θα ψαξτεις...οποτε δεν διαφωνειτε στην ουσια αλλα αλληλο συμπληρωνεστε..
d.k
Αυτά ναι σίγουρα τα έχω δει, και δεν είναι ένα παιχνίδι των αισθήσεων, γιατί τα έχω φωτογραφίσει μερικά από αυτά.
Και το μεν μάτι μπορεί να το γελάσει το μυαλό, την ψηφιακή κάμερα πως.
Ο εγκέφαλός της δεν έχει φαντασία, είναι πολύ απλοϊκός.
Αγγέλους και τριβόλους – ιδικά αυτούς – καθώς και περιπλανώμενες ψυχές και πνεύματα δεν έχω βρει πουθενά.
Σε καμία απόσταση, και σε καμιά διάσταση.
Μάρτυς μου ο .... θεός.
Αυτά ξέρω, αυτά λέω.
quote:
nemesi
νομίζω ότι θα πονέσουμε λιγότερο αν τραβήξουμε τον ορό
Δηλαδή λέμε ΝΑΙ στην ευθανασία?
Ας μην ξεχνάμε όμως και την ουσία, Δεν υπάρχει αθανασία.
quote:quote:
nemesi
νομίζω ότι θα πονέσουμε λιγότερο αν τραβήξουμε τον ορόΔηλαδή λέμε ΝΑΙ στην ευθανασία?
Ας μην ξεχνάμε όμως και την ουσία, Δεν υπάρχει αθανασία.
Μεγάλο θέμα αυτό φίλε μου Γιάννη, αν θέλεις το συζητάμε
ναι, το τραγούδι λέει δεν υπάρχει αθανασία, η ψυχή όμως τι λέει? Δεν ξέρω

Έλα καλή μου τι θα πεί “δεν ξέρω”
Για να το λες κατι θα έχεις κατά νου.
Μην ξεχνάς , εσύ και εγώ, στο δρόμο είμαστε
Σωστά?
Για πές

οσον αφορα την ψυχη κ την αθανασια της??αν το ξεκινησουμε 2 ειναι τα τινα..Ή καποιος συντονιστης θα μας παραπεμψει σε καποια αλλη υποενοτητα του φορουμ ή θα αρχισουμε να "μαλωνουμε" με γνωμωνα τις θρησκειες...
μαλλον το θεμα ευθανασια ειναι ποιο κοντα στην στηλη αυτη..κ ειναι μεγαλο θεμα απο καθε πλευρα...αν πουμε δηλαδη το πως επηραζει τις ανθρωπινες σχεσεις πχ για αρχη κ μετα ας το αφησουμε να εξελιχθει μονο του..
αφηστε που προ ημερων ειδα αλ πατσινο σε ρολο κεβορκιαν...εμπορικη μεν ματια αλλα ειχε κ τις αληθειες του...
gianni μου ασχολουμαι κ γω με την νυχτερινη ενοραση κ πραγματικα εχω γοητευτει απο το μεγαλειο του συμπαντος αν κ τυρρανιστηκα λιγο στην αρχη μεχρι που να καταλαβω το πως "βλεπεις" μεσα απο ενα τηλεσκοπιο..
d.k
quote:
nemesi
Στον ίδιο δρόμο είμαστε άραγε?
Αυτό που μετρά καλή μου Έλενα είναι η κατεύθυνση όχι ο δρόμος.
Η κατηφόρα και η ανηφόρα είναι ο ίδιος δρόμος, η διεύθυνση του δίνει νόημα
Δες το και αλλιώς.
Αν είσαι στον ίδιο ακριβώς δρόμο με κάποιον, ο ένας θα προηγείται ό άλλος θα ακολουθεί, - μονίμως ή εναλλακτικά - δεν έχει σημασία, γιατί κάθε φορά ο ένας θα ακολουθεί ίχνη, σε μια πορεία χωρίς ενδιαφέρον
Γιαυτό λέω η κατεύθυνση μετρά, και αν οι πορείες είναι παράλληλες, συγκλίνουσες ή αποκλίνουσες.
Από κει κρίνεται το ενδιαφέρον του ταξιδιού.
quote:
Hunter
το θεμα ευθανασια ειναι ποιο κοντα στην στηλη αυτη..κ ειναι μεγαλο θεμα απο καθε πλευρα...αν πουμε δηλαδη το πως επηραζει τις ανθρωπινες σχεσεις πχ για αρχη κ μετα ας το αφησουμε να εξελιχθει μονο του..
Σωστά το λες καλή μου Hunter για την ευθανασία.
Είναι πολύ σπουδαίο θέμα.
Δεν ξέρω για το έργο που αναφέρεις με τον Αλ Πατσίνο, αλά έχω υπόψιν μου ένα άλλο σπουδαίο έργο – αληθινή ιστορία - “η θάλασσα μέσα μου”
Αν δεν το έχεις δεί, να το δεις, θα έχεις καλύτερη άποψη για το θέμα της ελευθερίας στη λήψη μιας κρίσιμης απόφασης
quote:
Hunter
gianni μου ασχολουμαι κ γω με την νυχτερινη ενοραση κ πραγματικα εχω γοητευτει απο το μεγαλειο του συμπαντος αν κ τυρρανιστηκα λιγο στην αρχη μεχρι που να καταλαβω το πως "βλεπεις" μεσα απο ενα τηλεσκοπιο..d.k
Με γυμνό μάτι όλα τα άστρα που βλέπουμε κάποια λίγα του γαλαξία μας.
Στο χώρο αυτόν (τον γαλαξία μας) υπάρχουν υπάρχουν και περιοχές νεφελωμάτων και αστρικά σμίνοι, διπλή αστέρες κλπ που δύσκολα διακρίνονται με γυμνό μάτι.
Πέραν του πολλαπλάσιου αριθμού άστρων και νεφελωμάτων του γαλαξία μας, με ένα τηλεσκόπιο μπορείς να δεις τους πλανήτες – σαν πλανήτες και όχι σαν άστρα – αλλά και μερικούς κοντινούς γαλαξίες (ανάλογα με το μέγεθος του τηλεσκοπίου)
Βλέποντας παράδειγμα τον Δία με τους δορυφόρους του ή τον Κρόνο με τα δακτυλίδια του ( αυτή την εποχή είναι ψηλά στον νοτιοανατολικό ορίζοντα) σε πιάνει δέος, και συνειδητοποιείς πως είμαστε μηδαμινή και άκρως εγωιστές να πιστεύουμε πως όλα αυτά γίνανε μόνο για μας.