ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στίγματα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Στίγματα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Lestat31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
endoramaΜέλος
19/12/2003, 01:19:10
Skorpina καλη η ερωτηση σου

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it

SasaΝέο Μέλος
27/12/2003, 21:06:41

Kalhspera se olous,
Einai h prwth fora pou grafw kai egw
Den exw tis gnwseis pou exoun polloi apo sas edw sto forum, alla ayto pou 3erw einai pws kanenas Or8odo3os den exei parousiasei stigmata, opws rwthse h Skorpina. Alla nomizw pws kai sthn periptwsh pou kapoios parousiasei stigmata den 8a anagnwristei tpt apo thn Or8odo3h ekklhsia. Ta stigmata einai kati pou mono h Ka8olikh ekklhsia anagnwrizei.

matrxΜέλος
02/01/2004, 01:03:21
SASA ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΙΓΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ;

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.

matrxΜέλος
03/01/2004, 21:40:51
quote:
SASA ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΙΓΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ;
ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

CyLightΜέλος
03/01/2004, 23:43:09
quote:

quote:
ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

οι ορθοδοξοι εχουν αλλα θαυματα!
κλαινε οι εικονες και βγαζουν αιμα...
ο καθενας πρεπει να εχει κατι!

VIKINGΜέλος
04/01/2004, 14:25:18

Γεια σας.
Συμφωνα με ορισμενους ερευνητες τα στιγματα εμφανιζονται κατοπιν μιας βαθιας θρησκευτικης εμπειριας,οπου το ατομο βιωνει το Θειο Παθος τοσο
εντονα που το ιδιο το σωμα γινεται πεδιο εκδηλωσης των παθων του Ιησου.
Ωστοσο τα σημαδια που παρουσιαζονται σε στιγματικους δεν αντιστοιχουν με τα πραγματικα τραυματα του Ιησου.

Ορισμενοι επιστημονες που ασχοληθηκαν
με το φαινομενο μιλανε για ψυχοσωματικο συμπτωμα το οποιο εκδηλωνεται
σε ατομα επιρρεπη σε υστερια.Ωστοσο κατα την γνωμη μου δεν ειναι
η επαρκης η εξηγηση διοτι στιγματα εχουν εμφανιστει και σε ανθρωπους
που βρισκονταν σε κωμα.

Εγω πιστευω πως και αυτο το φαινομενο σχετιζεται με το πολυπλοκο
και ανεξερευνητο ανθρωπινο εγκεφαλο.Το ερωτημα ειναι γιατι παρουσιαζεται σε ορισμενους ανθρωπους (και δεν ειναι μονο Χριστιανοι αλλα και Ινδουιστες και Βουδιστες) τα παραξενα και ανεξηγητα
φαινομενα οπως στιγματα,ικανοτητα ενορασης κ.λ.π;Μηπως οι ανθρωποι αυτοι εχουν αναπτυγμενες περισσοτερο τις ικανοτητες αυτες απο τους
αλλους ή μηπως δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι αυτο που ονομαζουμε "ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ";Μηπως ολοι οι ανθρωποι μπορουν τελικα να τελειοποιηθουν αναπτυσοντας τις εμφυτες ικανοτητες τους,μηπως ειχε δικιο ο Βουδας οταν ελεγε οτι ολοι μπορουμε να γινουμε Βουδες;

quote:
διαβολικές παρενοχλήσεις ή πειρασμούς και <<δοκιμάζονταν>> με ποικίλους τρόπους από τις σκοτεινές δυνάμεις, αλλά και από τον ίδιο το Θεό που ήθελε να δοκιμάσει την πίστη τους.
-Οι στιγματικοί θεωρούνταν άνθρωποι ευλογημένοι και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν προικισμένοι με χαρίσματα όπως διορατικότητα, αφθαρσία, προφητικές ικανότητες, καθώς και δύναμη επιβίωσης χωρίς φαγητό και ύπνο.

Εδω πρεπει να πω οτι ορισμενα απο αυτες τις ικανοτητες οπως το να
επιβιωνουν χωρις φαγητο και υπνο παρουσιαστηκαν οχι μονο σε χριστιανους αλλα και σε μη Χριστιανους(σε καποιους στην Ινδια και Κινα που το απεδωσαν σε διαφορες Θεοτητες).Για αυτο καλο θα ειναι να μην βιαζεται η Ορθοδοξη και Καθολικη Εκκλησια να μιλαει
για χαρισματα που δοθηκαν απο καποιο Θεο.Διοτι σε αλλο Θεο
πιστευουν ορισμενοι Ινδοι.

Οσο για τους δαιμονες,τους διαφορους πειρασμους με τους οποιους υποτιθεται οτι δοκιμαζει καποιος Θεος τους ανθρωπους και τους διαφορους
μπαμπουλες δεν θα κατσω να ασχοληθω,ο Μεσαιωνας εχει περασει θελω να πιστευω.

quote:
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ?
ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ,ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ Κ.Λ.Π

Ναι υπαρχουν αρκετα.

scullyΜέλος
09/01/2004, 10:20:39
quote:
Εδω πρεπει να πω οτι ορισμενα απο αυτες τις ικανοτητες οπως το να
επιβιωνουν χωρις φαγητο και υπνο παρουσιαστηκαν οχι μονο σε χριστιανους αλλα και σε μη Χριστιανους

Η βιβλος σε καποια σημεια της μιλαει και για ανθρωπους που εζησαν 800-900 χρονια!

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

ΝεφέληΜέλος
09/01/2004, 12:54:28

Στίγματα:
http://www.geocities.com/artofwise/Stigmata.html

scullyΜέλος
10/01/2004, 11:15:38
Ωραια σελιδα Νεφελη!
Αληθεια, το "γραφει η Νεφελη" ειναι τυχαιο?

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

katiaΜέλος
10/01/2004, 14:38:23
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ.ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΝεφέληΜέλος
10/01/2004, 20:36:52

Ευχαριστώ παιδιά

Scully, δεν πρόκειται για συνονυμία