ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρόσκληση συνάντησης μελών του ESOTERICA στην Κρήτη!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Πρόσκληση συνάντησης μελών του ESOTERICA στην Κρήτη!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/08/2006, 04:20:11
Ο Λόγιος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα: http://www.interkriti.org/agiavarvara/grvilges.htm

"Ο Λόγιος γεννήθηκε το 1771, και ήταν εμπειρικός γιατρός. Από το 1800 έως το 1815, αγωνίστηκε εναντίον των Τούρκων. Ο τάφος του είναι απέναντι από την αρχαία πόλη της Φαιστού."

Εκεί τον βρήκαμε κι εμείς, σε μία από τις περιπλανήσεις μας στην φορτωμένη με αρχαιολογικούς χώρους περιοχή, που βρίσκεται ενδιάμεσα της αρχαίας Γόρτυνας και της Φαιστού. Μια μεγάλη ταμπέλα που έδειχνε έναν χωματόδρομο σε κάτι χωράφια και έγραφε: "Τάφος Λόγιου".
Η αλήθεια είναι, πως μέσα σε τόσους αρχαιολογικούς χώρους, μια τέτοια μεγάλη ταμπέλα, θα μπορούσε να σε κάνει να φανταστείς έναν αρχαίο μινωϊκό τάφο, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Καμιά διακοσαριά μέτρα όμως μετά από τη διαδρομή σε έναν στενό χωματόδρομο, βρεθήκαμε μπροστά από... έναν σύγχρονο σχετικά τάφο, ο οποίος είχε χτιστεί προς τιμήν του συγκεκριμένου αγωνιστή, του Λόγιου!

Δίπλα στον τάφο, υπήρχε η τριανταφυλλιά με τα σαλιγγάρια, που φαίνεται στην φωτογραφία πιο πάνω και που στάθηκε ως αφορμή γι' αυτό το σύντομο κουίζ

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

ImperatorΜέλος
26/08/2006, 15:30:07
Θα πρεπε να ντρέπομαι οπυ δε το ξέρω γιατί έχω πάει και πολλές φορές εκεί πέρα

Πάντως η Κρήτη βρίθει από τέτοιες ιστορίες...