- #Υπνωτισμός...Ανεξερεύνητη Δύναμη του ανθρώπου!# - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!www.fp.net.cn/imagegal/images/star/scorpio.jpg" border=0>
Κι όμως η γη γυρίζει...!
ΑΣ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΣΗΖΗΤΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ.
SOME THINGS REMAIN FOREVER.![]()
![]()
![]()
Για να κάνω μία αρχή θα ήθελα να σας ρωτήσω για την πρακτική του υπνωτισμού...Νομίζετε ότι μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε? Πιστεύετε ότι είναι επικύνδινο;
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!
Κι όμως η γη γυρίζει...!
quote:
Τι ξέρετε για τον υπνωτισμό? Για τις δυνάμεις που κρύβει αυτή η δύναμη; Ελπίζω να ανοίξουμε ένα σοβαρό topic...Όταν ανοίξει καλά το θέμα...και τι δεν έχω να σας πω για τον υπνωτισμό...
Είναι ένα θέμα που περίμενα πολύ καιρο να βάλει κάποιος σε αυτό το forum και να που βρίσκετε κάποιος να το τολμήσει είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ καλό συμφωνώ απόλυτα με τη ν ιδέα του υπνοτισμού... Οσα λες φίλε Νότη είναι πολυ σωστά ΜΠΡΑΒΟ
ZoZe3hp
ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ

Edited by - ZoZe3hp on 25/06/2004 17:43:09
SOME THINGS REMAIN FOREVER.![]()
![]()
![]()
Ένας σοβαρός επιστήμονας έκανε μαζική ύπνωση στο κοινό του, που ήταν και αυτοί διακεκριμένοι επιστήμονες...και για να γελάει τους ανάγκασε να βυζαίνουν από αόρατα βυζιά, να κάνουν τους σκύλους κτλ.
--------------------------------------------------------------------
Σε έναν υπνωτισμένο δίνεις μία εικόνα χαρτονιού τετράγωνου (και λευκού) και του λες εδώ, ας πούμε, δείχνει μία χαρούμενη οικογένεια σε ένα πάρτι. Μετά αυτό το λευκό χαρτόνι του το ανακατεύεις με άλλα όμοια και του λες: Βρες το χαρτόνι με την φωτογραφία της οικογένειας...Εκείνος διαλέγει ανάμεσα σε 10 όμοια χαρτόνια, το πραγματικό. Και το απίστευτο...! Αν συμπεράνει πως είναι ανάποδα το χαρτόνι το γυρίζει από την κανονική...έτσι όπως το είδε την πρώτη φορά...! Τι έχετε να πείτε;
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!

Κι όμως η γη γυρίζει...!
quote:
Ένα άλλο περιστατικό:
Ένας σοβαρός επιστήμονας έκανε μαζική ύπνωση στο κοινό του, που ήταν και αυτοί διακεκριμένοι επιστήμονες...και για να γελάει τους ανάγκασε να βυζαίνουν από αόρατα βυζιά, να κάνουν τους σκύλους κτλ.
Σε έναν υπνωτισμένο δίνεις μία εικόνα χαρτονιού τετράγωνου (και λευκού) και του λες εδώ, ας πούμε, δείχνει μία χαρούμενη οικογένεια σε ένα πάρτι. Μετά αυτό το λευκό χαρτόνι του το ανακατεύεις με άλλα όμοια και του λες: Βρες το χαρτόνι με την φωτογραφία της οικογένειας...Εκείνος διαλέγει ανάμεσα σε 10 όμοια χαρτόνια, το πραγματικό. Και το απίστευτο...! Αν συμπεράνει πως είναι ανάποδα το χαρτόνι το γυρίζει από την κανονική...έτσι όπως το είδε την πρώτη φορά...! Τι έχετε να πείτε;
Για το πτώτο δεν συμφωνώ τόσο πολύ... Το φδεύτερο κάπως τρώγετε...
ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ ΕΣΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ
quote:
Τι ξέρετε για τον υπνωτισμό? Για τις δυνάμεις που κρύβει αυτή η δύναμη; Ελπίζω να ανοίξουμε ένα σοβαρό topic...Όταν ανοίξει καλά το θέμα...και τι δεν έχω να σας πω για τον υπνωτισμό...
Να ρωτίσω κάτι που δεν ξέρω???
Με τον υπνοτοσμό μπορείς να κάνεος τον άλλο να κάνει τα πάντα???
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!
Κι όμω η γη γυρίζει...!
Κι όμως ήδη γνωρίζω δύο topic στην κατηγορία <<ΨΥΧΗ>> με το ίδιο θέμα.
ΥΠΝΩΣΗ-ΑΥΤΟΥΠΝΩΣΗ : τελευταία καταχώρηση 9-4-04, και ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ : τελευταία καταχώρηση 28-3-04, που περιέχουν αρκετές απόψεις. Αξίζει να τα επισκεφθήτε.
Φιλικότατα.
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Ποια είναι η γνώμη σας για τα 2 προαναφερθέντα συμβάντα που αφορούν στην ύπνωση;
Φιλικά, Νότης!

Όταν κάτι το θελήσεις πολύ, όλο το σύμπαν θα συνωμοτίσει για να το πετύχεις...!
Δυστυχώς δεν έχω άποψη και γνώσεις για το θέμα, αν και έχω ακούσει αρκετά πράγματα, που όμως δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.
Για μένα, το θέμα του υπνωτισμού, περικλείει πολλά ζητήματα τα οποία πρέπει να «ξεκαθαρίσω» στο μυαλό μου, όπως:
- ποιον θα εμπιστευόμασταν για να μας υπνωτίσει?
- τι γνώσεις θα έπρεπε να είχε?
- είναι τελικά επικίνδυνο?
- υπάρχει περίπτωση να «ελευθερώσει» κάποια πράγματα που είναι καλύτερα να μένουν θαμμένα?
Μερικές από τις πολλές απορίες μου...

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Με το θέμα του υπνωτισμού έχω ασχοληθεί αρκετά μια και παρολίγο να ακολουθήσω και εγώ μια μέθοδο ύπνωσης. Αυτό που είναι πολύ βασικό είναι αυτός που θα σε υπνώσει να είναι πολύ καλός γιατί υπάρχουν πολλοί ''κομπογιανίτες'' στον χώρο. Εγώ έψαξα τον καλύτερο τον κ.Βουλούκο. Είναι τρομερός άνθρωπος. Η μέθοδος ύπνωσης που ακολουθεί είναι η απόλυτη χαλάρωση. Για να το επιτύχεις αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο και για αυτό τον λόγο πριν ξεκινήσει η θεραπεία μέσω ύπνωσης σου δίνει ο υπνωτιστής μια κασέτα γραμμένη σε διάφορετικά κανάλια ήχου κατάλληλα να κάνουν το εγκέφαλό σου να τα ακολουθήσει και έπειτα κάνεις ότι σου λέει που είναι οι βασικές ασκήσεις χαλάρωσης. Πρέπει να κάνεις αυτές τις ασκήσεις γύρω στην εβδομάδα για να είσαι έτοιμος για ύπνωση.
Εγώ πήγα για ανάνδρομη ύπνωση αλλά ο κύριος σκοπός της ύπνωσης είναι η θεραπεία. Στο εξωτερικό οι περισσότεροι ψυχολόγοι- ψυχίατροι είναι και υπνωτιστές ή τουλάχιστον συστήνουν αυτή την θεραπεία στους ασθενείς. Ξυπνάει το υποσυνείδητο και μπορεί να γιατρέψει πληγές που ούτε ήξερες ότι τις είχες. Μπορεί να σε γαληνέψει και να σου βγάλει τις φοβίες που μπορεί να σε ταλαιπωρούν.
Όσο για την ανάνδρομη ύπνωση είναι πιο πολύ ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τον λόγο ότι δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις τι ήσουν στην προηγούμενη ζωή -αν πιστεύεις στην μετεμψύχωση βέβαια. Τελικά δεν την έκανα γιατί φοβήθηκα για το τι μπορεί να ήμουν και τι αναμνήσεις και συναισθήματα μπορούσαν να ξυπνήσουν μαζί με εμένα. Πάντως ορισμένες περιπτώσεις που μου εξιστόρησε ο κ.Βουλούκος ήταν ανατριχιαστικές. Μου έδειξε πιστοποιητικά θανάτου μιας κοπέλας που στην προηγούμενη ζωή της είχε αυτοκτονήσει με πνιγμό και σε αυτήν τη ζωή πήγε και βρήκε την οικογένεια που είχει αφήσει πίσω, έβγαλε το πιστοποιητικό θανάτου και πήγε στα παιδιά της που ήταν στα βαθιά γεράματα! Εγώ πιστεύω πως δεν πρέπει να σκαλίζουμε αυτά τα πράγματα και για αυτό δεν συνέχισα.
Σαν μέθοδος ψυχοθεραπείας είναι η καλύτερη αλλά για οτιδήποτε άλλο σκοπό δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει με το ξύπνημα. Σε πολλούς άλλαξε όλη η ζωή τους έχοντας τύψεις για κάποιο έγκλημα που διέπραξαν σε άλλη ζωή. Για να μην ξέρουμε εκ γενετής τι ήμασταν σε άλλες ζωές ίσως και έτσι πρέπει να μείνει
Να ρωτήσω κάτι και φυσικά αν θέλεις μου απαντάς.
Γράφεις ότι πήγες για να κάνεις «ανάδρομη ύπνωση» αλλά τελικά δεν το έκανες, γιατί φοβήθηκες. Φοβήθηκες αυτά που σου είπαν διάφοροι γνωστοί ή από αυτά που σου είπε ο κος Βουλούκος όπως λες? Απλά θέλω να καταλάβω αν πήγες σ’ εκείνον αλλά τελικά ο ίδιος ήταν που σε απέτρεψε.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

* Ειρήνη *
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
quote:
Δυστυχώς τα βιβλία αρχέτυπο δεν περιγράφουν καθόλου την διαδικασία ύπνωσις! Θα ήθελα πολύ να μάθω...υπάρχει κάποια σελίδα στο net που σου λέει ακριβώς πως να κάνεις ύπνωση;
Καλημέρα. Δεν ξέρω για σελίδα στο net αλλά η διαδικασία περιγράφεται στο βιβλίο: "Η δύναμη του νου", τόμος από την εγκυκλοπαίδεια "Τα μυστήρια του αγνώστου". Εκεί θα βρεις και οδηγίες για το πως μπορείς να αυτουπνωτιστείς (αν και δε λέει πουθενά, ούτε και μπορώ να φανταστώ πιο θα ήταν το όφελος)... Επίσης πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία θα βρεις στον πρώτο τόμο της εγκυκλοπαίδειας "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" των εκδόσεων "ΩΡΙΩΝ" ή "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ". Η συγκεκριμένη εγκυκλοπαίδεια είναι το ευαγγέλιο του εσωτεριστή πιστεύω... Γενικότερα αποφεύγω τις εκδόσεις "ΑΡΧΕΤΥΠΟ". Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή συνέχεια...
Όποιος διστάζει να πει αυτό που σκέφτεται, καταντάει να σκέφτεται μόνο αυτό που δε διστάζει να πει...
Edited by - Ant-mi on 02/07/2004 08:23:38
quote:
Να ρωτήσω κάτι και φυσικά αν θέλεις μου απαντάς.Γράφεις ότι πήγες για να κάνεις «ανάδρομη ύπνωση» αλλά τελικά δεν το έκανες, γιατί φοβήθηκες. Φοβήθηκες αυτά που σου είπαν διάφοροι γνωστοί ή από αυτά που σου είπε ο κος Βουλούκος όπως λες? Απλά θέλω να καταλάβω αν πήγες σ’ εκείνον αλλά τελικά ο ίδιος ήταν που σε απέτρεψε.
Όταν πήγα πριν περίπου 4 χρόνια ψαχνόμουν σχετικά με το θέμα της μετεμψύχωσης και η ανανδρομή ήταν μια καλή αρχή στην αναζήτησή μου. Πηγαίνοντας ήμουν πολύ θετική στο να το κάνω. Συνομιλώντας με τον κ.Βουλούκο ο οποίος έιναι εξαίρετος επιστήμονας με μια στοίβα διπλώματα και πτυχία από όλο τον κόσμο, σιγουρεύτηκα ότι αν τελικά συνέχιζα θα ήταν εκείνος ο υπνωτιστής. Συνομιλούσαμε αρκετή ώρα προσπαθώντας να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά μου, και έβλεπα ένα πρόσωπο τόσο ήρεμο, τόσο γαλήνιο που ήμουν έτοιμη να υπνωτιστώ μόνο βλέποντας τις γαλήνιες εκφράσεις του προσώπου του. Η φωνή του είχε έναν συγκεκριμένο τόνο χωρίς ανεβοκατεβάσματα έντασης. Πείστηκα. Μου εξήγησε τα οφέλη της ύπνωσης και το πόσο καλό θα μου κάνει. Τελειώνοντας μου ανέφερε το παράδειγμα της κοπέλας που πήγε και βρήκε την οικογένειά της και άλλα παραδείγματα ανθρώπων που είχε αλλάξει όλη τους η ζωή μετά την ανανδρομή και από ότι κατάλαβα είχαν μια δίψα να μάθουν και για άλλες ζωές έχοντας τελικά κάνει 30-40 ανανδρομές ο καθένας. Εκεί έκατσα και σκέφτηκα. Σκέφτηκα ότι εγώ από την ζωή μου δεν έχω κανένα πρόβλημα, έχοντας την οικογένειά μου και αγαπώντας τους γύρω μου δεν μου φάνηκε σωστό να τρέχω να ψάχνω τυχόν άλλες οικογένειες! Μου εξήγησε λοιπόν ότι οι περισσότεροι είχαν κάποιο πρόβλημα και πήγαν για ανανδρομή. Η κοπέλα έβλεπε το ίδιο όνειρο από όταν ήταν μικρό παιδί έβλεπε συκγκεκριμένα πρόσωπα που αποδείχτηκε ότι ήταν η οικογένειά της, κάποιος άλλος φοβόταν την θάλασσα και τελικά είχε πνιγεί, άλλη είχε αγοραφοβία γιατί την είχαν λιθοβολήσει. Έτσι έκανα πίσω και την απόφαση την πήρα μόνη μου γιατί τελικά ''η περιέργεια σκότωσε την γάτα΄΄. Αν είχα παρόμοιο πρόβλημα με τους άλλους θα το έκανα αλλά ευτυχώς τα έχω βρει με τον εαυτό μου.
Είναι και κάτι άλλο που ξέχασα να πω. Ο κ.Βουλούκος μου εξήγησε ότι θα πάμε σιγά σιγά πίσω περνώντας όλη μου η ζωή από μπροστά μου, αυτό σήμαινε πως θα συναντούσα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή και ήταν κάτι που θα με στενοχωρούσε αφάνταστα να ζήσω αυτή την ''ψευδέσθηση΄΄ για λίγα λεπτά.Ο κ.Βουλούκος με άφησε να το σκεφτώ χωρίς να με πιέσει και σωστά έπραξε.
Ελπίζω φίλη oneiric1 να σε κάλυψα ως ένα σημείο.
Πάντα στην διάθεσή σου.
Αυτό, το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο σημαντικό για μένα φίλε μου... Δυστυχώς είμαι δειλή και δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να πραγματοποιήσω ποτέ ύπνωση, αλλά γι’ αυτό και μόνο τον λόγο θα μπορούσα να τουλάχιστον να το σκεφτώ.
Αν γνωρίζεις, θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα: Αυτή την «συνάντηση» με κάποιο πρόσωπο που έχει φύγει από την ζωή, θα την θυμόσουν όταν «ξυπνούσες»?

* Ειρήνη *
quote:
Αν γνωρίζεις, θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα: Αυτή την «συνάντηση» με κάποιο πρόσωπο που έχει φύγει από την ζωή, θα την θυμόσουν όταν «ξυπνούσες»?
Έχεις δύο επολογές. Ή να θυμάσαι τα πάντα ή να μην θυμάσαι τίποτα. Αυτό το επιτυνχάνει κατά το ξύπνημα δίνοντας σου την κατάλληλη ΄΄εντολή''. Εάν επιλέξεις να μην θυμάσαι δεν θα θυμάσαι τίποτα από όλη την ύπνωση οπότε δεν σε συμφέρει. Αυτή την επιλογή την κάνουν σε περιπτώσεις ψυχοθεραπείας πχ. θεραπείας φοβιών οπότε δεν είναι απαραίτητο να θυμάσαι τι είδες γιατί το μήνυμα το λαμβάνει το υποσυνείδητο. Σε αναδρομή όμως πρέπει να θυμάσαι για να έχεις μια εικόνα του τι ήσουν. Ένα ακόμα αποδεικτικό για αυτά που βιώνεις κατά την ύπνωση είναι και μια κασσέτα ήχου ή βίντεο (επιλέγεις) με καταγραμμένη όλη την διαδικασία της ύπνωσης που διαρκεί 2 ώρες. Εάν επιλέξεις βιντεοκασσέτα θα δεις τις εκφράσεις του προσώπου σου ή και έντονα συναισθήματα ζωγραφισμένα όπως κλάμα. Εγώ σίγουρα θα ξέσπαγα σε κλαματα αν έβλεπα κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο που έχει φύγει ολοζώντανο μπροστά μου γιατί κατά βάθος στο υποσυνείδητό έχω γνώση ότι έχει πεθάνει. Το παθαίνω αυτό και με όνειρα και ξυπνάω σαν τρελή από το κλάμα.Καλά τα όνειρα είναι μια άλλη ιστορία.