ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΑΓΕΙΑ ,, Η ΨΥΧΟΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΜΑΓΕΙΑ ,, Η ΨΥΧΟΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Heretic92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
maria3Μέλος
02/02/2014, 08:17:33
Επειδή γράφω καιρό στο forum και είμαι υπερήφανος άνθρωπος και θεωρώ την τιμή ένα από τα χαρίσματα μου, δεν θέλω να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις για το άτομο μου.

Έχω πει άπειρες φορές και το έχω δήλωση ότι κάποια στιγμή στην ζωή μου έπρεπε να πάρω φάρμακα και απευθύνθηκα σε ειδικό.

Έχω δει διάφορα μεταφυσικά πράγματα και δεν μπορούσα να κρίνω αν ήταν παιχνίδια του μυαλού μου, της φαντασίας μου δηλαδή ή αν ήταν αληθινά γιαυτό και πήγα σε ειδικό.

Στην πορεία βέβαια ενώ θεραπεύτηκα είδα ότι υπάρχει κάποιος ανώτερος κόσμος όπου είναι πέρα από εμάς και πέρα από την λογική, οπότε θα σταματήσω να φοβάμαι τα χαρίσματα μου και ας είμαι αλαφροϊσκιωτη δεν ήμουν ποτέ στα όρια της τρέλας για να κάνω σε κάποιον κακό, τον εαυτό μου ίσως έβλαψα εκείνη την χρονική περίοδο και δυστυχώς του δικούς μου ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν το μεταφυσικό, δηλαδή δεν πίστευαν σε αυτό.

Και λέω εγώ είμαι πλήρη συνειδητοποιημένος άνθρωπος και ακροβατώ και έχω απευθυνθεί και κάπου, είδα κάτι, με φόβισε τελείωσε, εσύ Heretic που δεν είδες τίποτα και θέλεις να κάνεις και channeling χωρίς να έχεις τα φυσικά χαρίσματα, έχεις απευθυνθεί σε κανέναν ειδικό;

Εδώ δεν μπορείς να κλείσεις το στόμα σου και την έχεις δει ανώτερος άνθρωπος, συν ότι μας παραπέμπεις και σε βιβλίο του Richard Dawkins, Η περί του Θεού αυταπάτη, δηλαδή μην πιστεύετε στον Θεό κτλ και σε ανώτερες οντότητες, δεν υπάρχουν, άρα πιστεύεται στον εαυτό σας γιατί είστε οι ίδιοι Θεοί.

Και λέω πως θα κάνεις channeling όταν δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει ανώτερη οντότητα, δεν σε παρεξηγώ, είσαι μισαλλόδοξος γιαυτό και δεν έχεις δει, δεν το έχεις αυτό το χάρισμα, για να μπορείς να ανιχνεύσεις και το κατανοώ.

Η άρρωστη είμαι εγώ;

Μιλάς με έναν συνάνθρωπο σου για πράγματα που έχεις πει και δημόσια και πιστεύεις ότι υπάρχουν και άλλα είδη, διαφορετικά από τον άνθρωπο και αυτός σε ακούει, σε παραπέμπει και κάπου για θεραπεία επί αμοιβής βέβαια, γιατί πιστεύει ότι δεν είσαι καλά, ίχνος αυτοκριτικής δηλαδή.
Και τελικά εσύ δεν δέχεσαι βοήθεια επί αμοιβής ρε αδελφέ γιατί είναι απάνθρωπο για σένα ο άλλος να παίζει με τον ανθρώπινο πόνο, θα μου πεις την έχει δει θεραπευτής, αλλά σε τι διαφέρει από εμένα που πιστεύω και εγώ στο εξωπραγματικό, ο ένας έχει πάει σε γιατρό και ο άλλος όχι και συνεχίζει να βγάζει λεφτά, από κάτι που μπορεί να είναι και ανύπαρκτο και δεν το ξέρεις.

Και μετά ο άνθρωπος που ανταλλάξατε απόψεις, βγαίνει δημόσια και μιλάει για εσένα και ότι θέλει να σε θεραπεύσει γιατί δεν είσαι καλά, τα συμπεράσματα των αναγνωστών σας παρακαλώ και πείτε μου πραγματικά μέσα σε αυτό το ξεκατίνιασμα που γίνεται, ποιον πρέπει να δει γιατρός;
Μήπως εγώ πρέπει να κάνω channeling για να σε βοηθήσω γιατί βλέπω ότι πραγματικά δεν ξέρεις τι λες.

quote:

-Λυπάμαι που αναγκάζομαι να γίνω απότομος με την Maria3, και μάλιστα δημόσια. Το κάνω με πλήρη επίγνωση γιατί το κάνω και θα ήθελα να μην θεωρηθεί κακόπιστος σχολιασμός. Είναι ανάγκη ορισμένοι άνθρωποι να ταρακουνηθούν γιατί υπάρχει η περίπτωση άλλοι να έχουν δει κάτι που εμείς δεν το βλέπουμε.

Edited by - Heretic on 30/01/2014 17:08:26

Το e-mail μου το έχεις αν ήθελες να με βοηθήσεις θα έπρεπε να μου στείλεις κάποιο μήνυμα και να μου εξηγήσεις, όχι να κάνεις τέτοια πράγματα ανεπίτρεπτα, έτσι βοηθάς τον άλλον εσύ;

quote:

Maria3, θα σου συνιστούσα πριν αρχίζεις την επίθεση να κάνεις λίγο "γνώθι σαυτόν". Δεν κάνει κακό, αντιθέτως, βοηθάει και εξελίσσει τον άνθρωπο. Έχω διαβάσει πολύ καλά αυτά που γράφεις και εσύ και όποιος άλλος έχει συμμετάσχει σε νήμα στο οποίο απαντάω. Αν εσένα δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω, λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
Αντιθέτως επειδή δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις κάποια βασικά πράγματα, καταλαβαίνω ότι δυσκολεύεσαι να παρακολουθήσεις αυτά που γράφω και σου φαίνονται ασυναρτησίες, ενώ είναι εξαιρετικά απλά. Πιο απλά δεν γίνονται. Βλέπεις έχω κρατηθεί από το να κάνω χαρακτηρισμούς σε αυτά που γράφεις, παρόλο που μπορώ να το κάνω αφειδώς. Θέλεις να δοκιμάσω;

Και μας λες να σταματήσουμε κιόλας και μας εκβιάζεις;

Για ποιο λόγο τι σου είπαμε δηλαδή, τα απόρρητα του κράτους;

Κοίτα να συνέλθεις και μάθε να κάνεις διάλογο.

Αλλά δεν σε παρεξηγώ γιατί όπως ανέφερα και ποιο πάνω έχεις πραγματικό πρόβλημα και δεν θα ήθελα να επεκταθώ.

Gnostic StudentΜέλος
02/02/2014, 10:41:01
quote:
maria3
Και μετά ο άνθρωπος που ανταλλάξατε απόψεις, βγαίνει δημόσια και μιλάει για εσένα και ότι θέλει να σε θεραπεύσει γιατί δεν είσαι καλά, τα συμπεράσματα των αναγνωστών σας παρακαλώ και πείτε μου πραγματικά μέσα σε αυτό το ξεκατίνιασμα που γίνεται, ποιον πρέπει να δει γιατρός;
Μήπως εγώ πρέπει να κάνω channeling για να σε βοηθήσω γιατί βλέπω ότι πραγματικά δεν ξέρεις τι λες.
Θα ήθελα να πω οτι δεν γνωρίζω κανέναν πραγματικό πνευματικό Δάσκαλο που να προτείνει το τσάνελινκ οντοτήτων σαν μέθοδο πνευματικής ανάπτυξης.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι να αποκτάει κάποιος πληροφορίες, αν και οι περισσότερες άμεσα χρήσιμες πληροφρίες μπορούν να βρεθούν απο τα σωστά βιβλία και ανθρώπους που είναι γνώστες.
02/02/2014, 11:25:50
Νομίζω πως δεν διευκρίνησα σωστα, λάθος μου φυσικά, γι αυτό ίσως υπάρξει μια παρεξήγηση. Οταν εγώ αναφέρομαι σε channeling που χρησιμοποιείται σαν διαγνωστική μέθοδος, δεν αναφέρομαι στην ευρέως γνωστή μεθοδο του σεάνς, όπου το (υποτιθέμενο) κανάλι μπαίνει σε τράνς και μαζεύει οτι σκουπιδο-πληροφορία διακινείται στον χώρο γύρω του, καλόβουλη ή κακόβουλη. Αναφέρομαι αποκλειστικά στην επικοινωνία ανώτερου εαυτού θεραπευτή-θεραπευομένου. Μπορείς να το δείς και απο την οπτική της υποσεινείδειτης σύνδεσης του ενός και του άλλου, αν και δεν είναι ακριβώς αυτό. Υπάρχει το γνωστό θέμα του αν απευθύνεσαι σωστά ή οχι, αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα.

Gnostic student, παρόλα αυτά, όλοι -ανεξαιρέτως- οι δυτικοί εσωτεριστές, οτι έγραψαν, η πληροφορία δώθηκε έγραψαν υπό αυτές τις συνθήκες. Οταν η Ντιόν Φορτσιουν για παράδειγμα αναφέρει οτι το Κοσμικό Δόγμα γράφτηκε μετά απο επικοινωνία με τα εσωτερικά πεδία, σε τι νομίζεις να αναφέρεται; Η ο Κραουλευ, όταν μιλάει για επικοινωνία με τον Θωθ, πως έγινε αυτό; Η Αλίκη Μπέιλι, στην επικοινωνία με τον θιβετιανό μοναχό Τζβάαλ Κούλ; Νομίζω οτι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, εκτός κι αν αναφέρεσαι σε άλλους εσωτεριστές που δεν γνωρίζω.

Maria3, ομολογώ πως έκανα ενα τραγικό λάθος και σου απάντησα στο email που μου έστειλες αρχικά. Απο εκει ξεκίνησαν όλα, γιατί έκανα μια ΛΑΘΟΣ εκτίμηση. Πίστεψα αρχικά οτι σε ταλαιπωρεί κάποιο μεταφυσικό θέμα, ενω όσο γράφεις διαπιστώνω οτι δεν προκειται για κάτι τέτοιο.
Λοιπον αστο, πες οτι δεν εγινε τίποτα και συνέχισε απο εκεί που έγραφες οταν σε διέκοψα. Αυτα που έγραφα παραπάνω άλλωστε, δεν αναφεροταν σε σένα, μιλούσα γενικά για το θέμα πνευματικής θεραπείας, και έφερνα παραδείγματα απο γνωστούς μου. Αυτά.

Edited by - Heretic on 02/02/2014 12:25:48

Gnostic StudentΜέλος
02/02/2014, 12:36:29
quote:
Heretic
Gnostic student, παρόλα αυτά, όλοι -ανεξαιρέτως- οι δυτικοί εσωτεριστές, οτι έγραψαν, η πληροφορία δώθηκε έγραψαν υπό αυτές τις συνθήκες. Οταν η Ντιόν Φορτσιουν για παράδειγμα αναφέρει οτι το Κοσμικό Δόγμα γράφτηκε μετά απο επικοινωνία με τα εσωτερικά πεδία, σε τι νομίζεις να αναφέρεται; Η ο Κραουλευ, όταν μιλάει για επικοινωνία με τον Θωθ, πως έγινε αυτό; Η Αλίκη Μπέιλι, στην επικοινωνία με τον θιβετιανό μοναχό Τζβάαλ Κούλ;
Για εμένα κανείς από τους παραπάνω που αναφέρεις δεν υπήρξε πραγματικός πνευματικός Δάσκαλος.
Δάσκαλος είναι ένα πρόσωπο πολύ υψηλά πνευματικά, που έχει δικό του μήνυμα να δώσει, δεν μεταφέρει μηνύματα άλλων.
Όσον αφορά στα συγκεκριμένα ονόματα που ανέφερες, με εξαίρεση τον Κρόουλι, οι άλλοι *μπορεί* να είχαν κάτι θετικό να δώσουν στον καλοπροαίρετο αναζητή. Συν τούτου αμφιβάλλω οτι αυτά τα άτομα πρότειναν σε κανέναν το τσάνελινκ οντοτήτων σαν μέθοδο πνευματικής εξέλιξης.
Όσο για τον Κράουλι, κατά την άποψή μου, καπηλεύτηκε διάφορα κείμενα (τελετουργικά) που βρήκε στις εσωτερικές βιβλιοθήκες - κυρίως των Ροδόσταυρων - και τα διαστρέβλωσε ή τα αντέστρεψε. Όταν "αντιστρέφεις" κάτι, αποκτάει το ακριβώς αντίθετο νόημα από το αρχικό του (όπως ο σταυρός όταν τον αντιστρέψεις αποκτάει αρνητική σημασία).
Είτε ο ίδιος άλλαξε τα κείμενα, είτε τα έκανε "download" απο κάποια οντότητα, είτε τα βρήκε ήδη παραχαραγμένα, σε κάθε περίπτωση αποτελούν σε μεγάλο βαθμό αν όχι καθ' ολοκληρία μαύρα τελετουργικά.

Η διδασκαλία του Κρόουλι είναι ακριβώς αντίθετη με την διδασκαλία του Δ. Σαμαέλ Αουν Βεόρ και οι γνωστικοί που έχουν κάποια από αυτά τα κείμενα (όπως το διάσημο "book of the law" που αποδίδεται στον Κράουλι) αλλά μη-παραχαραγμένα, μπορούν να καταλάβουν την ζημιά που έκανε.

02/02/2014, 12:59:33
Gnostic Student, νομίζω ότι κάπου μου διαφεύγει κάτι: Ανέφερα εγώ κάπου ότι το channeling οντοτήτων αποτελεί μέθοδος πνευματικής εξέλιξης;
Επειδή βλέπω και το επαναλαμβάνεις, αναρωτιέμαι αν το έγραψα εγώ κάπου ή αναφέρεσαι σε εμένα ή σε κάποιον άλλον.

Ποιος κατά την γνώμη σου είναι ο πνευματικός δάσκαλος, για παράδειγμα; Ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ; Αυτος, με συγχωρείς που θα το πω, τον θεωρείς πνευματικό δάσκαλο επειδή εσύ είσαι κοντά στα πιστεύω του. Εγώ τον θεωρώ έναν από τους πολλούς δασκάλους του εσωτερισμού, απλά εμένα δεν με εκφράζει. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κράουλευ. Το ότι σε κάποιους είναι αντιπαθητικός -και σε μένα- δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας από τους σημαντικότερους αποκρυφιστές του 20ου αιώνα.

Όσο για το έργο του Κράουλευ τώρα: Έχει δυσφημιστεί όσο κανένας άνθρωπος στον κόσμο, γιατί έβγαλε στην φόρα κάποια απο τα τελετουργικά του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής, απο τους υπολοιπους του τάγματος.

Αυτό είναι επίσης γνωστό σε όσους έχουν ασχοληθεί έστω και σαν απλή έρευνα πάνω στα θέματα αυτά. Απλά το έκανε πολύ νωρίς, ενώ όταν ο Israel Regardie το έκανε αργότερα και επίσημα , όταν είχε ήδη διαλυθεί το τάγμα , κανένας δεν βγήκε να τον κατηγορήσει.

Δεν ξέρω ποιος ήταν αρχικά Ροδόσταυρος από αυτούς και ποιός όχι, δεν με ενδιαφέρει το θέμα να σου πω την αλήθεια. Όποιος ανακατεύεται με τάγματα και οργανώσεις αναλαμβάνει και τις ευθύνες του τελικά.

Edited by - Heretic on 02/02/2014 13:27:01

Gnostic StudentΜέλος
02/02/2014, 13:37:35
quote:
Heretic
Ποιος κατά την γνώμη σου είναι ο πνευματικός δάσκαλος, για παράδειγμα;
Ο Δάσκαλος Aivanhov, ο Δάσκαλος Swami Sivananda, η κα Μπλαβατσκυ.. επίσης η διδασκαλία του Γκουρτζίεφ ήταν πολύ σημαντική.
quote:
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν.
Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν εσωτεριστή, που προσέφερε πραγματικά κάτι καλό στην Τέχνη, η ένσταση μου αφορούσε συγκεκριμένα τον Κρόουλι.
Δεν κατατάσσω τους άλλους που ανέφερες π.χ. την Dion Fortune στην ίδια κατηγορία. Και φυσικά είναι καλό νε μελετάμε πολλά έργα, πολλών εσωτεριστών, για να διευρύνουμε την αντίληψή μας στα διαφορετικά ζητήματα που πραγματεύεται η Επιστήμη αυτή. Άλλωστε και ο ίδιος ο Δ. Σαμαέλ αυτό προτείνει και σε αυτό είναι που διαφέρει απο πολλούς άλλους, δηλαδή στο οτι δεν αφορίζει καμία παράδοση, διδασκαλία ή θρησκεία ΠΛΗΝ αυτών που αφορούν την μαύρη μαγεία.
Επομένως η ορθή στάση είναι κάποιος να ξεκαθαρίσει τη θέση απέναντι σε κάποιες "διασημότητες" μαύρων μάγων, όπως είναι ο Κρόουλι. Αυτό είναι πρόληψη.
quote:
Επειδή βλέπω και το επαναλαμβάνεις, αναρωτιέμαι αν το έγραψα εγώ κάπου ή αναφέρεσαι σε εμένα ή σε κάποιον άλλον.
Όχι, απλά θέλω να είμαι συγκεκριμένος σε τι αναφέρομαι.

quote:
Όσο για το έργο του Κράουλευ τώρα: Έχει δυσφημιστεί όσο κανένας άνθρωπος στον κόσμο, γιατί έβγαλε στην φόρα κάποια απο τα τελετουργικά του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής.
Διόρθωση: Έχει διαφημιστεί* όσο κανένας άνθρωπος στον κόσμο.
Ο Κρόουλι είναι μια "cult" προσωπικότητα του αιώνα μας, που έχει μπει σε εξώφυλλα άλμπουμ (των "Μπιτλς" π.χ.), σε τραγούδια, σε σίριαλ, σε μπλούζες και ούτω καθεξής.

quote:
Αυτό είναι επίσης γνωστό σε όσους έχουν ασχοληθεί έστω και σαν απλή έρευνα πάνω στα θέματα αυτά. Απλά το έκανε πολύ νωρίς, ενώ όταν ο Israel Regardie το έκανε αργότερα και επίσημα , όταν είχε ήδη διαλυθεί το τάγμα , κανένας δεν βγήκε να τον κατηγορήσει.
Νομίζω και η Χρυση Αυγή από τους Ροδοσταυρους πήρε. Αναφέρθηκα στους ροδόσταυρους γιατί ήταν προγενέστεροι, αν δεν κάνω λάθος, και ήταν καλοί, όταν ξεκίνησαν (τώρα δεν γνωρίζω).
Ο Israel Regardie είναι καλός, τουλάχιστον ότι έχω διαβάσει από αυτόν που φάνηκε καλό.

02/02/2014, 14:00:28
Ναι ΟΚ, γνωρίζω αναφορικά όλους τους παραπάνω, αν και έχω διαβάσει μόνο Μπλαβάτσκι και Γκουρτζίεφ. Και είναι ενδιαφέρον επίσης να πρότεινες μερικά βιβλία των πρώτων, αν υπάρχουν στα Ελληνικά. Ο Κράουλευ αρχικά δυσφημίστηκε όσο κανένας άλλος και μετά διαφημίστηκε. Το έκαναν τόσο έντονα οι πρώτοι και τόσο παρατεταμένα που τελικά αποτέλεσε αρνητική διαφήμιση.

Βασικά μιας και το θέμα που συζητάμε είναι η μαγεία, εξ' αιτίας αυτού έμεινα σε συγγραφείς που καταπιάστηκαν με αυτό το θέμα και όχι με πνευματική διδασκαλία. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα ξέρεις, μιλάμε απο την μια για την εξάσκηση μιας τέχνης με διάφορες τεχνικές και απο την άλλη για πνευματικό έργο.
Στην δεύτερη περίπτωση αναγκαστικά θα δείς και ποιά ειναι τα διαπιστευτήρια αυτού που μιλάει, και δεν αναφέρομαι μονο σε πλήθος οπαδών αλλά και σε ακαδημαϊκό έργο, όπως ο Βεόρ.

Βλέπεις πάντως, όπως έθιξα και εμμέσως, η ανάγκη για πνευματικό έργο ή και πνευματισμό προυποθέτει την σφαιρική γνώση όλων των θεμάτων, όπως και της άλλης πλευράς, των απόψεων των σκεπτικιστών. Οπως αναφέρουν και οι αποκρυφιστές, αναγκαστικά θα πρέπει να ελέγξεις όμως και την σκοτεινή σου πλευρά, τον μαύρο καθρέπτη, αν θέλεις να παραμείνεις σε ισορροπία.

Edited by - Heretic on 02/02/2014 14:12:42

02/02/2014, 16:31:39
quote:
Βλέπεις πάντως, όπως έθιξα και εμμέσως, η ανάγκη για πνευματικό έργο ή και πνευματισμό προυποθέτει την σφαιρική γνώση όλων των θεμάτων, όπως και της άλλης πλευράς, των απόψεων των σκεπτικιστών. Οπως αναφέρουν και οι αποκρυφιστές, αναγκαστικά θα πρέπει να ελέγξεις όμως και την σκοτεινή σου πλευρά, τον μαύρο καθρέπτη, αν θέλεις να παραμείνεις σε ισορροπία.

Την άποψη μου για την μαγεία την έχω πει, οπότε ειναι ανούσιο να ξανά σχολιάσω τους παραπάνω που αναφέρετε .

Να πω μόνο ότι ο ερμητισμος , τα ελληνικά μυστήρια , η αιγυπτιακή θρησκευτική παράδοση ναι σου προσφέρουν κάτι, ανεξαρτήτως αν η εποχή τους πέρασε, όπως άλλωστε και αυτή του ΙΧΘΥΟΣ . Επίσης και τελευταίο , ειναι άποψη κ κοσμοθεώρηση μου ότι δεν υπάρχει φως και σκοτάδι, καλή κ κακή πλευρά του εαυτού, και όλα αυτά τα παραμύθια που ακούς στην αστρική προβολή, άρα heretic η ισορροπία στην οποία αναφέρεσαι ειναι μια πλάνη που παρέχουν οι αποκομμένοι από την πηγή .

Για μένα το αντίθετο της αγάπης ειναι απλά η έλλειψη της. Το αντίθετο του φωτός ειναι η απουσία του. Σκοπός μου δεν ειναι να ισορροπησω τα αντίθετα, αλλα μα γεμίσω με φως εντός. Δηλαδή με ζωή. Ξέρω πολύ καλα ότι με καταλΑβαινεις. Και νομιζω (διορθωςτε με) ότι μόνο ΕΝΑΣ δάσκαλος :) εχει μιλήσει για κάτι τέτοιο .
Καλό απόγευμα. :)

02/02/2014, 16:48:16
Σε καταλαβαινω απόλυτα, απλά η διδασκαλία της Αγάπης είναι επαρκώς ανθρωποκεντρική και υποδηλώνει πως έχει έρθει (μέσω του συγκεκριμένου ή και άλλων δασκάλων) μόνο για τον άνθρωπο και δεν είναι παγκόσμια συμπαντική αρχή.
Περισσότερο συμπαντικές θα θεωρήσω τις 7 αρχές του Ερμητισμού παρά την Αγάπη. Θεωρώ την Αγάπη σαν εκδήλωση του θετικού πόλου περισσότερο, σε αντιδιαστολή με το Χάος, του αρνητικού, παρά κάτι πιο θεμελιώδες.

Δεν νομίζω έπειτα πως η αλλαγή ενος ζωδιακού σημαινει κάτι για μια αντίληψη που ήδη μετρά 2000+ χρόνια, είμαι και λίγο αλλεργικός σε αυτά που αναπαράγουν οι new agers τις τελευταίες δεκαετίες για το θέμα αυτό. Νομίζω πως μια προσεκτική, με σεβασμό, αλλά βαθιά αγνωστικιστική προσέγγιση της Πηγής μου ταιριάζει καλύτερα. Θεωρω οτι βρισκομαστε ΟΛΟΙ πολύ χαμηλά στα σκαλοπάτια της εξέλιξης για κάτι περισσότερο.

Edited by - Heretic on 02/02/2014 17:13:57

02/02/2014, 17:24:11
quote:
Για μένα το αντίθετο της αγάπης ειναι απλά η έλλειψη της. Το αντίθετο του φωτός ειναι η απουσία του. Σκοπός μου δεν ειναι να ισορροπησω τα αντίθετα, αλλα μα γεμίσω με φως εντός. Δηλαδή με ζωή. Ξέρω πολύ καλα ότι με καταλΑβαινεις. Και νομιζω (διορθωςτε με) ότι μόνο ΕΝΑΣ δάσκαλος :) εχει μιλήσει για κάτι τέτοιο .
Καλό απόγευμα. :)
Αν εννοείς εκείνον τον άθλιο αντιπρόσωπο της ανατολικής σοφίας ονόματι Κρισναμούρτι τότε δε χρειάζεται απλά διόρθωση αυτό που λες, αλλά διαγραφή και ξαναγράψιμο.
Αν εννοείς κάποιον άλλο, θα καταλάβουμε στην πορεία κατά πόσο έχεις "αυξήσει" το φως μέσα σου ή είναι θεωρητικές αρλούμπες όλα αυτά
..όρισε μας πρώτα τι είναι αγάπη όμως
..γιατί όλο το κίνημα new age για αγαπη μιλάει, το πώς την εννοεί όμως..δε ξέρω
05/05/2003, 19:06:26

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 2004....
ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ..
+ΛΟΙΠΑ....ΤΕΤΟΙΑ "Ε-ψιλ-ον-το-λογικα"...
ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ+ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ..ΕΧΕΜΒΡΟΤΙΗΛ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ..ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ...ΑΝΑΛΥΣΗ...

ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΚΑ!!!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ...

ΠΑΤΕΡ !!!ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ-"ΜΕΛΙ"...

"ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ" ΕΝ ΜΕΣΩ ... ΑΝΟΙΞΕ-ΩΣ...

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ -ΒΑΦΤΗΣΙΑ -ΚΗΔΕΙΕΣ..
ΟΣΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ...
ΕΠΙΣΗΣ
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΛΙΣΤΕΣ ΓΑΜΟΥ,ΤΥΦΛΑ(ΕΝΤΕΛΩΣ)ΡΑΝΤΕΒΟΥ,
ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...
+ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ...

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ(ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΟΝ ...ΤΟΝ ΝΤΑΒΕΛΗΣ666&ΣΙΑ)

ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ...

ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ....

Edited by - ΑΤΜΑ on 05/05/2003 19:39:32

thothΙδρυτικό Μέλος
05/05/2003, 19:08:57
Ποια μας κάνει ΑΤΜΑθημα;;;

Ποια μας ΑΤΜΑλώνει;;;

Ποια μας κάνει την ΑΤΜΑμά;;;

Γιατί ΑΤ(ι)ΜΟΥΛΑ δεν θες να γίνεις ΑΤΜΑζοχίστρια κι εσύ;

Ένα να ΑΤΜΑζωχτούμε όλοι ΑΤΜΑζί και να ΑΤΜΑκροημερεύσουμε

στο ΑΤΜΑκάβριο ΑΤΜΑγγανοπήγαδο του ΑΤΜΑκελλάρη Εχέμβροτου.

Και ΑΤΜΑκάρι να βάλεις και εσύ τον ΑΤΜΑυρο ΑΤΜΑκρύ σου ΑΤΜΑνδύα κρατώντας το ανελέητο ΑΤΜΑστίγιο για να μας κάνεις να τα ΑΤΜΑρτυρήσουμε όλα.

Αν θές πάρε και την Αμαλία μαζί σου για παρέα. Θα γίνετε καλό ζευγάρι στην κόλαση του forum θα σας αποκαλούμε η.......... Α(Τ)ΜΑΛΙΑ

Άντε ΑΤΜΑκρηγόρησα πάλι και ΑΤ-ΜΑ την παναγία δεν το ήθελα !!!

Αχχχ Εχέμβροτε τι υποσχέσεις είναι αυτές που μας δίνεις;;; Μας ξεσήκωσες. Ελπίζω να μην είσαι σαν τους πολιτικούς αλλα να τις τηρήσεις.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

05/05/2003, 19:33:59
ΩΩΩ ΤΙ ΤΡΙΣΜΕΓΕΘΟΣ!!!

"ΑΤΜΑΛΙΑ"!!!!!
ΚΑΛΟ!!!!
ΜΑ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΦΙΛΤΑΤΕ! ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ...
(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΩ..ΤΗ ΣΤΟΛΗ...)

ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΛΟΥ-ΚΑ;;;

ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΜΑΣΤΙΓΙΟ..ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ...ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ. ..ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟ...ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ+ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ..
"...ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ..."

ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ ΜΟΥ()...
ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ..ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ...ΤΙ ΕΣΤΙ...ΚΑΛΛΗ-ΤΕΧΝΗΣ...

ΧΜ...
ΑΝΤΕ...
ΒΡΕ!
+ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΝΟΥΣ...ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ...
Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ "ΚΑΒΑ"...ΤΑ "ΠΑΡΘΕΝΑ" ΜΕΛΗ...
ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ + ΑΓΓΕΛΟΣ...ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΟΣ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΞΕΙ...

ΕΧΕΙΣ ΝΑ ..ΠΙΕΙΣ ΑΙΜΑ...
(ΟΛΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ....+ ΑΝΑΝΑ...)

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...

-"ΜΑ...
ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΤΕΡ...
ΘΕΛΩ..ΚΑΙ ΤΟΝ...
ΑΝΑΡΧΙΚΟ..."..

-"ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΕΚΝΟΝ ΜΟΥ..."

aummmmmmm

05/05/2003, 21:14:25
ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ...
Η ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΟ..ΣΤΕΛΛΑ...

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ...
ΜΕ ΣΥΝΟΔEΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ..Γ.ΝΤ.

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ...ΤΑ ΜΕ-ΓΑΛΑ...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ..
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ...
ΑΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ...
ΤΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ....

...ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ...ΓΜΤ...

....ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ...
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ
ΑΝΑΣΕΣ
ΠΟΥ ΠΗΡΕ...
ΧΩΡΙΣ
ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΑΝΕΙ...

...
ΝΑΙ!!ΘΑ ΠΩ ΠΑΛΙ ΤΗ ΛΕΞΗ...
("ΝΤΑΛΑΡΑΣ")
----------
ΧΘΕΣ
ΗΤΑΝ
ΓΙΟΡΤΗ...

ΜΑ...
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ..
ΑΓΓΙΞΕ...
ΚΑΙ ..
ΠΑΛΙ...
ΔΕΝ ..ΠΙΣΤΕΨΕ...

ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ...

...ΓΑΤΟΣ...ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ...

------

-ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΤΕΡ;

-ΑΣΤΑ ΤΕΚΝΟ ΜΟΥ...
ΚΑΗΚΕΣ ΣΤΑ ...ΦΤΕΡΑ...(ΠΑΛΙ)

aummmmmmm

Edited by - ΑΤΜΑ on 19/06/2003 01:28:45

06/05/2003, 01:23:24
Αγαπητή μου ΑΤΜΑ.

Πρέπει μάλλον να σε φιλοξενήσω για μερικές μέρες στο σπίτι μου.
Εχω ωραίο μπάνιο, κελαριστό νερό, και κυρίως...Χαλασμένο θερμοσίφωνα...

αυτή...που τα κατάφερε!

EoNΜέλος
06/05/2003, 08:22:47
Aγαπητή μου Ατμα
θα ήθελα να μου δώσεις απο αυτό που πίνεις...

"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "

06/05/2003, 14:10:42
ΑΤΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ
ΕΥΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΤΟΣ;;;;;;;;

06/05/2003, 14:43:43
ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΚΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ...
Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....
Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΤΑΙ...
+ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ... ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΑΓΙΚΗΣ..ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΣΥΦΩΝΑ...

-ΕΟΝ-ΕΛΑ...-ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ...

-ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ...ΑΚΟΥ..ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΣΤΙ "ΓΑΤΟΣ"...
Ο,ΤΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ
"ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ,ΙΔΟΥ +ΤΟ ...Π-ΟΙ-ΔΗΜΑ"...

-ΑΜΑΛΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΑΚΟΜΗ + ΤΟ "ΜΟΥΣΚΕΜΑ" ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ..Η ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΚΑ (ΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΣΤΑ ..Κ***ΜΠΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ..."ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ" ...ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΛΑΜΠΡΟ)

aummmmmmm

06/05/2003, 14:53:35
Ο καιρός είναι πραγματικά υπέροχος! Εύχομαι σε ολόκληρη την Ελλάδα…και όχι μόνο (εάν δεν έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας) βγείτε έξω μια βολτούλα θα νοιώσετε πραγματικά όμορφα….. αχ όμορφος που είναι ο ήλιος….

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 06/05/2003 14:55:22

06/05/2003, 15:03:49
AN KAΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΤΜΟΥΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΛΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ..ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ;

ARCHON