- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟΣ... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
gewkwn μην αναστατώνεσαι,
είναι απλά ένα troll...
(τα troll δεν μπορούν να κάνουν συζήτηση ούτε να αρθρώσουν απόψεις. Προσπαθούν μονάχα να ενοχλήσουν όπως μπορούν)Θα γίνουν επεμβάσεις σε μηνύματα που δεν αρμόζουν στον παρόντα χώρο.
Εσύ είσαι ο συντονιστής.
Τα άλλα όμως αρμόζουν στον χώρο; Τα γνωστά άτομα που εσείς υποστηρίζετε μπορούν να κάνουν συζήτηση, χωρίς να ενοχλούν και να βρίζουν; Υποψιάζομαι έχετε κάποια συμπάθεια με τα εν λόγω άτομα λόγω κοινών απόψεων, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε σε πρόσωπα αν θέλουμε να είμαστε σωστοί.
Προφανώς το άτομο που έφτιαξε λογαριασμό για να τους τα πει, εξοργίστηκε από την συμπεριφορά τους, η οποία δεν καταδικάστηκε όπως θα έπρεπε, ούτε πρόκειται. Και εγώ εξοργίστηκα αλλά προτίμησα να μην βρίσω. Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συζήτηση όταν κάθε λίγο και λιγάκι πετάγονται διάφοροι και λένε -δεν βρέχει, σε φτύνουν, έχεις πρόβλημα στο κρανίο αρχιμαλάκα κτλ κτλ κτλ
Όπως είπα τα θέματά μου θέλω να διαγραφούν, διότι δεν είχα κάποιο σκοπό να καλύψω το φόρουμ με απόψεις μου, έναντι άλλων. Ήθελα κάποια θέματα, τα οποία μισούν πολλοί εδώ, να γίνουν αντικείμενο μελέτης και μήπως καταφέρουν και τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, οπότε ΟΚ. Η προσπάθεια μετράει.
Άλλωστε στο θέμα εν οίδα ότι ουδέν οίδα παραδέχτηκα πως και εγώ έσφαλα. Δηλαδή είπα πως έφθασα σε συμπέρασμα προτού ξεκινήσει η κουβέντα και η εξέταση. Από την άλλη όμως κάποια επιχειρήματα μου δεν απαντήθηκαν, αλλά προτάθηκαν αντιεπιχειρήματα, για τα οποία δεν ήμουν προετοιμασμένος. Έτσι κάποιοι έκριναν λαθεμένα πως "έχασα".
Όμως τουλάχιστον εγώ ποτέ δεν το έπαιξα ψυχολόγος, ούτε χαρακτήρισα εκείνον με την αντίθετη γνώμη αρχιμαλάκα, άσχετο, νοητικά καθυστερημένο κτλ. , ενώ θα μπορούσα εύκολα να το κάνω, μια και αυτοί δεν δείχνουν σεβασμό και το κάνουν ατιμώρητοι.
Και εγώ μπορώ εύκολα να κρίνω πως οι πεποιθήσεις κάποιου είναι εξωπραγματικές και για να τις έχει πάσχει από νοητική καθυστέρηση, αλλά δεν το κάνω.
Όμως το λάθος μου είναι που σεβάστηκα κάποια άτομα, ενώ εκείνα δεν έδειξαν σημείο μεταμέλειας. Μετανιώνω λοιπόν που σεβάστηκα αυτούς τους καθυστερημένους και φαντασμένους.
quote:
Το κόσμος περιλαμβάνει τα πάντα, εκτός από την αλήθεια. Αλήθεια είναι απλώς η πρωταρχική επιθυμία.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Eίναι από της φράσεις που με εμπνέουν…πήγα να βάλω από κάτω της μια πράσινη φατσούλα aproove…όμως κάποιες συνάψεις στα κύταρα του εγκεφάλου , έστειλαν ένα σήμα,,,Ε!!! ΤΙ κάνεις ? έτσι απλά…. Συμφωνείς και τέλος??? Ποια είναι η ετυμολογία της λέξης Αλήθεια? Τι σημαίνει πρωταρχική επιθυμία?
Αν το νόημα της Αλήθειας είναι η μη λήθη…τότε σημαίνει ότι το Κόσμος είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας κάποιου κάτι να βγει από τη λήθη , να ξυπνήσει , να θυμηθεί ? και τι μπορεί να είναι αυτό το κάποιο κάτι που έχει επιθυμίες? Και γιατί έχει την επιθυμία να θυμηθεί? Αυτό το κάποιο κάτι , ικανοποίησε την επιθυμία του με το Κόσμος? Η Πρωταρχική επιθυμία είναι η αιτία και ο κόσμος το αποτέλεσμα ?
Αν συνεχίσω με τα ερωτηματικά φαίνεται ότι δε θα μπορέσω να σταματήσω ...το ένα γεννάει το άλλο…Πόσο είμαι μέσα στην άγνοια…Όσο πιο πολλά μαθαίνω τόσο διαπιστώνω ότι τίποτα δε ξέρω.
Σίγουρα αγαπητέ DSM είναι σωστό που έσπευσα να συμφωνήσω…ετσι μου λέει η διαίσθηση μου…όμως η διαίσθηση δε μου είναι αρκετή… εσύ για να φτάσεις να κάνεις τέτοια σκέψη, προφανώς προηγούμενα , επεξεργάστηκες κάποια ερωτηματικά όπως αυτά που παραθέτω…θα σου ήταν κόπος να βοηθήσεις ?
Μας χρησιμοποιεί,χρησιμοποιώντας τον εαυτό του.Είναι το ίδιο,το Έν.Μας εμπεριέχει όλους και όλα.
Η αλήθεια που ψάχνουμε-ψάχνει είναι ο τρόπος σύνδεσης των κομματιών.
Ξύπνησα νωρίς όμως και πήρα το λόγο αυθαίρετα ...
Σταματώ την πολυλογία μου εδώ.
DSM, δικό σου το βήμα.
καλημέρα σε όλους
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Στη δική μου θεώρηση, Αλήθεια δεν σημαίναι Μη-Λήθη, αλλά Χωρίς Λήθη.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Επίσης να διορθώσω μια διαστρέβλωση.Ποτέ δεν είπα πως όλα τα ξέρω.
Άλλωστε στο θέμα εν οίδα ότι ουδέν οίδα παραδέχτηκα πως και εγώ έσφαλα. Δηλαδή είπα πως έφθασα σε συμπέρασμα προτού ξεκινήσει η κουβέντα και η εξέταση. Από την άλλη όμως κάποια επιχειρήματα μου δεν απαντήθηκαν, αλλά προτάθηκαν αντιεπιχειρήματα, για τα οποία δεν ήμουν προετοιμασμένος. Έτσι κάποιοι έκριναν λαθεμένα πως "έχασα".Όμως τουλάχιστον εγώ ποτέ δεν το έπαιξα ψυχολόγος, ούτε χαρακτήρισα εκείνον με την αντίθετη γνώμη αρχιμαλάκα, άσχετο, νοητικά καθυστερημένο κτλ. , ενώ θα μπορούσα εύκολα να το κάνω, μια και αυτοί δεν δείχνουν σεβασμό και το κάνουν ατιμώρητοι.
Και εγώ μπορώ εύκολα να κρίνω πως οι πεποιθήσεις κάποιου είναι εξωπραγματικές και για να τις έχει πάσχει από νοητική καθυστέρηση, αλλά δεν το κάνω.
Όμως το λάθος μου είναι που σεβάστηκα κάποια άτομα, ενώ εκείνα δεν έδειξαν σημείο μεταμέλειας. Μετανιώνω λοιπόν που σεβάστηκα αυτούς τους καθυστερημένους και φαντασμένους.
Παγανισμός: Υβριστικός προσδιορισμός της Ελληνικής Θρησκείας.
παγανισμός.
Καλείται ούτω ή Ελληνική θρησκεία την οποίαν οι Χριστιανοί αποκαλούν «είδωλολατρεία», άφ' ότου μετά τήν βιαία επικράτηση του Χριστιανισμού περιωρίσθη εις τήν ύπαιθρον χώραν, όπου τρόπον τινά ελάνθανε βιούσα, άνευ δυνάμεως και στερημένη πάσης επιδράσεως επί του επισήμου πνευματικού βίου. Μετά τήν ηρωικήν απόπειραν του φιλοσόφου -βασιλέως Ιουλιανού προς άποκατάστασιν τής Ελληνικής θρησκείας οι μεν άμεσοι διάδοχοι αυτού έδειξαν ανοχήν μόνον προς τήν αρχαίαν θρησκείαν, οί δέ μετ' αυτούς κατεδίωξαν κατά τό μάλλον ή ήττον τους οπαδούς αυτής και εφήρμοσαν κατ’ αυτών βίαια και περιοριστικά μέτρα. Ή εις την αρχαίαν θρησκείαν παραμονή, εχαρακτηρίσθη ώς έγκλημα, τα κατά του Χριστιανισμού —-συγγράμματα των εθνικών έκαίοντο, οι περιουσίες των εθνικών ναών έδημεύοντο, από τους ιερείς αφηρέθησαν τά προνόμια αυτών, μοναχοί δε περιερχόμενοι τάς επαρχίας έκήρυττον κατά τής Ελληνικής θρησκείας, εγκρέμιζον τους ναούς των Θεών και ίδρυον χριστιανικάς εκκλησίας επί των κατεστραμμένων ναών εις τάς άπομεμακρυσμένας επαρχίας του κράτους. Τό τελευταίον πλήγμα κατ' αυτής κατήνεγκεν ο Ιουστινιανός διά της καταργήσεως των σχολών τών εθνικών φιλοσόφων. Συνεπεία τών μέτρων τούτων ο εθνισμός περιορίζεται εις τα χωρία, εξ ου και το όνομα παγανισμός, καταγελάται ώς θρησκεία τών χωρικών και δεν υφίσταται πλέον επισήμως διατηρούμενος όμως εν κρυπτώ . Τά τελευταία λείψανα του απαντάμε μέχρι του Θ' αιώνος εν Μάνη, όπου υπήρχε πολιτική τις ανεξαρτησία, επιτρέπουσα την άσκησιν τής πατρίου θρησκείας, ετι δέ μέχρι Γρηγορίου του Μεγάλου εν Σικελία, Σαρδηνία, και Κορσική.
quote:
NotirkΣτη δική μου θεώρηση, Αλήθεια δεν σημαίναι Μη-Λήθη, αλλά Χωρίς Λήθη.
Με διόρθωσες με το γνωστό προσεγμένο σου τρόπο…ευχαριστώ.
Όμως αυτό ήταν όλο!!!! ![]()
quote:
Ετσι για την ιστορία,
troll και διπλοι λογαριασμοί διαγράφονται
not asked to learn how deep the secrets ... there are no
Αν έχεις υποψίες πως έφτιαξα δεύτερο λογαριασμό ως xxdriko, λυπάμαι αλλά θα σε διαψεύσω. Άλλωστε μπορείς να ελέγξεις το ip υποθέτω.
Πάντως γέλασα πολύ, ευχαριστώ το παλληκάρι όποιος κι αν είναι.
Άλλωστε δεν είχα ανάγκη να φτιάξω δεύτερο λογαριασμό για να βρίσω τους ντιπ μπετόβλακες και τις γιουσουφίτσες, αφού αυτοί γράφανε ότι γουστάρανε χωρίς όρια, θα φοβηθώ εγώ να τους βρίσω? Lol.
quote:
Άλλωστε δεν είχα ανάγκη να φτιάξω δεύτερο λογαριασμό για να βρίσω τους ντιπ μπετόβλακες και τις γιουσουφίτσες, αφού αυτοί γράφανε ότι γουστάρανε χωρίς όρια, θα φοβηθώ εγώ να τους βρίσω? Lol.
Άψογος.
quote:
και που λέω ότι πιστεύω πως σκοπός του Σωκράτη ήταν να ξευτιλίσει τους άλλους;
Λάθος μου, συγγνώμη. Δεν είχα διαβάσει πιο προσεκτικά.
Για τα άλλα που γράφω στην ίδια ανάρτηση, δεν έχεις να πεις τίποτα;
quote:Και μόνο που χρησιμοποιείς την ακατανόητη, αλλά ευρέως διαδεδομένη, λέξη "παγανιστές" φτάνει.
Μπορείς να μου δείξεις που λέω πως είμαι κατά των αρχαίων παγανιστών,
Παπαγαλίζεις...

Edited by - Αίολος on 07/09/2013 14:56:36
quote:
Αίολος->Χρίστος Έλ
Παπαγαλίζεις...
Μα γιατί το λες αυτό? Προφανώς αδυνατείς να εντοπίσεις το πλήθος των πρωτότυπων σκέψεων, στα πλήθη των παρεμβάσεων-θεματοθετήσεών του.
Αλλά κι εσύ μπετόβλακας και γιουσουφίτσα είσαι. Μην ξεχνιέσαι...
quote:Φυσικά είμαι, αφού δεν είμαι χριστιανός...
Αλλά κι εσύ μπετόβλακας και γιουσουφίτσα είσαι. Μην ξεχνιέσαι...

quote:Κάπου είχα διαβάσει, ότι, έρωτας είναι η επιθυμία της ψυχής να βρεθεί στην προ της γεννήσεως κατάσταση...
Αν το νόημα της Αλήθειας είναι η μη λήθη…τότε σημαίνει ότι το Κόσμος είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας κάποιου κάτι να βγει από τη λήθη , να ξυπνήσει , να θυμηθεί ? και τι μπορεί να είναι αυτό το κάποιο κάτι που έχει επιθυμίες? Και γιατί έχει την επιθυμία να θυμηθεί? Αυτό το κάποιο κάτι , ικανοποίησε την επιθυμία του με το Κόσμος? Η Πρωταρχική επιθυμία είναι η αιτία και ο κόσμος το αποτέλεσμα ?
Ισως αυτό θέλει να μας πει ο Πλάτωνας στο "συμπόσιο" αλλά δεν είμαι σίγουρος.

quote:
Όχι. Δεν είναι όμως εδώ το κατάλληλο topic. Σε λίγο καιρό θα ανοίξουμε ένα καινούργιο -μάλλον στη Γνώση-, και θα πούμε κι άλλα.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
...αρκεί να μη το χαλάσει ο...ιος του θεού...
![]()
Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε βρεί το κατάλληλο antivirus...
Edited by - Notirk on 07/09/2013 16:12:20
quote:
Χρίστος Έλ:Αν έχεις υποψίες πως έφτιαξα δεύτερο λογαριασμό ως xxdriko, λυπάμαι αλλά θα σε διαψεύσω. Άλλωστε μπορείς να ελέγξεις το ip υποθέτω.
Το πως αλλάζεις ip διδάσκετε πλέον στο μάθημα πληροφορική της Α' Γυμνασίου
(δεν νομίζω να θεωρείς τις γνώσεις μας τέτοιου επιπέδου)
οχι πως δεν μπορεί να γίνει "εικονική" ταυτοποίηση ip
αλλα αν ήταν για κάθε troll να μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία
τότε θα είμαστε να μετακομίσουμε για τον 13ο όροφο, να παίρναμε και κανένα μισθό!
(την καλησπέρα μου στα παιδιά της βάρδιας)

quote:quote:
Χρίστος Έλ:Αν έχεις υποψίες πως έφτιαξα δεύτερο λογαριασμό ως xxdriko, λυπάμαι αλλά θα σε διαψεύσω. Άλλωστε μπορείς να ελέγξεις το ip υποθέτω.
Το πως αλλάζεις ip διδάσκετε πλέον στο μάθημα πληροφορική της Α' Γυμνασίου
(δεν νομίζω να θεωρείς τις γνώσεις μας τέτοιου επιπέδου)
οχι πως δεν μπορεί να γίνει "εικονική" ταυτοποίηση ip
αλλα αν ήταν για κάθε troll να μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία
τότε θα είμαστε να μετακομίσουμε για τον 13ο όροφο, να παίρναμε και κανένα μισθό!
(την καλησπέρα μου στα παιδιά της βάρδιας)![]()
not asked to learn how deep the secrets ... there are no
Φαντάζομαι τί γέλια θα έχει ρίξει το άλλο το παιδί που δεν γνωρίζω, με αυτά που γράφεις.
Ρε φιλαράκο. Τελείωσε είπαμε. Σβήσε τα θέματά μου σε παρακαλώ, αφού αυτά είναι το πρόβλημα.
Κάνε κάτι για να μην εξαπλωθεί ο ιός της αμάθειας και ας είναι στο πλέον το σάιτ σου γεμάτο από θέματα που σέβονται την Λογική.
Αφού έχεις και την συγκατάθεσή μου, νιώθεις καμμιά ηθική ενοχή να το κάνεις;
Σβήσε τα.