- Ινδοευρωπαιοι.Το μεγαλο ψεμα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
(Αν και οι λεξεις ειναι ελαχιστες.)
Πανω εκει εχει στηριχθει η θεωρια της Ινδοευρωπαικης φυλης.Ολα αυτα δεν θα μας ενοχλουσαν εαν ειχαμε ενα πολιτισμο ευρωπαικο που η ιστορια του ξεκιναει <μερικους> αιωνες μετα απο τον δικο μας.΄Η οπως ειχε πει ο χαρυ κλιν :ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ!
Για να καλυψουν τον ελληνικο πολιτισμο ειπαν οτι οι Αιολεις,Αχαιοι,Δωριεις ηταν Ινδοευρωπαικα φυλα που αφηχθησαν κατα κυματα στην ελλαδα.Το προβλημα με αυτη την θεωρια εχει να κανει με την χρονικα μεγαλη μεταξυ τους αφιξη 2000-3000 χρονια περιπου και οτι καθε νεο φυλο προσπερνουσε τα προηγουμενα και κατεβαινε νοτιοτερα.Ετσι εχουμε τους Μακεδονες που θεωρητικα θα επρεπε απο την πιεση να κατεβουν νοτιοτερα, αυτοι να βρισκονται στο βορειοτερο μερος της ελλαδος και οι Δωριεις οι οποιοι ηρθαν τελευταιοι να βρισκονται στο νοτιοτερο μερος.
Ενα αλλο κενο της θεωριας ειναι οτι οι κατερχοντες να μην φερουν μαζι τους κανενα ειδος πολιτισμου. Π.χ. σχεδια στα αγγεια οπως Μαιανδροι,σταυροι,λαβιρινθοι,κυματοιδεις μορφες που υπαρχουν ακομα και σημερα διαγραφοντας μια πορεια στην ιστορια τουλαχιστον 7000 ετων.
Πως θελουνε να μας πουν οτι οι Αυτοχθονες οι οποιοι αποδεδειγμενα υπαρχουν απο το 750000 πχ(βλεπε σπηλαιο πετραλωνων)δεν μπορεσαν να νικησουν καποιους που εμπαιναν σε αγνωστες περιοχες,ως νομαδες δεν ειχαν την δυνατοτητα να αναπτυξουν καλυτερα οπλικα συστηματα απο αυτους.
Και τελος γιατι οι Ινδοι δεν θυμουνται μια τοσο μεγαλη εκστρατεια τους ενω αντιθετα λενε οτι τον πολιτισμο τους τον εφερε ο Διονυσος και για το αποδειξουν, οταν ο Αλεξανδρος εφτασε στην ινδια αυτοι του εδειξαν με περηφανεια την συκια που ειχε φυτεψει ο ιδιος ο Διονυσος.
Ενω οι Ελληνες οι οποιοι (αποικιστηκαν απο αυτους) θυμουνται εκστρατειες σε ολο τον πλανητη (βλεπε Ιαπετος,Διονυσος,Ηρακλης,Αργοναυτες κ.α.)
Γιατι λοιπον διδασκονται ακομα στα σχολεια μας για την Ινδοευρωπαικη φυλη?
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
θα ήθελα, μια κι άνοιξες το πολύ σημαντικό αυτό θέμα, να υπενθυμίσω και κάτι άλλο που έχω αναφέρει και σε προηγούμενο topic. Με τη συγκεκριμένη "ιστοριούλα", η οποία, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, βρίθει κενών και ανακριβειών, συμβαίνει και το εξής περίεργο : Ασχολήθηκαν μαζί της και την ανέπτυξαν Γερμανοί γλωσσολόγοι του Μεσοπολέμου--και τονίζω : ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ--σε μια περίοδο δηλαδή που κάποιοι στη συγκεκριμένη χώρα έψαχναν με ιδιαίτερο ζήλο "πατήματα" για να στηρίξουν την άλλη "ιστοριούλα" περί Αρίας φυλής. Μπορεί να ακούγεται αρκετά συνομωσιολογικό αυτό σε κάποιους, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει σύνδεση. Ελπίζω κάποια στιγμή να έχω περισσότερα στοιχεία για το θέμα...
Όσο για το φίλο Dagon, πιστεύω ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούμε τον αδόκιμο όρο "μη συμβατική ιστορία". Αν Ιστορία σημαίνει Αλήθεια, τότε αλλίμονο αν κάνουμε οποιουδήποτε είδους "συμβάσεις". Ίσως θα πρέπει να εφεύρουμε νέους όρους γι' αυτό που όλοι εννοούμε ως "Ιστορία δίχως απόκρυψη πηγών", "Ιστορία δίχως παραποίηση δεδομένων" κλπ κλπ.
sorry που δεν ήμουν σαφής.Εννοώ ότι "μη συμβατική ιστορία" βαφτίζουν κάποιοι την άποψη του gigeni-την οποία αποδέχομαι,ενώ "επίσημη ιστορία" είναι για αυτούς αυτή που γράφουν τα σχολικά βιβλία.Αυτούς ειρωνεύτηκα.Αλίμονο.Η ιστορία είναι μία.
Edited by - durden_alie on 07/07/2003 19:14:12
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑΣ ΤΩΜ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 750000Π.Χ. ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ, ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΤΑ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ.
I am no human now
because I choose to know..
Η τελευταία σου παράγραφος με μπέρδεψε λιγάκι. Δηλαδή, αυτοί που ζούσαν εδώ το "όσο-χιλιάδες-π.Χ.-θέλεις" ήτανε "παλιοί" και κάποια στιγμή ήρθαν οι "μοντέρνοι" και τους αντικατέστησαν; Κι αυτοί οι "μοντέρνοι" ποιοι ήταν, πότε εμφανίστηκαν και που; Πρόκειται για ερωτήματα που ακόμη και σήμερα η επιστήμη δυσκολεύεται να απαντήσει διότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Και φυσικά δεν θέλω να σχολιάσω το γελοίο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι θιασώτες της "θεωριούλας" αντιμετωπίζοντας όλους εμάς που τη βλέπουμε με σκεπτικισμό : "Ε, καλά, εσείς δηλαδή τί προτείνετε;" Μα το θέμα δεν είναι να εγκαταλείψουμε αυτή προτείνοντας μία καινούργια, γελοιότερη ίσως θεωρία, χωρίς επαρκή στοιχεία. Ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι στην επιστήμη, αν η αρχική υπόθεση δεν μπορεί να στηριχθεί με επαρκή στοιχεία, οδηγείται στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν είναι κακό να πεις ότι έχεις κάνει λάθος, είναι μια βασική αρχή της επιστήμης. Η "θεωρία των Ινδοευρωπαίων" υπήρξε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση η οποία όμως, παρά το ότι δεν στηρίχθηκε επαρκώς, εξακολουθεί να διδάσκεται στα σχολεία μας ως "αδιαμφισβήτητη αλήθεια" κι αυτό είναι που προσωπικά με ενοχλεί.
Φιλοι λετε...
quote:
. Ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι στην επιστήμη, αν η αρχική υπόθεση δεν μπορεί να στηριχθεί με επαρκή στοιχεία, οδηγείται στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν είναι κακό να πεις ότι έχεις κάνει λάθος, είναι μια βασική αρχή της επιστήμης. Η "θεωρία των Ινδοευρωπαίων" υπήρξε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση η οποία όμως, παρά το ότι δεν στηρίχθηκε επαρκώς, εξακολουθεί να διδάσκεται στα σχολεία μας ως "αδιαμφισβήτητη αλήθεια" κι αυτό είναι που προσωπικά με ενοχλεί.
Ξερεις φιλε μου υπαρχουν ενα σωρο θεωρειες που διδασκονται στα σχολεια ως αδιαμφησβητητες και αληθεις οπως...
Η θεωρεια του δαρβινου.
Η θεωρεια του Βig bang.
Το πυθαγορειο θεωρημα.
Η θεωρεια οτι ο Μ Αλεξανδρος ειναι εκπολιτιστης.
Η θεωρεια οτι οι Ελληνες δεν κανουν κατακτητικους πολεμους.
Η θεωρεια της υπαρξης θεου.
Η θεωρεια της Υπαρξης ψχς.
και ενα σορο αλλα....
που ομως κανεις σας δεν αναφερει απο εσας που "κοβεστε" για την ποιοτητα της παιδειας μας και περι του τι μαθαινουν τα παιδια μας.
επειδη ομως ειμαι καιρο στο φορουμ καταλαβαινω...του λογους σας
Αυτην την στιγμη η θεωρεια του δαρβινου σε συνδιασμο με την θεωρεια περι Ινδοερωπαιων "εξηγουν επαρκως τον αποικισμο του κοσμου ετουτου (Ευρωπη).
Το θεωρημα των Ινδωευρωπαιων στιρηζεται πραγματι σε γλωσολογικα κρητιρια γερμανων που.....
Ουδεμια σχεση και προθεση δεν ειχαν να αναπτυξουν την θεωρεια της αρειας φυλης.
Κατα την κριση μου το συμπερασμα αυτο απωτελει συμπερασμα και θεωρεια του durden_alie και κανεις σας δεν αντιδρα για το αστιρηχτο των υποθεσων αυτων οπως πχ με τους ινδοευρωπαιους ...αλλα ειπαμε ειμαι καιρο εδω....
Ο ορος Ινδοευρωπαιοι αναφερεται σε λαους και εθνη που ξεκινησαν την πορεια τους προς την δυση και την ιστορια απο την περιοχη που "πιανει" απο τον Καυκασο και νοτιοτερα και μεχρι την Μογγολια
στα Ανατολικα .
Δεδομενου οτι τα σημερινα ευρωπαικα εθνη εμφανιστηκαν στην ευρωπη κατα την μεγαλη μεταναστευση των εθνων...
(Μια διαδικασια που αρχισε πολυ πριν απο την κτηση της ρωμης και κορυφωθηκε κατα την εποχη της βυζαντινης αυτοκρατοριας και συνεχιζεται καπως μειωμενη και με αλλη μορφη μεχρι σημερα).
Με βαση το ΔΕΔΟΜΕΝΟ αυτο ειναι φυσικο οι Γερμανοι να ψαχνουν το κοινο προγονο τους για να "μακρυνουν" καπως την ιστορια τους.
Αλλα αυτο -η μεγ. μετ/ευση των λαων- ειναι δεδομενο.... εγινε...., οπως εγινε και η καθοδος των δωρειεων οπως εγιναν ενα σωρο επιδρομες απο διαφορους αρχαιους λαους που οι συγχρονοι Ελληνες ιστορικοι εχουν ονομασει Ελληνικα φυλα...μακραινοντας ετσι μια ιστορια.
Αλλη μια θεωρεια που διδασκεται και δεν σχολιαζει κανεις σας...
Τωρα τα περι Ιθαγενων που με καποιο τροπο φυτρωσαν εδω απο πετρες (συμφωνα με την Ελληνικη Μυθολογια ) και βρισκονται εδω περι τα 750.000
χρονια!!!!
....Ολογραφως...Εφτακοσιες πεννηντα χιλιαδες χρονια !!!! ....
Αυτα δεν τα εχει φανταστει κανεις ακομα ....ουτε ο ποιο τρελος επιστημων.
Παλι ομως προκειται για θεωρειες και παλι (ω!!! τι εκπληξις) κανουμε γαργαρες.....
Το μονο που ξερω ειναι οτι ο αρχανθρωπος των πετραλωνων ειναι ενα βημα πριν τον Ηομο σαπιενς και ενα βημα μετα τον νεαντερνταλ
αν θυμαμαι καλα ο νεατερταλ εζησε περιπου 250000 χρονια πριν και ο σαπιενς 50000 χρονια πριν απο το σημερα οποτε το 750 000 χρονια ειναι ανακριβες.
(Τα ανωτερο εχουν χρονολογηθει με την μεθοδο του ανθρακα....
Εχεται καμια καλυτερη????)
Εκτος αν πιστευεις οτι ο πετραλωνανθρωπος ειναι Ηοmo ερεκτους...
οποτε το θεμα παει αλλου.
οπως και να εχει
το οτι εζησαν εδω νεατερδαλ ή ερεκτους πριν απο του σαπιενς δεν αναιρει οτι απο καπου ηρθαν ολοι αυτοι.....Ετσι???
Ετσι!!!
Παμε λοιπον στον κοινο μας προγονο την "λουση" το θυληκο αυστραλοπιθικο που βρεθηκε στο κερας της Αφρικης και ειναι ηλικιας 2.000.000. ετων. (μεθοδος ανθρακα)...
Αλλα στοιχεια ποιο παλια δεν υπαρχουν ....
Οπως και να εχει δεν καταλαβαινω τον πονο μερικων να αποδειξουν οτι ολα αρχιζουν και τελειωνουν στην ελλαδα και οτι ο ηλιος ανατελει μονο για μας.
Μαθαινουμε για την Ελληνικη ιστορια της αθηνας και της σπαρτης μεχρι να εφανιστει ο φιλιπος και βαλει την Β. Ελλαδα στον χαρτη.
Συνεχιζουμε να μαθαινουμε αργοτερα την ιστορια των λαων της ευρωπαικης, μεσογειακης ακτης και αργτερα μαθαινουμε και για τους τουρκους.
Αντιλαμβανεσται τα μεγεθη και την μερια των νεοελληνων την στιγμη που ανακαλυπτουν ποσο λιγοι ειναι και ποσο μικρη χωρα γεωγραφικα ειναι η Ελλαδα...
και ενω δεν αλαξε τιποτα -γεωγραφικα- σημερα η ελλαδα ειναι ακομα μια μικρουλα χωρα στο ιδιο μεγεθος περιπου με την αρχαια... που ειδε τους ξενους να μεγαλωνουν και τους ζηλευει , τους μειωνει , τους φωναζει οτι εδω ειχαμε χολιστερινη την εποχη που εκεινοι ηταν στα δενδρα...
Δηλαδη....
το "Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια" που ερχεται απο τον μυθο του Αισωπου που το μονο που προκαλουν στον αναγνωστη ειναι γελιο και οικτο.
Για να μην παρεξηγηθω...
μικρουλα χωρα η Ελλαδα γιατι...
σημερα οι κινεζοι αμα φτυσουν θα πνιγουμε ολοι οσοι δεν ξερουμε κολυπμι.![]()
![]()
![]()
Δεν φταιμε εμεις...
.... ειναι που σκεφτομαστε ακομα οτι που ο ηλιος συνεχιζει να βγαινει απο τον κολο μας και τον πηγαινει περα δωδε το αρμα του Απολωνα ακομα....
και δεν μπορουμε να ξεφυγουμε απο αυτην την σκεψη.
Ειναι που ειμαστε κολυμενοι στο παρελθον αδυνατοντας να κατανοησουμε το παρων και σταυροκοποιομαστε στο θεο για το μελλον..
Ειμαστε νεο- Ελληνες.
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
α) Η υπόθεση που έκανα σε προηγούμενη απάντησή μου περί Γερμανών γλωσσολόγων κλπ, δεν αρνήθηκα ούτε εγώ ο ίδιος ότι δεν μπορώ να την αποδείξω λέγοντας αν θυμάσαι ότι «ΕΓΩ πιστεύω ότι υπάρχει σύνδεση» και φυσικά «Ελπίζω να έχω κάποια στιγμή περισσότερα στοιχεία». Δεν προσπάθησα ούτε να πείσω κανένα ούτε φυσικά να την παρουσιάσω ως «αδιαμφισβήτητη αλήθεια», απλά ήταν μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου εκτίμηση πάνω σε κάτι που μου φαίνεται περίεργο. Και, εκτός αυτού, η δική μου υπόθεση, που έγινε κατά τη διάρκεια ενός διαλόγου, όσο «ατυχής» κι αν θεωρήθηκε, ουδεμία σχέση δεν έχει με μία υπόθεση καθαρά επιστημονικού χαρακτήρα, όπως αυτή των Ινδοευρωπαίων. Δεν πιστεύεις ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά «ειδικού βάρους», ας μου επιτραπεί η έκφραση, μεταξύ των δύο; Κι επειδή λες ότι «είσαι καιρό εδώ» θα σε παρακαλούσα να εξηγήσεις και σε μένα τους «λόγους» μου που λες ότι γνωρίζεις. Το σημείο αυτό της απάντησής σου ομολογώ πως το βρήκα λίγο «σκοτεινό».
β) Επειδή αναφέρθηκες κι εσύ, όπως και ο φίλος Enas, στο θέμα του Αρχανθρώπου, το οποίο βέβαια είναι άσχετο με το θέμα των Ινδοευρωπαίων μια και, όπως σωστά λες, το ότι έζησαν κάποιοι εδώ δεν αναιρεί ότι άλλοι ήρθαν μετέπειτα, θα ήθελα να σου δώσω ορισμένα στοιχεία. Ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων είναι σαφώς προγενέστερος του Νεάντερνταλ και σαφώς ομοιάζει περισσότερο με τον Homo erectus. Το κρανίο που βρέθηκε χρονολογήθηκε στα 700000 χρόνια, οι δε παλαιοντολογικές μελέτες του εδάφους και τα εργαλεία που ανακαλύφθηκαν δείχνουν μια συνεχή παρουσία του είδους στην περιοχή μεταξύ 750000 και 550000 π.Χ. Σε παραπέμπω για περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος : www.aee.gr
γ) Παρά το ότι ο Enas το ανέφερε κι εγώ φρόντισα να του απαντήσω για να μην παρεξηγηθώ, εσύ με κατηγορείς πάλι ότι ό,τι γράφω είναι αποτέλεσμα ενός μικρο-κομπλεξισμού «επειδή η Ελλάδα είναι μικρή χώρα» κλπ κλπ. Θα το ξαναπώ λοιπόν κι ας γίνω κουραστικός : Δεν με ενδιαφέρουν οι τυχόν «επιπτώσεις» που κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξουν από την επικράτηση της συγκεκριμένης θεωρίας σε βάρος των Ελλήνων και όλες αυτές οι μπούρδες που ακούγονται δεξιά και αριστερά από τους διάφορους «συνέλληνες»--καταλαβαίνεις πιστεύω τι εννοώ. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από «τους Ινδοευρωπαίους» ή ότι «όλα είναι μια σιωνιστική συνομωσία» αυτό δεν με αφορά, μπορούν να συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι απλά και μόνο τα ανεπαρκή στοιχεία που στήριξαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία, θα το ξαναπώ, είναι ενδιαφέρουσα αλλά δεν παύει να έχει πολλά κενά. Αν κάποια στιγμή παρουσιαστούν αδιάσειστα στοιχεία που να τη στηρίζουν να είσαι βέβαιος ότι πρώτος θα τη χειροκροτήσω.
Αυτά είχα να πω κι ελπίζω να σου ξεκαθάρισα ορισμένα πράγματα για την άποψή μου…
quote:
Η θεωρεια του δαρβινου.
Η θεωρεια του Βig bang.
Το πυθαγορειο θεωρημα.
Η θεωρεια της Υπαρξης ψχς.και ενα σορο αλλα....
που ομως κανεις σας δεν αναφερει απο εσας που "κοβεστε" για την ποιοτητα της παιδειας μας και περι του τι μαθαινουν τα παιδια μας.επειδη ομως ειμαι καιρο στο φορουμ καταλαβαινω...του λογους σας
Kάνεις λάθος αγαπητέ drumx13, ίσως τελικά να μην είσαι αρκετό καιρό εδώ...Οι θεωρίες που αναφέρεις παραπάνω μόνο αδιαμφησβητητες ΔΕΝ είναι αφενός , και αφετέρου παλαιότερο forum για την Ελληνική παιδεία υπάρχει.
Η άκριτη "Ελληνοκεντρικότητα" με ενοχλεί και εμένα αλλά επειδή δεν πρέπει να ξεφύγουμε απο το θέμα ΔΕΝ απαντάς στο ερώτημα, που υπάρχουν αρχαιολογικά δείγματα του υποτιθέμενου Ινδοευρωπαικού λαού, και της καθόδου τους η οποία υπολογίζεται ότι έλαβε χώρα γύρω στο 2.000-2.5000 π.χ...

ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΧΟΜΟ ΧΑΙΔΕΛΜΠΕΡΓΚΕΝ. ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΞΕΛΗΞΗ ΤΟΥ ΧΟΜΟ ΕΡΓΚΑΣΤΕΡ(ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΧΟΜΟ ΕΡΕΚΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΧΟΜΟ ΣΑΠΙΕΝΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ. ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΧΟΜΟ ΣΑΠΙΕΝΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ DNA ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.
ΤΕΛΟΣ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ... ΠΕΤΡΕΣ - ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ. Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ.
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΑΝΚΡΙΤΙΚΑ, ΤΑ ΠΕΡΣΙΚΑ, ΤΑ ΑΡΜΕΝΙΚΑ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ. Η ΓΛΩΣΣΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ, Η ΓΛΩΣΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50000 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΣΥΛΕΚΤΕΣ. ΑΡΑ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΑ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΑ" ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ. ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΝΔΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Π.Χ. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ - ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ - ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΗ ΚΑΘΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΠΟΤΕ. ΤΑ ΒΑΣΚΙΚΑ Π.Χ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΗΞΗ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.
Υ.Γ. ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΣΤΙΟΔΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ: http://www.ethnologue.com/ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
I am no human now
because I choose to know..
εγω απαντησα(προσπαθησα) στο υποτιθεμενο "ψεμα" των ινδοευρωπαιων.
Αντιστρεφοντας το ερωτημα.... πεισε με εσυ οτι οι ινδοευρωπαιοι δεν ηρθαν απο καπου και ολα οσα ζουμε και ξερουμε δεν ειναι πολιτισμος ινδοευρωπαιων.
Πως μπορεις να με πεισεις πχ... οτι ο περικλης και ο Σωκρατης δεν ειναι απογονοι των πρωτων ινδοερυρωπαιων που ηρθαν εδω ....
Φυσικα και δεν περιμενω απαντηση
το ερωτημα ειναι ρητορηκο οπως και το δικο σου.
Για τις ανδιαμφησβητητες θεωρειες που μου λες οτι ειναι φιλε πλωτινε για ξαναδιαβασε τες και ξεναπεσμου....
quote:
Η θεωρεια του δαρβινου.
Η θεωρεια του Βig bang.
Το πυθαγορειο θεωρημα.
Η θεωρεια της Υπαρξης ψχς.
ποια απο της παραπανω θεωρεια δεν σηκωνει κουβεντα....
ολες ειναι θεωρειες και θεωρεια σημαινει οτι δεν αποδυνκυονται
Αν ηταν ολες ανδιαμφησβητητες τοτε τι σηζηταμε εδω στα τοπικ αφου ολα τα θεματα μας γυριζουν γυρω απο αυτες?
Παρολα αυτα καταλαβαινω τον πονο μερικων να ποιασουν κουβεντα για τους ινδοευρωπαιους με προφανη σκοπο να μας "ψησουν" οτι προκυτε για εβραικη συνομωσιομπουρδολογια και να αποδειξουν οτι οι Ελληνες ειναι ιθαγενεις και απο εδω ξεκινησαν ολοι και εξαπλωθηκαν...και ολοι λιγο πολυ εχουν ελληνικη ριζα...
δες λιγο τα τοπικ που εχει το εσωτερικα και θα διαπιστωσεις οτι το θεμα παιζει πολυ....
Αυτο ενουσα οταν ειπα οτι ειμαι εδω στα φορα πολυ καιρο και παιρνω χαμπαρι τι "παιζεται"
οσο για την σελιδα που παραθετεις φιλε durden_alie διαβαζω και αντιγραφω
quote:
H έρευνα στηρίχθηκε στη μελέτη 70 ανθρωπολογικών γνωρισμάτων 3000 περίπου Ελλήνων πολιτικών προσφύγων του 1949 στην τ. Σοβιετική Ένωση. Τα γνωρίσματα αυτά (π.χ. ύψος σώματος, πλάτος προσώπου, χρώμα δέρματος, σχήμα ματιών), αντανακλούν με τη σειρά τους τις δομές των γονιδίων και του DNA
προκυται προφανως για γελιοτητες αφου δεν καθοριζει κανεις απο οτι διαβασα και ξερω το φυλετικο προτυπο του ελληνα.
ουτε εχει καθοριστει στο παρελθον ουτε στο παρων και ελπιζω ουτε στο μελλον γιατι θα μεινουμε πολυ λιγοι...
Ποιος μας λεει οτι τα χαρακτηριστικα που "εξετασαν" δεν αφορουσαν ενα ξανθο, διμετρο, γαλανοματη.... ή ενα κοντοχοντρο, μαυριδερο μαυροματη, τυπο.
Ποια χαρακτηριστικα εψαξαν και βρηκαν οτι βρηκαν σαν συμπερασμα που παραθετω...
quote:
Η στατιστική επεξεργασία σε συνδυασμό με την γεωγραφική τους κατανομή απέδειξε μαθηματικά την ακατάπαυστη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής και προϊστορικής εποχής (λόγω της μικρής διασποράς των μετρήσεων), η οποία ανάγεται τουλάχιστο στη Μεσολιθική και Άνω Παλαιολιθική περίοδο (15-30.000 χρόνια).
πως βγηκε το συμπερασμα
Ποιο ειναι επιτελους το προτυπο του ελληνα πανω στο οποιο εγινε η "ερευνα" γιατι δεν μας το δινουν.
λιγο σοβαροτητα αδερφια.
Καταρχήν να σου πω ότι στη συγκεκριμένη σελίδα σε παρέπεμψα για στοιχεία σχετικά με τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων και την "ηλικία" αυτού.
Αλλά μια και αναφέρθηκες στη συγκεκριμένη έρευνα, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί το γελοίο βρίσκεις. Μα, σαφώς και δεν υπάρχει το "πρότυπο του Έλληνα", φυλαγμένο ίσως σε κάποιον "μυστικό τόπο", ως άλλη πλατωνική ιδέα, όπως ίσως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Αλλά στην έρευνα αυτή, η οποία σημειωτέον είναι ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ και όχι ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ--για να μη βγάζουν σπυριά κάποιοι--νομίζω ότι διευκρινίζεται ότι υπήρξε στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Όσα χαρακτηριστικά μελετήθηκαν απλά υποβλήθηκαν σε σύγκριση με αντίστοιχα ανθρώπων άλλων περιοχών και άλλων χρονολογικών περιόδων κι όχι με τελείως θεωρητικά χαρακτηριστικά, όπως πχ αυτό που ονομάζεις "πρότυπο του Έλληνα".
Κάτι άλλο που βλέπω εγώ από την έρευνα αυτή, είναι ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν τα "ελληνικά χαρακτηριστικά" ως "ανώτερα". Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, πρόκειται για μία καθαρά ανθρωπολογική μελέτη, η οποία επειδή έτυχε να γίνει από Έλληνα επιστήμονα, ε, αφορά στους Έλληνες, όπως αντίστοιχες μελέτες γίνονται και για ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό μ' αυτό. Δεν είδα να προσπαθεί κανένας να κάνει ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος κανενός στη συγκεκριμένη έρευνα.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σου επαναλάβω μία πάγια θέση μου, την οποία είχα εκφράσει και σε άλλο topic σε κάποιον κοινό μας γνωστό ονόματι ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ, αν θυμάσαι, ότι "ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ". Τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση κι αν από τη μελέτη τους προκύπτουν στατιστικά ομοιότητες μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για να μην το πούμε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνεται διάκριση σε "ανώτερους" και "κατώτερους". Επιτέλους, δεν μπορούμε σε κάθε μας φράση να απεμπολούμε τον, εύκολα προσαπτόμενο από κάποιους, τίτλο του ΡΑΤΣΙΣΤΗ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ HOMO SAPIENS ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ HOMO SAPIENS. ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο κ. ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ. (ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ). ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ" ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ 750.000 ΧΡΟΝΙΑ.
2) ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΟΤΕ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
α) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ;
β) ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΗ;
γ) ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
δ) ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ;
ε) ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;
στ)ΠΩΣ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ, ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΚΛΠ. ΗΡΘΑΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΑΙΓΑΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ;
3) ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 1500 Π.Χ. ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ. ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΛΙΡΟΙΑΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΠΛΗΞΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ. ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΡΕΧΕ ΛΑΣΠΗ. ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΛΩΤΙΝΟΣ:
quote:
ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΩΣ ΓΕΝΕΤΙΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΟΙ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" Η ΑΡΙΟΙ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 1500Π.Χ. ΑΡΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ. ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΑΝ ΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
ΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ. (ΛΕΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η "ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ" ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ;)
ΥΓ: ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ drumx13 ΟΤΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ....ΠΟΝΟΥ. ΕΙΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
[Παρολα αυτα καταλαβαινω τον πονο μερικων να ποιασουν κουβεντα για τους ινδοευρωπαιους με προφανη σκοπο να μας "ψησουν" οτι προκυτε για εβραικη συνομωσιομπουρδολογια και να αποδειξουν οτι οι Ελληνες ειναι ιθαγενεις και απο εδω ξεκινησαν ολοι και εξαπλωθηκαν...και ολοι λιγο πολυ εχουν ελληνικη ριζα...]
Βρε κουτοβλακα αναφερθηκε κανεις σε εβραικες συνομοσιες?Ρε μπας και εισαι εβραιος και βλεπεις συνεχως να σε κυνηγανε?Εδω λεμε οτι δεν υπαρχουν στοιχεια που να δειχνουν μετακινηση απο τις ινδιες προς την ευρωπη οποιουδηποτε μεταναστευτικου κυματος.Αυτο θα φαινοταν απο διαφορα οικισματα,εργαλεια η αναφορες στην ιστορια των λαων που συναντησαν στην πορεια τους οι ινδοι.
Οσο για την καθοδο των Δωρειεων εξηγησε μου πως περασανε ολη την μακεδονια την στερεα ελλαδα και την πελοπονησο και καταληξανε στην σπαρτη??Μηπως η καθοδος ηταν απο τα βουνα στις πεδιαδες?
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Ελπίζω ο φίλος drumx13 να μη δώσει συνέχεια...
Kαταρχάς να επισημάνω ότι ο "χαρακτηρισμός" από τον Γηγενή προς τον του drumχ είναι παντελώς άστοχος.
Οσον αναφορά την ερώτηση μου φίλε drumx, οι θεωρίες είναι θεμιτές αλλά παραμένουν θεωρίες έως ότου αποδειχτούν, οπότε επιβεβαιώνονται είτε ανατραπούν με βάση τα νέα δεδομένα οπότε απορρίπτονται.
Στην περίπτωση μας τώρα. Οι Ινδοευρωπαίοι είναι ένας «αόρατος λαός», και αυτό διότι δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ αρχαιολογικά ευρήματα του πολιτισμού τους. Και αυτό όταν
1. Για να καταλάβουν όλη την μεσόγειο από τα βάθη της Ασίας θα έπρεπε να είναι πολυπληθείς. Για να είναι πολυπληθείς θα έπρεπε να έχουν μία κοιτίδα, και να έχουν αναπτύξει έναν πολιτισμό. Ευρήματα έχουμε στην Ελλάδα πολύ πριν το 2000-2500 π.χ από τους γηγενείς Έλληνες, γιατί ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά δείγματα ή ευρήματα των Ινδοευρωπαίων.
2. Εάν ήρθαν από την Ανατολή πως πέρασαν το αιγαίο? Ως νομαδικός λαός και ως μη έχον ουδεμία σχέση με την θάλασσα πως κατέκτησαν τα νησιά? Την στιγμή μάλιστα που αποδεδειγμένα υπήρχε ναυσιπλοΐα από το 9000 π.χ στην Ελλάδα?
3. Οι Έλληνες μιλάνε για εκστρατείες τόσο του Ηρακλή όσο και του Διόνυσου προς Ανατολικά ενώ η Βραχμανική μυθολογία μιλάει για εκπολιτιστες από Δυτικά.
4. Υποτίθεται ότι οι γηγενείς Ελληνικοί πληθυσμοί δεν γνώριζαν το ίππο, πράγμα μη αληθές με βάση βραχογραφίες που χρονολογούνται πριν το 3000 π.χ, καθώς επίσης οι υποτίθεται πληθυσμοί δεν είχαν όπλα και οχυρώσεις κάτι το ποίο καταρρίφθηκε με τις οχυρωμένες πόλεις που βρέθηκαν στην Θεσσαλία και στην Λήμνο.
(Για πληροφορίες για όλα τα παραπάνω στο περιοδικό Ελλήνων Ιστορία )
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο λαμπρός Μινωικός πολιτισμός 3000 π.χ- 1500 π.χ μπορεί αν είχε παρακμάσει λόγω γεωλογικών καταστροφών αλλά ο Μυκηναϊκός αποτελεί σαφή συνέχεια του, μετά το 1500 π.χ.

παρακατω
quote:
Οσο για την καθοδο των Δωρειεων εξηγησε μου πως περασανε ολη την μακεδονια την στερεα ελλαδα και την πελοπονησο και καταληξανε στην σπαρτη??Μηπως η καθοδος ηταν απο τα βουνα στις πεδιαδες
Δωσε λιγα στοιχεια παραπανω πως βρεθηκαν στα βουνα κλπ κλπ ....
απο που ηρθαν ? μηπως φυτρωσαν εκει ? μηπως τους επλασε ο θεος εκει? πηπως ....????
οσον αφορα το...
τι Εθνικοτητας ειμαι δεν νομιζω οτι εχει σημασια....
ειμαι EU - Ευρωπαιος πολιτης και πολιτης του κοσμου...και τιμη μου και καμαρι μου.... και ινδοευρωπαιος
παρακατω στο θεμα τωρα μετα την μικρη λοξοδρομηση.
παιδες....
οι Ινδοερωπαιοι δεν ειναι μια φυλη με αρχηγο ηθη εθιμα και γλωσσα
Ειναι πολλες φυλες που ερχονται απο οπως ειπα
quote:
Ο ορος Ινδοευρωπαιοι αναφερεται σε λαους και εθνη που ξεκινησαν την πορεια τους προς την δυση και την ιστορια απο την περιοχη που "πιανει" απο τον Καυκασο και νοτιοτερα και μεχρι την Μογγολια
στα Ανατολικα .
Αλλα μαλλον περασε στα ψιλα....
μην ψαχνουμε να δουμε καποιο λαο που ηρθε και κατεκτησε την ευρωπη για να τον ονομασουμε ινδοερωπαιο
προκυτε για μια μεγαλη οικογενεια φυλων που ξεκηνησαν απο (περιπου ) τον ιδιο τοπο σε διαφορετικες χρονικες περιοδους και κοινο εχουν ενα ειδος κοινης γλωσας ή ριζες λεξων στα βασικα...
οποτε μην ψαχνεται τα ερειπια καποιου λαου για αποδειξης ...
αποδειξης ειναι τα ερειπεια ολων τον λαων και η γλωσα
φιλε μου durden_alie κανεις δεν σε ειπε ρατσιστη απλα βρηκα την σελιδα λιγο "υποπτη"
τελος παντων
Ανθρωπολογικη που ξεχνα βασικα πραγματα και δεν δινει εστω ενα ανθρωπολογικο προτυπο ελληνα ειναι υποπτη
Ξερουμε ολοι οτι υπαρχουν φυλες ανθρωπων ....μαυροι....λευκοι ασιατες πολυνησιοι και ιθαγενοις αμερικανοι...
οι λευκοι εχουν μια υποομαδα μεταξυ αλλων.. τους καυκασιους..
Οι Ελληνες σημερα απεχουν πολυ απο το προτυπο του κεντροευρωπαιου και βοριοευρωπαιου και ειναι ποιο κοντα στους καυκασιους.
Παρατηρηστε απλως μια ουκρανιδα απο τις πολλες στην χωρα μας![]()
![]()
και μια σουηδεζα (σπανιο ειδος πλεον) θα δειτεοτι το προτυπο του Ελληνα ανθρωπολικα και μορφολογικα ειναι ποιο κοντα στους καυκασιους
ή αυτοι ειναι ποιο κοντα σε εμας...
Αν παρθηκε σαν δεδομενο οτι ο πουλιανος ειχε στο μυαλο του καυκασιους και εκανε την ερευνα του εχουμε ενα....
συμπερασμα ..
Αν ομως ο πουλιανος ειχε ενα προτυπο ξανθου ψηλου γαλανοματη τοτε ειναι πιθανων να ρωτουσε ρωσους (χεχεχε) και να εφτασε σε ενα αλλο συμπερασμα...β ας πουμε
οπως και να εχει οταν κανουμε τετοιες ερευνες καλο ειναι να εχουμε και μια πατεντα, ενα σχεδιο,ενα χαρακα , ενα προτυπο πανω στο οποιο
βαδιζουμε.
Οποτε η ερευνα ταυτη ειναι γελοια και υποπτη...αν εγινε ποτε ...
Καμια μομφη για τον durden_alie ετσι ...