ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μεταμόσχευση: Πηγή ζωής από την ίδια τη ζωή... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Μεταμόσχευση: Πηγή ζωής από την ίδια τη ζωή... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

D.H30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΜορφέαςΜέλος
06/07/2005, 00:18:14
Αγαπημένη μου μυστικ, ο τρόπος που απαντάς είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός και πολύ προσγειωμένος. Χαίρομαι για αυτό γιατί χρειάζονται σήμερα προσγειωμένοι άνθρωποι στο γενικό χάος της κοινωνίας μας.
quote:
Σου εύχομαι ποτέ να μην χρειαστεί να απαντήσεις την ερώτησή σου στον ίδιο σου τον ευατό.

Κι εγώ το εύχομαι να σου πω την αλήθεια, αλλά εάν φτάσω να κάνω την ερώτηση θα μάθω και την αλήθεια με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Οπότε καλύτερα θα έλεγα κανείς να μην φτάσει σε αυτό το επίπεδο.
quote:
Τέτοιες αντιλήψεις αποτελούν τροχοπέδη για την χώρα μας.

Πραγματικά θλίβομαι.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην θλίβεσαι διότι αυτό προξενεί ταραχές στον οργανισμό, και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις εσύ το πάράδειγμα αυτού που λες και έτσι πολλοί άνθρωποι θα ακολουθήσουν την δικιά σου αλήθεια.

Εύχομαι βέβαια πραγματικά να μην φτάσει ποτέ η στιγμή να διαπιστώσεις κι εσύ το αντίθετο.

quote:
Αφήστε τα όργανά σας να τα φάνε τα σκουλίκια και οι κατσαρίδες, είναι καλύτερα, το αιθερικό δεν θα αποχωριστεί απότομα το κουφάρι σας και έτσι θα συγκρατήσετε τον εγωισμό σας μέχρι το τέλος του τέλους σας.

Κοίταξε... δεν χρειάζεται να το βλέπεις τόσο πεσιμιστικά, μπορείς επίσης να πεις οτι το σώμα σου ανακυκλώνεται στην φύση και γίνεται ένα υπέροχο λίπασμα και ενέργεια που ο πλανήτης μας χρειάζεται. Επίσης όσον αφορά το Εγώ είναι κάτι πολύ χρήσιμο, κι ας διδάσκουν οι παπάδες το αντίθετο. Πολύ ισχυρό εγώ σημαίνει δύναμη να προχωρήσεις, είτε άνωθεν είτε και κάτωθεν όμως, οπότε δεν χρειάζεται να αναφέρεσαι σε αυτό με μια αρνητική χροιά. Τα πάντα είναι απαραίτητα.

Ευχαριστώ πολύ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Edited by - Μορφέας on 06/07/2005 00:21:04

galazia_sfairaΜέλος
06/07/2005, 10:02:12
.....τελικά αύτό κανει την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε σκεπτόμενους,σε προβληματισμενους,σε ευαισθητοποιημενους,που είμαστε όλοι εμεις αγαπητοί φίλοι κι αλλοι τόσοι που ίσως να μην μπορούν να βρουν τρόπο να το εκφρασουν μέχρι σήμερα,είναι ο τρόπος έκφρασης.Ακόμη κι ανα δεν συμφωνείς με το όποιο θέμα σε κάνει να νοιώθεις καλος άνθρωπος ,σε "γεννα" τον καλο σου εαυτό,κι απο τετοιους έχουμε αναγκη πιστέψτε με.Οποιαδήποτε καλη πρόθεση κι αν έχουμε ειναι ικανή να χαθει μπροστά σε συναισθηματα θυμού,σε εκφρασεις αρνητικές!Να είστε καλα όλοι και συγχωρά τε με για το φαινομενικά ασχετον της απάντησης μου στο θέμα,αλλά αναρωτιέμαι πως φτασαμε να εχουμε ευαισθησία για δωρεά οργάνων άν δεν έχουμε καταφέρει να κανουμε δωρέα τον γλυκό λογο!!!!!!!!!!

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

mysticΜέλος
06/07/2005, 10:42:28
quote:
Αγαπημένη μου μυστικ, ο τρόπος που απαντάς είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός και πολύ προσγειωμένος. Χαίρομαι για αυτό γιατί χρειάζονται σήμερα προσγειωμένοι άνθρωποι στο γενικό χάος της κοινωνίας μας.

Σε ευχαριστώ αγαπητέ Μορφέα για το κοπλιμέντο σου αλλά δυστηχώς όπως φαίνεται να έχεις διαπιστώσει και εσύ, είναι λίγοι οι ΄΄προσγειωμένοι΄΄ σε αυτή την κοινωνία και έχουμε φτάσει να αποτελούμε τα μαύρα πρόβατα. Κάπως έτσι ίσως να με βλέπεις και εσύ.

quote:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην θλίβεσαι διότι αυτό προξενεί ταραχές στον οργανισμό, και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις εσύ το πάράδειγμα αυτού που λες και έτσι πολλοί άνθρωποι θα ακολουθήσουν την δικιά σου αλήθεια.

Φίλε μου γνωρίζω πολύ καλά να ελέγχω την θλίψη ή τον θυμό μου ώστε να μην προκαλώ προβλήματα στον εαυτό μου αντίθετα μετατρέπω το κάθε αρνητικό συναίσθημα σε κάτι θετικό. Όπως για παράδειγμα αυτή η ΄΄κουβέντα΄΄ μαζί σου μπρεί να γεννήσει κάτι πολύ θετικό. Σκέψου ποιο μπορεί να είναι αυτό.
Εξάλλου μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο.

quote:
Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις εσύ το πάράδειγμα αυτού που λες και έτσι πολλοί άνθρωποι θα ακολουθήσουν την δικιά σου αλήθεια.

Αν εννοείς να γίνω δωρητής οργάνων ή ιστών έχω ήδη γίνει και έχω πείσει και πολλούς άλλους να γίνουν. Και αυτός είναι και ο σκοπός του συγκεκριμένου topic.

quote:
Κοίταξε... δεν χρειάζεται να το βλέπεις τόσο πεσιμιστικά, μπορείς επίσης να πεις οτι το σώμα σου ανακυκλώνεται στην φύση και γίνεται ένα υπέροχο λίπασμα και ενέργεια που ο πλανήτης μας χρειάζεται.

Αυτό είπα και εγώ, πέτα το λοιπόν στα σκουπίδια.

quote:
Επίσης όσον αφορά το Εγώ είναι κάτι πολύ χρήσιμο, κι ας διδάσκουν οι παπάδες το αντίθετο. Πολύ ισχυρό εγώ σημαίνει δύναμη να προχωρήσεις, είτε άνωθεν είτε και κάτωθεν όμως, οπότε δεν χρειάζεται να αναφέρεσαι σε αυτό με μια αρνητική χροιά. Τα πάντα είναι απαραίτητα.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ χρήσιμο το Εγώ, είναι το πιο ισχυρό εργαλείο του εαυτού σου και για αυτό τον λόγο πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιείς. Κοινώς, χρειάζεται εκπαίδευση και σκληρή μάλιστα αλλιώς λειτουργεί σαν μπούμεραγκ και μπορεί σε τραυματίσει πολύ σοβαρά.
Όσο για τους παπάδες, δεν ασχολούμαι με το σπορ.

quote:
αναρωτιέμαι πως φτασαμε να εχουμε ευαισθησία για δωρεά οργάνων άν δεν έχουμε καταφέρει να κανουμε δωρέα τον γλυκό λογο!!!!!!!!!!

Αγαπητέ/ή galazia_sfaira
ο τρόπος έκφρασης του καθενός δεν αποτελεί και στοιχείο του χαρακτήρα του.
Οι πολιτικοί σου τα παίρνουν με το γάντι, σου αρέσει αυτό;
Τόσα χρόνια δεν είδα ο καλός τρόπος έκφρασης να σώζει ζωές!
Εξάλλου στο παρόν topic δεν νομίζω να παρεκτράπηκα φρασεολογικά, οπότε δεν οφείλω να συνεχίσω αυτή την συζήτηση μαζί σου.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
galazia_sfairaΜέλος
06/07/2005, 13:12:26
[quote
Αγαπητέ/ή galazia_sfaira
ο τρόπος έκφρασης του καθενός δεν αποτελεί και στοιχείο του χαρακτήρα του.
Οι πολιτικοί σου τα παίρνουν με το γάντι, σου αρέσει αυτό;
Τόσα χρόνια δεν είδα ο καλός τρόπος έκφρασης να σώζει ζωές!
Εξάλλου στο παρόν topic δεν νομίζω να παρεκτράπηκα φρασεολογικά, οπότε δεν οφείλω να συνεχίσω αυτή την συζήτηση μαζί σου.

.....τελικά αύτό κανει την ειδοποιό διαφορά ,σε "γεννα" τον καλο σου εαυτό,κι απο τετοιους έχουμε αναγκη πιστέψτε με.Οποιαδήποτε καλη πρόθεση κι αν έχουμε ειναι ικανή να χαθει μπροστά σε συναισθηματα θυμού,σε εκφρασεις αρνητικές...."""

Μα πουθενά κι εγω δεν μίλησα για φρασεολογική παρεκτροπή μίλησα γαι θετική ενέργεια που απορρεει απο τον λογο εκάστου και φυσικά δεν θα τον παρατηρουσα και δεν θα το σημειωνα ως ειδοποιό διαφορά εάν είχα επισκεφτεί το site ενός οποιουδήποτε πολιτικού και ασχολούμην με τετοια θέματα (εξουσίας,κέρδους,φιλοδοξίας).Βρίσκομαι στο Εcoterica,το λεει απο μονο του.Επισης καταθέτω την αποψή μου και δεν επιδιώκω περαιτέρω συζητησεις-αντιδικίες.Αν και μεσα κι απο αυτες εκκολάπτονται θετικά αποτελεσματα!Καλλιοπη

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

ΜορφέαςΜέλος
07/07/2005, 01:28:23
quote:
σε αυτή την κοινωνία και έχουμε φτάσει να αποτελούμε τα μαύρα πρόβατα. Κάπως έτσι ίσως να με βλέπεις και εσύ.

Αντίθετα το θεωρώ τιμή σου που είσαι πολύ προσγειωμένη και καλά κάνεις.

quote:
Αν εννοείς να γίνω δωρητής οργάνων ή ιστών έχω ήδη γίνει και έχω πείσει και πολλούς άλλους να γίνουν. Και αυτός είναι και ο σκοπός του συγκεκριμένου topic

Μπράβο, ουσιαστικά αυτό δεν έχει σημασία; Να μοιραστούμε το πιστεύω μας με όσο περισσότερους ανθρώπους μπόρούμε Σου εύχομαι λοιπόν εάν κάποια στιγμή η μοίρα το φέρει έτσι (χτύπα ξύλο) να δεις οτι αυτό που πιστεύεις είναι αλήθεια, αν και μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να κάνεις δωρεά οργάνων με την έννοια του να αποχωρήσεις από αυτόν τον κόσμο σε βαθιά γεράματα.

Να είσαι πάντα καλά και γερή!

Ευχαριστώ πολύ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

mysticΜέλος
07/07/2005, 11:13:58
Καλημέρα σε όλους,
Σας παραθέτω ευχάριστα νέα...
-------------------------------------------------------------------
Σημαντικές ελπίδες στους ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία, μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία, δίνουν πλέον οι μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων από ομφάλιο λώρο. Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν με την ευκαιρία της πραγματοποίησης στην Αθήνα από τις 2-6 Ιουλίου του XV REGIONAL CONGRESS EUROPE της ΙSΒΤ, η Πρόεδρος του Συνεδρίου καθηγήτρια Αλίκη Μανιάτη, η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Ειρήνη Κοντοπούλου και η Γ.Γ κ Όλγα Μαραντίδου. Όπως επισημάνθηκε τα αποτελέσματα των 2.500 μεταμοσχεύσεων, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα- εκ των οποίων οι περισσότερες σε παιδιά- είναι ιδιαιτέρα ενθαρρυντικά. Μάλιστα, στα κακοήθη νοσήματα, όπως είναι η λευχαιμία, η επιβίωση στα δυο χρόνια φθάνει στο 50%, ενώ στη μεσογειακή αναιμία το 79% και στη δρεπανοκυτταρική το 90%.

Τα ποσοστά αυτά, όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, είναι συγκρίσιμα με αυτά των μεταμοσχεύσεων με μυελό των οστών από μη συγγενείς δότες, η εξεύρεση των οποίων είναι αρκετά δύσκολη.

Μάλιστα το πλεονέκτημα των κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο, τα οποία είναι άχρηστα στο δότη, είναι, ότι είναι άμεσα διαθέσιμα για μεταμόσχευση, ενώ στην περίπτωση των δοτών μυελού απαιτείται σημαντικός χρόνος για τον εντοπισμό τους, τη λήψη και την αποστολή των κυττάρων.

Πρόσφατα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στις μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων από ομφάλιο λώρο και σε ενήλικες με θετικά αποτελέσματα, αν και ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων είναι μικρός.

Η χρησιμοποίηση σε ενήλικες κατέστη δυνατή, αφ’ ενός με την καλλιέργεια των κυττάρων ώστε να πολλαπλασιασθούν αφ ετέρου με τον συνδυασμό δυο μονάδων.

Προσπάθειες για την αξιοποίηση των κυττάρων από ομφάλιο λώρο γίνονται τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας, από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία (15 μεταμοσχεύσεις) και το ερευνητικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών, αλλά η εμπειρία είναι ακόμη μικρή. Σήμερα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 150.000 μονάδες κυττάρων ομφάλιου λώρου καταχωρημένες σε 35 κέντρα σε 21 χώρες.

---------------------------------------------------------------------
Μήνυμα αισιοδοξίας

Εχθές έγινε γνωστή και η επιτυχία μεταμόσχευσης κερατοειδούς σε έναν 18χρονο από 4χρονο δότη.
Συγχαίρω τους γονείς για την πρωτοβουλία και το κουράγιο τους και εύχομαι καλό ταξίδι για το αγγελούδι τους.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
oneiric1Μέλος
07/07/2005, 15:01:57
Υπέροχο θέμα, λυπάμαι που δεν το είχα δει νωρίτερα, φίλη μου mystic.

Μερικά θέματα είναι τόσο «ξεκάθαρα» για μένα (για ‘μένα όμως!) που αναρωτιέμαι αν υπάρχει καν λόγος να διαφωνεί κανείς.

Αναρωτιέμαι... πρέπει το πρόβλημα να χτυπήσει την δική μας πόρτα? Πρέπει ο θάνατος να παραμονεύει στο κατώφλι της ζωής του παιδιού μας ή του αγαπημένου μας προσώπου, ώστε να χρειαστεί να πονέσουμε, να τρομάξουμε για να ευαισθητοποιηθούμε...?

Γιατί σκεφτόμαστε πρώτα τον εαυτό μας? Το εάν δηλαδή πρέπει να γίνουμε δωρητές οργάνων για κάποιον άγνωστο συνάνθρωπό μας? Γιατί αναρωτιόμαστε για το αιθερικό, το αστρικό, το «λίπασμα» (!) ή δεν ξέρω και ‘γω τι? Άραγε.... αναρωτιέμαι... θα σκεφτόμασταν το ίδιο αν ξέραμε ότι εμείς οι ίδιοι, το παιδί μας, η μάνα μας έχει δύο ημέρες ζωής.... τι να πω... δεν ξέρω....

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

07/07/2005, 22:09:28
Σε θεωρητικο επιπεδο ολη η ενασχοληση με τον εσωτερισμο εχει σαν στοχο την εξελιξη μας σαν ατομα στην προσπαθεια να βοηθησουμε τον εαυτο μας και τους γυρω μας.
Οτι εχω διαβασει ως τωρα εξυμνει την συμπαντικη αγαπη την ελεημοσυνη
την φιλαληθεια την ενωση με το ολον κλπ.
Σε πρακτικο επιπεδο που ειναι ολα αυτα?
Μπροστα απο το πληκτρολογιο ολα ειναιευκολα.
Η μεταμοσχευση οργανων θα ελυνε τεραστια προβληματα και θα εσωζε πολλους συνανθρωπους μας.Το προβλημα της ιστοσυμβατοτητας θα ηταν πολυ πιο μικρο αν υπηρχαν πολλα μοσχευματα.
Ποιο μεγαλυτερο δωρο θα μπορουσαμε να κανουμε σε εναν συνανθρωπο μας απο το να του χαρισουμε ενα κομματι απο τον εαυτο μας οταν πια δεν θα μας χρειαζεται ετσι και αλλιως
Συγνωμη αν ειμαι καυστικη αλλα βλεπω την ανθρωπινη απογνωση μπροστα στο θανατο συχνα και πιστεψτε με εκεινη την ωρα κανεις δεν σκεφτεται,
[
α τι ωραια που θα μεταβω στην αλλη ζωη]
Και εγω τον εαυτο μου προσπαθω να πεισω αλλα καθε φορα ολο και κατι με προσγειωνει...
Φιλικα
mysticΜέλος
08/07/2005, 11:48:19
Αγαπητή nst,
καταρχήν καλωσήρθες στην κουβέντα μας.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι γράφεις.
Ο Έλληνας από την φύση του είναι ζαμανφουτίστας. Δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο παρά η καλοπέραση και η ευχαρίστηση. Όταν περνάει καλά δεν τον νοιάζει το πρόβλημα του γείτονα ή του φίλου του και ας προσποιείται ότι το συμερίζεται.
Όταν φτάσει η ώρα η δική του, στο κρεββάτι του πόνου, τότε θα καταλάβει τι περνούσε ο συνανθρωπός του, μα τότε θα είναι αργά.
Όσο για το αιθαιρικό, έχει κουράσει πια να μιλάμε για πράγματα αναπόδεικτα που στοιχίζουν αποδεδειγμένα ζωές.
Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλλάσει η μοίρα στο επόμενο λεπτό της ζωής του. Εξάλλου η δωρεά δεν είναι πάντα συμβιβασμένη με τον θάνατο. Μπορεί κάποιος να δώσει ιστό ή αίμα και να είναι ολοζώντανος χωρίς αιθαιρικές αποχωρήσεις.

mysticΜέλος
12/07/2005, 14:14:25
Έρευνα για την δωρεά οργάνων

Με την συμμετοχή σας σε αυτήν την έρευνα θα βοηθήσετε σε μελέτη κοινωνικού συνόλου, ώστε να αναπτυχθεί στη συνέχεια ανάλογη στρατηγική. Μας την προτείνει ο Στράτος Χατζηξηρός εξειδικευμένος Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. (Περισσότερο θα μας βοηθήσουν τα σχόλιά σας)
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν σε καθημερινή εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.
Αν βοηθήσομε να σωθεί έστω και ένας συνάνθρωπός μας, η επιτυχία μας θα είναι τεράστια

Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την έρευνα.
http://www.dimoskopisi.gr/main.php?id=32