ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "παραθυρα στην αληθεια"; - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- "παραθυρα στην αληθεια"; - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

ΑΤΜΑ33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
17/07/2004, 01:51:17
ΑΤΜΑ πολύ ωραίο!!

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

04/04/2005, 08:38:47
Ένα μόνο ογκώδες αστέρι ήταν η πρώτη κοσμική δομή που σχηματίστηκε μετά το Big Bang σύμφωνα με μια ομάδα αστροφυσικών από τις ΗΠΑ. Πρόσφατες προσομοιώσεις που έγιναν από τον Tom Abel του κέντρου Smithsonian του Χάρβαρντ για την αστροφυσική, και τους συναδέλφους του, έδειξαν πώς οι διακυμάνσεις πυκνότητας στον πρώϊμο Σύμπαν θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στο σχηματισμό ενός προ-γαλαξιακού σύννεφου αερίων με ένα απομονωμένο αστέρι στο κέντρο του. Επιπλέον, το μοντέλο προβλέπει ότι κανένα άλλο αστρικό αντικείμενο δεν θα μπορούσε να έχει διαμορφωθεί προτού να πεθάνει αυτό το πρώτο αστέρι σε μια έκρηξη supernova (T. Abel et al στο νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Science.)

περισσοτερα εδώ.
http://physics4u.gr/news/2001/scnews372.html

-----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

04/04/2005, 08:40:11
Το Αστέρι της Βεργίνας σε Μοριακή Κλίμακα
Το γνωστό Μακεδονικό Σύμβολο της Δυναστείας του Φιλίππου, το δεκαεξάκτινο Αστέρι της Βεργίνας, έδωσε το έναυσμα σε Ερευνητική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Καθηγητή Νίκο Χατζηχρηστίδη, να συνθέσει μεγαλομόρια (πολυμερή) με το ίδιο σχήμα. Οι οκτώ από τους δεκάξι κλάδους του αστεροειδούς αυτού πολυμερούς αποτελούνται από πολυστυρένιο (πλαστικό) ενώ οι υπόλοιποι οκτώ από πολυισοπρένιο (καουτσούκ). Η σύνθεση ενός τέτοιου μεγαλομορίου, που διήρκησε δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκε με μια ειδικευμένη τεχνική, που εφαρμόζεται σε ελάχιστα Εργαστήρια στον κόσμο και έχει αναπτυχθεί από την Ερευνητική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σημασία ενός τέτοιου υλικού εκτός από την ομοιότητά του με το Ελληνικό σύμβολο, είναι μεγάλη γιατί συνδυάζει τις ιδιότητες δύο διαφορετικών υλικών (πολυστυρένιο και πολυισοπρένιο) σε ένα μόριο. Λόγω της πρωτότυπης δομής τους, το υλικό αυτό εμφανίζει ξεχωριστές ιδιότητες με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από ακαδημαϊκή σκοπιά (μελέτη φυσικών νόμων που διέπουν τα μεγαλομόρια) όσο και σε επίπεδο εφαρμογών (συμβατοποίηση μιγμάτων πλαστικών, τροποποίηση επιφανειών κλπ).

Τα πολυμερή είναι μόρια μεγάλου μοριακού βάρους που αποτελούνται από μια ή περισσότερες επαναλαμβανόμενες δομικές μονάδες. Το μοριακό βάρος τέτοιων μεγαλομορίων κυμαίνεται από μερικές χιλιάδες ως εκατομμύρια. Για λόγους σύγκρισης, το νερό έχει μοριακό βάρος 18, η αλκοόλη 46 και η ζάχαρη 342.

Η παρασκευή πολυμερικών αλυσίδων που έχουν όλες το ίδιο περίπου μοριακό βάρος καθώς και η σύνδεση τους σε ένα κοινό κέντρο για το σχηματισμό της αστεροειδούς δομής είναι τα κυριότερα σημεία της πρωτοποριακής αυτής εργασίας.

Τα πολυμερή αστέρια "Βεργίνα" που έχουν παρασκευαστεί μέχρι τώρα έχουν μοριακά βάρη από 300.000 μέχρι 1.120.000 και διάμετρο από 50 μέχρι 100 Angstroms (1 Angstrom = 1/ 100.000.000 του cm) ενώ τα μόρια του νερού, της αλκοόλης και της ζάχαρης έχουν διαστάσεις μερικών Angstroms (3-15).

Η σημασία ενός τέτοιου υλικού εκτός από την ομοιότητά του με το Ελληνικό σύμβολο, είναι μεγάλη γιατί συνδυάζει τις ιδιότητες δύο διαφορετικών υλικών (πολυστυρένιο και πολυισοπρένιο) σε ένα μόριο. Λόγω της πρωτότυπης δομής τους, το υλικό αυτό εμφανίζει ξεχωριστές ιδιότητες με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από ακαδημαϊκή σκοπιά (μελέτη φυσικών νόμων που διέπουν τα μεγαλομόρια) όσο και σε επίπεδο εφαρμογών (συμβατοποίηση μιγμάτων πλαστικών, τροποποίηση επιφανειών κλπ). Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (UMass) έγινε μελέτη της μορφολογίας των πολυμερών αυτών, δηλαδή της ικανότητας τους να αυτοοργανώνονται σε περιοδικές μικροφάσεις στην στερεά κατάσταση. Από τα αποτελέσματα της μελέτης φαίνεται πως τα υλικά αυτά παρά το πολύπλοκο της δομής τους και το μεγάλο μοριακό τους βάρος έχουν την ικανότητα να αυτοοργανώνονται σε μικροφάσεις σχηματίζοντας φυλλοειδή μορφολογία. Τα πειραματικά αυτά αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο γιατί βρίσκονται σε συμφωνία με τη θεωρία, όσο και γιατί τα υλικά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη νανοτεχνολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκευθείτε την ιστοσελίδα μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας (Νίκος Χατζηχρηστίδης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, 157 71 Αθήνα
Τηλ. +30 1-7249103, +30 1-7274330, +30 1-7274443
Fax: +30 1-7221800).

http://www.spin.gr/spin/story.jsp?id=109

-----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

hxc21Νέο Μέλος
15/12/2013, 13:45:14
Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα ν αναφέρω ότι πρώτη φορά γράφω κάτι στην σελίδα και δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος για το συγκεκριμένο μήνυμα,αν και σ' αυτή την σελίδα διαβάζω τα θέματα και τις ιστορίες καιρό τώρα.Τέλοσπαντων ας μπω στο θέμα.

Την Πέμπτη πήρα ένα απλό κινητό γιατί μου χάλασε το άλλο που είχα και αυτό που έχω τώρα είναι ολοκαίνουργιο!Το θέμα είναι ότι σήμερα το σκάλιζα λίγο και πήγα στα μηνύματα. Δεν έχω κάρτα πάνω από μια βδομάδα και βρήκα στα απεσταλμένα ένα μήνυμα που έχω στείλει υποτίθεται αλλά ούτε εγώ θυμάμαι κάτι τέτοιο αλλά ούτε κ το άτομο που "στάλθηκε" το μήνυμα έχει λάβει κάτι τέτοιο δεν βγάζω νόημα σ' αυτό που λέει αλλά αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό! Το περίεργο είναι όταν πήγα να δω ημερομηνία αποστολής!Έλεγε! 55-Ιανουαρίου-2055 ώρα 55:55! Το ημερολόγιο του κινητού μου πάει μέχρι 2030 και δεν γίνεται με κανέναν τρόπο να βάλω την μέρα και την ώρα στο 55 το έψαξα!Η άποψη σας;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

15/12/2013, 14:30:07
hxc21 καλώς ήρθες στα φόρουμ του esoterica.gr

Πέρα απο κάποια δυσλειτουργία στο λογισμικό του τηλεφώνου
δεν βλέπω κάτι άλλο...

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
15/12/2013, 14:36:36
Φυλαχτείτε, ο AitheroVamon βλέπει μακρυά!!!!!

We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
hxc21Νέο Μέλος
15/12/2013, 14:44:01
AitheroVamon Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και την δέχομαι απολύτως!Παρόλα αυτά έχω πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία και το έψαξα λίγο γιατί και εγώ αυτό σκέφτηκα! Το θέμα φίλε μου κ αυτό με παραξένεψε καθώς έψαχνα είναι ότι αυτό το μήνυμα δεν θυμάμαι να το έχω γράψει ποτέ μπορείς να πεις ναι ήσουν μεθυσμένος ή κάτι αλλά ούτε ο παραλήπτης έχει πάρει αυτό το μήνυμα που υποτίθεται έχει σταλεί όπως λέει και πόση δυσλειτουργία λογισμικού μπορεί να έχει ένα απλό καινούργιο alcatel των 15 ευρώ!Δεν είναι smartphone ας πούμε να πεις ότι ναι οκ χαλάνε εύκολα!Τέλοσπαντων είναι ένα άσχετο θέμα που μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους απλά σκέφτηκα μήπως είναι σημαδιακό 1 στο 1.000.000 και είπα να το "googlαρω" και με παρέπεμψε σ' ένα ευαγγέλιο του Λουκά αλλά δεν μπορούσα να το μεταφράσω δεν είναι καθαρογραμμένο!

Osmosis σ'ευχαριστώ για την συμμετοχή σου αλλα θα παρακαλούσα ν' ακούσω απαντήσεις σοβαρές και στοχαστικές τουλάχιστον!Όσο ηλίθιο και ανούσιο είναι το θέμα μου!

Edited by - hxc21 on 15/12/2013 14:46:46

15/12/2013, 15:00:31
hxc21
Συνειρμούς με το νούμερο 55 (ψάχνοντας) ίσως βρεις πολλούς
αυτό δεν έχει καμιά σημασία.

Όσο απλό κι αν είναι, δεν παύει να τρέχει κάποιο λογισμικό,
Δοκίμασε "επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων"
ίσως δεις πάλι να κάνει αποστολή του ίδιου μηνύματος
(αν και δεν ανέφερες αν υπήρχε περιεχόμενο στο μήνυμα)

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
hxc21Νέο Μέλος
15/12/2013, 15:08:39
Aitherovamon
Ανέφερα ότι υπάρχει περιεχόμενο στο μήνυμα απλά δεν μπήκα σε λεπτομέρειες γιατί δεν μου βγάζει κάποιο νόημα ούτε μου θυμίζει κάτι!Θα σου πω τώρα αμέσως τι λέει!
"Δεν έχω ιδέα!νομίζω πως όχι απ' ότι μου παν γιατί τα κανε σκατά με τις καταστάσεις και μάλλον δεν είπε." Δεν βγάζει ούτε συντακτικά νόημα!Το κινητό μου δεν το έχει πάρει κανείς πάντως διότι μένω μόνος μου!Δεν βρίσκω ούτε στα εισερχόμενα μήνυμα που να ταιριάζει μια τέτοια απάντηση! Το έκανα αυτό που μου πρότεινες αλλά το μόνο που έγινε ήταν αν εξαφανιστεί το μήνυμα κάτι που δεν είναι λογικό γιατί τα προσωπικά δεδομένα δεν μου έχουν διαγραφεί στο παρελθόν από την ίδια διαδικασία!

Edited by - hxc21 on 15/12/2013 15:13:51

15/12/2013, 17:55:42
Για βάλε και την παραπομπή του Λουκά. Ίσως ο συνδυασμός και των δύο να δώσει αποτέλεσμα!

hxc21Νέο Μέλος
15/12/2013, 18:36:03
http://www.biblestudytools.com/luke/passage.aspx?q=luke+23:55-56

Αυτό είναι που βρήκα του Λουκά φίλε osmosis

και αυτό είναι κάτι άλλο που βρήκα και στο νούμερο 5 λέει κάτι ενδιαφέρον αλλά δεν μπορώ να τα μεταφράσω όλα γιατί είναι συντακτικά λάθος τα περισσότερα

http://www.lds.org/scriptures/ot/isa/55

Κάτι που δεν ανέφερα είναι ότι το post το έκανα γιατί μου φάνηκε αρκετά περίεργο και το esoterica είναι το κατάλληλο forum για να μάθεις πληροφορίες από κει που δεν το περιμένεις! Peace and Love!

Υ.Γ. Δεν πιστεύω κάπου απλά συνήθως οι αριθμοί παραπέμπουν σε ευαγγέλια! :P

hxc21Νέο Μέλος
15/12/2013, 18:38:52
Επίσης θα παρακαλούσα κάποιον Admin ή διαχειριστή να βάλει το θέμα στην ενότητα "Παράξενα" αν έχω κάνει κάποιο λάθος στην ενότητα!

Ευχαριστώ!

15/12/2013, 21:08:25
quote:

55-Ιανουαρίου-2055 ώρα 55:55!

1. Σας είπε κανείς, ότι ο Ιανουάριος του 2055, δεν θα έχει...60 ημέρες?

2. Μπορεί να είναι ανταλλαγή μηνυμάτων, μεταξύ του...John Conor και του John Conor Junior.

3. O τεχνικός λογισμικού της Alcatel, γούσταρε τις πλάκες!

4. Είναι μήνυμα, απο παράλληλο σύμπαν και έπαθε κβαντική "εκφόρτωση" στο δικό μας.

5. Είναι κρυπτογράφημα, μεταξύ ΜΙΤ και ΕΥΠ.

Θέλετε κι άλλα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

hxc21Νέο Μέλος
15/12/2013, 21:55:58
Όχι ευχαριστούμε!
Ας κλείσει το θέμα!

16/12/2013, 01:36:53
Κρίμα που το μήνυμα σβήστηκε.
Θα σου έγραφα να βγάλεις μερικές φωτογραφίες στην οθόνη και να μας τις ανεβάσεις να τις δούμε.
Εκτός εάν το έχεις κάνει ήδη (εγώ θα κρατούσα αρχείο από κάτι τόσο παράξενο), οπότε αν υπάρχει κάτι ανέβασέ το.

Δεν υπάρχει λόγος να κλειδωθεί το θέμα.
Απλά θα μεταφερθεί όπως σωστά πρότεινες στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ και στον τίτλο θα προστεθεί το διασαφηνιστικό "στο κινητό"

hxc21Νέο Μέλος
16/12/2013, 02:29:49
Φυσικά και είχα βγάλει φωτογραφίες από ένα τέτοιο περίεργο σε περίπτωση που χανόταν αμαλία!θα τις βάλω τώρα αμέσως!

hxc21Νέο Μέλος
16/12/2013, 02:35:11
http://i41.tinypic.com/281udfs.jpg

Το πρώτο link είναι η εικόνα του μηνύματος με την περίεργη ημερομηνία!

http://i44.tinypic.com/2rg13k2.jpg

Αυτό το link είναι εικόνα από το ημερολόγιο του κινητού που λέει όπως καταλαβαίνεις ότι φτάνει μέχρι το 2030!

Edited by - hxc21 on 16/12/2013 02:37:32

16/12/2013, 09:48:52
Αφού είσαι γκατζετάκιας, τι την ήθελες τη μπακατελα;
Είναι αυτό που λένε, οτι πληρώσεις παίρνεις, μπελάδες, έστω και μεταφυσικούς!

16/12/2013, 09:49:57
το 1 και το 4 του ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ πάντως δεν είναι και άσχημο.
ειδικά το ένα, θα ζυγίζουμε και το μισό!

Edited by - Osmosis on 16/12/2013 09:51:14