ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΟΣΟΦΙΑ!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΟΣΟΦΙΑ!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

el.elyon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/04/2007, 12:11:09
Αγαπητέ, επειδή μάλλον είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε επί του συγκεκριμένου θέματος, θα περιμένω να δω τις τοποθετήσεις σου και τα στοιχεία που θα προσκομίσεις στα θέματα που άνοιξες πρόσφατα (Θεοσοφία, Μασονία, Μπαχάϊ).

Ελπίζω η διάθεση σου να είναι ερευνητική επάνω σ' αυτά τα 3 θέματα και να μην υπάρξουν άλλες ταμπελοποιήσεις από την πλευρά σου.

Καλή σου μέρα!

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
12/04/2007, 13:38:08
Καλημέρα αγαπητέ Dying_Incubus.

quote:
Dying_Incubus: Αγαπητέ, επειδή μάλλον είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε επί του συγκεκριμένου θέματος,

Ποιο είναι το συγκεκριμένο θέμα αγαπητέ μου?

quote:
Dying_Incubus: θα περιμένω να δω τις τοποθετήσεις σου και τα στοιχεία που θα προσκομίσεις στα θέματα που άνοιξες πρόσφατα (Θεοσοφία, Μασονία, Μπαχάϊ).Ελπίζω η διάθεση σου να είναι ερευνητική επάνω σ' αυτά τα 3 θέματα και να μην υπάρξουν άλλες ταμπελοποιήσεις από την πλευρά σου.

Η διάθεση μου είναι ερευνητική και η απόδειξη είναι τα 3 θέματα. Δεν κατάλαβα το μήνυμα σου είναι μια προειδοποίηση, απειλή, τι? Τι είναι αυτό που ενοχλεί και ποιους ενοχλεί?

Ωραία λοιπόν πάμε στην ερευνά.

Αγαπητέ μου σου είχα πει να απολαύσεις το μεγαλείο της Σιωπής και τώρα θα σου πω για τον Θεό της Σιωπής! Ο Χουρ-Πααρ-Κραατ είναι ο Θεός της Σιωπής. Αυτός ο Θεός της Σιωπής έστειλε μια Θεϊκή Οντότητα με το όνομα Αιβάς στον Κρόουλι Άλιστερ και έτσι ο Κρόουλι έγραψε ένα βιβλίο. Αιβάς η πρώτη θεϊκή οντότητα στο θέμα μας, για να δούμε θα μας πει τίποτα ή τα είπε όλα στον Κρόουλι?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
16/04/2007, 14:52:43
Amalia καλημέρα!

Αγαπητή amalia θα μπορούσε το Esoterika να ζητήσει από την theosophy να χρησιμοποιούμε τα άρθρα που παρουσίαζες για την Θεοσοφία? Αυτό θα βοηθούσε παρα πολύ το θέμα μας!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

17/04/2007, 03:36:01
Γειασου el.elyon
Επειδή με μπέρδεψες λίγο, πες μου τι ακριβώς εννοείς για να δω εάν μπορέσουμε να το κάνουμε.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

el.elyonΜέλος
17/04/2007, 10:36:48
Amalia καλημέρα.

Amalia μου περίπου όλα τα θέματα οδηγούν στην σελίδα www.theosophy.gr
Μάλιστα ο Kelsos ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA" λέει για την σελίδα αυτή: «Μια μικρή διώρθωση...
Το site, theosophy.gr, ΔΕΝ είναι το site της Θεοσοφικής Εταιρίας Ελλάδος...
Φυσικά αυτό δεν ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ απο τη καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει η ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗ μαζί με την ομάδα της και με την ευκαιρία να πώ, ΠΟΛΛΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ!!!
Κέλσος»
Θα μπορούσε το ESOTERICA να ζητήσει από την theosophy την δυνατότητα να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε τα άρθρα της?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

18/04/2007, 01:59:46
el.elyon επικοινωνήσαμε με το Θεοσοφικό Κίνημα Ελλάδος με το οποίο συνεργαζόμαστε και δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρήση του υλικού αυτού. Φτάνει να είναι καλοπροαίρετη.
Πες μας όμως τι έχεις κατά νου, γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εννοείς με τη φράση "να χρησιμοποιούμε τα άρθρα".

Ψυχή μου,

el.elyonΜέλος
18/04/2007, 14:16:26
Amalia καλησπέρα.

quote:
Amalia: el.elyon επικοινωνήσαμε με το Θεοσοφικό Κίνημα Ελλάδος με το οποίο συνεργαζόμαστε και δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρήση του υλικού αυτού. Φτάνει να είναι καλοπροαίρετη.
Πες μας όμως τι έχεις κατά νου, γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εννοείς με τη φράση "να χρησιμοποιούμε τα άρθρα".

Αν νομίζεται ότι η πρόθεση μου δεν είναι καλοπροαίρετη τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζω να είμαι στο φόρουμ. Αυτό που έχω στο νου, αγαπητή μου Amalia, είναι να βρω τρόπους και δρόμους για το παρόν θέμα. Αλλά το λέω για άλλη μια φορα ότι αν νομίζεται ότι η πρόθεση μου δεν είναι καλοπροαίρετη δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζω στο φόρουμ. Θα ήθελα να το ξερω αυτό, Amalia μου!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

18/04/2007, 17:56:23
Αγαπητέ el.elyon θεωρώ καλοπροαίρετη μια στάση, που δεν κινείται με στόχο να αποδείξει ότι "η δική μου αλήθεια είναι καλύτερη από τη δική σου αλήθεια", αλλά που συμβάλλει από κοινού σε μία συνθετική οπτική για την αναζήτησή της. Εύχομαι λοιπόν να είναι αυτός ο στόχος των συζητήσεων που άνοιξες.

Ψυχή μου,

el.elyonΜέλος
19/04/2007, 12:47:48
Amalia μου καλημέρα!

quote:
Amalia: Αγαπητέ el.elyon θεωρώ καλοπροαίρετη μια στάση, που δεν κινείται με στόχο να αποδείξει ότι "η δική μου αλήθεια είναι καλύτερη από τη δική σου αλήθεια", αλλά που συμβάλλει από κοινού σε μία συνθετική οπτική για την αναζήτησή της. Εύχομαι λοιπόν να είναι αυτός ο στόχος των συζητήσεων που άνοιξες.

Ο στόχος μου είναι ο διάλογος! Όσο για την αλήθεια δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη! Η αλήθεια είναι μια!

Για τα θέματα που άνοιξα ο στόχος μου είναι ο διάλογος! Διάλογο με έναν Μασόνο, με έναν Θεοσοφιστή, με σένα, με όλους !

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
22/04/2007, 16:25:58
Καλημέρα σας!

Και αφού το Θεοσοφικό Κίνημα Ελλάδος μας επιτρέπει την χρήση του υλικού της σελίδας της ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι είναι η Θεοσοφία. Τα παρακάτω είναι κομμάτια από ένα άρθρο της κ. Ασπασία Παπαδομιχελάκη
Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ μέσο του ESOTERIKA στην κ. Παπαδομιχελάκη και στο Θεοσοφικό Κίνημα Ελλάδος και επίσης να πω για άλλη μια φορα ότι ο στόχος μου είναι ο διάλογος! Θα ήθελα να καλέσω και την κ. Παπαδομιχελάκη αλλα και το Θεοσοφικό Κίνημα Ελλάδος να συμμετάσχουν άμεσα στο διάλογο. Ευχαριστώ!

quote:
Ο όρος «Θεοσοφία» ερμηνεύεται ως η Σοφία των Θείων Όντων. Πρόκειται για έναν όρο αρχαιότατο που χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Αιγύπτιο ιεροφάντη Ποταμών, στη συνέχεια από τον Αλεξανδρινό Αμμώνιο Σακκά και τελικά από την Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ, την παρουσιάστρια της Σύγχρονης Θεοσοφίας και την ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας. Είναι γνωστή επίσης με διάφορα ονόματα όπως 'Σοφία-Θρησκεία', 'Αρχαία Σοφία', 'Αιώνια Σοφία', 'Αποκρυφισμός', 'Εσωτερισμός', 'Μεταφυσική'.

Τα Θεϊκά Όντα, η Σοφία τους είναι η Θεοσοφία. Άρα υπάρχουν τα Θεϊκά Όντα!

quote:
Η μυστική αυτή παράδοση φθάνει στη γη μέσω μιας σειράς προφητών, μυστών και ιεροφαντών, οι οποίοι εμφανίζουν στην ανθρωπότητα μέσω μιας θρησκείας ή απόκρυφης διδασκαλίας, όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο άνθρωπος για να γίνεται ηθικότερος και πνευματικότερος. Ο φύλακας αυτής της μυστικής Σοφίας είναι η Πνευματική Ιεραρχία.

Μυστική Σοφία και φύλακας αυτής είναι η Πνευματική Ιεραρχία. Γιατί να είναι μυστική? Γιατί να υπάρχει Φύλακας ? Ποιοι είναι οι Προφήτες και ποιανού?

quote:
Πρόκειται για Πνευματικές Οντότητες, οι οποίες από άπειρη συμπόνοια για την ανθρωπότητα απαρνούνται περιοχές απείρου πνευματικότητας και μεγίστου κάλλους και παραμένουν στην περιοχή των σκοτεινών μορφών για να τη βοηθήσουν στην πνευματική της ανάπτυξη. Είναι η Ιεραρχία της Συμπόνοιας και είναι γνωστή σε κάθε θρησκεία και εθνική παράδοση ως Αρχάγγελοι, Ελοϊμ, Αμσασπέντ, Ντυάνι Τσοχάν, Γιοί του Ήλιου, Γιοί του Φωτός, Διδάσκαλοι της Σοφίας και Μαχάτμας. Πρόκειται για τους Εκπαιδευτές της νηπιακής σε εξέλιξη ανθρωπότητας,, οι οποίοι μας θεωρούν νεώτερα αδέλφια τους.

Αν αυτό το «σε κάθε θρησκεία» εννοεί και τον Χριστιανισμό θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Στον χριστιανισμό δεν υπάρχει καμια Πνευματική Ιεραρχία . Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε πως η Θεοσοφία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό! Επίσης ενδιαφέρον είναι να μάθουμε ποιο είναι το σκοτάδι?

quote:
Μία ακτίνα-όψη από τη Θεοσοφία, ή τη Σοφία-Θρησκεία, είναι η Σύγχρονη Θεοσοφία. Ονομάζεται επίσης Σύγχρονο Θεοσοφικό Κίνημα. Εμφανίστηκε προς το τελευταίο τέταρτο του προηγούμενου αιώνα από την επιφανή αποκρυφίστρια, την Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ, στον Δυτικό κόσμο. Η ίδια δήλωνε ότι ήταν ένας κρίκος ανάμεσα στην Ιεραρχία της Συμπόνοιας και την ανθρωπότητα και ότι πίσω από την ίδια βρίσκονταν οι δύο Διδάσκαλοι της Σοφίας, Μορύα και Κουτχούμι. Ομολογεί δε ότι πίσω από κάθε πτυχή του Σύγχρονου Θεοσοφικού Κινήματος, υπήρχαν συνέχεια οι δύο αόρατοι Εμπνευστές του και διαβεβαιώνει ότι τα κείμενά της εξέφραζαν τις διδασκαλίες της Πνευματικής Αδελφότητας.
«… χρησιμοποιούμε αντιπροσώπους – τους πλέον κατάλληλους. Εξ αυτών, τα τελευταία τριάντα χρόνια, ο καταλληλότερος υπήρξε η προσωπικότητα γνωστή ως Ε.Π.Μ. (Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ) στον κόσμο (αλλά σε μας είναι γνωστή διαφορετικά). Αν και για κάποιους θεωρείται ενοχλητική και με ελαττώματα, εντούτοις, δεν υπάρχει πιθανότητα για μας να βρεθεί καλύτερη στα επόμενα χρόνια – και θα έπρεπε οι Θεόσοφοι να το καταλάβουν. Από το 1885 δεν έγραψα ούτε προκάλεσα να γραφεί κάτι εκτός μόνο διαμέσου αυτής, άμεσα ή έμμεσα, μια επιστολή ή γραμμή σε κανένα στην Ευρώπη ή Αμερική, ούτε υπήρξε προφορική επικοινωνία ούτε διαμέσου τρίτου. Οι Θεόσοφοι θα πρέπει να το μάθουν. Θα καταλάβετε αργότερα το μήνυμα αυτής της δήλωσης, για τούτο κρατείστε το στη μνήμη σας. Η πίστη της στο έργο μας είναι σταθερή και επειδή οι δοκιμασίες της οφείλονται σε αυτό, ούτε εγώ ούτε άλλος από την Αδελφότητα θα την εγκαταλείψει ή θα την παραγκωνίσει…. Αυτό πρέπει να το πείτε σε όλους:- Είναι υπεύθυνη για τα πράγματα του Αποκρυφισμού…Είναι η άμεση αντιπρόσωπός μας… (Επιστολές των Διδασκάλων της Σοφίας, Σειρά 1, Επιστολή 19)

Ποιοι είναι αυτοί οι Διδάσκαλοι? Από πόσες Θεϊκές Οντότητες αποτελείται η Πνευματική Ιεραρχία?

quote:
«Η Θεοσοφία είναι η ζωντανή πληροφορία για όλες τις θρησκείες του κόσμου», λέει ο Χ.Όλκοττ, ο συνιδρυτής της Θεοσοφικής Εταιρείας.

Όχι για τον Χριστιανισμό! Στον χριστιανισμό ο Ιησούς Χριστός είναι η Αλήθεια! Άρα πως ο συνιδρυτής της Θεοσοφικής Εταιρείας έφτασε στο συμπέρασμα αυτό?

quote:
Μέσω της Θεοσοφικής διδασκαλίας, ανασύρθηκαν από τη σιωπή οι νόμοι του Κάρμα και της Μετενσάρκωσης,

Ποιο είχανε το Κάρμα και την Μετενσάρκωση ως νόμοι?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

συμπλήρωση του link στο μήνυμα - 26/4/2007

24/04/2007, 16:30:40
Αγαπητέ el.elyon θεωρώ πως πέρα από την παράθεση των παραπάνω αποσπασμάτων, θα έπρεπε να γράψεις και το link από όπου τα πήρες, ώστε όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο στο οποίο περιέχονται. (Αλλά και επειδή αυτό πρέπει να γίνεται για οποιοδήποτε κείμενο παραθέτουμε: να γράφουμε όσο πιο ακριβέστερα γίνεται την προέλευσή του)
Επειδή ο χρόνος που θα μπορούσες να κάνεις edit στο μήνυμά σου έχει λήξει, μπορείς να μου στείλεις τα στοιχεία μέσω email, ή και να τα γράψεις εδώ και εγώ θα τα προσθέσω στο μήνυμά σου.

Ψυχή μου,