ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Mora - Mola απλά παραίσθηση ή πραγματικότητα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Mora - Mola απλά παραίσθηση ή πραγματικότητα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΔΩΡΙΔΑ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
PersaΜέλος
02/05/2003, 11:53:27
Kαλημέρα!
Εχω ακούσει ότι αν κοιμηθείς με τα χέρια πίσω από το κεφάλι σου, υπάρχει πιθανότητα να σου τα πιάσει και να πεθάνεις από ανακοπή. Φυσικά δεν το πιστεύω, αλλά δεν το έχω επιχειρήσει για να το εξακριβώσω :).
Δεν ξέρω κατα πόσο πρέπει να φοβομαστε αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι καλό και αγαθό....

02/05/2003, 14:57:12
Ο εγκέφαλος είναι ο κυρίαρχος του υλικού κόσμου! Αλήθεια… πείτε μου σας παρακαλώ, πως ξεχωρίζεται το φυσικό από το (προς το παρόν)‘μεταφυσικό’ στης εμπειρίες που έχετε αναφερθεί; Επιθυμώ πραγματικά να σας αναγνώσω.

Σας χαιρετώ προσωρινά.

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...

PersaΜέλος
02/05/2003, 15:19:31
Αγαπητέ Εχέμβροτε,
Σου υπενθυμίζω την απάντηση που είχες δώσει παλαιότερα.
''ΜΟΡΑ'',MOY THIMIZEI THN ΜΟΡΜΩ(ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ)
POLA PARAGOGA LEKTIKA EXOUN PROELTHEI APO AYTO TO ONOMA.
MORMOLIKION.KAI AS MHN XEXNAME TON ''MORMOLI''
KAI ME ALES ONOMASIES...OPOS..Η ΕΜΠΟΥΣΑ,Η ΛΑΜΙΑ...
ALOTE ME THS IDIES IDIOTITES KAI ALOTE ME PARAPLISIES.
b]OTAN H PRAGMATIKOTITA GINETE MYTHOS KAI O MYTHOS THRILOS...[[/b]
(για την ερμηνεία της ερώτησης απο τα γραφόμενα σου)
Αυτό το καταλαβαίνω τουλάχιστον από το συναίσθημα το οποίο βιώνω κάθε φορά, του τρόμου δηλαδή. Αν δεν σου έχει τύχει και εσένα, δυστυχώς δεν μπορείς να καταλάβεις....
Φιλικά
Πέρσα

ektos_oriwnΜέλος
02/05/2003, 16:34:03
Γεια σας.. τωρα καταλαβαίνω γιατι δεν πρέπει να ανοίγεται το ίδιο θέμα δυο φορές. Εχω ήδη γράψει σε κάποιο άλλο σημείο του φόρουμ για τις δικές μου εμπειρίες σχετικα με τιν Μόρα όπως λέτε εσείς.. ή τον "ίσκιο" όπως το λέμε στα μέρη μου.
Περσα.. δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να είσαι τόσο επιθετική όταν το παθαίνεις, ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το παθαίνεις.
Πως να το βρίσεις???? (εδώ κανείς -ούτε εσύ- δεν μπορεί να κουνηθεί) και γιατί να το βρίσεις?? Δεν σου κάνει κάτι κακό απλά σε κοιταεί εσυ περνας στη διασταση του γι αυτο κ δεν σε υπακουεί το σώμα σου..
Κάποτε το πάθαινα πολύ συχνά αμέτρητα βραδυα.. πάντα το συντρόφευε ένα βουητό εκτός από την παραλύσια και πάντα αντιστεκομούν προσπαθώντας εντρόμη να κουνηθώ.
Η εμπειρία με δίδαξε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να το φοβάμαι ποτε δεν με πειραξε -ούτε και κανέναν άλλον απο όσο ξέρω-.
Δεν ξέρω αν είναι άλλη οντότητα ή αν εμείς οι ίδιοι το προκαλούμε.. Ξέρω ότι από τη στιγμή που το αποδέχτηκα έχει έρθει μετρημένες φορές στα δάχτυλα του ενός χεριού χώρις φόβο όμως πια..
( Διαφορετικές εμπειρίες καμιά σχέση με τις πρώτες φορές)

otan den exeis kati na peis tote kalytera na swpaineis..

ektos_oriwnΜέλος
02/05/2003, 16:58:27
[quote]
Εχω ακούσει ότι αν κοιμηθείς με τα χέρια πίσω από το κεφάλι σου, υπάρχει πιθανότητα να σου τα πιάσει και να πεθάνεις από ανακοπή.

Καλή μου Περσα είμαι σίγουρη ότι αυτό το έγραψες για να χαμογελάσουμε

Κάποιος φίλος ακόμη μίλησε για επίθεση.. ούτε σ αυτό θα συμφώνησω σύμφωνα με τις δικές μου εμπείριες τουλάχιστον. Θα συμφωνούσα πείσότερο με την Δωρίδα που ανέφερε για αστρικη προβολή δική μας..
Δωρίδα δοκίμασε να "ταξιδέψεις αστρικά " την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι το παθαίνεις.. αντί για φόβο αφέσου στο βουητό κ θα νιώσεις το λικνισμα πόλυ πιο συντομα απ ότι νομίζεις.

oneiric1Μέλος
02/05/2003, 17:28:59
Καλησπέρα σε όλους και dcd καλωσήρθες.

ektos_oriwn: Δεν ξέρω για την Πέρσα, αλλά εγώ ήμουν τόσο επιθετική όταν μου συνέβαινε, γιατί μου προκαλούσε φόβο, εκνευρισμό και ένιωθα ότι μου κάνει επίθεση!! Οπότε είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και τι εννοείς όταν λες: "Δεν σου κάνει κάτι κακό απλά σε κοιταεί εσυ περνας στη διασταση του γι αυτο κ δεν σε υπακουεί το σώμα σου..". Προσωπικά διαφωνώ. Όλες τις φορές που μου συνέβη στο παρελθόν, δεν ήμουν σε καμία διάσταση παρά μόνο στην δική μου. Ούτε κοιμόμουν, ούτε επιχειρούσα ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, ούτε τίποτα. Ήμουν στο κρεβάτι μου (άλλες φορές μέρα και άλλες νύχτα) και ξεκουραζόμουν. Άρα "αυτό" επεμβαίνει στην ζωή μου και όχι ο καθένας μας.

dcd: Το μόνο που μπορώ να πω ώστε να "βοηθήσω" λιγάκι, είναι ότι δεν νομίζω ότι ουσιαστικά μπορεί να μας πειράξει. Από προσωπική μου εμπειρία, με ενόχλησε ένα μεγάλο διάστημα (σε βαθμό τρέλας) αλλά ξαφνικά και αφού βρήκα το θάρρος να το συζητήσω με κάποιον (την γιαγιά μου, η οποία έκανε ευχέλαιο σπίτι μας και εξορκισμό - χωρίς να ξέρω αν βοήθησε), σταμάτησε να με ενοχλεί, εκτός μιας φορά που μου συνέβη ξανά στο καινούργιο μου σπίτι!

Ελπίζω να βοηθήσω και να βοηθηθώ!

* Irene *
~ Love is the only truth ~

ektos_oriwnΜέλος
02/05/2003, 19:16:17
[quote]
Και τι εννοείς όταν λες: "Δεν σου κάνει κάτι κακό απλά σε κοιταεί εσυ περνας στη διασταση του γι αυτο κ δεν σε υπακουεί το σώμα σου..". Προσωπικά διαφωνώ. Όλες τις φορές που μου συνέβη στο παρελθόν, δεν ήμουν σε καμία διάσταση παρά μόνο στην δική μου. Ούτε κοιμόμουν, ούτε επιχειρούσα ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, ούτε τίποτα. Ήμουν στο κρεβάτι μου (άλλες φορές μέρα και άλλες νύχτα) και ξεκουραζόμουν. Άρα "αυτό" επεμβαίνει στην ζωή μου και όχι ο καθένας μας.

Καλή μου Oneiric
(Καταρχήν δεν είμαι φίλος, είμαι φίλη
Όσον αφορά το ερώτημα σου τώρα..
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλο το συμβάν της παραλυσίας, του έντονου βουητού -κατα περιπτώσεις- και του επίσης έντονου τρόμου είναι ας μου επιτραπεί η έκφραση "συμπτώματα" της ασυνείδητης - ακούσιας αστρικής προβολής.
Ξέρεις τι είναι αστρική προβολή .. Οταν σε μια ασυνείδητη αστρική προβολή "κάτι" μας φέρει λίγο απότομα πίσω (αυτό το κάτι μπορεί να είναι και μόνο ο δικός μας φόβος) τότε ο εγκέφαλος μας μεταφράζει τα ερεθίσματα που έχει βιωσει σύμφωνα με τους νόμους της λογικής και της συνείδησης τρομάζοντας μας με το ακατανόητο που έχει βιώσει. Δεν είμαστε ούτε ξύπνιοι ούτε κοιμόμαστε, το μέρος του εγκεφαλου που δίνει την εντολή στους μύες να κινηθούν κοιμάται ήρεμα, το μέρος που μας δίνει τα όνειρα είναι τρομοκρατημένο.
Μακρυγόρησα νομίζω.. δεν ξέρω αν σας μετέφερα σωστα το πως έγω αντιλαμβάνομαι "τον ίσκιο" .. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ΠΙΣΤΕΥΩ πως δεν υπάρχει λόγος για να φοβόμαστε..
Όλα τα παραπανω είναι προσωπικές μου απόψεις και σύμφωνα με όπως το έχω εγω βιώσει..

PersaΜέλος
02/05/2003, 19:43:36
Γειά σε όλους!
Συμφωνώ απόλυτα με την οneiric1
quote:
Προσωπικά διαφωνώ. Όλες τις φορές που μου συνέβη στο παρελθόν, δεν ήμουν σε καμία διάσταση παρά μόνο στην δική μου. Ούτε κοιμόμουν, ούτε επιχειρούσα ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, ούτε τίποτα. Ήμουν στο κρεβάτι μου (άλλες φορές μέρα και άλλες νύχτα) και ξεκουραζόμουν. Άρα "αυτό" επεμβαίνει στην ζωή μου και όχι ο καθένας μας.

και επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ!!!
Συγνωμη αν είμαι λίγο επιθετική...
Περσα.

ektos_oriwnΜέλος
02/05/2003, 20:14:01
[quote]
[και επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ!!!
Συγνωμη αν είμαι λίγο επιθετική...
Περσα.

Υποθέτω πως κάτι που είπα εγώ σε έκανε επιθετική..Ίσως να κάνω και λάθος
Σιγουρα πάντως δεν είπα πως κοιμόμαστε...
Δεν αμφισβήτησα τίποτα απ ότι βίωσε ο καθένας (ούτε που το διανοήθηκα ποτέ μου)
.... και επίσης όλοι το έχουμε πάθει Πέρσα ξέρουμε πως είναι .. δεν αμφισβητούμε το βίωμα ο καθένας καταθέτει τις προσωπικές του (και όχι μόνο ίσως) εξηγήσεις.
Όσο για το αν σε συγχωρουμε ναι σε συγχωρουμε για την επιθετικότητα σου άσχετα αν έγω τουλάχιστον δεν κατάλαβα το γιατί..

dimsotΜέλος
02/05/2003, 22:29:58
Γεια σας φίλοι μου, την λέξη ΜΩΡΑ την άκουσα πρώτη φορα απο τον πατερα μου οταν αναφερθικε καποτε σε ενα περιστατικο που ειχε πάθει οταν ηταν μικρος στο χωριο του. Ειχε κοιμηθει κατω απο μια συκιά ενα βραδυ και κοντεψε να πεθανει απο ασφυξια εχοντας τα ιδια συμπτωματα που αναφερερονται παραπανω (εβλεπε τι γινοταν γυρο του αλλα δεν μπορουσε να κουνιθει και να αναπνευση) τελικα ο παππους μου πηρε γραμη τι γινοταν και τον σηκωσε. Κατα τα λεγόμενα του πατερα μου αυτο συνεβει γιατι η συκια ειναι δεντρο που το βραδυ αποροφα οξυγονο και βγαζει διοξυδιο του ανθρακα (ενω τι μερα γινεται το αντιθετο) και ολα αυτα προηλθαν απο την ελλειψη οξυγονου, μαλιστα μετα έμαθα οτι οι πιο μεγαλοι το ηξεραν αυτο και απεφευγαν να καθονται βραδυ κατω απο τετοιου δεντρα για να μην παθουν μορα οπως ελεγαν.

Για τον ιδιο λογο φιλοι μου ολα τα φυτα που επιλεγονται ως "φυτα εσωτερικου χωρου" ειναι ειδη τα οποια απορροφουν διοξυδιο του ανθρακα και βγαζουν οξυγονο 24 ωρες το 24ωρο.

Δεν ξερω ανα σας ικανοποιει η εξηγηση μου αλλα ριχτε μια ματια μηπως ειχατε καπου κοντα σας ενα τετοιο φυτο οταν σας συνεβει αυτο το γεγονος.

Ευχαριστω.

dimsot
ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)