ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Γιώργος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/03/2008, 22:35:15
Απαντω σε κατι που γραφεις στην φιλη Unseen φιλε Τρεχαγυρευε, μην με παρεξηγησεις, αφου συγχρονως παραδεχομαι πως δεν ειμαι χριστιανος, (με την εννοια του πιστου της εκκλησιας, της προσευχης, του φοβου και της ελπιδας). Ουτε και ανηκω σε καποια αλλη θρησκεια, κρυφη η φανερη, ειτε σε καποιο φιλοσοφικο ρευμα, οπως επισης, δεν ειμαι υλιστης

quote:
Πιστεύω ότι άνθρωποι άσπλαγχνοι σαν εμένα δεν υπάρχουν πολλοί…Αντιθέτως με σένα που βιώνεις τον πόνο…

Ξερεις ποσους βλεπω κάθε μερα, που δεν ξερουν τι να κανουν τα χρηματα, και δεν δινουν ουτε ευρο, σε καποιο που πεθαινει της πεινας?

Ξερεις ποσους βλεπω κάθε μερα, που θα εφτανε μια τους κινηση, μια τους καλη κουβεντα, για να φερουν αγαλιαση, και δεν το κανουν?

quote:
Σε θαυμάζω που τον αντέχεις και τον ερευνάς…

Γιατι, εσυ τα παρατησες?

quote:
Προσωπικά ανήκω στους καταραμένους, έτσι ή αλλοιώς…

Βγηκες σωος από τεσσερα αυτοκινηστικα, και θεωρεις εαυτον καταραμενο?

quote:
Ανήκω στους ανθρώπου που γίνονται μισητοί λόγω της έκφρασης τους δια της αλήθειας και ουχί των συναισθημάτων … Ποτέ στην ζωή μου δεν μπόρεσα να νοιώσω την μοναξιά εκείνη που κάνει τους ανθρώπους να συμβιβάζονται ή να συναισθάνονται, αλλά πάντα λέω αυτό που σκέφτομαι, όσο παράξενα απότομο κι αν μοιάζει…

Από μια μερια, τουλαχιστον εισαι ο εαυτος σου. (Αν και....)

Από την άλλη παλι, οσο αφορα την *(αληθεια), θα συνεχισεις να εισαι ο εαυτος σου?

Καταρα και αληθεια, γινεται να συνυπαρχουν?

quote:
Υπάρχει κόσμος που με ….απεχθάνεται ή με μισεί γι’ αυτό , αλλά το κακό είναι ότι δένονται μαζί μου είτε φιλικά είτε εχθρικά…

Δεν δενονται τρεχαγυρευε. Συμφωνουν μαζι σου, γιατι βρισκουν στηριγμα στα πιστευω τους. Και οι αλλοι, (αυτοι που σε κατηγορουν), ουτε αυτοι δενονται, και αυτοι σε μαχονται για τα πιστευω τους. Ειναι οι προεκτασεις των εαυτων τους, σε καποια αλλη ιδεα..., σε καποιο διαφορετικο πιστευω.

quote:
Το όνομα μου είναι Καναχαϊ, σημαίνει Αυτός Που Περπατάει Μόνος Του.

Και μενα είναι Μποντ. Τζαιμς Mποντ!

quote:
Και δεν εννοεί το μοναχικός, αλλά αυτός που μπορεί και περπατάει μόνος του. Συστήθηκα, λοιπόν…

Χαρηκα τρεχαγυρευε.

Αυτος που περπαταει μονος, να θυμασαι πως γνωριζει ποιες είναι οι προεκτασεις του εαυτου. Διαφορετικα, τα θρησκευτικα δεκανικια, (σταυροι, λιβανια, αγιασμοι,ξορκια.... και απο την αλλη, σκορδα, κοκκαλακια νυχτεριδας, είναι σε διασταση φοβου, και το ξερεις καλυτερα από μενα.)

Εισαι σιγουρος πως αμα γνωρισεις (το χριστο), θα συνεχισεις να εισαι…. μονος σου?

Γνωριζεις πως γινεται κάθε μερα….. να (συναντας χριστο)?

Κανε καλο τρεχαγυρευε, και είναι εκει,

και όχι μονο…. ο χριστος.

09/03/2008, 23:46:47
Φίλε Πλάτωνα, με παρεξήγησες, δεν αναφέρθηκα στη διάσταση ενός ανθρώπου που δεν νοιάζεται για τους άλλους…
Είμαι άσπλαχνος, ή αν θέλεις άκαρδος, με την κυριολεξία της λέξεως…απουσία συναισθημάτων ορμής…
Σαν σκέτος νους, ας πούμε…
Οι λέξεις μου είναι μαχαίρια, αλλά σαν χειρούργος ξέρω να τα χειρίζομαι…
Απλά εδώ και 11 χρόνια κάνω …διακοπές…. Κάποτε είχα γίνει πολύ ικανός και το σταμάτησα για τώρα…
Τώρα είναι η ώρα που επανέρχομαι, αφού παλια, προ 11ετίας, το σπαταλούσα… Τώρα είναι το κατάλληλο τάϊμινγκ, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, με το τάϊμινγκ…
Για τον πόνο δεν το σταμάτησα όπως λές γιατί δεν το είχα ποτέ…
Ο πόνος που με αγγίζει είναι ο πόνος του Θεου πιο πολύ, παρά των ανθρώπων... Αυτόν τον πόνο αισθάνομαι πιο πολύ...

Τα αυτοκινητιστικά ήταν 8 και έχω εγχειριστεί 15 φόρες(!!!) Από την κορυφή μέχρι την φτέρνα… Τα 4 ήταν που ίσως δεν ζούσα…

Το ότι είμαι ο εαυτός μου είναι η κατάρα κι η αλήθεια και το νόημα αυτού που ζω είναι μια μεταφερόμενη γνώση που στον κατάλληλο χρόνο θα δείξει το αρμονικό του μυστηρίου του…
Το δένονται είναι περίεργο, αλλά, κανείς δεν μπορεί να με ξεχάσει… Όλοι με θυμούνται και φυσικά και όσοι με μισούν, ακόμη κι ενστιγκτώδικα…
Το όνομα μου δεν είναι από ταινία,. Ούτε είναι στυλ κωδικού, είναι το όνομα μου…
Όσο για τον Χριστό, από κει έρχομαι… Και ναι έτσι είμαι μόνος μου…
Τα δεκανίκια, δεν τα είχα ποτέ. Γράφω για καταραμένα θέματα από 12 χρονών και 32 χρόνια μετά , καταλαβαίνω ότι ήταν απλά άσκηση η γνώση και μπορώ να πω έχω ασκηθεί καλά, είμαι έτοιμος γι’ αυτό που θα συμβεί…
Το καύχημα μου είναι ότι κατάλαβα το καλό, όχι ότι είμαι καλός, είμαι έξυπνος και κατάλαβα ότι το καλό είναι το μόνο ανθεκτικό στο χρόνο… Το κακό είναι ημιτελές και θα ξανάρχεται έως ότου τελειωθεί, έτσι διάλεξα πλέον το καλό και ξεμπέρδεψα…

10/03/2008, 20:30:02
Εγω απαντώ σε κάτι που εγραψε ο Πλάτωνας....για ασφάλεια...για παν ενδεχόμενο..

quote:

Ξερεις ποσους βλεπω κάθε μερα, που δεν ξερουν τι να κανουν τα χρηματα, και δεν δινουν ουτε ευρο, σε καποιο που πεθαινει της πεινας?

Ξερεις ποσους βλεπω κάθε μερα, που θα εφτανε μια τους κινηση, μια τους καλη κουβεντα, για να φερουν αγαλιαση, και δεν το κανουν?

Αν το ήξεραν η το ΠΙΣΤΕΥΑΝ μπορεί και να το έκαναν ...αλλά
Ξέρεις και πόσους αλαφροϊσκιωτους βλέπω κάθε ημέρα ?

quote:
Γνωριζεις πως γινεται κάθε μερα….. να (συναντας χριστο)?

Μην με φοβίζεις άλλο σε παρακαλώ....οχι μη φτάνει!!!

quote:
Και μενα είναι Μποντ. Τζαιμς Mποντ!

Τέλος πάντων , αφού ετσι θέλεις τι να κάνουμε? ΜΠΌΝΤ, μπόντ! Πετάει...πετάει,
που να τολμήσω να σου πω άλλο τι..

Ουρσουλα

10/03/2008, 23:40:18
Τι γλυκές κουβέντες,
από ένα τόσο ευαίσθητο και συναισθηματικό πλάσμα…
Αγαπητή nst, μπαίνεις στο δικό μου πεδίο γνώσεων με την προκλητικότητα…και πίστεψε με δεν είναι το πεδίο σου…
Είναι καλό όμως να βλέπει κανείς πόσο εύκολα
πέφτουν οι μάσκες κι οι ευαισθησίες κάποιων…
Το θέμα είναι να το καταλαβαίνουν και να μην
παίζουν το κόλπο με την αράχνη
και τον ιστό που είναι μαλακός, όπως τα συναισθήματα που βάζουν για δόλωμα…
Καλύτερα είναι να δείχνουν τα δόντια τους,
το φυσικό τους όπλο…
11/03/2008, 01:28:04
Ελα τωρα, trexagireve, αμέσως τσαντίστηκες και φούντωσες.
Αράχνες,. δόντια,δολώματα, ιστούς κλπ,,, βάστα λίγο...

Αντι να γελάς κι εσύ...θυμώνεις.

Διάβασε, με λίγο χιούμορ το κείμενο σου και θα δείς οτι είδα...

snoopyΜέλος
11/03/2008, 10:48:17
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ξερεις ποσους βλεπω κάθε μερα, που δεν ξερουν τι να κανουν τα χρηματα, και δεν δινουν ουτε ευρο, σε καποιο που πεθαινει της πεινας?

Αυτά βλέπουμε στους περισσότερους ανθρώπους που ζούν σε έναν εικονικό κόσμο που περιστρέφεται γύρω απο τον εαυτό τους.
Μονάχα εάν τους χτυπήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας καταλαβαίνουν το μεγάλο λάθος που έκαναν στην προηγούμενη συμπεριφορά τους.

11/03/2008, 11:10:58
Μιας και το θέμα μας είναι η πλάνη της Αλήθειας, υποθέτω ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε επιθυμούμε να αλληλοβοηθηθούμε ώστε να μοιραστούμε μεταξύ μας κάποιες σκέψεις μας γύρω από τις πλάνες και το ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στην απομάκρυνση μας από την Αλήθεια.
Παραθέτουμε σκέψεις, συναισθήματα, πεποιθήσεις και προβληματισμούς γύρω από τις πλάνες, από την Αλήθεια σε μια προσπάθεια να ρίξουμε λίγο περισσότερο φως στις σκιές που αντικρύζουν τα μάτια μας.

Σκέφτομαι λοιπόν πόσο πιθανόν είναι να αποτελεί μια πλάνη - ηθελημένη ή μη - η εύκολη έκφραση συμπερασμάτων και πορισμάτων για κάποιον συνομιλητή μας και τα οποία δείχνουν να κρύβουν ένα μεγάλο ποσοστό σιγουριάς και βεβαιότητας.
Ας αναρωτηθούμε λίγο επάνω σε αυτήν την συνήθεια και στις πλάνες που μπορεί να εξυπηρετεί...

In anticipation of my resurrection...

11/03/2008, 11:36:20
Όλοι μας εκφράζουμε μια προσωπική εκτίμηση για την έννοια αλήθεια, μετατρέποντας αυτή την ίδια την αλήθεια σε ένα ασαφές πεδίο,όπου ενυπάρχουν πολλές αλήθειες.Αυτό είναι ψευδές καθώς αφ εαυτή της η αλήθεια είναι μια, ως υπόλογη απέναντι στον εαυτό της και την έννοια που εκπροσωπεί.
Πολλές είναι οι πλάνες που την περιβάλλουν. Και φυσικά φιλοδοξία των είναι να περιληφθούν και αυτές στον ορισμό της αλήθειας...
Ωστόσο, όσο και να υπάρχουν αυτές οι πλάνες, μόνη της η αλήθεια, ορίζεται και προσδιορίζεται ως μοναδική...
Ζητούμενο όμως, των όσων ψάχνουν την αλήθεια είναι η μοναδικότητα της, ενώ ζητούμενο όσων θέλουν να αναζητούν τις πλησίον της αλήθειας θεωρείες είναι να είναι πολλές ώστε να δουν περισσότερες από μια πλευρές αυτού που οι ίδιοι προσδιορίζουν ώς αλήθεια και το κάνουν πεδίο ορισμών που θέλουν να δουν...
Η αλήθεια μόνη της , βέβαια, δεν δίνει ...σημασία σε όσους αναζητούν πλάνες, γιατί δεν είναι αυτή το ζητούμενο τους και φυσικά δεν έχει ανάγκη να τους ενημερώσει για την μοναδικότητα της. Όσοι την αναζητούν, ξέρουν ότι είναι μια. Άρα το θέμα είναι αναναζητάμε την αλήθεια ή τις πλάνες που την περικλείουν...
Κάθε λέξη ή έννοια υπάρχει ως πρωτότυπη, αλλά υπάρχουν και άλλες που βρίσκονται στο περιθώριο των.
Εκφυλίζοντας τις έννοιες πετυχαίνουμε την δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης που μας μπερδεύει με σκοπό να είμαστε εάλλωτοι και ευπρόσβλητοι στην πλάνη...
Είναι δυνατόν αυτό να είναι ζητούμενο;...
11/03/2008, 13:04:41
quote:
η αλήθεια είναι μια, ως υπόλογη απέναντι στον εαυτό της και την έννοια που εκπροσωπεί.

Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά ωσπου να φτάσουμε σε αυτή την μια και μοναδική αλήθεια [ ιδια για όλους] είμαστε υποχρεωμένοι να σταματάμε στο επίπεδο της κατανόησης μας που αυτό διαφέρει απο τον ένα στον άλλο.
Ξετυλίγουμε οσο αντέχουμε κάθε φορά...
Δεν ξέρουμε όμως αν γίνεται οσο είμαστε ζωντανοί κάτι τέτοιο...

11/03/2008, 13:22:45
Αυτό που λές φίλη,nst, μου θυμίζει ανθρώπους που έχουν ένα καλό πρόχειρο σαντουιτσάκι και ζηλότυπα το φυλάνε για να το φάνε μόνοι τους...
Το ίδιο κάνουν πολλοί,αλλά υπάρχει ένα υπέροχο δείπνο που αφορά όλους και εκεί, θα ήταν καλά να παραστούμε όλοι, αντί να τρώμε τα σαντουιτσάκια μας..