- Τσουνάμι - ΨΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ή ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εύχομαι να κάνω λάθος και όλα αυτά που θα πώ να είναι της φαντασίας μου αλλά τι γίνεται αν το όλο θέμα με το τσουναμι ήταν πείραμα;;;;;
Και πάλι το λέω μακάρι να κάνω λάθος αλλά αυτή η σκέψη περνάει συνεχώς από το μυαλό μου. Το έχω συζητήσει με αρκετά παιδιά και κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί να εκδυλωθεί κάτι τέτοιο τώρα;
Και ενώ άκουσα από μερικά κανάλια ότι Αμερικάνοι επιστήμονες γνώριζαν για το "σεισμό" και δεν ήξεραν πιον να πρωτο "ειδοποιήσουν" γιατί δεν ήθελαν να αναπτύξουν πανικό... Φυσικά το θέμα το άκουσα μόνο μία φορά υποψιάζομαι πως θα του φορέσαν σκουφο (κουκούλωσαν). Μου φαίνεται πολύ παράξενο τόσα χρόνια που μελετάμε ιστορία να μήν έχουμε τίποτα καταγεγραμένο παρά μόνο την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού από Παλιροικο κύμα αλλά ας μήν ξεχνάμε ότι αυτό προκλήθηκε από έκρηξη υφαιστείου (στο βυθό της θάλασσας αν δεν κάνω λάθος)
Περιμένω νέα σας γιατί δεν αντέχω την αγωνία....
Υπάρχει κάποιος εδώ που πιστεύει ότι έχω δίκιο;;;
Edited by - link3427 on 20/01/2005 14:51:58
Edited by - link3427 on 20/01/2005 15:13:24
quote:Μείνε ήσυχος, είναι σίγουρα προϊόν της φαντασίας σου!
Εύχομαι να κάνω λάθος και όλα αυτά που θα πώ να είναι της φαντασίας μου
quote:Το τσουνάμι ήταν επακόλουθο του σεισμού. Εκδηλώθηκε γιατί έγινε σεισμός.
γιατί να εκδυλωθεί κάτι τέτοιο τώρα;
quote:Αυτό ακούγεται μάλλον αόριστο και μπερδεμμένο. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΟΥΣΕΣ; Όλοι οι σεισμολόγοι του πλανήτη θα ξέραν για τον σεισμό, το πρόβλημα ήταν οτι οι παράκτιες περιοχές που χτυπήθηκαν (ιδίως Κεϋλανη) δεν είχαν συστημα προειδοποίησης. (Οι πληγέντες στην άμμεση περιοχή, και να είχαν, δεν ξέρω αν θα προφταιναν να αντιδράσουν.)
Και ενώ άκουσα από αρκετά κανάλια ότι Αμερικάνοι επιστήμονες γνώριζαν για το "σεισμό" και δεν ήξεραν πιον να πρωτο "ειδοποιήσουν" γιατί δεν ήθελαν να αναπτύξουν πανικό...
quote:Μήν σου φαίνεται τόσο παράξενο. Το τσουνάμι είναι σχετικά γνωστό και συνηθισμένο φαινόμενο (από γεωλογικής άποψης). Άλλου στο φόρουμ έχει συζητηθεί το τελευταίο της Αλάσκας (που συνέβηκε μόλις προ 20ετίας, αν δεν κάνω λάθος)
Μου φαίνεται πολύ παράξενο τόσα χρόνια που μελετάμε ιστορία να μήν έχουμε τίποτα καταγεγραμένο παρά μόνο την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού από Παλιροικο κύμα
Οι Ιάπωνες γνωρίζουν καλά τα τσουνάμι (η λέξη εξ άλλου είναι Ιαπωνική) και έχουν εφαρμόσει πολλά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.
quote:Και να υπάρχει, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι την ανησυχητική τάση να μην μπορούμε να ζούμε με μια ισορροπημένη αντίληψη της φύσης, γνωρίζοντας οτι που και που εκδηλώνει τέτοια φαινόμενα (και χειρότερα).
Υπάρχει κάποιος εδώ που πιστεύει ότι έχω δίκιο;;;
Το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που οφείλουμε να κάνουμε πριν τρέξουμε βιαστικά στην όποια συνωμοσιολογία, είναι να ελέγξουμε τα στοιχεία μας. Αλλα δυστυχώς αυτή η αρχαία τέχνη κοντεύει να εκλείψει...
Ειλικρινα δεν χρειάζεται το κάθε τι που μας αναστατώνει στον ελάχιστο βαθμό να το αποδίδουμε πάντα σε κάποια συνωμοσία "Κακών Μεγάλων".
Τέλος, φίλε link, θα βρείς οτι υπάρχουν πάμπολλα τοπικ για το τσουνάμι ηδη ενεργά, δεν νομίζω να χρειάζεται ακόμα ένα.
k
Συμφωνώ φίλε DIPPETAS και αυτό είναι πολύ περίεργο...
Όμως δεν το θεωρώ πρέπον να φωτογραφίζουμε υπευθύνους χωρίς να έχουμε στοιχεία, εκτος και αν ξέρεις κάτι και δεν θελεις να το μοιραστείς
quote:Κάνε τον κόπο να πάς ως την παραλία, πἐτα ένα βότσαλο στο νερό, και παρατἠρησε πως απλώνεται το κύμα.
ένα τετοιο κύμα δεν μπορεί να διαδοθεί με γωνία 360 μοιρών
Με την νέα γνώση αυτή της φυσικής που θα αποκτήσεις έτσι, θα είσαι σε καλύτερη θέση να μπορείς να σχηματίσεις γνώμη για τα πειράματα των ΗΠΑ.
k
Αυτό το θέμα καταρχάς δεν το άνοιξα για τα τσουνάμι αλλά για το συγκεκριμένο συμβάν και την διάσταση που πήρε σωστά είπες πολλά τσουναμι κάθε χρόνο εμφανίζονται. Επιπλέον διάβασα σε αρκετές εφημερίδες για εμπόριο (όχι το συνιθησμένο αλλά εμπόριο σάρκας) μήπως κάποιοι ζήλεψαν ή κατι παρόμοιο και ήθελαν κάποια αλλαγή και δεν λέω υπάρχουν πολλά τσουνάμι κάθε χρόνο μικρής ή μεγάλης έντασης άλλοτε κάνουν τον κόπο τα δελτία να μας το πούν και άλλοτε όχι. Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι το πώς μπορεί να "έσπασε" μία τεκτονική πλάκα (ωστέ να δημιουργηθεί τέτοιος σεισμός και τέτοιο κύμα, μην ξεχνάμε πως έφθασε μέχρι την Αφρική) και να έμεινε ανεπηρέαστη ολόκληρη η υπόλοιπη γη καλά όλα αυτά που ακούσαμε για τα 3 δευτερα που χάσαμε με τον σεισμό.
Όπως και ο ίδιος είπες λόγω τον συχνών εμφανίσεων τέτοιων φαινομένων έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα αφαλείας_προειδοποίησης γιατί λοιπόν δεν ακούσαμε τίποτα πρίν την καταστροφή και το χαμό τόσων ζωών
Edited by - link3427 on 20/01/2005 15:35:41
quote:Αμφιβάλλω αν η Ελλάδα (ή οποιαδήποτε χώρα της Μεσογείου) έχει σύστημα προειδοποίησης "τσουνάμι". Στην καλύτερη περίπτωση η σεισμολογική υπηρεσία να ειδοποιήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση, και όποιος προλάβει να ακούσει...
Όπως και ο ίδιος είπες λόγω τον συχνών εμφανίσεων τέτοιων φαινομένων έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα αφαλείας_προειδοποίησης γιατί λοιπόν δεν ακούσαμε τίποτα πρίν την καταστροφή και το χαμό τόσων ζωών
Αν το τσουνάμι επρόκειτο να πλήξει την Ιαπωνία, φαντάζομαι οτι η προειδοποίηση θα ήταν σχεδόν άμμεση (φανάζομαι γιατι την πάθαν πολλές φορες, και λάβαν τα μέτρα τους).
Απο αυτούς που χτυπήθηκαν (και θα είχαν καιρο να αντιδράσουν), φταίνε μάλλον οι κρατικές υπηρεσίες που δεν υπήρχε υπόβαθρο για να αντιμετωπιστεί τέτοιο ενδεχόμενο.
k
ΥΓ. Οι τεκτωνικές πλάκες κινούνται συνέχεια, και μαζί τους ολόκληροι ήπειροι. Τί σου φαίνεται παράξενο; Η Βραζιλία κάποτε κόλλαγε στην Αφρική, γι αυτό έχουν και το ίδιο σχήμα. Καλά, δεν τα κάνουν αυτά στο μάθημα της γεωγραφίας στην Έλλαδα;;
Εγω (αν θυμάμαι καλά -πάει πολύς καιρός) τα έκανα στη β Γυμνασίου...
====
Όσο για το θλιβερό σαρκεμπόριο που αναφέρεις, το οποίο όντως συναίβαινε σε κάποιες από αυτές τις περιοχές, θα πρέπει να εξηγήσεις λίγο περισσότερο τί εννοείς.
Έτσι όπως το διατυπώνεις, ακούγεται σαν να λές οτι ο γειτωνικός νταβάς προκάλεσε το τσουνάμι, για να τους κλέψει την "μπίζνες". Είμαι σίγουρος οτι δεν εννοείς αυτό.
Edited by - kynikos on 20/01/2005 15:57:37
ΥΓ. Οι τεκτωνικές πλάκες κινούνται συνέχεια, και μαζί τους ολόκληροι ήπειροι. Τί σου φαίνεται παράξενο; Η Βραζιλία κάποτε κόλλαγε στην Αφρική, γι αυτό έχουν και το ίδιο σχήμα. Καλά, δεν τα κάνουν αυτά στο μάθημα της γεωγραφίας στην Έλλαδα;;
Εγω (αν θυμάμαι καλά -πάει πολύς καιρός) τα έκανα στη β Γυμνασίου...
[/quote]
Όντως το κάναμε κάποτε αυτό αλλά βλέπεις η μνήμη έχει το δικό της τρόπο να θυμάται (ομολογώ οτι το είχα ξεχάσει) αλλά αφού κινήθηκαν τόσο πολύ δεν θα ήταν λογικό να γίνει αισθητό και σε εμάς; Επίσης άκουσα οτι ένα νησί κινήθηκε 23 ή 36 μέτρα οπότε δεν ξέρω τί να πιστέψω θα κρίνει πιστεύω καλύτερα από μας η ιστορία και πάλι ευχαριστώ για την ώρα σου.
Δυστηχώς τώρα θα την κάνω γιατί άσχημο πράγμα η δουλεία αλλά είναι αναγκαία πολλούς χαιρετισμούς σε όλους τους αναγνώστες
Υ.Γ. ναι μου πέρασε από το μυαλό αυτή ακριβώς η σκέψη δεν ξέρεω αν είναι κακό αλλά τι να κάνω
Edited by - link3427 on 20/01/2005 16:00:07
quote:Όχι απαραίτητα.
αφού κινήθηκαν τόσο πολύ δεν θα ήταν λογικό να γίνει αισθητό και σε εμάς;
Φυσικά θα έγινε αντιληπτό στους σεισμογράφους, αλλα αμφιβάλλω αν θα ήταν αισθητό στους ανθρώπους της Μεσογείου. Ήταν και ανήμερα Χριστουγέννων...
k
Αυτό που μου έχει φανεί παράξενο είναι ότι ενώ οι περισσότερες μαρτυρίες μιλούσαν για ένα κύμα ύψους 3-4 μέτρα και μερικές για 6 μέτρα (αν και στις εικόνες που είδαμε στην τηλεόραση μάλλον κοντύτερο φαίνεται), σε πολλές περιοχές τα νερά έφτασαν μέχρι και 6 χιλιόμετρα στο εσωτερικό πιστεύω ότι για να φτάσουν τόσο βαθιά το κύμα θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλότερο, ίσως, δεν ξέρω. Πάντως όλες οι μεγάλες καταστροφές από τσουνάμι αναφέρουν κύματα 20 μέτρα και πάνω.
quote:Radamanthes
Αυτό που μου έχει φανεί παράξενο είναι ότι ενώ οι περισσότερες μαρτυρίες μιλούσαν για ένα κύμα ύψους 3-4 μέτρα και μερικές για 6 μέτρα (αν και στις εικόνες που είδαμε στην τηλεόραση μάλλον κοντύτερο φαίνεται), σε πολλές περιοχές τα νερά έφτασαν μέχρι και 6 χιλιόμετρα στο εσωτερικό πιστεύω ότι για να φτάσουν τόσο βαθιά το κύμα θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλότερο, ίσως, δεν ξέρω. Πάντως όλες οι μεγάλες καταστροφές από τσουνάμι αναφέρουν κύματα 20 μέτρα και πάνω.
Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, αλλά νομίζω οτι ένα κύμα 3-4 μέτρων στα ανοιχτά μπορεί να γίνει πολύ ψηλότερο υπο ορισμένες συνθήκες στα ριχά. Ίσως κάποιος πιό ειδικός να μας πεί...
Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε οτι οι γεωλόγοι έχουν ήδη εξετάσει το (πιθανό) ενδεχόμενο μιας μεγάλης (μελλοντικής) έκρηξης στις Καναρίους Νήσους να δημιουργήσει τσουνάμι που να πλήξει σοβαρά την Νέα Υόρκη;;
Μακάρι να μην συμβεί ποτέ, αλλά το αναφέρω από τώρα, για να προλάβω τους συνωμοσιολόγους της όποιας εποχής!! ![]()
που σίγουρα θα έχουν πολλά να πούνε αν συμβεί κάτι τέτοιο....
(Μπιν Λαντεν, Ομάδα "Ε", κλπ.)
k
ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Φίλε link3427 μιας και σου αρέσουν τα συνομοσιολογικά, πάρε και ένα μικρούλι.
Πριν κανένα χρόνο, διάβαζα σε κάποιο site, ότι "κάποιοι" προσπαθούν να πετύχουν μία μικρή μετατόπιση στον άξονα της Γης. Όταν διάβασα τους λόγους για τους οποίους το θέλουν, με πήραν τα γέλια.
Στο in.gr διάβασα ότι με τον σεισμό αυτό, έγινε μία μικρή μετατόπιση…
Πάντως, αν και με αυτούς, κανείς και ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος, δεν βλέπω να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να υποψιαζόμαστε. Από τα ιστορικά στοιχεία που μας έδειξαν, μάθαμε για δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις από την αρχαιότητα, με πολλούς νεκρούς, ιδιαίτερα στην Κίνα. Απλά σήμερα λόγω των ΜΜΕ, ο κόσμος μίκρυνε και έχουμε άμεση "ενημέρωση".
ΠΑΛΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ!!!
ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ 2-3 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ "ΠΡΟΣΟΧΗ,ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" ΤΗΣ ΦΙΛΤΑΤΗΣ ΑΖΩΕΛ.
ΗΜΑΡΤΟΝ ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος 3-4 μέτρα ήταν όταν έφτασε στην ακτή και όχι στα ανοιχτά.
Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε οτι οι γεωλόγοι έχουν ήδη εξετάσει το (πιθανό) ενδεχόμενο μιας μεγάλης (μελλοντικής) έκρηξης στις Καναρίους Νήσους να δημιουργήσει τσουνάμι που να πλήξει σοβαρά την Νέα Υόρκη;;
Ναι, και για αυτό είχα βρει μια αναφορά κάπου στο διαδίκτυο, δυστυχώς δεν θυμάμαι που, και εκεί μιλούν για κατάρεσυη του ηφαιστείου που θα προκαλέσει τσουνάμι 40+ μέτρων.
Θέλω να απαντήσω και στο stemix πολύ σωστό αυτό που είπε για τα ΜΜΕ (Μαζικά Μέσα Εξαθλίωσης όπως διάβασα σε κάποιο άλλο σημείο του site) όντως ο κόσμος έχει μικρύνει... Ότι και αν σημαίνει αυτό.
Για να δώσω και ένα τέλος μιας και εγω το άρχισα (συγνώμη αν ενόχλησε μερικούς) είναι στη φύση του κάθε ανθρώπου και αυτό είναι που τον ξεχωρίζει από τα ζώα να έχει ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να μην δέχεται ότι ακούει αλλά να το ελέγχει με τα δικά του κριτήρια και να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
Επίσης έχω να κάνω μία παράκληση προς όλους τους άναγνώστες ειδικά σε αυτούς που απαντάνε σε κάποιο θέμα ας μήν είναι τόσο ειρωνικοί πολύ πιο ωραίος τρόπος είναι η συζήτηση-διάλογος παρά την με οποιοδήποτε τρόπο μείωση του "συγγραφέα" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ούτε κατα διάννοια δεν μπορώ να χαρακτηρήσω τον εαυτό μου έτσι)
Αν κάνω λάθος συγχωρέστε με για τις άστοχες προτάσεις μου...
Ελπίζω να τα πούμε σύντομα
quote:
Αγαπητέ dippetasquote:Κάνε τον κόπο να πάς ως την παραλία, πἐτα ένα βότσαλο στο νερό, και παρατἠρησε πως απλώνεται το κύμα.
ένα τετοιο κύμα δεν μπορεί να διαδοθεί με γωνία 360 μοιρών
Φίλε μου kynikos με πρόλαβες.
Υπάρχουν κύμματα που όχι μόνο διαδίδονται σε γωνία 360' στο επίπεδο, αλλά διαδίδονται και στις 3 διαστάσεις στο χώρο .. στερομετρικά.
Τέτοιας μορφής διάδοση έχουν π.χ. τα ηχητικά κυμμάτα
Τι σχέση έχουν τα ηχητικά με τα σεισμικά ???
χε χε, ίσως και να είναι της ίδιας φύσης...
Αυτό που βλέπεις στην επιφάνεια της λίμνης είναι η τομή της μετάδοσης και βλέπεις το επίπεδο του νερού. Το νερό έχει άλλο συντελεστή διάδοσης του κύμματος από τον αέρα.
Γι αυτό και φαίνεται με γυμνό μάτι και τόσο καθαρά τι συμβαίνει εκεί.
Το κύμα πάντως, στη περιοχή συχνοτήτων που είναι, διαδίδεται πρός όλες τις διευθύνσεις. Όλες. Στερεομετρικά. 360' στερεοραντ, αν το θυμάμαι καλά.
Ανάλογα με το συντελεστή διάδοσης του κύματος μέσα από το υλικό, μπορούμε να προσδιορίσουμε την απόσβεση που θα έχει.
Πρακτικά μπορούμε να "δούμε", πόσο μακριά θα φτάσει.
* * * Άλλο τι φαίνεται και άλλο τι είναι * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
quote:
Αγαπητέ dippetasquote:Κάνε τον κόπο να πάς ως την παραλία, πἐτα ένα βότσαλο στο νερό, και παρατἠρησε πως απλώνεται το κύμα.
ένα τετοιο κύμα δεν μπορεί να διαδοθεί με γωνία 360 μοιρώνΜε την νέα γνώση αυτή της φυσικής που θα αποκτήσεις έτσι, θα είσαι σε καλύτερη θέση να μπορείς να σχηματίσεις γνώμη για τα πειράματα των ΗΠΑ.
k
Φιλε μου κυνικέ από οτι μου φενεται πρέπει να έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και μπορείς και πηγαίνεις και πετάς βοτσαλάκια στην παραλία. Σε ευχαριστώ για τις καινούργιες γνώσεις φυσικής που μου μετέδωσες , αλλά! εσύ σαν μεγάλος έμπειρος φυσικός που είσαι, και μπορείς και εξηγείς τα φαινόμενα τόσο ωραία εξήγησε μου λοιπόν κύριε φυσικέ πώς δημιουργήται ένα τσουνάμι? άλλα επειδή δεν θα ξέρεις, θα μπορέσω να γίνω και εγώ μεγάλος φυσικός σαν και εσένα, και ίσως μπορέσω να γίνω τόσο παρασταστατικός όσο εσύ. Αν πάς στην παραλία άρχισε να κτυπάς την θάλασσα παλινδρομικά πάνω κάτω(όπως συμβαίνει σε ένα τεκτονικό σεισμό)ίσως τότε καταλάβεις πώς δημιουργούνται τα τσουνάμι. επίσης τα τσουνάμι και το τονίζω είναι δύσκολο να διαδοθούν κυκλικά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕΙΣΜΟΣ Η ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.
Η ΚΥΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΕΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΜΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΠOΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ dippetas ΤΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΗΚΟΥΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ)300χλμ ΠΛΑΤΟΥΣ 25χλμ ΜΕ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ 25-30 μτρ ??????
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ....
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΚΥΚΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ.
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ