ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ricardo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/04/2008, 14:04:32

Πού οδηγεί ο στενός δρόμος και πού ο ευρύχωρος
(Λκ 13:24)
13“Mπείτε από τη στενή πύλη, γιατί, επειδή είναι πλατιά η πύλη και ευρύχωρος ο δρόμος που οδηγεί στο χαμό, πολλοί είναι εκείνοι που μπαίνουν απ’ αυτήν. 14Kι επειδή είναι στενή η πύλη και στενόχωρος ο δρόμος που οδηγεί στη ζωή, λίγοι είναι εκείνοι που τη βρίσκουν”.

Πού χτίζει ο σοφός το σπίτι του και πού ο ανόητος
(Λκ 6:47-49)
24“Kαθέναν, λοιπόν, που ακούει τα λόγια μου αυτά και τα εκτελεί, θα τον παρομοιάσω με συνετό άνθρωπο, που έχτισε το σπίτι του πάνω στην πέτρα. 25Kαι κατέβηκε η βροχή κι ήρθαν τα ποτάμια και φύσηξαν οι άνεμοι κι έπεσαν με ορμή πάνω στο σπίτι εκείνο, μα δεν γκρεμίστηκε, γιατί είχε θεμελιωθεί επάνω στην πέτρα. 26Aπεναντίας, καθένας που ακούει τα λόγια μου αυτά και δεν τα εφαρμόζει, θα παρομοιαστεί με ανόητο άνθρωπο, που έχτισε το σπίτι του πάνω στην άμμο. 27Kαι κατέβηκε η βροχή κι ήρθαν τα ποτάμια και φύσηξαν οι άνεμοι και χτύπησαν το σπίτι εκείνο κι έπεσε, και ήταν το πέσιμό του ολοκληρωτικό”.

H σχέση δέντρου και καρπού
(Λκ 6:43-45)
33“Ή θεωρήστε καλό το δέντρο, και άρα καλό και τον καρπό του, ή θεωρήστε σάπιο το δέντρο, και άρα σάπιο και τον καρπό του, γιατί το δέντρο αναγνωρίζεται από τον καρπό του. 34Γεννήματα φαρμακερών φιδιών! Πώς μπορείτε να λέτε καλά λόγια αφού είστε κακοί; Γιατί από της καρδιάς το περίσσευμα μιλάει το στόμα. 35O καλός άνθρωπος από τον καλό θησαυρό του βγάζει καλά πράγματα κι ο κακόβουλος άνθρωπος από τον κακό θησαυρό του βγάζει κακά πράγματα. 36Kαι σας βεβαιώνω πως για κάθε ανώφελο λόγο που θα πουν οι άνθρωποι, θα λογοδοτήσουν την Hμέρα της Kρίσης. 37Γιατί με βάση τα λόγια σου θα αθωωθείς και με βάση τα λόγια σου θα καταδικαστείς”.

O καλός καρπός και ο κακός καρπός .Αν δεν κάνω λάθος είναι παραβολή και φαντάζομε πως μιλάει για καλούς και κακούς ανθρώπους .Αν η πράξεις μας και οι σκέψεις μας δεν είναι οι καρποί μας τότε αδυνατώ να καταλάβω αυτήν την παραβολή.

quote:
---------------------------------------------------------------------
Ο Θεός μας σώζει φίλε μου, όχι οι πράξεις μας…

Ποιος θα μπει στον ουρανό
(Λκ 13:25-27)
21“Στη βασιλεία των ουρανών δε θα μπει ο καθένας που με καλεί: Kύριε, Kύριε, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του Πατέρα μου του ουράνιου. 22Πολλοί θα μου πουν εκείνη την ημέρα: Kύριε, Kύριε, στο δικό σου όνομα δεν κηρύξαμε και στο δικό σου όνομα δε βγάλαμε δαιμόνια και στο δικό σου όνομα δεν κάναμε πολλά θαυμαστά έργα; 23Kαι τότε θα τους πω: Ποτέ δε σας γνώρισα, φύγετε από μένα εσείς που το έργο σας είναι η ανομία”.

Συγνώμη που επιμένω αλλά πιστεύω πως πρέπει να κάνω σαν πράξη να γίνω ένα δέντρο που θα δώσει καλούς καρπούς .Λέει :
Kύριε, Kύριε, στο δικό σου όνομα δεν κηρύξαμε και στο δικό σου όνομα δε βγάλαμε δαιμόνια

Τα εγώ είναι τα δαιμόνια τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
Σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνης να μιλήσω . Και για να δεις καλέ μου φίλε.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 13 στο 47

Tο δίχτυ
47“Eπίσης, η βασιλεία των ουρανών είναι παρόμοια με δίχτυ, που ρίχτηκε στη θάλασσα και έπιασε κάθε είδους θαλασσινό. 48Kι όταν γέμισε, το ανέσυραν έξω στο γιαλό και κάθισαν και σύναξαν τα καλά σε δοχεία και τα άχρηστα τα πέταξαν έξω. 49Έτσι θα γίνει και στη συντέλεια του κόσμου. Θα βγουν οι άγγελοι και θα ξεχωρίσουν τους κακούς ανάμεσα από τους δικαίους 50και θα τους ρίξουν στο καμίνι της φωτιάς. Eκεί είναι που θα κλαίνε και θα τρίζουν τα δόντια τους”.

Φιλικά
Να είστε καλά.

07/04/2008, 15:01:50
Φίλε «ένας υπηρέτης» αληθώς ο Κύριος, έδειξε την κακία
του ανθρώπου, είπε μάλιστα και μια παραβολή, άλλη…
Ένας δούλος χρωστούσε στον αφέντη του χίλια δηνάρια και
όταν τον κάλεσε ο αφέντης του,κλαίγοντας του ζήτησε να
τον λυπηθεί και του είπε ότι δεν μπόρεσε να τα βρεί κι
ο αφέντης του τον συγχώρησε…
Ο ίδιος, όμως, όπως έβγαινε βρήκε έναν σύνδουλο του και
ο οποίος του χρωστούσε 100 δηνάρια, έπιασε λοιπόν τον
άλλο δούλο και έπνιγε αυτόν και ήθελε να τον πουλήσει
για να τον ξεχρεώσει…
Πήγαν λοιπόν οι άλλοι δούλοι και τον μαρτύρησαν στον
Κύριο τους και τον κάλεσε πάλι ο αφέντης και Κύριος
και του λέει , δούλε κακέ, εγώ σε συγχώρησα για το
1000 που μου χρωστούσες, εσύ έπνιγες και ήθελες να
πουλήσεις τον σύνδουλο σου για τα 100;
Και τον έκλεισε στην φυλακή…
Έχει πολλές παραβολές ο Χριστός, απλά να καταλαβαίνουμε
για ποιο λόγο και με ποια αφορμή τις έλεγε, φίλε μου….
Kyanos_DrakosΜέλος
07/04/2008, 23:19:47

trexagireve, πες και εσυ μια παραβολή, αντε πές μας αν μπορείς και την οπτική γωνία που βλέπεις τα πράγματα όσα μπορείς να δείς μέσα απο τις παροπίδες σου.

Τί δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμω του αδελφου σου, την δε δοκον την εν τω ιδίω οφθαλμω ου κατανοεις; πως δύνασαι λέγειν τω αδελφω σου, Αδελφέ, αφες εκβάλω το κάρφος το εν τω οφθαλμω σου, αυτος την εν τω οφθαλμω σου δοκον ου βλέπων; υποκριτά, εκβαλε πρωτον την δοκον εκ του οφθαλμου σου, και τότε διαβλέψεις το κάρφος το εν τω οφθαλμω του αδελφου σου εκβαλειν.

Ου κατανοείς;; που να κατανοήσεις, εδώ δεν δίνεις βάση στα λεγόμενα, απλώς απαντας για να απαντάς. Εχω να προσθέσω αποφθεγματικά αυτό. Σύν Αθηνά και χείρα κίνει... και ας μας συγχωρέσει ο Θεός Μοναδικέ Υπηρέτα, γιατί, πολλά λέμε...

quote:
37Γιατί με βάση τα λόγια σου θα αθωωθείς και με βάση τα λόγια σου θα καταδικαστείς”.

ο Κισσός... αναριχάται
"Όταν δείς κάτι καkό σε κάποιον άλλο, γύρισε και εξέτασε πολύ προσεκτικά τον εαυτό σου" Κομφούκιος
www.myspace.com/okissos

08/04/2008, 00:05:38
Kyanos Drakos, τι έγινε ρε φίλε, ξαφνικά από νιρβάνα,
το γύρισες στην …μπανάνα;
Για την ακρίβεια μπανανόφλουδα, που μόλις την είδες
είπες να πέσεις; Φίλε, αν ψάχνεις τον Κομφούκιο,
θυμήσου ότι οι μαϊμούδες δεν είναι τρεις, αλλά τέσσερεις…
Φίλε μου δεν πιστεύω ότι με το μένος που έχεις μπορείς να δεις χωρίς παρωπίδες ή τι είναι οι παρωπίδες…
Φανατισμένος είσαι κα τίποτα άλλο.
Όπου και να’ σαι ήμουνα εκεί τότε που τα πράγματα δεν ήταν εμπόριο, όπως στην εποχή σου…Εγώ έκανα τον κύκλο κι επέστρεψα,
εσένα όμως που θα σε πετύχει το σταμάτημα, δεν ξέρεις…
Καλά κάνεις και δείχνεις τον φανατισμό σου,
μ’ αυτο δείχνεις ότι δεν έχεις καταλάβει
τίποτε ακόμα από αυτά που μιλάς…
Άσε τον υπηρέτη να μιλήσει, εσύ ακόμη είσαι πολύ μικρός…
Αλήθεια αυτό που έχεις ως ρητό κάτω από τα
μηνύματα σου είσαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνεις;…
08/04/2008, 14:01:17

Γεια σας

Θα ήθελα φίλοι Trexagireve και Κyane drake να σταθούμε σε ένα επίπεδο συζήτησης.

Αυτό που βλέπω ανάμεσα σας είναι η απόδειξη αυτόν των λόγων για τους οποίους μίλησα ως εξής.

Αποσπάσματα

Είναι λογικό «εμείς» που δεν έχουμε κάνει τίποτα για να εξαλείψουμε τις αδυναμίες μας ,τα ελαττώματα μας, τα πάθη μας και να σταθούμε έξω από τον εαυτό μας παρατηρώντας τον, να πέφτουμε σε λάθη.

Εμείς έχουμε μάθει να λειτουργούμε μόνο με τον νου και συνεχώς είμαστε μπλεγμένοι μέσα στο εννοιολογικό μας περιεχόμενο.
Έτσι η μια ιδέα αντιμάχεται μια άλλη ιδέα.

Το πρόβλημα είναι στον ΝΟΥ. Είναι δυαδικός, ξεχωρίζει συγκρίνει, διατυπώνει ιδέες ,δογματίζετε και παθιάζετε

Ο Δάσκαλος ΣΑΜΑΕΛ λέει πως υπάρχουν δυο ειδών γνώσης . Αυτή που προέρχεται από τον Νου και αυτή που προέρχεται από την Καρδιά.

Γνώση που προέρχεται από τον Νου είναι παροδική, εφήμερη. Σήμερα υπερασπιζόμαστε κάποιες ιδέες μιλάμε αναμεταξύ μας μπορεί να συμφωνούμε η να διαφωνούμε άλλοτε νιώθουμε ικανοποιημένοι και άλλοτε θυμωμένοι.
Αλλά αυτό που σήμερα υπερασπιζόμαστε αύριο μπορεί να το μισούμε. Ή αυτό που σήμερα μισούμε αύριο μπορεί να το λατρεύουμε.
Δεν πιστεύω να μην έχετε μια τέτοια εμπειρία;

Η γνώση που έρχεται από την καρδιά είναι μόνιμη, άμεση και δεν αλλάζει ποτέ. Αυτό απαιτεί να σηκωθούμε ψηλότερα από τον Νου. Μονό με μια ριζική αλλαγή μπορεί να γίνει αυτό. Και αυτή η ριζική αλλαγή πετύχετε με τον θάνατο του ψυχολογικού Εαυτού ο οποίος είναι ‘’κατασκευασμένος’’ από λανθασμένες εντυπώσεις, μηχανικότητες, πολλά εγώ, κακές συνήθειες και αλλά.

Η δικιά μου εμπειρία είναι ότι επαγρυπνώντας πάνω στον ψυχολογικό μου Εαυτό και παρατηρώντας των βλέπω ποσά λάθη και ελαττώματα έχει. Αυτό με έχει βοηθήσει γενικότερα στην ζωή μου όπως ,στις σχέσεις μου με τον περιβάλλον στις σχέσεις μου με τους άλλους και στη σχέση με τον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

Θα ήθελα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο μας να καλύπτουμε τα θέματα τα οποία προκύπτουν. π.χ. Είπες:

απόσπασμα:

Ας γίνουμε πιο ξεκάθαροι φίλε trexagyreve ή άλλοι φίλοι.
Απόσπασμα Είπες trexagyreve
Ο Θεός μας σώζει φίλε μου, όχι οι πράξεις μας…
Και σου απάντησα:
Ποιος θα μπει στον ουρανό
(Λκ 13:25-27)
21“Στη βασιλεία των ουρανών δε θα μπει ο καθένας που με καλεί: Κύριε, Κύριε, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του Πατέρα μου του ουράνιου. 22Πολλοί θα μου πουν εκείνη την ημέρα: Κύριε, Κύριε, στο δικό σου όνομα δεν κηρύξαμε και στο δικό σου όνομα δε βγάλαμε δαιμόνια και στο δικό σου όνομα δεν κάναμε πολλά θαυμαστά έργα; 23Kαι τότε θα τους πω: Ποτέ δε σας γνώρισα, φύγετε από μένα εσείς που το έργο σας είναι η ανομία”.
Συγνώμη που επιμένω αλλά πιστεύω πως πρέπει να κάνω σαν πράξη να γίνω ένα δέντρο που θα δώσει καλούς καρπούς .Λέει :
Κύριε, Κύριε, στο δικό σου όνομα δεν κηρύξαμε και στο δικό σου όνομα δε βγάλαμε δαιμόνια

Τα εγώ είναι τα δαιμόνια τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.

Πρέπει να μου απαντήσεις αν σύμφωνης ή όχι.
Π.χ Είπες: Απόσπασμα ---------------------------------------------------------------------

Έχεις δίκιο .Άλλα αυτή σου η δήλωση τη θέλει να πει, ότι αυτά που είπα είναι λάθος .Και αν ναι ποιο είναι το σωστό;

Και για να κλείσω ας δούμε τη λέει και ο ΧΡΙΣΤΟΣ για της παραβολές.

Γιατί παραβολές;

(Mτ 13:10-17, Mκ 4:10-12)
9Oι μαθητές του, λοιπόν, του υπέβαλλαν ερωτήσεις λέγοντας του: “ Tι σημαίνει η παραβολή αυτή ;” 10Kι εκείνος τους είπε: “ Σε σας έχει δοθεί το προνόμιο να γνωρίσετε τα μυστήρια της βασιλείας του Θεού, ενώ στους άλλους αναπτύσσονται με παραβολές, έτσι που, ενώ βλέπουν να μη διακρίνουν κι ενώ ακούνε να μην καταλαβαίνουν ”.

Γιατί παραβολές;

(Mτ 13:10-17, Λκ 8:9-10)
10Kι όταν πια έμεινε μόνος, τον ρώτησαν αυτοί που αποτελούσαν το στενό του περιβάλλον μαζί με τους δώδεκα για την παραβολή. 11Kι εκείνος τους εξηγούσε: “ Σε σας έχει δοθεί το προνόμιο να γνωρίσετε τα μυστήρια της βασιλείας του Θεού, ενώ σε εκείνους που είναι έξω, όλα παρουσιάζονται με παραβολές 12έτσι ώστε, έχοντας την όρασή τους να βλέπουν αλλά να μην αντιλαμβάνονται, κι έχοντας την ακοή τους να ακούνε αλλά να μην καταλαβαίνουν, μήπως και επιστρέψουν και τους συγχωρηθούν οι αμαρτίες ”.

Γιατί δίδασκε ο Xριστός με παραβολές;

(Mκ 4:10-12, Λκ 8:9-10)
10Tον πλησίασαν τότε οι μαθητές του και του είπαν: “ Γιατί τους μιλάς με παραβολές; ” 11Kι εκείνος αποκρίθηκε: “ Γιατί σε εσάς έχει δοθεί το προνόμιο να γνωρίσετε τα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών, ενώ σε εκείνους δεν έχει δοθεί. 12Eπειδή όποιος έχει, σε αυτόν θα δοθεί και μάλιστα με το παραπάνω, όποιος όμως δεν έχει, κι εκείνο που έχει θα του αφαιρεθεί. 13Γι’ αυτό τους μιλάω με παραβολές, γιατί, ενώ έχουν την όρασή τους, δε βλέπουν? κι ενώ έχουν την ακοή τους, δεν ακούνε ούτε καταλαβαίνουν. 14Kι έτσι, σε αυτούς βρίσκει την εκπλήρωσή της η προφητεία του Hσαΐα, που λέει: Mε την ακοή σας θα ακούσετε μα δε θα καταλάβετε κι έχοντας την όρασή σας θα δείτε, μα δε θα αντιληφθείτε. 15Γιατί σκληρύνθηκε η καρδιά του λαού αυτού, και με τα αυτιά τους βαριάκουσαν κι έκλεισαν τα μάτια τους μήπως και δούνε με τα μάτια τους κι ακούσουν με τα αυτιά τους και αισθανθούν με την καρδιά τους κι επιστρέψουν και τους γιατρέψω. 16Mακάρια όμως τα δικά σας μάτια, γιατί βλέπουν? και τα αφτιά σας, γιατί ακούνε. 17Γιατί, πραγματικά, σας λέω, πολλοί προφήτες και δίκαιοι επιθύμησαν να δουν αυτά που βλέπετε μα δεν τα είδαν, και να ακούσουν αυτά που ακούτε μα δεν το άκουσαν ”.

Να ειστε καλα.

Kyanos_DrakosΜέλος
08/04/2008, 19:10:04
Αν έπεσα σε λάθος φίλε μου Ένας Υπηρέτης πρέπει να ζητήσω απο τον Πατέρα μου συγνώμη!!

Όντας λειτουργώντας με τον Νού, προσπαθώ πάνω απο όλα να μην πέφτω σε μπανανόφλουδες
και η πειθαρχειά είναι αυτό που αναζητώ.

Τρέχαγύρευε ποιος πάτησε την μπανανόφλουδα, εμένα δεν με ενδιαφέρει!!
Μάλλον το ρητό που έχω διαλέξει δεν το καταλαβαίνω, περιμένω τους άλλους να
το καταλάβουν για να μου το πούν, ειδικά αυτούς που βλέπουν να το φέρω.

Ξέρεις τι είναι ο φανατισμός?? Εγώ σου έκανα επίθεση τελείως επι προσωπικού
και αν θέλεις να το δείς δες το μήνυμα μου ξανά, και άρχισε να κατανοείς
αυτό που σου λέω πως δεν το λέω ούτε με μένος ούτε με εμπάθεια προς το πρόσωπό σου,
αλλα με κάνεις να γελάω με την καρδιά μου όταν λές:

quote:
Καλά κάνεις και δείχνεις τον φανατισμό σου,
μ’ αυτο δείχνεις ότι δεν έχεις καταλάβει
τίποτε ακόμα από αυτά που μιλάς…
Άσε τον υπηρέτη να μιλήσει, εσύ ακόμη είσαι πολύ μικρός…

Έχεις αίσθηση του χιούμορ τελικά!!! Μην ξεχνάτε όλοι εδω μέσα, ποιό είναι το θέμα
αυτής της συζήτησης!!!?!

Και όσον αφορά τις παροπίδες που ένας φοράμε στον άλλο, εγω τις θεωρώ δεδομένες,
όχι λιγότερο απο τις παροπίδες που οι ίδιοι φοράμε, όλοι μας, δρώντας με τα εγώ.

Εκεί που αναφερόμουνα προσδιορίζοντας σου παροπίδες είναι πρώτον πως δεν δίνεις βάση στα
γραφόμενα του ενός υπηρέτη και δεύερον στα δικά μου αναφερόμενος στην την προ προηγούμενη απάντηση μου την οποία προσπέρασες στην οποία σε ρωτώ κάποια πράγματα τα οποία θα ήθελα να απαντήσεις.

Δεν έχω πρόβλημα, διαπλικτήσου μαζί μου, όσο θές, η καρέκλα του υπολογιστή μου είναι πολύ άνετη σε σχέση με εσένα που κάθεσε σε ένα άβολο σκαμπό.

Μήπως έχεις και δίκιο ο Ricardo δεν τα ξέρει καλά...

quote:
Φίλε μου καλή η διαφήμιση, αλλά αυτό σημαίνει ότι μάλλον
έχουν πέσει οι μετοχές της οργάνωσης και γι’ αυτό
καταφεύγει σε τέτοιες λύσεις…

quote:
Εκτός αν μιλάς για τα
καλούμενα απόκρυφα που έχουν γραφτεί από άλλους
για να καλύψουν δικές τους υποθέσεις περί του
τι ήταν ο Χριστός, αποκρυφιστικά…

Φιλε μου και φίλε μου.
Δεν είσαι φίλος μου. Απλώς εγω ειμαστε φιλικά προσκείμενοι. Και για σένα αγνοώ ακόμα τις προθέσεις σου.
Και αν με βλεπεις μικρό στάσου στο καθρέφτη να δεις κανένα ποιον μεγάλο να σε νταντέψει.
Όσον αφορά τις μαϊμούδες δεν το γνωρίζω γιατι δεν μελετάω άμεσσα Κομφούκιο.

Υπηρέτη, όντας ο κόσμος πάσχει απο νοητική κώφωση δεν σημαίνει οτι πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε, έτσι δεν είναι;
Αν έχω μια διδασκαλία Του, που με βοήθησε, με μετέτρεψε, δεν πρέπει να την μεταδώσω; Αυτό δεν εντάσετε στον τρίτο παράγοντα;
Ειναι ρητορικη η ερώτηση. Δεν σημαίνει οτι "εμείς" δεν μπορούμε να την μεταδώσουμε ή να κλειστούμε μέσα σε ένα δωμάτιο φοβούμενοι μην κάνουμε λάθος?!?
Όποιος δεν κατάλαβε απο το λάθος του είναι υποχρεωμένος να το ξανακάνει!

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποβάλουμε κάθε ταύτιση. Και αυτό μπορεί να γίνει με συλλογισμό και διαλογισμό. Ετσι δεν είναι;
Τα sanskara (=impression) δημιουργούν τάσεις, οι τάσεις συνήθειες και οι συνήθειες το πεπρωμένο.
Έτσι και όχι αλλιώς οδηγούμαστε στην βασιλεία Του με την σωστή σειρά. Η ειμαρμένη του καθενός είναι ένα προσωπικό κοσμικό γεγονός.
Αν εγώ μισώ εμφατικά τον trexagireve, αυτο δεν θα αρχίσει να αποτυπώνετε στις πράξεις μου στα λόγια μου, δεν θα είναι η έκφραση μιας πτυχής της προσωπικότητας μου;
Αν αρχίσω όμως να την παρατηρώ, θα αρχίσω να έχω επίγνωση αυτής της κατάστασης μου; Αν αρχήσω δε να κατανοώ και αυτή μου την συνήθεια δεν θα ξεκινήσω ενα ταξίδι προς την πηγή που είναι τα sanskaras δηλαδη οι εντυπώσεις ?? !!
Ο δρόμος της μη ταυτισης και το κλειδι Y.A.T. που μας έδωσε ο Α.Δ. Samael Aun Weor είναι ο σίγουρος δρόμος προς την αυτο-Συνείδηση, και το λέω αυτό μονάχα απο την πλευρά της σιγουριάς του δικού μου βιώματος, το οποίο είναι γνώση την οποία δυστυχώς δεν δύναμαι να σας μεταφέρω ούτε στο 1/10 ακέραια.
Η παρατήρηση και η εξάλειψη (το ξεκαθάρισμα των ψαριών) των ελλατωμάτων, η συνειδητή προσπάθεια, θα μας οδηγήσει να αλλάξουμε το πεπρωμένο -μας, και αυτο πιστεύω πως είναι η είσοδος στην Βασιλεία των Ουρανών, όπως και κάθε στιγμή που είμαστε ξύπνιοι.

Και για να τελειώσω, ένα μεγάλο συγνώμη trexagireve, αν γίνομε εριστικός. (Δεν) το κάνω επίτιδες. )

ο Κισσός... αναριχάται
"Όταν δείς κάτι καkό σε κάποιον άλλο, γύρισε και εξέτασε πολύ προσεκτικά τον εαυτό σου" Κομφούκιος
www.myspace.com/okissos

08/04/2008, 19:23:04
Αγαπητέ «ένας υπηρέτης» καταλαβαίνω τι λες,
αλλά ήθελα να δω λίγο τι θέλει να πει ο Kyanos Drakos
και γι’ αυτό του επιτέθηκα, ώστε να τον κάνω να απελευθερωθεί
και να μην μιλήσει υποκριτικά. Με συγχωρείς, αλλά
είναι θέμα τακτικής και όχι ότι παρασύρθηκα…
Είναι καλό να μην υπάρχει υποκρισία και με τον ελεύθερο
λόγο επιτυγχάνεται καλύτερα η αναζήτηση της αλήθειας,
αντί του εσκεμμένου τρόπου ασκήσεως. Δεν θέλω να
δείξω κάτι, προτιμώ να γίνει ειλικρινής διάλογος,
ακόμη και εκτραχυμένος, από κανόνες ευγενικής
επικοινωνίας, δίχως ουσία…
Συμφωνώ μαζί σου για την παρορμητικότητα του νου,
αλλά πρέπει να πούμε ότι αυτό θυμίζει το πνεύμα που
πνεί όπου δει…Και έχει την καλή του πλευρά,
αν κάποιος μπορεί να έχει υπό έλεγχο αυτή την
διάχυση του πνεύματος…
Η εναλλαγή των παρορμήσεων, επιφέρει διαφορά στην
οπτική γωνία αλλά όχι με την έννοια της άλλης
πλευράς μόνο στην όραση, αλλά και ως επιπλέον οπτικών
γωνιών, που δίνουν νέες διαστάσεις που πρώτα δεν είχαμε δει.

Φίλε μου «ένας υπηρέτης» είναι άλλο πράγμα να φτάσεις κάπου να παγιώσεις την γνώση και να την απομονώσεις εκεί διατηρώντας
την κι άλλο να ταξιδεύεις αενάως, έως ότου ολοκληρώσεις την
εποπτεία της. Από παλιά φοβόμουνα ότι όταν κλείνεις κάτι
όπως ένα πρόσωπο πίσω από μια μάσκα,
μπορεί να σκοτώσεις την μαλακή πλευρά που έχει μάθει
να εναλλάσει τις εκφράσεις και τις συναισθήσεις.
Πολλές παραβολές , λοιπόν, για να έρθουμε στην ουσία,
μπορεί να μοιάζουν άλφα και να δείχνουν βήτα.
Αυτό που έγραψα είναι ότι όταν ρώτησαν τον Χριστό οι
μαθητές του γιατί μιλάει με παραβολές, Αυτός τους είπε ότι όσοι καταλαβαίνουν , καταλαβαίνουν, ενώ αν τα έλεγε άμεσα,
επειδή θα τα καταλάβαιναν κι αυτοί που δεν ήταν σε επίπεδο κατανόησης, θα κολάζονταν γιατί θα έβλεπαν μόνο τον
τύπο και θα διαφωνούσαν μαζί του γιατί εκείνη τη στιγμή,
λόγω της κατάστασης τους, θα έβλεπαν αλλοιώς τα πράγματα,
δεν θα αναγνώριζαν την αλήθεια που λυτρώνει…
Μην ξεχνάμε ότι όλοι βλέπουμε με μια πλευρά λογική
και έρχεται η στιγμή που βλέπουμε και κατανοούμε, κάτι ανώτερο.
Εκεί υπερβαίνουμε τον υλικό εαυτό μας, πράγμα που δεν συμβαίνει συνέχεια, ούτε πρέπει απαραίτητα πάντα να λαμβάνει χώρα…

Έτσι όσοι ήταν αισθαντικά εκεί, θα αντιλαμβάνονταν το νόημα
και την ουσία και έτσι εύκολα θα λαμβάνανε το μήνυμα που
ο Χριστός μετέφερε...

Το άλλο με το ο Θεός μας σώζει είναι πολύ απλό.
Ο άνθρωπος όσο και να πλησιάσει την αλήθεια θα απέχει
από αυτήν την μισή απόσταση, αν θυμάσαι εκείνο το παλιό ερώτημα,
με το πλησίασμα της γνώσης, πάντα στο μισό της αποστάσεως.
Η ερώτηση παγίδα ήταν πότε θα φτάσει κανείς την γνώση;
Είναι παγίδα, γιατί όσο και να πλησιάζεις, πάντα θα υπάρχει απόσταση, καθώς κάθε φορά θα πλησιάζεις το μισό της αποστάσεως. Δηλαδή, δεν θα φτάσει κανείς ποτέ τη γνώση, πάντα θα υπάρχει
κάτι που θα τον χωρίζει από το να γίνει ένα με τη γνώση,
αφού παραμένει στον εαυτό του και δεν τον αποχωρίζεται, ώστε να γίνει ο ίδιος η γνώση…
Πάλι όμως πως θα διατηρήσει την προσωπικότητα που εμπεριέχει την ταυτότητα, που χάνεται με την ταύτιση με την γνώση;...
Τότε μπορεί ο άνθρωπος να πλησιάσει τη θέωση του,
όταν μπορέσει να συνδυάσει αυτά τα δυο.
Δεν ξέρεις πόσο συμφωνούμε σ’ αυτό που λες για το ότι
άλλο πετυχαίνω κάποιο έργο που δείχνει θεικό, κι άλλο είμαι
με τον Θεό…Στο εγώ κρύβεται η αμαρτία, αλλά και το
εγώ είναι που πρέπει να ανεβεί, κατά το άνω θρώσκω…
Εσύ κατάλαβες ότι εγώ πιθανόν να σε έβαζα ότι έχεις λάθος,
αν έτσι περίμενες, αυτό όμως που είπα είναι ότι υπάρχουν
λόγω των αφορμών που λέγεται κάτι και διαφορετική,
ανά περίπτωση προσέγγιση… Μην με βλέπεις εχθρικά.
Αναζητητής της αλήθειας είμαι και απλά, επειδή βαδίζω
χρόνια αυτό το μοναχικό μονοπάτι, δείχνω λίγο απότομος,
στριφνός και αιχμηρός. Αυτό είναι από τις κακοτοπιές που
συνάντησα κι όχι από τον χαρακτήρα μου…
Φίλε, όταν σ’αυτή τη ζωή προχωράς μέσα από πνευματικές
καταστάσεις και δεν ζεις σε σπίτια ιδέες, αλλά στον δρόμο
του νου, τότε συναντάς θεούς και διαβόλους και πρέπει
να μπορείς να αντιμετωπίσεις και τους δυο, όχι μόνο
αυτά που περιμένεις. Κανείς δεν σε ρωτά τι περιμένεις,
έρχονται πράγματα μόνα τους, δεν έχει να κάνει με
επιλογές, αλλά με αντοχές…
Και είμαι ένας, όχι πολλοί. Το όνομα μου είναι
ΚΑΝΑΧΑΪ ( Αυτός Που Περπατάει Μόνος Του.)

09/04/2008, 13:13:39
Φίλε Kyanos Drakos, ειλικρινά με εκπλήσσει το πάθος σου…
Μοιάζει σαν να ανακάλυψες τον κόσμο…
Απλά, επαναλαμβάνω, ότι εκεί που είσαι ήμουνα,
αλλά δεν είναι σίγουρο ότι εδώ που είμαι θα’ρθεις
και αυτό δεν το λέω συγκριτικά, αλλά στηριγμένος
στην διαφορετικότητα του κάθε ατόμου, άσχετα
από το αν ο καθείς τελειοποιεί το δώρο που παίρνει…
09/04/2008, 17:20:24
Γεια σου φίλε kyane drake

απόσπασμα:
Αν έπεσα σε λάθος φίλε μου Ένας Υπηρέτης πρέπει να ζητήσω από τον Πατέρα μου συγνώμη!!

Aυτό σημαίνει ότι αποκτάς κατανόηση .

απόσπασμα:
Όποιος δεν κατάλαβε από το λάθος του είναι υποχρεωμένος να το ξανακάνει!

Ένα από τα κλειδιά του εσωτερικού δρόμου είναι να βλέπουμε τα λάθη μας και να μην τα ξανακάνουμε. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας που λέγετε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ. Μείνε ΕΠΑΓΡΥΠΝΩΣ. Συγκεντρώσου στην καρδιά σου και άφησε την να μιλήσει. Δεν έχω να σου πω κάτι άλλο σε αυτά που είπες ,απαντάς μόνο σου. Περιμένω να δω μια αλλαγή.

απόσπασμα:
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποβάλουμε κάθε ταύτιση. Και αυτό μπορεί να γίνει με συλλογισμό και διαλογισμό. Έτσι δεν είναι;
Τα sanskara (=impression) δημιουργούν τάσεις, οι τάσεις συνήθειες και οι συνήθειες το πεπρωμένο.
Αν θέλεις σε παρακαλώ ανάλυσε μου το αυτό σε σχέση με τα sankara και το

απόσπασμα:
Έτσι και όχι αλλιώς οδηγούμαστε στην βασιλεία Του με την σωστή σειρά. Η ειμαρμένη του καθενός είναι ένα προσωπικό κοσμικό γεγονός.

Να είστε καλά.

09/04/2008, 17:27:41

Γεια σου φίλε TREXAGYREVE

απόσπασμα:

Μην με βλέπεις εχθρικά.

Σε βλέπω από την καρδιά μου. Για αυτό νιώθω αυτά που μου λες.
Επίσης συμφωνώ στα εξής.

απόσπασμα:
Μην ξεχνάμε ότι όλοι βλέπουμε με μια πλευρά λογική
και έρχεται η στιγμή που βλέπουμε και κατανοούμε, κάτι ανώτερο.
Εκεί υπερβαίνουμε τον υλικό εαυτό μας, πράγμα που δεν συμβαίνει συνέχεια, ούτε πρέπει απαραίτητα πάντα να λαμβάνει χώρα…
Φίλε μου «ένας υπηρέτης» είναι άλλο πράγμα να φτάσεις κάπου να παγιώσεις την γνώση και να την απομονώσεις εκεί διατηρώντας
την κι άλλο να ταξιδεύεις αενάως, έως ότου ολοκληρώσεις την
εποπτεία της.

Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο τα παρακάτω.

απόσπασμα:
Το άλλο με το ο Θεός μας σώζει είναι πολύ απλό.
Ο άνθρωπος όσο και να πλησιάσει την αλήθεια θα απέχει
από αυτήν την μισή απόσταση, αν θυμάσαι εκείνο το παλιό ερώτημα,
με το πλησίασμα της γνώσης, πάντα στο μισό της αποστάσεως.
Η ερώτηση παγίδα ήταν πότε θα φτάσει κανείς την γνώση;

Είπα ότι σύμφωνα με τον δάσκαλο ΣΑΜΑΕΛ υπάρχουν δυο ειδών γνώσης. Μια που προέρχεται από τον νου και μια από την καρδιά. Η γνώση που προέρχεται από τον ΝΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ .Όπως λες ταξιδεύει αενάως. Π.Χ.

Ο ΘΕΟΣ είναι παντοδύναμος; Αν ναι. Τότε μπορεί να κάνει μια πολύ μεγάλη πέτρα; Αν ναι. Μπορεί να την κάνει τόσο πολύ μεγάλη ώστε να μην μπορεί να την σηκώσει. Αν ΝΑΙ τότε πως είναι παντοδύναμος άμα δεν μπορεί να την σηκώσει.
Και αν όχι τότε τη παντοδύναμος είναι αν δεν μπορεί να φτιάξει μια τόσο μεγάλη πέτρα.

Βλέπεις ο νους είναι παιχνιδιάρης.

Όμως η γνώση που προέρχεται από την καρδιά βασίζετε στην άμεση κατάσταση αυτού που είναι. Με αυτόν των τρόπο η συνείδηση διευρύνετε.
Υπάρχουν κάποια ΚΟΑΝ στο ΖΕΝ που σκοπό τους έχουν να σε βοηθήσουν να υπερβείς τον ΝΟΥ. Όπως: ΟΛΑ ΕΛΑΤΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΕ ΤΗ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΕ;. Ή ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ;. ΚΟΑΝ είναι και η ερώτηση ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;

Όταν η συνείδηση δεν ταυτίζετε με τίποτα τότε η ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ έχει ως αποτέλεσμα η συνείδηση να επιστρέψει στην ιδία της την πηγή.
Όταν ‘πίνουμε’ από αυτή την πηγή τότε ο νους είναι ο σκλάβος και όχι εμείς οι σκλάβοι του νου.

απόσπασμα:
Πάλι όμως πως θα διατηρήσει την προσωπικότητα που εμπεριέχει την ταυτότητα, που χάνεται με την ταύτιση με την γνώση;...

Για κάποιων που έχει βίωση την χωρίς εγώ κατάσταση δεν υπάρχει ταύτιση, ούτε τίποτα βρίσκετε αλλά ούτε και τίποτα χάνετε. Όλα τα εννοιολογικά μπερδέματα, και οι σχέσης υποκειμένου και αντικειμένου ’’χάνονται’’ ‘μέσα’ και ’πάνω’ στην από όλα υπέρλαμπρη καθεαφτου απανταχού παρουσία.

απόσπασμα:
Στο εγώ κρύβεται η αμαρτία, αλλά και το
εγώ είναι που πρέπει να ανεβεί, κατά το άνω θρώσκω…

Στο εγώ κρύβεται η αμαρτία. Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά τα ΕΓΩ δεν ανεβαίνουν επειδή είναι στην φύση τους να είναι άτομα. Να είναι συγκροτημένα και ξέχωρα. Το μόνο που μπορεί να γίνει με τα εγώ είναι να εξαλειφθούν και σαν καθαρή ενέργεια να ‘επιστρέψουν’ στον ένα και μοναδικό ΠΑΤΕΡΑ.

Να ειστε καλα