ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

ΚΡΙΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/05/2006, 17:35:04
quote:
Σε ευχαριστω αλλζαρο για την λοσιον των ματιων εχω αρχισει την αγορα των υλικων και να εισε σιγουρος οτι θα την φτιαξω, και θα σου πω εντυπωσεις.Εινε παρομοια με το τζελ για της ραγαδες που μου εστειλες?

Είναι μια λοσιόν για ολο το σώμα. Για όλες τις επιδερμίδες.
Η χρήση της είναι γενική και τα αποτελέσματα της είναι εκπληκτικά.
Τα υλικά σε οτι αφορά τα λαδάκια τα βρίσκει κανείς σε ποσότητες των 50 ml-70 ml.
Με τις ποσότητες αυτές κανείς μπορεί να παρασκευασει τεράστιες ποσότητες.

Edited by - allzzaro on 15/05/2006 17:37:05

KOIΝέο Μέλος
17/05/2006, 20:51:37
ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ????

DEPPYS TOUCH

18/05/2006, 15:27:12
quote:
ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ????

Δές στη σελίδα 13
Η σύνθεση μακροζωίας
Η σύνθεση ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος
Και η σύνθεση Ρεισι Σιτάκε

Φυσικά θα γνωρίζεις οτι ο οργανισμός μπορεί και πρέπει να αμύνεται.
Ας τον αφήνουμε να αμύνεται χωρίς αντιβιοτικά...

Δές..http://www.hda.gr/13_h_090204_2.htm

Edited by - allzzaro on 18/05/2006 16:27:02

KOIΝέο Μέλος
03/06/2006, 00:51:34
μηπως ξερετε τι μπορει να ειναι?-ή να συμβαινει οταν βγαινουν στο δερμα στα χερια αλλα ποιο πολυ στα ποδια ασπρες μικρες κυλιδες παρα παρα πολλες???σε γυναικα 52 ετων.

DEPPYS TOUCH

05/06/2006, 18:12:15
quote:
μηπως ξερετε τι μπορει να ειναι?-ή να συμβαινει οταν βγαινουν στο δερμα στα χερια αλλα ποιο πολυ στα ποδια ασπρες μικρες κυλιδες παρα παρα πολλες???σε γυναικα 52 ετων.

Υπάρχει ενας μύκητας ο λεγόμενος ``ζυμομύκητας`` o oποιος προκαλεί μεταξύ και την ``ποικιλόχρους πιτυρίαση``.Ο μύκητας αυτός καταστρέφει τα μελανοκύτταρα και έτσι αποχρωματίζει το δέρμα.
Ο ανομοιόμορφος αυτός αποχρωματισμός του δέρματος εχει να κάνει με τον τύπο του δέρματος , με την εκθεση του ατόμου στον ήλιο , με την ηλικία του ατόμου , με την διατροφή του και γενικώς με τις συνήθειες του.
Ετσι οι κηλίδες αυτές ενδέχεται να είναι σε αλλους άσπρες σε αλλους κόκκινες και σε αλλους καφέ.
Συνήθως δεν προσβάλλει άτομα μεγάλης ηλικίας…

Marios_1Μέλος
07/06/2006, 02:32:21
quote:

Καλημέρα, καλή σας βδομάδα και καλώς σας βρίσκω, ως νέο μέλος του forum:)
Διαβάζοντας και τις 29 σελίδες του παρόντος θέματος, βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες που εκτίθενται σε αυτό.
Γι'αυτό παίρνω το θάρρος να εκθέσω συνοπτικά το πολυδιάστατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω, προκειμένου να με διαφωτίσετε εάν και κατά πόσο θα μπορούσα να βοηθηθώ από τη χρήση κάποιων βοτάνων:

Το διαγεγνωσμένο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω είναι η κατάθλιψη και η νευρική ανορεξία (η 1η έχει εμφανισθεί εδώ και 4 χρόνια, ενώ η 2η είναι "σύντροφός" μου 2,5 χρόνια τώρα).

Συνεπακολούθως αυτών, αντιμετωπίζω τις εξής παρενέργειες: νυκτερινή ενούρηση (καίτοι 40 ετών), δυσκοιλιότητα (παρά την υπερβολική καθημερινή χρήση καθαρτικών επί 2,5 έτη), αιμορροϊδες και υπερβολική τριχόπτωση:(
Η σειρά με την οποία κατέγραψα τις παρενέργειες, είναι και η σειρά με την οποία τις ιεραρχώ βάσει της δυσκολίας που επιφέρουν στη ζωή μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και την πιθανή συμβολή σας στην εξεύρεση λύσης/λύσεων στο γολγοθά που βιώνω...

Marios_1Μέλος
07/06/2006, 02:46:01
Αγαπητή Έλσα. Τα προβλήματα που αναφέρεις χρειάζονται μια οργανωμένη αγωγή η οποία θα συμπεριλαμβάνει διατροφική και ψυχονοητική αντιμετώπιση. Η νευρογενής ανορεξία που αναφέρεις πιθανόν είναι σε λανθάνουσα μορφή διότι τα άτομα που πάσχουν από αυτην την κατάσταση δεν έχουν επίγνωσή της. Η δε κατάθλιψη έχει σαφέστατες βιοχημικές αιτίες και πιστέυω πως οι δύο καταστάσεις που αναφέρεις σχετίζονται με συνδετικό κρίκο διατροφικές ελλείψεις. όσο για την δυσκοιλιότητα πιστεύω πως βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο αν χρησιμοποιείς φύλλα συναμικής ή βότανα γενικά διότι υποψιάζομαι έλλειψη μαγνησίου το οποίο όταν λείπει μειώνεται η φυσιολογική κινητικότητα του εντέρου (περίσταλση). Ειλικρινά πιστέυω πως η λύση στα προβλήματα σου είναι διατροφική αλλά θα πρέπει να έχω περισσότερες πληροφορλίες για να πω κάτι πιο συγκεκριμένο. Αν θες μπορείς να με βρεις στο peftoprostapano@yahoo.gr

Μάριος Πρωτόπαπας, Διατροφολόγος

Marios_1Μέλος
07/06/2006, 03:07:21
quote:

san neo melos i8ela na dwsw sygxaritiria se ayto edw to thema.
pisteyw pws endiaferei poly kosmo eidika ta themata poy aforoun tin ygeia k tin diatrofi.

kata tin apopsi mou, i diatrofi einai to melon kai genikotera osoi asxolountai epagelmatika alla kai erasitexnika tha vgoun kerdismenoi apo ta apotelesmata tis ston anthrwpo.

yparxoun polloi anthrwpoi pou deixnoun pleon megalo endiaferon stin diatrofi tous ma den xeroun pou na apeythithoun alla kai logw tis agnoias tous aytis kapoies fores ginontai thymata tis ekmetaleysis pollwn etaireiwn pou prospathoun na thysayarisoun.

dystyxws ta perissotera proionta opws ayta tis viologikis kalliergeias einai panakriva.

se eyxaristw gia oles tis plirofories pou mas dineis etsi apla logw tis kalis sou thelisis kai tha ithela na se rwtisw an eisai diatrofologos, sygnwmi an ginomai adiakriti. isws pali na exeis anaferthei se kapoia simeia tou thematos sou alla dystyxws den exw diavasei olokliro to thema.

tha ithela na se rwtisw an gnwrizeis kati gia to kolagono.
yparxoun polla proionta pou yposxontai pws mporoun na voithisoun to derma se kapoio pososto. alloi pali lene pws den mporei na ginei aporrofisi apo to derma etsi kathistoun tis kremes adynates gi ayto to apotelesma kai milane gia voitheia me diafora enesima proionta kolagonou.
gnwrizw pws to kolagono einai mia prwteini, an kanw lathos se parakalw diorthwse me, pws tha mporouse kapoios na enisxysei to derma tou me ayti, yparxei tropos h apla to mono pou mporoume na kanoume einai na perimenoume tin moira mas h na apeythynthoume se kapoion plastiko?
proswpika arnoumai na pistepsw pws den yparxoun tropoi ektos tis xeirourgikis kai pisteyw poly sti diatrofi kai stin kinisi, oxi omws pws katafernw na ta kanw tropo zwis ston vathmo pou to epitheimw.

se eyxaristw gia ton xrono sou kai pali, pisteyw pws agixa tin xordi pollwn anthrwpwn kai eidika gynaikwn.
kai sygnwmi gia tous xaraktires, tha lysw pisteyw syntoma to provlima.

kalimera

Αγαπητή Mortishia,

Το κολλαγόνο ως πρωτείνη που είναι μπορεί να καταναλωθεί σαν τροφή. Υπάρχουν νομίζω 2-3 εταιρείες που το παρέχουν. Έχει δειχθεί πως μετά την κατανάλωσή του το κολλαγόνο εναποτίθεται κυρίως στις αρθρώσεις και στο δέρμα ενισύοντας την δομή τους. Μπορεί όντως να προσφέρει σφριγηλότητα αλλα η δράση των συμπληρωμάτων αυτών είναι πιο αργή και πιο ασταθής από την πλαστική επέμβαση με ένεση κολλαγόνου. Επειδή δεν ξέρω πολλά από πλαστικές θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις πρώτα τα χάπια κολλαγόνου και να περιμένεις 3 μήνες. Δεν θέλω να γράψω τις εταιρείες συμπληρωμάτων που τα παρέχουν ιατί θα είναι σαν διαφ΄μιση, αλλά μ΄πορείς να απευθυνθείς σε καλά καταστήματα βιολογικών προϊόντων η φαρμακεία που γνωρίζουν από συμπληρώματα. Θα σου πρότεινα να πάρεις χάπια κολλαγόνου από οστά ψαριών και όχι βοοειδή, και με όσο λιγότερα ή καθόλου χημικά έκδοχα γίνεται. Επίσης να ξέρεις πως απαραίτητα στοιχεία για την δομή του κολλαγόνου είναι η βιταμίνη C, 1-2 γραμ. ημερησίως, και τα αμινοξέα Προλίνη και Λυσίνη. Πίνε μπόλικο νερό αν πάρεις χάππια κολλαγόνου για να βοηθήσεις στον μεταβολισμό του. Πάντως να θυμάσαι πως η αντιγήρανση και η ομορφιά δεν είναι ποτέ κάτι τόσο "μερικό" όσο ένα καλό συμπλήρωμα, ή μια καλή πλαστική αλλά μία συνολική θεώρηση της υγείας και της ζωής.

Marios_1Μέλος
07/06/2006, 03:19:27
[quote]
Αγαπητέ ΑΛΖΑΡΟ Χρόνια Πολλά και τις καλύτερες ευχές μου σε σένα και σε όσους συμμετέχουν στο FORUM.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα πρωτεολυτικά ένζυμα όπως π.χ.
bromelain , papain , serrapeptase κλπ.γιατί αναφέρονται στο διαδίκτυο
ευρέως ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχουν θεραπευτική δράση σε σοβαρές παθήσεις όπως καρκίνο ,ρευματοειδή αρθρίτιδα,κυστική
ίνωση κλπ.εαν και κατα πόσο αυτά έχουν κάποια βάση και κάτω απο ποιές
προυποθέσεις. Η σερρραπεπταση π.χ. αν έχει "fibrolutic" ιδιότητες θα ήταν πολύ χρήσιμη για κυστική ίνωση, πνευμονική ίνωση κλπ.
Θα ήθελα την άποψή σου γι αυτά. Σ΄ ευχαριστώ.

Τα πρωτειλυτικά ένζυμα έχουν όντως αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες και αυτό είναι επιβεβαιωμένο από δεκάδες επιστημονικές μελέτες. Ίσως το πιο μελετημένο έιναι η Βρωμελεϊνη του ανανά. Η δράση τους εξηγείται ακριβώς από τις ιδιότητες τους να διασπούν τις πρωτείνες αποδομώντας έτσι πολλούς παθογόνους ιστούς, ογκίδια, φλεγμονές κλπ. Για παράδειγμα η ίνωση είναι βασικά ιστός πρωτεϊνική σύνθεσης ενώ το σύμπλεγμα Αντίσωμα-Αντιγόνο που προκαλέι φλεγμονές στις αρθρώσεις κατά την έξαρση πχ τησ ρευματοειδούς αρθρίιδας είναι επίσης πρωτείνη κατά βάση. Τα ένζυμα αυτά μεταξύ άλλων μασ βοηθούν να χωνέψουμε καλύτερα και τις πρωτείνες που τρώμε. όμως δεν θα συμβούλευα μόνιμη χρήση τους σε περιπτώσεις δυσπεψίας διότι μπορεί να αδρανήσει το πάγκρεας στην δική του παραγωγή ενζύμων. Όταν χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για συγκεκριμένους λόγους έναι εξαιρετικά και ακίνδυνα εργαλεία.

Marios_1Μέλος
07/06/2006, 03:33:59
[quote]
Καλημερα
Ειμαι καινουρια στο forum, το βρηκα εντελως τυχαια και το βρηκα ενδιαφερον.
Το δικο μου προβλημα ειναι το δερμα μου.Ειναι εξαιρετικα ευαισθητο με αποτελεσμα τα τελευταια 8 χρονια(ειμαι 28) να ταλαιπωρουμαι με τους δερματολογους.Στην αρχη ξεκινησε με το να ειναι ξηρο το δερμα μου σε καποια σημεια και τα τελευταια 2 χρονια παρουσιασα και περιστοματικη δερματιτιδα δηλ. κοκκινα μικρα σπυρακια στο πηγουνι και λιγο στα μαγουλα.Η δερματολογος μου μου εδωσε φτιαχτες κρεμες με βαση την κορτιζονη.Το ξερω οτι η κορτιζονη δεν ειναι καλη για το δερμα, αλλα δυστυχως δεν φευγει χωρις αυτην.Έχω ακουσει οτι το χαμομήλι ειναι καλο για το δερμα αλλα δεν κανει και πολλά πραγματα.Εχω σκεφτει μεχρι και ομοιπαθητικο.Μπορει καποιος να με βοηθησει?
ευχαριστω εκ των προτερων
Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που ποτείνει ο αλλζαρο και ειδικά σε κάποια δερματικά σκευάσματα Άλόης τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρησιμότατα σε περιπτώσεις ερεθισμών και δερματίτιδας. Θέλω να σου πω πως το ξηρό δέρμα έιναι βασικό σύμπτωμα έλλειψης ακόρεστων λιπαρών οξέων. Δεν ξέρω τιποτα για την διατροφή σουκαι τον τρόπο ζωής σου για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα όμως να θυμάσαι πως το δέρμα τρέφεται από μέσα περισσότερο από ότι απ έξω. Θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο καλό τζελ Αλόης και να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με ένα καλό συμπλήρωμα με Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα σε αναλογία 2 / 1 και μία καλή αντιοξειδωτική φόρμουλα. Τα υπόλοιπα φανταζομαι τα γνωρίζεις : Μακριά από τον ήλιο τις επικύνδυνες ώρες, προστάτευε τον εαυτό σου από έκθεση σε καυσαέρια και πολλά χημικά. Κάθε σπυράκι, κύστη, και εξόγκωμα στο δέρμα είναι απλώς ένα σακουλάκι που χρησιμοποιεί το σώμα ια να αποθηκεύσει τις τοξίνες που το ταλαιπωρούν. Γιατί τις βάζει εκεί; γιατί είναι το λιγότερο σημαντικό και επικύνδυνο μέρος για την επιβίωσή του. Το σώμα προσπαθεί πάντα να κρατά την διαταραχχή σε όσο το δυνατόν πιο επιφανειακά επίπεδα. Να χαίεσαι λοιπόν που έχεις δυνατό οργανισμό που πετάει προς τα έξω τα σκουπίδια και δεν τα αφήνει σε βαθύτερα σημεία ώστε να δημιουργηθούν βαθύτερα ποβλήματα. Λογικά λιπόν, η μόνιμη λύση στα προβλήματά σου θα έρθει από τα μέσα με μία καλή αποτοξίνωση και σωστή άγωγή διατροής και ζωής μετέπειτα

χε χοπ !