- I LOVE ESOTERICA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Σε ότι αφορά το πρόβλημα σου με τα κονδυλώματα κάτι δεν κάνεις καλά.
Ο γιατρός που σε παρακολουθεί θα πρέπει να σου έχει δώσει συμβουλές και πιστεύω να εχει κάνει τις ανάλογες ενέργειες.
Μπορείς να διαβάσεις και ένα σχετικό δημοσίευμα για τη χρήση του πράσινου τσαγιού και τα κονδυλώματα. http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=148415
Φίλη μου το να δημιουργήσει κανείς ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι κάτι πάρα πολύ απλό στη θεωρία αλλά μάλλον δύσκολο να εφαρμοστεί.
Μπορείς να δείς σχετικό πόστ που εχω σχετικά με τις αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και σε μια απλή περιήγηση σου στο ιντερνετ θα βρείς ότι ότι τρώμε εχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Απλά λοιπόν μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ωμά λαχανικά.
Τα σταυροειδή λαχανικά θα πρέπει να είναι το υπ 1 στη διατροφή σου και μάλιστα οσο μπορείς πιο ωμά, στον ατμό.
Tώρα το ότι είσαι 57 κιλά φίλη μου με 1,75 ύψος δεν ακούγεται και τόσο καλά.
Τοσο περισσότερο αν εχεις κάνει και κάποιες δίαιτες.
Ακόμα περισσότερο αν οι δίαιτες αυτές είναι αρκετές και αποτυχημένες.
Εχω παραθέσει σχετικούς πίνακες οπου κάποιος μπορεί να βρεί την κατηγορία του σωματότυπου του μετρώντας τον καρπό του και από εκεί μπορείς να βρείς το ιδανικό βάρος για το σωματότυπο σου.
Στην πιο ελαφριά κατηγορία με 14 εκατοστά περίμετρο καρπού το ιδανικό βάρος για το ύψος σου θα πρέπει να είναι 60 κιλά. Εάν η περίμετρος του καρπού σου είναι 15-16 εκατοστά τότε τα κιλά σου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 65.
Εσύ είσαι 57!!
Το ότι είσαι λοιπόν ελλειποβαρής αυτό σημαίνει ότι ή δεν τρέφεσαι σωστά ή εχεις κάνει αποτυχημένες δίαιτες.
Αυτό σημαίνει αδράνεια του ανοσοποιητικού και κακός μεταβολισμός.
Λύσεις πολλές από τη λήψη συμπληρωμάτων εως μια ενδελεχή ερευνα που θα οδηγήσει σε μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση που αποτέλεσμα θα εχει στην αυξηση του μυικού ιστού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.
Πριν απο 7-8 χρόνια που πήγαινα ακόμη σε παιδίατρο, είχε πει η γιατρός στη μητέρα μου οτι σύμφωνα με τους πίνακες στα τετράδια της θα έπρεπε να είμαι 60 κιλά! Απο τότε, κάθε φορά που επισκέπτομαι τη μαμά μου στο χωριό, κάθομαι και με ταίζει όλες τις χαζομάρες του κόσμου για να αποφύγω τη γκρίνια της (απο ξηροκάρπια τίγκα στο αλάτι μέχρι παγωτά, πατατάκια, κεικάκια, τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, χψζ-άκια). Ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνω δίαιτα, εκτός απο αυτές τις εξαναγκαστικές δίαιτες πάχυνσης της μαμάς.. Η ζυγαριά όμως λες και έχει κολλήσει! ![]()
Μάλιστα θεωρώ οτι πάντα έκανα (και κάνω) υγειινή διατροφή, απο την άποψη οτι δεν μου αρέσουν οι σάλτσες, προτιμώ τα ψητά/βραστά απο τα τηγανιτά, και αγαπώ ιδιαίτερα τα λαχανικά (κολοκύθια-κουνουπίδια-μπρόκολα, τα αγαπημένα μου!), τις σαλάτες, καθώς και τα καλοκαιρινά φρούτα, το γάλα (αντι για καφέ) και τα δημητριακά. Από την άλλη, σπάνια τρώω ψωμί με το φαγητό και σίγουρα δεν συμπαθώ τα ζυμαρικά. Το κακό είναι οτι το φαγητό (μεσημεριανό) δεν το μαγειρεύω εγώ για να πεις οτι θα βάλω τα κολοκύθια στον ατμό. Υπάρχουν 3-4 φαγητά fixed κάθε μέρα και διαλέγω απο αυτά, πάντα όμως με μπόλικη σαλάτα και φρούτo.
Ο καρπός μου έχει περίμετρο μετα βίας 14 εκατοστά. Έχω και ζυγαριά που κάνει λιπομέτρηση! (17,8% λίπος, 57,6 % νερό). Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αναζήτηση για τους πίνακες που λες, το φόρουμ ζορίζεται κομματάκι, αλλα φαντάζομαι οτι θα με βγάζουν λιπόσαρκη ούτως ή άλλως. Αλλα αλήθεια σου λέω.. δεν είμαι! Ίσα ίσα, που έχω και τις καμπύλες μου στους γοφούς, και στήθος αρκετό και μπούτι. Και λίγη κυτταρίτιδα ίσα ίσα για να γκρινιάζω
.
Επειδή δεν προλαβαίνω να πάω στο γυμναστήριο (λείπω απο το σπίτι απο τις 9 το πρωί με 9 το βράδυ), δεν ξέρω κατα πόσο θα ήταν καλό να πάρω συμπληρώματα και να βάλω κιλά έτσι. Κάνω και καθιστική εργασία, οπότε χαιρετίσματα, goodbye λεπτή μου σιλουέτα, hello λίπος
! Εκτός αν είναι μόνο βιταμίνες, που ..δεν ξέρω.. νομίζεις οτι δεν παίρνω αρκετές βιταμίνες απο τη διατροφή μου; Έχεις κάτι συγκεκριμένο να μου προτείνεις;
Για τα κονδυλώματα τώρα, διάβασα το άρθρο στο οποίο με παρέπεμψες. Αυτή η κρέμα με το πράσινο τσάι φαίνεται πολλά υποσχόμενη αλλά λέει οτι τώρα πήρε έγκριση κυκλοφορίας, οπότε ακόμη δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας, κυκλοφορεί; Αν ναι, εχει κάποιο όνομα; Μπορώ να τη βρω κάπου; Μπορώ να βρω κάποιο αντίστοιχο παρασκεύασμα με πράσινο τσάι, ή να φτιάξω κάτι μόνη μου;
Ο γιατρός μου δεν μου έδωσε κάποια φαρμακευτική αγωγή, ούτε κάποια αλοιφή. Μου είπε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρα μόνο να τα καυτηριάζουμε κάθε που βγαίνουν. Του είχα πει πριν καιρό οτι διάβασα στο ίντερνετ για δύο κρέμες που κυκλοφορούν (aldara και wartec) και μου απάντησε οτι είναι πανάκριβες, επώδυνες στην χρήση και με αμφίβολλα αποτελέσματα, η δε χρήση της ποδοφυλίνης θεωρείται ξεπερασμένη. Και οι μοναδικές οδηγίες που μου έδωσε είναι αποχή απο το σεξ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετα την καυτηρίαση, και όσο το δυνατόν λιγότερο(!) πλύσιμο της περιοχής για να μην τα εξαπλώσω κατα λάθος και σε άλλα σημεία. Και όσο για τον κνησμό.... υπομονή!![]()
Αυτά.. σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και συγνώμη για το τεράστιο ποστ! Ελπίζω να μην ήταν πολύ κουραστικό!![]()