- συνειδητα ονειρα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Διαβάζοντας το μήνυμά μου ήταν σαν να ακούω τον εαυτό μου στην ηλικία σου.
Αυτό το οποίο ζητάς να πετύχεις, ξεφεύγει απ' τα πλαίσια του Lucid Dreaming και μπαίνει στα χωράφια της αστρικής προβολής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις σε αυτό το θέμα:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=11&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10944
μήνυμα: 16/07/2013, 22:45:40
Το ζήτημα των "αστρικών εμπειριών" είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με την συνειδητότητα και η συνειδητότητα ειναι κάτι το οποίο επηρεάζεται απο πολλούς παράγοντες.
Θα σου είναι δύσκολο, κατά τη γνώμη μου, να έχεις πρόοδο στις "μεταφυσικές" μελέτες και ιδιαίτερα σε οτι αφορά την αστρική προβολή, αν δεν εισάγεις στην ζωή σου τον διαλογισμό και κάποιας μορφής energy work.
Για να πετύχεις μια καλή αστρική προβολή χρειάζεται πολλή δουλειά στη συνειδητότητα και αρκετή δουλειά στην ενεργειακή υπόσταση του ατόμου.
Όλες οι σχολές εσωτερισμού-μυστικισμού, ένα απ' τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν στον μαθητή είναι κάποιας μορφής pranayama (άσκηση αναπνοής) δηλαδή κάποιες υποτυπώδεις ασκήσεις που δουλεύουν στην αύξηση της ενέργειας μέσω του prana (οξυγόνου).
Έπειτα, όλες οι σχολές μαθαίνουν στον μαθητή διαλογισμό, για να μην εμποδίζεται ο μαθητής από τα εμπόδια που δημιουργεί ο νους του.
Όλα αυτά δεν μπορούν να αναλυθούν σε ένα φόρουμ, αν και υπάρχουν πληροφορίες σε διάφορα μέρη.
Σε σχέση συγκεκριμένα με την αστρική προβολή, παίζει ρόλο και το τι έχεις φάει στη διάρκεια της ημέρας. Όσο λιγότερα και ελαφρότερα, τόσο το καλύτερο.
Καθαρός νους και καθαρό σώμα, αποτελούν δύο βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση του πειράματος.
Είναι γενικά ένα πολύ ευρύ ζήτημα αυτό της Αστρικής Προβολής, στο προφίλ μου θα βρεις στοιχεία για σειρά δωρεάν διαλέξεων σε σχέση με τον εσωτερισμό (η αστρική προβολή είναι μέσα στα θέματα).
Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να μας πεις και εσύ περισσότερα ως προς το τι σε τράβηξε και τι σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό το θέμα - ιδιαίτερα σε μια τάξη δύσκολη όπως η τρίτη λυκείου
Edited by - Gnostic Student on 10/02/2016 00:55:38
quote:Απλά κάνοντας τα πιο πάνω αρχίζεις να μπαίνεις σε θέση να διαχειριστείς τα πράγματα.
....αν δεν εισάγεις στην ζωή σου τον διαλογισμό και κάποιας μορφής energy work.
.... χρειάζεται πολλή δουλειά στη συνειδητότητα και αρκετή δουλειά στην ενεργειακή υπόσταση του ατόμου.
Όλες οι σχολές εσωτερισμού-μυστικισμού, ένα απ' τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν στον μαθητή είναι κάποιας μορφής pranayama (άσκηση αναπνοής) δηλαδή κάποιες υποτυπώδεις ασκήσεις που δουλεύουν στην αύξηση της ενέργειας μέσω του prana (οξυγόνου).
Έπειτα, όλες οι σχολές μαθαίνουν στον μαθητή διαλογισμό, για να μην εμποδίζεται ο μαθητής από τα εμπόδια που δημιουργεί ο νους του.
Όλα αυτά δεν μπορούν να αναλυθούν σε ένα φόρουμ, αν και υπάρχουν πληροφορίες σε διάφορα μέρη.
...
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
# Να ξέρω ότι βρίσκομαι σε όνειρο, και να λέω στον εαυτό μου "Βαρέθηκα αυτό το όνειρο θέλω να ξυπνήσω"..
# Να βλέπω όνειρο (Α) μέσα σε όνειρο (Β) μέσα σε όνειρο (Γ) και ενώ είμαι στο όνειρο Α να ξέρω εξ' αρχής
ότι είμαι σε όνειρο και να αποφασίσω να ξυπνήσω, και να ξυπνάω στο όνειρο Β, και ύστερα να ξυπνάω απ'
αυτό στο όνειρο Γ, και ύστερα τελείως.
Τις περισσότερες φορές και αρχικά με το που καταλάβαινα ότι έβλεπα όνειρο, αμέσως 'διαλυόταν' και ξύπναγα.
Ύστερα έπρεπε να επιβάλλω προσπάθεια για να ξυπνήσω απ' το όνειρο και να το κάνω να τελειώσει.
Όταν κατάφερα να ξυπνήσω από 3 διαδοχικά όνειρα το ένα μέσα στο άλλο, σταμάτησα να βλέπω όνειρα.
Από τότε δεν είδα ξανά.
Katia
Katia
Παντως ευγε που βλεπεις συνειδητα ονειρα.
Μερικοι βλεπουν ασυνειδητα και εχουν προβληματα μετα.
Moto_bar_Γενικος_Διευθυντης
Katia
Με τα χρονια το εξέλιξα η καλύτερη μέθοδος για να δεις κατι που θέλεις είναι να το σκεφτείς έντονα 10 με 15 λεπτα πριν πας για υπνο.