ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διαβάστε το, αξίζει!!!! (Σχετικά με τον αναγραμματισμό) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Διαβάστε το, αξίζει!!!! (Σχετικά με τον αναγραμματισμό) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Zander51 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
thor26Νέο Μέλος
04/08/2003, 10:43:06
Συγνώμη που επεμβαίνω στο θέμα, όμως θα ήθελα να τονίσω πως για να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα χρησιμοποιούμε το βασικότερο μέσο της παγκοσμιοποίησης,δηλαδή το διαδύκτιο.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

Ηell aint a bad place to be.

steelspringΜέλος
04/08/2003, 14:33:15
Φίλε Thor26
Η συζήτηση γίνεται ενδιαφέρουσα μετά απο κάτι τέτοιες "παρεμβάσεις" σάν τη δική σου.
Τεράστιο το θέμα του διαδίκτυου.
Θα μπορούσε να υπάρχει ξεχωριστο τόπικ με τίτλο Διαδίκτυο και Παγκοσμιοποίηση.
Μια αρχική μου τοποθέτηση είναι ότι η επικοινωνία κανέναν δεν έβλαψε, αντίθετα η προπαγάδα δίνει και παίρνει.
Τώρα βέβαια εμείς μπορούμε μέσω του ίδιου του διαδίκτυου να κατηγορήσουμε την παγκοσμιοποίηση , ή να δημοσιεύσουμε ανάλογο υλικό σε ιστοσελίδες .
Ισως το θέμα της ασφαλειας προσωπικών στοιχείων είναι ανοιχτό .
Θα περιμένω όμως να τοποθετηθούν και άλλοι συνομιλητές στο συγκεκριμένο ζήτημα που όπως και συ το θεωρώ μεγάλο.

DestinyΜέλος
04/08/2003, 15:14:44
thor26, steelspring....

ας γίνουμε όλοι αδέλφια αλλα ας μην ισοπεδωθουμε..

Η τεχνολογία μπορεί και μας το επιτρέπει.
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φτηνά, τηλέφωνο υπάρχει και στην τελευταία όαση του Τζιμπουτί,
Η δικτύωση μέσω Ιντερνετ είναι πιο πραγματική από όλα όσα πρόβλεψε ο Ουίλιαμ Γκίμπσον..

Έλα όμως που οι λέξεις μπορεί να αποκτήσουν εντελώς διαφορετική χροιά,,,,,

Και η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης δεν έχει πια καμία σχέση με έννοιες όπως παγκόσμια δικαιοσύνη, επικοινωνία, αδελφοσύνη και αγάπη, δεν εκφράζεται πια από ρομαντικούς και επαναστάτες, αλλά από γραφειοκράτες, τραπεζίτες και πολιτικούς...

thor26Νέο Μέλος
04/08/2003, 15:54:07
DESTINY,
Και εγώ με την σειρά μου θα συμφωνήσω μαζί σου στο να γίνουμε όλοι αδέρφια, ο σκοπός του μυνήματός μου ήταν για να πώ ότι θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα και από την άλλη μερία.Σε όλα τα θέματα υπάρχει ασπρο-μαυρο.Έτσι καλό είναι εναντιονόμαστε στην παγκοσμιοποίηση όμως θα πρέπει να δούμε και κάποια θετικά στοιχεία που μας έχει προσφέρει.

φιλικά.

steelspringΜέλος
06/08/2003, 03:11:38
quote:
Και η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης δεν έχει πια καμία σχέση με έννοιες όπως παγκόσμια δικαιοσύνη, επικοινωνία, αδελφοσύνη και αγάπη, δεν εκφράζεται πια από ρομαντικούς και επαναστάτες, αλλά από γραφειοκράτες, τραπεζίτες και πολιτικούς...

Εγώ φίλοι μου δεν θα πω να γίνουμε αδέρφια.
Θα πω όμως να υπολογίζει και να σέβεται ο ένας τον άλλον.
Πράγμα που νομίζω ότι μέχριστιγμής συμβαίνει εδώ μέσα στο τόπικ.
Πιστεύω ότι οι όροι Δικαιοσύνη , αδελφοσύνη και αγάπη κατα καιρούς έγιναν τα συνθήματα που παρέσυραν τους ανθρώπους στα χειρότερα εγκλήματα.Κι`αυτό γιατί αγγίζουν άμεσα τα αυτοφυή ευγενικά αισθήματα του ανθρώπου.Αυτοί οι όροι νομίζω απο πολύ παλιά όχι απλά χρησιμοποιήθηκαν ,αλλά δημιουργήθηκαν από γραφειοκράτες, τραπεζίτες και πολιτικούς. Τώρα πιά δεν χρησιμοποιούν τους ανήσυχους ευαίσθητους και ρομαντικούς επαναστάτες αλλά το λένε οι ίδιοι κατ`ευθείαν .
Παραπέμπω σε κάποιες διαφημίσεις της Coca Cola με κάτι "αδερφωμένα"
παιδάκια απο όλες τις φυλές που κρατούν απο ένα μπουκάλι .
Τα ίδια και στα United colors of Benetton.
Αν υπάρχει κάτι Θετικό στην παγκοσμιοποίηση , σίγουρα είναι ο "κράχτης" για τα υπόλοιπα εφιαλτικά.Ο εφιάλτης είναι η άλλη διαφήμηση που ένας αποχαυνωμένος χώνει το κεφάλι σε μιά τρύπα με το γνωστό αποτέλεσμα και αφού τον βάζουν να πιεί coca cola vanilla
του χαρίζουν και ένα μπουκάλι και αυτός φεύγει πανευτυχής.
Την ταπεινή μου γνώμη λέω και την παραθέτω δίπλα στις δικιές σας.

thor26Νέο Μέλος
13/08/2003, 15:34:52
Φιλέ steelspring,απόλυτα σωστές οι παρατηρήσεις ,όμως θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να αναφέρω κάποιες ερωτήσεις που με προβληματίζουν, την δεκαετία του 50 ή του 60 οι νέοι δεν φορούσαν τα ίδια ρούχα, δεν άκουγαν την ίδια μουσική, δεν έβλεπαν τις ίδιες αμερικάνικές ταινίες;
Δυστυχώς τους έλειπε η σφαιρική και ίσως πολύπλευρη ενημέρωση.
Αυτό είναι κάτι που σήμερα έχουμε σε αφθονία.Έχουμε την δυνατότητα να βιαβάσουμε όλες(;)τις απόψεις, να ψάξουμε τις πηγές, να δούμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτονται οι άλλοι.
Τα παραπάνω θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό όφελος που έχουμε με την χρήση του διαδικτύου και μπορούμε να θεωρούμε τους εαυτούς περισσότερο ενημερωμένους από τους νέους των προηγούμενων δεκαετιών.
Φιλικά.

steelspringΜέλος
15/08/2003, 05:29:35
Φίλε Thor26
Νομίζω ότι πάντα υπήρχαν μόδες στη μουσική, στο θέαμα,στο ντύσιμο κλπ.
Δεν διαφωνώ πουθενά.
Θά σταθω όμως στο Internet.
Η πληροφόρηση σίγουρα είναι ένα πολυτιμότατο αγαθό που όσο περισσότερο το έχουμε , τόσο καλύτερα για μας.
Το διαδίκτυο εκ των πραγμάτων κατέληξε να είναι άναρχο και μή "ελέγξιμο".Είναι γεμάτο απο τον λόγο και τον αντίλογο.
Το γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι εγιναν προσπάθειες να ελεγχθεί αλλά μάταια.Οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι ακριβώς αυτές του οι ιδιότητες το κάνουν να συνεχίζει να υπάρχει .
Η πληροφόρηση στηρίζεται πάνω στην πολυφωνία .
Δέν θεωρώ ότι το διαδίκτυο είναι παράγοντας παγκοσμιοποίησης παρόλο που συνδέει όλους τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής ,
ακριβώς εξαιτίας του πολυφωνικού του χαρακτήρα.
Θα ανησυχούσα πολύ όταν αρχίσει να γίνεται "μονοφωνικό".
Αλλά απο μόνο του αυτό το γεγονός θα το οδηγούσε σε κατάρρευση.
όχι βέβαια ότι δεν παίζονται συνέχεια βρώμικα παιχνίδια εκεί μέσα.
Απλά αργα ή γρήγορα κάποιος βρίσκει τα "αντίδοτα" και η ζωή συνεχίζει.

thor26Νέο Μέλος
18/08/2003, 14:30:01
Φίλε sleepspring,
συμφωνώ με τις απόψεις σου,ίσως η μόνη διαφωνία μου μαζί σου είναι σε ότι αφορά το διαδύκτιο, όπου πιστέυω ότι είναι μέρος της παγκοσμιοποίησης.

Φιλικά

steelspringΜέλος
18/08/2003, 17:11:03
Αν και απο ατσάλινο ελατήριο εσυ με βλέπεις σαν κοιμώμενη άνοιξη,χαίρομαι για την διαφωνία μας .
Θέλω όμως να γράψεις και με δυό λόγια ποιές είναι οι σκέψεις που σε οδηγούν στην άποψη σου για το διαδύκτυο.

thor26Νέο Μέλος
19/08/2003, 11:36:13
Φίλε μου,εαν και δεν κατάλαβα την πρώτη σου πρόταση (είμαι μάλλον λίγο αδαής)θα προσπαθήσω να σου γράψω τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι το διαδύκτιο είναι μέσω παγκοσμιοποίησης.
Ανέφερες σε προηγούμενο μύνημά σου για την "πολυφώνικότητα" του διαδυκτίου, ακριβώς αυτή η "πολυφώνικότητα" με προβληματίζει.Πόσοι νομίζεις ότι "μπορούν" να ψαξουν στο διαδύκτιο για τις αντίθετες φωνές.Οι περισσότεροι "μπαίνουν" στις μεγάλες ιστοσελίδες και απλά "τρώνε" ότι τους σερβίρουν, ασε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται παντου σαν τα μανητάρια.
Και βεβαία ενάς δεύτερος λόγος είναι και η προστασία των προσώπικών μας δεδομένων.Πόσο ασφαλές είναι το διαδύκτιο,πόσο σίγουροι είμαστε ότι "κάποιοι" δεν παρακολουθούν τα δικά μας e-mails.

Φιλικά.

steelspringΜέλος
21/08/2003, 04:54:36
Φίλε Thor26
Στο προηγούμενο μήνυμά σου με απεκάλεσες sleepspring αντι για steelspring.(Ο δαίμονας του πληκτρολογίου παίζει περίεργα παιχνίδια).

Όσα ανέφερες για το Internet είναι πραγματικά και ισχύουν.
Αυτά που ανέφερα εγώ μοιάζουν περισσότερο με ευχή , παρα με πραγματικότητα.