- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Σχετικά με τις ιδέες τους, οι Opera IX τιμούν τους Κέλτες θεούς και τις δυνάμεις της Φύσεως, αλλά, πάνω από όλα πιστεύουν περισσότερο στην δύναμη του μυαλού και του πνεύματος και στην ενέργεια που υπάρχει μέσα στον καθένα."
ε, τώρα, σοβαρά, δεν είναι μαλακία να έχεις τέτοια φιλοσοφία στους στίχους σου, και να θες να την εκφρασεις με μπλακ μέταλ. πριν αρχίσετε να φωνάζετε, να πω ότι δεν υποτιμώ το μπλακ, ίσα-ίσα μου αρέσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να παραδεχθώ ότι είναι δύσκολο στη σύνθεσή του, με μοναδική εξαίρεση το μπλακ ενός-δύο συγκροτημάτων....
δηλαδή, σκάει ένα συγκρότημα, συνδυάζει δύο νότες με σπαστικά blastbeats, και μόλις τους ακούσουν όλοι οι τρελαμένοι αρχίζουν να κάνουν δηλώσεις του τύπου:
στις φλέβες του album κυλά η αχνίζουσα, πυρακτωμένη λάβα και το άπειρο του σκότους... ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ! εγώ δηλαδή γιατί ακούω απλώς δύο νότες; τόσο άσχετος είμαι;
δηλαδή το black metal στις μέρες μας έχει καταντήσει η εύκολη λύση. κάποιος έχει μια ιδέα, αλλά επειδή δε μπορεί να τη ντύσει μουσικά, παίρνει ένα ντράμερ με αρχ.... παίζει και ένα ψευτοριφ [μιας και δεν έχει ξαναπιάσει στη χωή του κιθάρα] και κάτι έγινε. καλό το μπλακ μέταλ, αλλά να κολλάει. μπορεί να ακούγομαι οπισθοδρομικός, αλλά κάποια πράγματα δε συνδυάζονται μεταξύ τους.
άντε, τα 'πα και ξεθύμανα!
quote:
είδα ένα κορυφαίο όνειρο χτες το βράδυ....έπαιζα κάτι σολιές στην κιθάρα, ένοιωσα σαν τον Malmsteen, και ένα περίεργο πράγμα ρε παιδί μου άκουγα και την μουσική......
κατά τ'άλλα από κιθάρα πως πάς;
quote:
Δυστηχώς στη συναυλία δεν κατάφερα να πάω, οπότε η ανταπόκριση από το μέτωπο σου ανήκει εξ ολοκλήρου αγαπητέ crucifire.Τους Αμόν Αμάρθ όμως δεν τους χάνω με τίποτε. Δυστυχώς Θέριον αν και θέλω πολύ δεν μπορώ να πάω, είμαι ταπί.
κρίμα ρε γαμώτο. τα εισητήρια για το mmd τα είχες αγοράσει;
therion είναι 28 ευρώ... δεν ξέρω πόσο ταπί είσαι βέβαια...
για τους amon φοβάμε ρε γαμώτο... περίεργο το βλέπω που αποφάσισαν να έρθουν εδώ... φοβάμε μήπως κάνουν καμιά μλκία και το ακυρώσουν...
quote:
τον βλέπω να παίζει το μπάσο του και να λέει "εμείς πάντως παιζουμε στον παράδεισο"...!!!
όπου κι αν είναι ας ελπίσουμε να έχει αρκετή μπύρα και χόρτο [όπως ο θεός των μαύρων δίνει στον γουίλ άσπρη σκόνη... είμαι περίεργος να δω πόσοι ξέρουν τι είπα μόλις τώρα, και μπορεί να μου εξηγήσει και γιατί μου ήρθε!]

quote:
[όπως ο θεός των μαύρων δίνει στον γουίλ άσπρη σκόνη... είμαι περίεργος να δω πόσοι ξέρουν τι είπα μόλις τώρα, και μπορεί να μου εξηγήσει και γιατί μου ήρθε!
Έλα ρε αυτό είναι εύκολο. Ο Γουίλι είναι ο γνωστός θερμαστής από το Τζιμπουτί που όταν απ' την βάρδια του την βραδυνή σχολούσε και τα λοιπά και τα λοιπά...σου ήρθε εκεί που έλεγες για τις φούντες
![]()
quote:
στις φλέβες του album κυλά η αχνίζουσα, πυρακτωμένη λάβα και το άπειρο του σκότους... ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ! εγώ δηλαδή γιατί ακούω απλώς δύο νότες; τόσο άσχετος είμαι;
![]()
Είναι απλά μια διαφορετική αντιμετώπιση. Πολλοί ροκάδες πιστεύουν πως το καλύτερο ροκ σόλο είναι στο cinnamon girl του Neil Young. Αποτελείται από ΜΙΑ νότα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ! Για να ρίξω και το αρχαιοελληνικό μου τσ..τσ...
Πάντως crucifire σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά διαφωνώ.
Θα κάνω επιστημονική παρουσίαση των θέσεων μου συντόμως.....
Να ετοιμάσω το μανιφέστο....
quote:
κατά τ'άλλα από κιθάρα πως πάς;
Αετός...τώρα παίζω περισσότερο μαντολίνο λόγω bluegrass.....
quote:
Λες να μου αρέσουν?
Εξαρτάται....αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι η φωνή της Cadaveria δημιουργεί μια αίσθηση αχνίζουσας, πυρακτωμένης λάβας σε συνδυασμό με το άπειρο του σκότους![]()
![]()
![]()
Η μουσική μάλλον θα σου αρέσει...
Τα λέμε!

quote:
Αετός...τώρα παίζω περισσότερο μαντολίνο λόγω bluegrass.....
α, ναι, αυτό το είχα ξεχάσει! πότε θα μου στείλεις τραγούδια σας; έχασα και το λινκ για το myspace ο στόκος!
quote:
Έλα ρε αυτό είναι εύκολο. Ο Γουίλι είναι ο γνωστός θερμαστής από το Τζιμπουτί που όταν απ' την βάρδια του την βραδυνή σχολούσε και τα λοιπά και τα λοιπά...σου ήρθε εκεί που έλεγες για τις φούντες
καλά, ήμουν σίγουρος οτι θα πεταχτείς! ξέχασα να πω ότι εξαιρούνται οι ζωντανές μουσικές εγκυκλοπαίδιες!
quote:
αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι η φωνή της Cadaveria δημιουργεί μια αίσθηση αχνίζουσας, πυρακτωμένης λάβας σε συνδυασμό με το άπειρο του σκότους
ρε άει! ![]()

,10 και τέταρτο εδώ. Άκουσες μήπως το καινούργιο Dimmu Borgir; Σου άρεσε;
quote:
α, ναι, αυτό το είχα ξεχάσει! πότε θα μου στείλεις τραγούδια σας; έχασα και το λινκ για το myspace ο στόκος!
http://www.myspace.com/hogtownramblers
Γενικά είμαστε άδετοι ακόμα και την Κυριακή που μας έρχεται έχουμε την πρώτη συναυλία. Πάντως άκουσε το kitchen girl, νομίζω πως θα σου αρέσει.
Και στους φίλους στο myspace κάνε κλικ να πας στο my space του φίλου μου του Brad Davies να ακούσεις ακουστική κιθάρα που παίζει!

Τσιγάρο εννοώ

Μέχρι τώρα το μόνο τους videoclip ήταν το Wytches, το Heartbeat of the earth - το οποίο ήταν απόσπασμα από μια εκπομπή - κι από κάποια live.
Για το Black metal εγώ γιατί δε μπορώ να το δω διαφορετικά απ' ό,τι το έβλεπα πάντα? ![]()
Φίλε A. Kircher, άκουσα το The black opera από Opera IX.
Καλό ήταν - παρόλο που ήταν κάπως αγριεμένο - symphonic black metal ήχος κι η φωνή της Cadaveria έδενε με τη μουσική και την ατμόσφαιρα.

In anticipation of my resurrection...