- Δάφνες... Στέφανα... Θυμιατά... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
αδυνατώ να καταλάβω το ύφος της δημοσίευσης σας... όπως αδυνατώ να καταλάβω το προβληματισμό σας με την αρχική μου τοποθέτηση επί του θέματος...
...μήπως να γίνεται πιο συγκεκριμένος? ή να μου τα πεί κάποιος άλλος που μπορεί να μου δώσει να καταλάβω το τυχών σφάλμα μου?
...όπως πχ ο αγαπητός Admin...
Όσο για τα υπόλοιπα... η αγαπημένη μου Galadriel με έχει καλύψει πλήρως...
...το ίδιο εύχομαι και για εσάς...
.
.
.
The She Mantis... extended and bright...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
δεν μου περασε ουτε κατ'ελαχιστο απο το μυαλο οτι εδειξες καποιον ενοχο. Εσυ εκανες μια παρατηρηση κι εγω μια διευκρινηση.Ισως να μην ημουνα αρκετα κατανοητος.Ειναι δυσκολο να κλεισεις την σιωπη σε λεξεις,αν οχι ακατορθωτο. Συμβαινουν αυτα.Οπως σωστα ειπες, ειναι γνωρισματα του ανθρωπου.Παντως και μενα δεν με ενοχλησε.
την καλησπερα μου.
οπως και εσυ Mantis,που θα μου επιτρεψεις να απευθυνθω στην Galandriel, μιας και υπαρχει η δυνατοτητα της αλληλοκαλυψης σας,
η θεση μου λοιπον ειναι η εξης:
μου λες οτι το θεμα εχει σχεση με την θεματολογια του esoterica:
quote:
αντιθέτως, το συγκεκριμένο θέμα παρόλο που δημιουργήθηκε στο "αχλαδότυρο", έχει άμεση σχέση με την θεματολογία του esoterica, καθώς φιλοξενεί χρησμούς, προφητείες και τα λοιπά....
Τα forums του esoterica ουτε ειναι,ουτε φιλοδοξουν να γινουν το μαντειο των Δελφων. Ειναι ενας χωρος συναντησης ερευνητων,αναζητητων που εκθετουν την ερευνα τους,τις αποριες τους,προσπαθουν να ανταλλαξουν γνωσεις περα και μακρυα απο δογματισμους,προσυλητισμους με καθε ευγενεια που αρμοζει σε αγνους αναζητητες της Αληθειας.
Ξαναδιαβαζω λοιπον να βρω "τους χρησμους,τις προφητειες και τα λοιπα" και βρισκω τα εξης:
ΑΡΧΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ:
Θα μπορούσε να είναι σαφάρι σε τόπους άγριους... αλλά δεν είναι... σχεδόν...
Θα μπορούσε να είναι φαντασίωση... αλλά δεν είναι... καθόλου...
Θα μπορούσε να είναι κίτρινου περιεχομένου και βιτρίνα σε περίπτερο... αλλά δεν είναι... όσο κι αν το θέλουν κάποιοι...
...ξαπλώνουμε αναπαυτικά... μασάμε μια δάφνη... κλείνουμε τα μάτια...
...μμμ...
...
...
...
Θα μπορούσε να είναι "δεν λές κουβέντα κρατάς κρυμμένα mystica και ντοκουμέντα"... αλλά δεν είναι...
...μην φοβάσαι... δεν ήρθε η σειρά σου... ακόμη...
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ:
Το κακό με τις δάφνες είναι ότι μερικές φορές αντί για φωτοστέφανα, ή στέφανα γάμου οδηγούν σε άλλα στέφανα...
αλλά τι να κάνουμε μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα...
στο μεταξύ άλλοι τρώνε ποπ κορν και βλέπουν τηλεόραση....
και εγώ έτρωγα δάφνες (όχι δεν ήταν σε φακές) και έβλεπα με "όραση",
καθαρή όμως... όχι τα παράσιτα που δημιουργούνται στο αστρικό και βλέπεις ό,τι στην ουσία θέλεις... μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι το κατεξοχήν πεδίο των επιθυμιών ή/και φόβων...
και ήμουν λέει σε ένα χωριό, να καλή ώρα σαν αυτό που μένω τώρα...
και ήταν μια κοπελιά λεβέντισσα λέει, που είχε όλες τις χάρες...
αλλά από χαρές μηδέν... κι έτσι είχε ξεκινήσει αλληλογραφία με ένα παλληκάρι λεβεντόκορμο από ένα χωριό στα δυτικά του δικού της...
έ, τώρα.... νέα αυτή, νέος κι αυτός, όλο και κάτι παραπάνω λέγανε για να τους φύγει η μοναξιά...
πέρασε ο καιρός, και η κοπελιά αυτή γνώρισε ένα παλληκάρι από το δικό της χωριό το οποίο ήταν έκτακτο μιλάμε...! οπότε σου λέει "τι να την κάνω την αλληλογραφία?" και αρραβωνίζεται τον συντοπίτη της με τιμή και δόξα....
έλα όμως που ο πρώτος τα μαθαίνει αυτά....
και μια και δυό, γραφή της στέλνει νέα, που της λέει κοίτα να μου κάνεις κάνα κοννέ στους προύχοντες του χωριού σου, γιατί σε βλέπω στις πρωϊνές εφημερίδες αύριο....
αυτή τώρα... που δεν ήταν και στο φόρτε και ώπα της ευφυίας, σου λέει λες?
και τι να κάνει? προκειμένου να μην χάσει τον αρρεβωνιάρη έκανε τουμπεκί (ψιλοκομμένο ενίοτε) και όχι μόνο αυτό... κάτι φίλες της που είχαν μεγαλώσει μαζί τις έκοψε από παρέα, διαδίδοντας ότι "αίσχος κάτι παλιοκόριτσα, που θα κάνω εγώ παρέα μαζί τους! μια αγνή και αθώα κορασίς"....
ουπς! κάνει διάλειμα για διαφημίσεις...
θα επανέλθω όμως...
ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:
Διαφημίσεις τέλος...
πίσω στις εργασίες μας όλοι....
μία δάφνη παρακαλώ στο τέσσερααααα!
α, μάλιστα.... ωραία...
για να δούμε τι παίζει και η δορυφορική "όραση"....
ώπα τι 'ναι τούτο? μα τι παίζεται στο απέναντι χωριό?
τς τς τς... σημεία και τέρατα... κοίτα να δεις τώρα.... μια μέρα μαζεύτηκαν οι γηραιοί του χωριού, και είπαν να οργανώσουν μία φιέστα να θυμηθούνε τα παλιά... έλα όμως που δεν τους έπαιρναν τα πόδια τους πια... κάποιος ο πιο έξυπνος (φαντάσου τι ήταν οι άλλοι) πέταξε την ιδέα... "θα βάλουμε να το κάνουν οι τρελλοί του χωριού που είναι και νέα παιδιά"
αμέσως συμφώνησαν όλοι,
στα γρήγορα λοιπόν, φώναξαν τους τρελλούς του χωριού (οι οποίοι σημειωτέον ανήκουν στην γνωστή ρήση : από μικρό κι από τρελλό....) και τους ανέθεσαν με τυμπανοκρουσίες το "Εργο"...
όταν αυτό στήθηκε ικανοποιητικά, λέει ο ένας τρελλός... "μήπως να κάναμε και κάτι παραπάνω ?"
τι κακό ήταν αυτό? θύελες σηκώθηκαν στα ξαφνικά... οι γηραιοί έσκουζαν, τράβαγαν τα μαλλιά τους και κυλιόντουσαν στη στάχτη...
ποιοι ήταν αυτοί οι τρελλοί που φαντάστηκαν τέτοιο πράγμα? πως φαντάστηκαν άραγε πως μπορούν να έχουν άποψη? ευκαιρία να πάρουν πόδι... θα τους πούμε ότι τώρα δεν ευκαιρούμε και όξω απ' την πόρτα....
στημένο θα μου πείτε? τι να πω... δεν ξέρω... εγώ κάτι δάφνες που βρήκα πάνω στο τραπέζι μάσησα.... ίσως ήταν της κοπελιάς του προηγούμενου χωριού...
αλλά γι'αυτό στο επόμενο επεισόδιο...
Ολ'αυτα ειναι, κατα την ομολογια της δημιουργου του τοπικ, εντος θεματος.Ας το ξαναπω λοιπον: το esoterica ουτε ηταν, ουτε φιλοδοξει να γινει το μαντειο των Δελφων.
Και θα πρεπει εγω τωρα να ειμαι κυριευμενος απο καποιο παθος για να ζητω διευκρινησεις.Ενδιαφερον κι αυτο. Θα ηθελες ομως να σκεφτεις για λιγο αυτην την διατυπωση:
quote:
Αγαπήτη Amalia... σε περίμενα...
Προφητεια ισως μου πεις. Ενδιαφερουσα θα ηταν μια τετοια αποψη.Παιδαριωδης ομως δεν νομιζεις;
Εν τελει,οσο και να σου φανει παραξενο, ειστε και οι δυο(εσυ και η Μantis) απο τα πολλα μελη που συμπαθω και για αυτον ακριβως τον λογο , λεω το εξης:
εναι προς ωφελος του ανθρωπου, να σιωπα και να προσπαθει ν'ακουσει την ψυχη του.Μην ταυτιζεσαι (οχι εσυ,ο καθενας) με τον νου.Δεν ειναι η ψυχη νους,ουτε ο νους ειναι η ψυχη.Ολοι οι ανθρωποι απο την φυση τους ειναι καλοι,επιδιωκουν να κανουν το καλο.Και εσυ,και εγω και ο καθενας μας.Ο καθενας αναλογα την Γνωση που εχει,ετσι ποιει το εργο του.Για τουτο και πρεπει να εχουμε κατανοηση για πραξεις των συνανθρωπων μας που η δικη μας,ατελης παλι,Γνωση υποδυκνειει ως λανθασμενες ή κακες.Τουτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει και να τις αποδεχομαστε.
Για ολα αυτα, το παρον θεμα απενεργοποιειται.
- το πως το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να γίνει κατανοητό από τα υπόλοιπα μέλη των forums
- εάν περιλαμβάνεται στο θεματικό περιεχόμενο και τους στόχους του ESOTERICA.
Για τους παραπάνω λόγους, το θέμα δε θα δεχθεί άλλες απαντήσεις.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!