- ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙ ΘΕΜΑΤΩΝ (TOPICS) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Σε αυτούς όμως δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της ομελέτας.»
Το δικαίωμα της «ομελέτας» δεν είναι κάποια λευκή επιταγή ούτε και κάποια μεταβιβάσιμη αυθαιρεσία, αλλά η αντιπαράθεση με το όποιο πνευματικό δηλητήριο παρουσιάζεται ως «θεάρεστη» οδό καθώς και η ανάδειξη όλων όσων καπηλεύονται την θρησκευτικότητα του κόσμου.
Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ επομένως να αναγνωρίσουμε ένα τέτοιο δικαίωμα?
Εκήβολος:
«Ο χριστιανισμός εμφανίσθηκε σε ένα ετοιμοθάνατο πλέον αρχαίο κόσμο και διαδόθηκε ευρέως γιατί οι κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες το ευνόησαν.»
Η διατύπωση είναι εξόχως ωραιοποιημένη Ο χριστιανισμός ενδύθηκε το ταλαιπωρημένο ρούχο των «ειδωλολατρών», αφομοιώνοντας τόσο φιλοσοφικές πτυχές όσο και λατρευτικές συνήθειες, και κέντησε επάνω του τις μεταθανάτιες τσουλήθρες.
Συνοδοιπόρος του σε ετούτο το όνειρο εξουσίας, διότι περί αυτού επρόκειτο, υπήρξε η δυτική πολιτική κουλτούρα. Αποτέλεσμα ήταν ο καισαροπαπισμός που καλώς κρατάει έως σήμερα τα γεμάτα πουγκιά, ή παγκάρια.
Εκήβολος:
«Κρατώντας την διδασκαλία του ιδρυτή της ως σταθερή βάση μπόρεσε να μεταλλαχθεί και να προσαρμοσθεί σε κάθε καινούρια συνθήκη που προέκυπτε στο πέρασμα των αιώνων.»
Συμφωνούμε απόλυτα.
Εκήβολος:
«Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτές οι αηδίες για ιουδοχριστιανισμό και ασυμβιβάστου Ελληνισμού-χριστιανισμού να σταματήσουν.»
Μήπως μπορείς να εξηγήσεις που εντοπίζεις τις αηδίες? Με μια γενίκευση («αηδίες») δεν δίδεται απάντηση αλλά μάλλον περαιτέρω σύγχυση.
Τέλος, δεν είναι απαραίτητα κάτι το κακό να συζητά κανείς για το τι αποτελεί ασυμβίβαστο και τι συμβατό μεταξύ δυο κοσμοθεωριών. Άλλο η συμβίωση και άλλο ο αναγκαστικός, έμμεσος ή άμεσος, ενδοτισμός.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ (ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΝΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΑΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤOY ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ?????
ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ...
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ...
ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΥΝΗΓΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ....
ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ??????
ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ...
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...
ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ..
ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΛΑΟΣ....
ΑΝΑΥΔΟΣ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ..
ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ....
ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ....
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...
ΦΙΛΕ/Η momy ΕΙΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΜΩΜΑ ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ
Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι
ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ''ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ''
ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΤΩΝ 20,+,-,4
ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ :
ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ=ΙΣΛΑΜ=ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ
ΤΑΟΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ......
ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΙΟ ΒΔΕΛΥΓΜΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ, ΣΙΧΑΜΕΝΗ, ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ, ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!@#$~#%%
Ε? ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?
αντε να δουμε..........
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ (ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ Η ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ...ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΓΑΥΡΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΑΥΡΟΣ ΕΙΜΑΙ..) ΠΟΥ ΣΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ....
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
ποιος μιλησε για σωτηρες!??....................................
και εμεις κατα συνεπεια! σαν φιλοτιμοι πολιτες,προσπαθουμε να βοηθησουμε αλλους ,να δουν αυτο που εμεις βλεπουμε!!
Για να μην τρελαθούμε δηλαδη...
Φίλε sakhs3 για τα υπόλοιπα που λες μια από τα ίδια είσαι.
Φίλε Schwabe αν ήρθες εδώ να πολεμήσεις,να εναντιωθείς,να κάνεις ομελέτα κ.τ.λ. μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Βασικά είναι τελικά πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς πώς έκανες 1773 μηνύματα.Όποιος και να ψάξει σε ΟΛΑ τα τόπικς που είσαι είναι σα να κάνεις copy-paste τον εαυτό σου.
Σε είχα για λίγο καλύτερο αλλά κι εσύ χαμπάρι δεν πήρες από ό,τι είπα.
Σκοτωθήτε,βγάλτε τα μάτια σας και τα άντερά σας ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ !
Κάντε το όμως σε ένα τόπικ και όχι 100 και μάλιστα να πηγαίνετε και σε άλλα τόπικς και να τα κάνετε άνω κάτω.
Φίλε pixeldream ,τα σχόλιά σου είναι υπέροχα.Αλήθεια μηνύματα για να πάρεις προαγωγή γράφεις ![]()
quote:
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΤΩΝ 20,+,-,4
Συμφωνώ απόλυτα !
Βέβαια από ό,τι πρόσεξα (άσε που το κάνετε πάντα) απαντάτε μόνον σε ό,τι σας συμφέρει (και όχι σε ό,τι μπορείτε γιατί από ότι καταλαβαίνω από τα χιλιοειπωμένα κλισέ σας δεν μπορείτε και πολλά πράγματα) και σαν παράδειγμα ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ.Αλήθεια πώς σας φαίνεται; ![]()
quote:
quote:“σ’ αγαπώ αδερφέ μου όποιος κι αν είσαι είτε λατρεύεις το θεό σε εκκλησία, είτε γονατίζεις στο ναό σου, είτε προσεύχεσαι στο τζαμί σου. Εσύ κι εγώ είμαστε όλοι παιδιά μιας πίστης γιατί τα διάφορα μονοπάτια της θρησκείας είναι δάχτυλα του χεριού ενός γεμάτου αγάπη Ανώτερου Όντως έτοιμο να τους δεχτεί όλους...”“...Ο Θεός έφτιαξε την αλήθεια με πολλές πόρτες για να δέχεται κάθε πιστό που τις χτυπάει...”
“...Ο αληθινά θρήσκος άνθρωπος δεν ασπάζεται μια Θρησκεία κι εκείνος που ασπάζεται μια θρησκεία δεν έχει καμία..”
Ευχαριστώ την υπέροχη spirit γι αυτό
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5025
Ησυχία εις το ακρωατήριον....................![]()
Α! Ναι ! και μην ξεχάσετε να με ξεμπροστιάσετε τον ανθέλληνα και άπιστο αλήτη ετσι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;![]()
Ξέρετε εσείς τον τρόπο : τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω ![]()

Έχω δηλώσει ανοικτά στο φόρουμ ότι είμαι τέκτονας.
Μάλιστα δούλευα 6 χρόνια σε μία εταιρία που ανήκει σε εβραίους (original,όχι μισο-εβραίους).
Είμαι χειρότερος τώρα
Ε
Είμαι ![]()
ΒΑΡΑΤΕ ΜΟΥΦΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

ο κοσμος που θα ηθελες, αμιγους ακροατηριου δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα..
Ασε που θα ηταν ανιαρος ακομα και ο καλλιτερος αν ηταν..
ολοι να συμφωνουν μεταξυ τους.
Τωρα καθε προσπαθεια λογοκρισιας αποδεικνυει μια πρακτικη
εφαρμοσμενη ανα τους αιωνες απο τα φασιστικα και θεοκρατικα
καθεστωτα. Η πυρα υποκαθιστα την ελλειψη επιχειρηματων.
Η ιδολογικη ηττα του ΙΧ δεν ειναι καμμια ανυποστατη υβρις
Ας μαθει κανεις την τυχη των "κατα χριστιανων"
της αρχαιοτητας. Κελσος, Πορφυριος, Ιουλιανος, Γαληνος, Μαρκος Αυρηλιος, εκατονταδες φιλοσοφοι στιγματισαν ο,τι η τυφλη βια επεβαλλε
στην ανθρωποτητα.
Σημερα που δεν λεμε πια "κατα χριστιανων" αλλα κατα χριστιανισμου χωρις να εμπλεκουμε τους ανθρωπους, δεν ειναι σωστο το να λεγεται οτι υπαρχει κατα μετωπον επιθεση..
Οση για την φιλοπατρια καποιων χριστιανων, μακαρι ολοι οι χριστιανοι της Ελλαδας να ειχαν την εθνικη συνειδηση την οποια πολεμησε αυτο το δογμα ανεκαθεν.
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Δεν είπα να συμφωνούμε και ούτε για λογοκρισία.
Αλλά τόσα τόπικς για να τσακωθούν κάποιοι ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ θέμα είναι αν μη τι άλλο κατάχρηση χώρου.
Απλά και μόνον ΚΑΙ ΑΥΤΟ το τόπικ θα καταντήσει το ίδιο.
Το κακό είναι ότι τα συγκεκριμένα άτομα πάνε και σε άσχετα τόπικς και κάνουν τα ίδια.
(ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ).
Τώρα που κολλάει η αμπελοφιλοσοφία που αράδιασες.........

ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
ΑΛΛΑ ΕΣΥ : Φίλε sakhs3 για τα υπόλοιπα που λες μια από τα ίδια είσαι.
Φίλε Schwabe αν ήρθες εδώ να πολεμήσεις,να εναντιωθείς,να κάνεις ομελέτα κ.τ.λ. μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Βασικά είναι τελικά πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς πώς έκανες 1773 μηνύματα.
Σκοτωθήτε,βγάλτε τα μάτια σας και τα άντερά σας ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ !
Φίλε pixeldream ,τα σχόλιά σου είναι υπέροχα.Αλήθεια μηνύματα για να πάρεις προαγωγή γράφεις
Βέβαια από ό,τι πρόσεξα (άσε που το κάνετε πάντα) απαντάτε μόνον σε ό,τι σας συμφέρει (και όχι σε ό,τι μπορείτε γιατί από ότι καταλαβαίνω από τα χιλιοειπωμένα κλισέ σας δεν μπορείτε και πολλά πράγματα)
Ξέρετε εσείς τον τρόπο : τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω
ΒΑΡΑΤΕ ΜΟΥΦΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα που κολλάει η αμπελοφιλοσοφία που αράδιασες.......
ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ;
Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ…
Edited by - ΔΩΡΙΕΥΣ on 27/01/2005 12:26:17
Υ.Γ. Για να μην δευτερολογώ κάνω edit.
Τρεις φορές ειπα την άποψή μου,αν δεν την κατάλαβες λυπάμαι πολύ.

Edited by - Gothic on 27/01/2005 12:55:41