- Τσουνάμι - ΨΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ή ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αν πάς στην παραλία άρχισε να κτυπάς την θάλασσα παλινδρομικά πάνω κάτω(όπως συμβαίνει σε ένα τεκτονικό σεισμό)ίσως τότε καταλάβεις πώς δημιουργούνται τα τσουνάμι. επίσης τα τσουνάμι και το τονίζω είναι δύσκολο να διαδοθούν κυκλικά.
Η μόνη διαφορά ενός τσουνάμι (σε σχέση με τον τρόπο διάδοσης) από ένα απλό κύμα είναι ότι το τσουνάμι δεν είναι γραμμικό. Είναι ουσιαστικά ένας μη γραμμικός παλμός (σολιτόνιο) πράγμα που εξηγεί τις τρεις βασικές του ιδιότητες:
-Σταθερή ταχύτητα κινήσεως (σα σύνολο).
-Πολύ ασθενής απόσβεση (τεράστια ακτίνα διάδοσης)
-Ανοχή σε "μικρο"εμπόδια (ιδιότητα μνήμης των μη γραμμικών συστημάτων).
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, το τσουνάμι δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λόγο να μη διαδοθεί κυκλικά (ή μάλλον σφαιρικά όπως είπε ο Vril) σε ένα γραμμικό, ισοτροπικό μέσο. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα βρεις πιο γραμμικό και πιο ισοτροπικό μέσο από έναν ολόκληρο ωκεανό.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ali lene oti to tsounami itan fisiki katasrtofi.. to dexome
alli lene oti to tsounami itane sismos... to dexome
fenete oti OLI ma OLI kseroune ti ine to tsounami e??
i aporia mou lipon.... peri tsounami....
i sismologi kseroun pote tha gini sismos e??
peripou ke posa richter malista...
ke pia ine i doulia tous ipame?? opote to kserane oti tha sinevi kati tetiou idos katastrofi. giati den idopiisan ton kosmo??
giati na min sosoun osous prolavoun??
giati na min to kanoun thema na prohdopiisoun ton kosmo tous?? ke tous touristes?? giati na min zhtisoune bohthia??
yparxoun tosa giati.... ke kamia apantisi.... i malon apantisis poles alla pou mono nomizoume.. Ego skeftome tous antropous... pou xathikane adika ke oxi tin omorfi paradiso i opia ine sketi kolasi simera... toulaxiston gia polous...
den leo oti KSERO.. giati den ksero tipota ...
den ime toso morfomeni... alla akouo skeftome ke ypotheto...
efxaristo. ke naste kala!
DEN INE KATHOLOU ASTIO MR.UNDERGROUND

Πάντως βρήκα ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι το κύμα έτρεχε 12,000 χλμ ανα ώρα.

Αν αυτό είναι αλήθεια τότε η επόμενη ερώτηση μου είναι αν ο σεισμός μπορεί να προκαλέσει τέτοια ταχύτητα τσουνάμι.
"You are only paranoid when you Imagine people are against you"
Edited by - Sagaviper on 23/01/2005 02:17:25
Αυτος ο ογκος νερου καπου πρεπει να ξεσπασει και η δυναμη με την οποια ξεχυνεται στη γη ειναι τρομαχτικη εως και κατι το απιστευτο!
Παντως δεν νομιζω να ηταν κατι περα απο φυσικο φαινομενο! Ακομα και οπως παραδεχτηκαν οι Ινδικες αρχες οτι στη περιοχη κανανε πυρηνικες δοκιμες μαζι με το Ισραηλ δεν καθηστα λογικο το γεγονος αυτο.. το πολυ με τις δοκιμες να επιταγχυναν την σεισμικη εξελιξη
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
ΦΙΛΕ ΜΟΥ SAUDi ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ.
ΑΣ ΜΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ....
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
Και ενώ άκουσα από μερικά κανάλια ότι Αμερικάνοι επιστήμονες γνώριζαν για το "σεισμό" και δεν ήξεραν πιον να πρωτο "ειδοποιήσουν" γιατί δεν ήθελαν να αναπτύξουν πανικό... Φυσικά το θέμα το άκουσα μόνο μία φορά υποψιάζομαι πως θα του φορέσαν σκουφο (κουκούλωσαν).
To είχαν εντοπίσει εγκαίρως οι σεισμογράφοι και το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης στη Χαβάη προέβλεψε και προειδοποίησε για επικείμενο καταστροφικό κύμα από τον σεισμό περίπου 2 ώρες πριν αρχίσει η μεγάλη καταστροφή.
Επίσης και ένας επιστήμονας είχε προβλέψει αρκετό καιρό πριν πιθανή καταστροφή αλλά ποιος τον άκουσε...
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ skeptic ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ.....
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
Παλικάρια όλοι εδώ μου φαίνεσται ψαγμένοι γιαυτό και θα εμπιστευτώ σε εσάς τις υποψίες που έχω εδώ και αρκετό καιρό...Εύχομαι να κάνω λάθος και όλα αυτά που θα πώ να είναι της φαντασίας μου αλλά τι γίνεται αν το όλο θέμα με το τσουναμι ήταν πείραμα;;;;;
Και πάλι το λέω μακάρι να κάνω λάθος αλλά αυτή η σκέψη περνάει συνεχώς από το μυαλό μου. Το έχω συζητήσει με αρκετά παιδιά και κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί να εκδυλωθεί κάτι τέτοιο τώρα;
Και ενώ άκουσα από μερικά κανάλια ότι Αμερικάνοι επιστήμονες γνώριζαν για το "σεισμό" και δεν ήξεραν πιον να πρωτο "ειδοποιήσουν" γιατί δεν ήθελαν να αναπτύξουν πανικό... Φυσικά το θέμα το άκουσα μόνο μία φορά υποψιάζομαι πως θα του φορέσαν σκουφο (κουκούλωσαν). Μου φαίνεται πολύ παράξενο τόσα χρόνια που μελετάμε ιστορία να μήν έχουμε τίποτα καταγεγραμένο παρά μόνο την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού από Παλιροικο κύμα αλλά ας μήν ξεχνάμε ότι αυτό προκλήθηκε από έκρηξη υφαιστείου (στο βυθό της θάλασσας αν δεν κάνω λάθος)Περιμένω νέα σας γιατί δεν αντέχω την αγωνία....
Υπάρχει κάποιος εδώ που πιστεύει ότι έχω δίκιο;;;
ΨΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ή ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ;
διλλημα λοιπον..
απο την στιγμη που ειχα ακουσει για τουτο το ασχημο γεγονος..ενοιωσα
πως ηρθε η ωρα να δοκιμαστει ο λαος -που επληγει- για την πιστη του...
Ειτε το προκαλεσαν οι δυνατοι, οπως λες, ως πειραμα ,ειτε εκδηλωθηκε ως φυσικο φαινομενο( κι ετσι να ναι..παλι οι ανθρωποι φταινε γιαυτο..)
ηρθε η εποχη να πεσει ενα μεγαλο καστρο...
Οι θεοι; που ειναι οι θεοι να βοηθησουν τα πληθη που πιστευουν σε αυτους...
μα! να! ηρθε η αμερικανικη βοηθεια...
---θυμαστε τι συμβαινει πριν τις εκλογες...;---
το πετραδι στο Λωτο

cprtght@tm@2005
Κατά την ταπεινή μου άποψη η Νο 1 ταινία τρόμου, από την άποψη της σκηνοθεσίας, του θέματος και γενικότερα όλων των στοιχείων που συνθέτουν μια ταινία τρόμου υψηλού επιπέδου, είναι το ''ΨΥΧΩ'' του Χίτσκοκ!
Ωστόσο θα ήθελα να αναφέρω μια ταινία μυστηρίου του ίδιου σκηνοθέτη, το VERTIGO (παίχτηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο ''Δεσμώτης του ιλίγγου''), η οποία θεωρώ ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 καλύτερων ταινιών, όλων των εποχών!
Οι ταινίες, όπου το αίμα ρέει άφθονο, πιστεύω ότι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν το θεατή με φτηνό τρόπο...
Είπα να βάλω κάτι πιο... άνετο! ![]()

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Άρα δεν θα χαθεί ποτέ...
Μετά θέλω να μου πείτε αν ισχύει αυτό που λένε μεσα στην ταινία (για την μηχανή του διαβόλου!!)
1)the omen(mono to 1)
2)the exorcist(mono to 1)
3)the others
4)sixth sense
5)ringu(mono to 1)
kai fisika..panw apo ola:rosemary's baby
san exairesi:ta matia tou dasous me betty davis(imoun poli mikri kai fovithika poli tote!!!)![]()
1 ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
2 Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ (ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ)
3 THE RING (ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΜΩΣ!)
quote:
ΦΙΛΕ SAUDI, ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ "ΑΥΤΟ" ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΚΛΟΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ????
ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ!!! ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 9 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΘΕΩΡΗΣΑ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!
respect