- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Τις Ενοράσεις τις έχουν και οι Άγιοι στα Όρη. Για τον Κ η ΕΝΟΡΑΣΗ, είναι η σταθερή κατάσταση, του ελευθέρου!
Λες να βουτήξουμε ολόκληροι στο γίγνεσθαι.
Γιατί, μήπως βρισκόμαστε κάπου που δεν γινόμαστε?
Ο Ηράκλειτος αναφέρει πως στο ίδιο ποτάμι μπαίνουμε και δεν μπαίνουμε, είμαστε και δεν είμαστε, και ότι δεν μπορείς να μπεις δυο φορές στο ίδιο, (ποτάμι) γιατί είναι διαφορετικά τα νερά που κυλούν.
Εμένα και τον κόσμο Γιώργο με βλέπω συνεχώς στη ροή, και σαν (ΕΝΟΡΑΣΗ), όταν δεν είμαι στη Ροή, αφού σου αρέσει το Συνχρονιζομαι, (βλεπω/βιωνω,μομεντουμ) με την ορολογία σου!
Αυτό γίνεται όχι γιατί αποφασίζω και το κάνω, μα γιατί οι ιδιότητες που έχω (σαν ροή), πλησιάζουν αυτές του Μομεντουμ. Ενέργεια είναι στη Ροή, (κοινή) και μέσα της ξεχωρίζει η προσωπική μας ροή σαν εαυτός, ο νους μας, ενέργεια είναι και αυτή στο (Μομεντουμ).
Τι λέμε λοιπόν?
Πρώτα γνωρίζεις τον εαυτό σου, την πλησιέστερη ροή
Συγχρονίζεσαι με τη μεγαλύτερη Ροή, γνωρίζεις δηλαδή και την ροή των άλλων, όπως και της φύσης.
Αν πας βαθιά, και θα πει τελείωσες με πάρα πολλά από την προσωπική ροη, *(η ροή είναι σκέψεις που δημιουργούν χρόνο) δεν πλησιάζεις με κάτι σαν τον ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ? (τελείωσες με ότι είσαι)
Η Δυσκολία με τους Αγίους (και με όσους πλησίασαν) νομίζω πως είναι στο ότι διατηρούν μια εικόνα μέσα τους, (για το σωτήρα, η και για τους ίδιους) αυτό τους επαναφέρει στη ροή.
Ερωτήσεις για το Γιώργο!
Αφού ενέργεια είμαστε εμείς, ενέργεια και σε μομεντουμ* αν και διαφορετική, (στην περιέγραψα σαν Νόηση), τι λες και εσύ GEORGE, έχουν η όχι πηγή?
Και αν ναι, μήπως είναι κοινή?
Και αν είναι κοινή, δεν θα έκρινες σαν χαζομάρες τις ασχολίες και τις κόντρες, (υλιστές και πνευματώδεις), δεν θα έβαζες στην άκρη, όλες τις θεωρίες που μέχρι τώρα εβαλες η σου έβαλαν στο μυαλό?
Υ.Γ Περίμενες να τσιμπήσω με το ΓΟΥΡΟΥΝΙΕΣ που έγραψες?
Μόλις έφερε καφέ, η γραμματέας μου.
Εχω μια απορια σαν νεος και επισης κολημενος με την στρατευση..
Πλατωνας:
Αν πας βαθιά, και θα πει τελείωσες με πάρα πολλά από την προσωπική ροη, *(η ροή είναι σκέψεις που δημιουργούν χρόνο) δεν πλησιάζεις με κάτι σαν τον ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ? (τελείωσες με ότι είσαι)
και πως τελειωνεις τις σκεψεις που δημιουργουν χρονο?
πως τελειωνεις τελικα με οτι εισαι?
Aντιμετωπιζεις φοβους και τους ξεπερνας?
(πχ θανατο κτλ)
κατανοεις μεγαλυτερες αληθειες?
(σαν βαθυτερες εμμονες)
(που μου φαινετε ο διαλογισμος
τωρα τελευταια)
η κ τι αλλο δεν ξερω ειναι αργα και με τραβαει το μαξιλαρι.
ΥΓ.αυτες τις μερες εζησα κατι απιστευτο που δεν ξερω τι ειναι και θελω να μαθω και το παρεθεσα στο φορουμ ψυχη.
Πλατωνα αν εχεις χρονο περνα καμια βολτα.
quote:
high,
Εχω μια απορια σαν νεος και επισης κολημενος με την στρατευση..
Πλατωνας:
Αν πας βαθιά, και θα πει τελείωσες με πάρα πολλά από την προσωπική ροη, *(η ροή είναι σκέψεις που δημιουργούν χρόνο) δεν πλησιάζεις με κάτι σαν τον ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ? (τελείωσες με ότι είσαι)και πως τελειωνεις τις σκεψεις που δημιουργουν χρονο?
πως τελειωνεις τελικα με οτι εισαι?
Aντιμετωπιζεις φοβους και τους ξεπερνας?
(πχ θανατο κτλ)
κατανοεις μεγαλυτερες αληθειες?
(σαν βαθυτερες εμμονες)
(που μου φαινετε ο διαλογισμος
τωρα τελευταια)
Γεια σου, into the universe,
Αυτο που κατανοείς, ειναι το πώς λειτουργείς, πως λειτουργεί το μυαλό!
Οταν βλέπεις, όταν ακους κάτι, αυτό (συνήθως) μέσα σου μεταφράζεται σε κάτι άλλο. (όνομα/σύμβολο/εικόνα/αισθηση/συναισθημα)
κατανοείς την κίνηση της σκεψης, την συνέχεια της σαν μνήμη, τι διαδικασία της λήθης.
Έχεις δει ολοκληρωτικά πως σχετίζεται, και μεταδίδεται ,προπαντός, βλεπεις πως δημιουργείται/συντηρείται ο Εαυτός. Με λίγα είσαι Φως του Εαυτού σου!
Σκεψου,
Αν είμαστε εσύ και εγώ στην αρχαία Ολυμπία, και λέγαμε σε αθλητές πως γινεται να περάσου πάνω από ένα πήχη, τοποθετημένο ψηλά στα 5 η στα 6 μέτρα, πως λες πως θα μας έκριναν?
Αν πάλι μιλάγαμε στους ανθρώπους για την σημερινή τεχνογνωσια, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, διαστημικά ταξίδια, τηλεοράσεις, μεταμοσχεύσεις, ιντερνετ κτλ, πως θα αντιδρούσαν?
Στα γράφω για να σου δώσω πρώτα μια εικόνα, για την σπουδαιότητα που έχει για την ανθρωπότητα η σκέψη. Μα σκέψεις δεν είναι μόνο πίσω από την πρόοδο και τα (κοινωφελή) έργα.
Σκέψεις είναι πίσω και από τις δολοφονίες, από τους πολέμους, σκέψεις πίσω από ότι μας χωρίζει, σκέψεις πίσω από πολλά μας προβλήματα.
Που χρειάζονται και που όχι.
Εξωτερικά, για να φτιάξω ένα κτήριο πρέπει να μετρήσω και να συγκρίνω, και χωρίς σκέψη, αυτό είναι αδύνατο να γίνει…
….μα αν έρθω και σου πω,
κοίταξε ίσως κάνουμε λάθος, ενώ εξωτερικά είναι αναγκαίες οι σκέψεις, εσωτερικά (η μέτρηση και η σύγκριση) δημιουργούν με τον ίδιο τρόπο τοίχος, κάτι που σιγά σιγά περιορίζει, (τις σκεψεις, σαν ενέργεια) τι θα έκανες?
Αν καταλαβαίνεις πως από μικρός, περιορίζεσαι (υψώνεις τα τείχη του εγώ) και δρας σε μια γωνίτσα του μυαλού σου, που έχει ένα όνομα, κάνει σκέψεις σε εκείνη τη γλώσσα, έχει ορισμένα χαρακτηριστικά? (Έλληνας, Χριστιανός, Λευκός, Μορφωμένος, πλούσιος, κλπ κλπ)
Σε αρκετούς, αυτά ίσως φτάνουν (πρόσθεσε και την διασκέδαση), τους είναι αρκετά.
Σε άλλους, τα ίδια είναι λίγα, δεν φτάνουν.
Έτσι ψάχνουν για κάτι άλλο, άλλες εμπειρίες σαν αυτές που περιέγραψες στην Ψυχή, και ρωτάς να μάθεις τι είναι.
Αν απαντούσα, είναι απλά μια εμπειρία, μα ξαναγύρισες εκεί που ήσουν πριν, μην σκεφτείς, κοιτά ρε τον ζηλιάρη, ούτε ένα μπράβο δεν μου λέει?
Ίσως είσαι αρκετά καθαρός και ο διαλογισμός σε βοήθησε, (για να προκαλέσεις κάτι τέτοιο με μόνο τη σκέψη θανάτου). Το θέμα είναι, μην κολλήσεις τώρα σε αυτή την εμπειρία, και σου γίνει μια άλλη έμμονη ιδέα. (για επανάληψη)
Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι ούτε τις ζητώ. Πέρασαν.
Ο Λόγος?
Όλες οι εμπειρίες φυσικές η μεταφυσικές, φαίνεται να ανήκουν σε συνειδησιακές ροές. Τις λες έκσταση τις λες θεό, βλέπεις αγγέλους η σατανάδες, γνώριζε πως στο τέλος, βρίσκεις, ότι ζητάς ….σαν σκέψη. Η σκέψη τους δημιουργεί και πλάθει, τους μικραίνει η μεγαλώνει. (Και ενεργειακά ίσως να υπάρχουν, αφού τόσοι τις σκέφτονται)
Τώρα, είναι η όχι στο χρόνο η σκέψη? Είναι γιατί είναι μηχανική….
ΝΕΧΤ ΣΤΕΠ!
Υπάρχει κάτι, που δεν έχει να κάνει με το χρόνο?
Να το πούμε άλλη διάσταση?
Αν υπάρχει κάτι τέτοιο, και κατά κάποιο λόγο (περάσεις), όλα αυτά που είναι στο χρόνο, χάνουν η όχι την άξια τους? (συμπεριλαμβανομένης και της όποιας εμπειρίας?)
Πλατωνας
quote:
Ερωτήσεις για το Γιώργο!Αφού ενέργεια είμαστε εμείς, ενέργεια και σε μομεντουμ* αν και διαφορετική, (στην περιέγραψα σαν Νόηση), τι λες και εσύ GEORGE, έχουν η όχι πηγή?
Και αν ναι, μήπως είναι κοινή?
με ρωτάς έαν ...έχει "κοινή" πηγή.....ένας ωκεανός...? ..
quote:
Και αν είναι κοινή, δεν θα έκρινες σαν χαζομάρες τις ασχολίες και τις κόντρες, (υλιστές και πνευματώδεις), δεν θα έβαζες στην άκρη, όλες τις θεωρίες που μέχρι τώρα εβαλες η σου έβαλαν στο μυαλό?
και εμένα ποίος θα μου φέρνει καφέ?![]()
Γιώργος![]()
it's more rewarding to manipulate things… than winning them....![]()
quote:
και ποντάρω ότι μάλλον θα έκανε και "γουρουνιές" με την γραμματέα του - όπως τα κουτσομπολιά λένε
τίποτα δεν έκανε! έτσι τουλάχιστον άκουσα από άτομα που έμειναν για χρόνια δίπλα του...
Τσίμπησες.. εεε!! ![]()
εάν "ήταν" με τον Κρισναμούρτι μάλλον ...θα σου λέγαν ότι "δεν έχει σημασία"
εξάλλου ...τι προτιμάς....? να "ακούσεις" ... κάποιον που βρίσκεται "μέσα" στην Ροή το ποτάμι (ή το Δίκτυο σκέψης όπως νομίζω το λέει ο Κ. ) εε..ας πιάνει και κανένα "κωλαράκι"..![]()
ή κάποιον που "πλατσουρίζει" στην άκρη της όχθης ...
ή μήπως...θα άφηνες τις εκατοστέ αντιλήψεις (στον χρόνο) που επικρατούν (περί γουρουνιες...και γραμματέων )
.. να σε εμποδίσουν στην κατανόηση εκείνου που είσαι...?
Γιώργος![]()
"Προσέχετε τον άνθρωπο που σας προσφέρει μια αμοιβή σε τούτο η στον άλλο κόσμο"......χουφτώστε την Tώρα... (την αμοιβή...ρε)![]()
quote:
Προσέχετε τον άνθρωπο που σας προσφέρει μια αμοιβή σε τούτο η στον άλλο κόσμο"......χουφτώστε την Tώρα... (την αμοιβή...ρε)
Ίσως έπρεπε να σε διαβάσω, αρκετά χρόνια πριν!![]()
Σου αναφέρω ένα αληθινό συμβάν.
Κάποτε γνώρισα μια κοπέλα, και εκτός των φυσικών προσόντων, ψιλή, μελαχρινή, πάρα πολύ όμορφη, φανερώθηκε, (μετά από μήνα σύνδεσης), πως ήταν και παρά πολύ πλούσια.
Από προσόντα καλά τα πήγαινα και εγώ Γιώργη, όσο για το χρήμα, ζούσα (και μου έφταναν) ανέκαθεν τα αναγκαία
Έτσι λοιπόν, παρότι διαβασμένος, δεν αρνήθηκα να πάω να την βρω και να ζήσω μαζί της λίγα φεγγάρια, μέσα στη χλιδή του πλούτου. (βίλες, κότερα, αεροπλανάκια, λας Βέγγας και γουρούνο-συμπόσια, ήταν σε καθημερινό μενού). Όσο για τους πλούσιους, θα γνωρίζεις πως μετά το χρήμα, (που αγαπούν παράφορα), έλκονται από ότι είναι διαφορετικό από αυτούς.
Έτσι, όταν μίλαγα, χωρίς να υπόσχομαι κάτι, κρεμόντουσαν από τα χείλη μου.
Ένα απόγευμα, μαζί με την κοπελια, βγήκαμε για ψώνια.
Ήθελε να μου κάνει Δώρο, και παρότι της είπα πως μου έφτανε και περίσσευε η ίδια,
, μπήκε μέσα σε ένα χρυσοχοείο. Έψαχνε λοιπόν για βραχιόλια, καδένες και τέτοια, όποτε έσκυψα στο αυτί και τις είπα, πως δεν πρόκειται να τα φορέσω.
Χαμογέλασε, και με ρώτησε ευθέως, αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα πολύ.
Της απάντησα πως υπάρχει, μα κανείς δεν δύναται να μου το δώσει.
Τι είναι αυτο, ρώτησε με ενδιαφέρον.
Δεν απάντησα, μα της είπα πως εκεινο το βράδυ (ήμασταν καλεσμένοι σε άλλους πάμπλουτους ανθρώπους), να κοιτάξει γυρω της προσεχτικά.
Να δει πίσω από τα χαμόγελα και τους ευγενικούς τρόπους… τι υπάρχει.
Καποια στιγμή την ρώτησα.
Οι γονείς σου έχουν η όχι τα πάντα?
Έχουν, απάντησε.
Τότε γιατί πίνουν?
Έγινε αμέσως σοβαρή, παρότι νεαρή σε ηλικία, καταλάβαινε.
Περπατήσαμε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, περνώντας έξω από ένα βιβλιοπωλείο, κάτι τράβηξε την προσοχή μου . Είχα διαβάσει για καιρό τα βιβλία του Κ χωρίς να γνωρίζω πως είναι το πρόσωπο του. Στις ιταλικές εκδόσεις, δεν έβαζαν φωτογραφίες, και εκεί, στη βιτρίνα, είχε το Freedom from the Known με την φωτογραφία του.
Αυτό θα ήθελες πολύ? Με ρώτησε με απορία.
Έπιασε το χέρι μου, και με τράβηξε στο εσωτερικό του βιβλιοπωλείου. Ότι δεν είχα, τα αγόρασε και επαναλάμβανε, πως είναι τόσο φθηνό… (για Δώρο)!
Μετά από χρόνια Γιώργη, ελπίζω να αντιληφθείς το πνευμα, όταν βλέπω τον GATES η τον BERLUSCONI…. το χέρι μου ψάχνει στις τσέπες, για κάνα ευρο! (να τους δωρησω!)
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 16/01/2007 08:35:38
quote:
είναι τόσο φθηνό
Αυτό φθηνό??????????????????????????
Μακάρι να μου είχαν κάνει και εμένα πρίν απο 20 χρόνια ενα τέτοιο δώρο και να μπορούσα να το εκτιμήσω....αλλά ποιός ρισκάρει να δωρίσει ''τέτοια πράγματα''?
Πάντως υπάρχει ένας μυστήριος τρόπος να τα βρίσκει κανείς μόνος του οταν θέλει....
alex