ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπήρξαν Δράκοι ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπήρξαν Δράκοι ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

calesin31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΠΑΝΜέλος
30/01/2003, 20:18:17
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΑΤΜΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ; ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΠΥΘΩΝΑ. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΗΣ ΕΧΘΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ Ο ΠΥΘΩΝΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.ΑΛΛΟΥ ΠΑΛΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ:ΟΤΙ Ο ΔΙΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ!

30/01/2003, 21:34:56
"SAINT GEORGE"
ARTIST:sir EDWARD BURNE -JONES

'manava seva, madhava seva'

31/01/2003, 15:51:46
Καλησπέρα σε όλους...
Χαίρομαι αν πρόσφερα "κάτι" σε μια χρόνια απορία της φίλης μου της 'Ατμα...
Δεν ξέρω αν "έφτασες στο ΤΕΡΜΑ" φίλη, αλλά ΟΛΨΥΧΑ στο εύχομαι...

Σε ότι παραθέτης φίλε μου Πάνα είναι ΕΚΔΟΧΕΣ ΜΥΘΛΟΓΙΚΕΣ! Και ο ΜΥΘΟΣ τι είναι φίλε μου;;; Κατα τη ταπεινή μου άποψη και γνώμη, ο ΜΥΘΟΣ είναι ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ...
Λέγοντας τον ΜΥΘΟ με τον "τάδε" τρόπο, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ την εκδοχή "τάδε" που ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΘΟ...
Λέγοντας τον ΜΥΘΟ με τον "δείνα" τρόπο, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ την εκδοχή "δείνα" που ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΘΟ...

Ο ΜΥΘΟΣ λοιπόν είναι ένα ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ για να παρουσιάσει τις ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Και ο ΚΟΣΜΟΣ κάθεται, ΚΟΛΛΑΕΙ θα έλεγα, στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΔΥΜΑ του Μύθου, χάνοντας της ΟΥΣΙΑ και το ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ...

'Ετσι λοιπόν ΚΑΙ με την εκδοχή του ΟΦΙ (σοφία) - ΠΥΘΩΝΑ του Μύθου των Δελφών...
Αλλά αφού ζητάς μια άποψη, θα σου παραθέσω την δική μου, με τον "όρο" να ΜΗΝ τρομάξεις απο την ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΟΥ τοποθέτηση...

Λοιπόν ο ΜΥΘΟΣ του Πύθωνα των Δελφών, του ΔΡΑΚΟΥ της Ελληνικής Μυθολογίας...
Χμμμ καταρχάς ΤΙ ήταν ο Πύθωνας;
Ο Πύθων ήταν μια "διαβολική" επιρροή μέσω της οποίας ΛΕΓΕΤΑΙ ότι εργάζοντε οι ΜΑΓΓΑΝΕΥΤΕΣ!
Ο Πύθων ταυτίζεται ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ με το Εβραϊκό 'Ωβ που είναι το ΑΣΤΡΙΚΟ ΦΩΣ, τα κακά εκείνα μαγνητικά ρευστά, ως προσωποποίηση. Οι Εβραίοι λοιπόν, του έδωσαν μια "προσωπικότητα" που την αποκαλούσαν Πνεύμα του Ωβ...
Πίστευαν δε, ότι ότι όποιος ασχολιόταν με τα ΠΝΕΥΜΑΤΑ και την ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, καταλαμβάνονταν απο το Πνεύμα του Ωδ!!!

Στους Δελφούς λοιπόν, εκεί όπου η ΠΥΘΙΑ έδινε τους χρησμούς της, τα μαντεύματά της ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ο Πύθωνας...
Αναρωτήθηκε κανείς άραγε ΓΙΑΤΙ η Πυθία έλαβε τον ΤΙΤΛΟ της (Πυθία) απο τον "Κακό" (Πύθωνα) της υπόθεσις και ΟΧΙ απο τον "Καλό" (Απόλλωνα);;;
Γιατί τα λεξικά στο λήμα Πυθία λένε πώς σημαίνει το άτομο που έδινε χρησμούς στο ναό των Δελφών ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ γυναίκα είχε μέσα της το Πνέυμα της Μαντείας (το πνέυμα του Ωβ;;; Χμμμ)
Αυτά ως πρός τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΝΥΔΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ...

Στα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ όμως τα πράγματ ΔΕΝ είναι ακριβώς έτσι...
Η Πυθία ήταν μια ΙΕΡΕΙΑ, επιλεγμένη απο τις ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ των κατωτέρων τάξεων που βρίσκονταν στον ναό για να ΜΑΘΟΥΝ να ασκούν τη ΜΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ...
Καθόταν ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΔΑ (νάτο πάλι το ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ), που ήταν τοποθετημένος πάνω σε κάποιο άνοιγμα του εδάφους που έβγαιναν κάποιες αναθυμιάσεις της ΓΑΙΑΣ, που εφόσον τις εισέπνεε η Πυθία την "έριχναν" στην ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ έδινε τους χρησμούς της...
Ο Αριστοφάνης, την αποκαλεί υπογάστρια μάντισσα εξαιτίας ΙΣΩΣ της στομαχηκής φωνής!!!
Οι αρχαίοι την ΨΥΧΗ του ανθρώπου την τοποθετούσαν στη ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ δηλαδή στον ΟΜΦΑΛΟ. Ο Ομφαλός στην αρχαιότητα θεωρούταν ώς Ο Κύκλος του Ηλίου ή η 'Εδρα του Εσωτερικού Φωτός...

Πόσο "ΤΥΧΑΙΟ" μπορέι να είναι το γεγονός ότι στην περιοχή αυτή των Δελφών, στην Μήτρα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ (εκ του δελφύς) υπήρχε ένα μαντείο με το Ναό του στον ΟΜΦΑΛΟ του κόσμου;;;

Δεν έχω σκοπό να πώ περισότερα, απλά ήθελα να θέσω ΒΑΣΕΙΣ για προβληματισμό, προβληματισμό που έχει να κάνει με το ΠΟΣΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ πρέπει να προσεγγίζουμε ένα θέμα, ειδικά αυτά τα θέματα της ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ...

Φιλικά ΠΑΝΤΑ,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Dr.DoomΜέλος
09/02/2003, 22:33:54
Ελπίζω όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη πληροφορηθεί σχετικά με το καινούργιο βιβλίο των εκδόσεων Αρχέτυπο που αναφέρεται στους δράκους. Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μάλλον αναμένεται πολύ ενδιαφέρον

10/02/2003, 00:25:48

konoskΜέλος
10/02/2003, 19:44:53
Αν σας ενδιαφέρει η βιολογική άποψη, ναι υπήρξαν δράκοι. Στην πραγματικότητα οι παλαιοντολόγοι θα συμφωνούσαν πως ακόμα υπάρχουν δράκοι με τη βιολογική έννοια του όρου. Ωστόσο πρόσφατες ανακαλύψεις απολιθωμάτων δείχνουν ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση της ύπαρξης αυτών των πλασμάτων. Τώρα αν έβγαζαν φωτιές ή όχι αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους για το ιδεολογικό υπόβαθρο που αναπτύχθηκε στο πέρασμα των αιώνων, το οποίο αποτυπώθηκε άλλωστε για πάντα στον αστερισμό του Δράκοντα

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

11/02/2003, 00:36:11
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ !
...ΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΟΓΕΡΗ ΑΝΑΣΑ...
'WORDS OF WISDOM'...
ΤΟ ΠΥΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ...

...(ΜΑ ΜΕ ΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ +ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΔΙΠΛΑ 'Η ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ?ΠΕΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ...ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ!
ΓΙΑ ΚΑΛΟ +ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ +ΤΑ ΔΥΟ!)

Edited by - ΑΤΜΑ on 11/02/2003 00:38:21

konoskΜέλος
11/02/2003, 01:28:03
Επιτέλους βρήκα τον κάδο. Ου γαρ έρχεται μόνον

konoskΜέλος
11/02/2003, 01:30:29
Καλώς σας βρήκα. Το Πνεύμα είναι τα πάντα. Γιατί όχι και η ανάσα του δράκοντα Ψυχή

beyondΜέλος
11/02/2003, 07:35:48
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ-ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ?- ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ-ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ?
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΡΠΕΤΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ..ΕΚΤΕΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ..ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

Dr.DoomΜέλος
11/02/2003, 20:57:23
Το μόνο κοινό σημείο από όσο γνωρίζω μεταξύ του εγκέφαλου μας με τον εγκέφαλο των ερπετών είναι το λεγόμενο τρίτο μάτι ή επίφυση ή κωνάριο. Ποιος είναι λοιπόν ο ερπετικός εγκέφαλος beyond;