ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- AMRA, AMORC, Massons files - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- AMRA, AMORC, Massons files - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Arthur Conan D.23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
TrithemiusΜέλος
03/12/2007, 16:14:04
Το τέλος σε μία "αντιπαράθεση" (αλλοίμονο, μεταξύ ανθρώπων που ποτέ δεν έχει δει ο ένας τον άλλο...) επέρχεται όταν και οι δύο πλευρές ακουστούν.

Σχετικά με την εντύπωση που μου έχουν προκαλέσει τα αναφερόμενα ως "πειράματα" του AMORC, η δική μου θέση, αν θες να ξέρεις (και χωρίς φυσικά να απολογούμαι) δεν ταυτίζεται ούτε με τους ακραίους παραλογισμούς του Arthur, αλλά ούτε και με τις θέσεις των εκπροσώπων της ΑΜΡΑ (believe it or not, έχω αυτό το "προνόμιο"). Προσωπικά, προσεγγίζω πιο ήρεμα και συγκαταβατικά τον συγκεκριμένο όρο γιατί θέλω να κοιτάω πίσω από τις λέξεις. Οι λέξεις είναι παγίδα, είναι ταμπέλες και όταν κάποιος κυνηγάει μόνο την ταμπέλα και όχι το περιεχόμενο, υπάρχει πρόβλημα. Γνωρίζω το περιεχόμενο των πειραμάτων και από προσωπική πλευράς δεν βλέπω κάτι αρνητικό ή επικίνδυνο σε αυτά. Πάντως όλα σχετικά είναι και ο καθένας, εφόσον έχει γνώση του θέματος, κρίνει για τον εαυτό του.

Φυσικά, το ότι όπως γράφεις εγώ έχω ταυτίσει τις απόψεις μου με κάποιους άλλους που (για τους δικούς τους λόγους) δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο και την "κατεύθυνση" των πειραμάτων του AMORC, είναι ένα ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΨΕΜΜΑ, και λυπάμαι που τόσο εύκολα και απαίδευτα γράφεις πως κι εγώ πιστεύω ό,τι και κάποιοι άλλοι. Ειδικά στον εσωτερισμό, ποτέ μου δεν υπήρξα πρόβατο, ούτε πρόκειται να γίνω. Έχω δική μου γνώμη, τη στηρίζω, τη μελετώ και δεν αφήνω άλλους να μιλάνε για εμένα και να αποφασίζουν για το τι θα ενστερνιστώ. Παράλληλα, ποτέ σου δεν με ρώτησες τι απόψεις έχω περί των πειραμάτων αυτών (άλλωστε ούτε καν γνωριζόμαστε), πράγμα που δείχνει πως βασίζεσαι στο τι σου έχουν πει άλλοι και ανέτως πιστεύεις τις δηλώσεις τους περί εμού. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει ο δίκαιος και αντικειμενικός λόγος, περιμένω να πάρεις πίσω τα λεγόμενά σου περί εμού και των πεποιθήσεών μου γενικότερα περί ταγμάτων. Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω και είναι μέγιστο σφάλμα αλλά και αποτυχία σου ως εσωτερίστρια να γίνεσαι φερρέφωνο άλλων, ξεχνώντας τη δίκαιη κρίση. Δεν με ενδιαφέρει το να αντιγράφεις απόψεις άλλων και να τις υιοθετείς ως δικές σου, αλλά όταν πρόκειται να μιλήσεις για άλλους, καλό είναι πρώτα να ξέρεις και κάτι από τις απόψεις τους. Μη γίνεσαι λοιπόν φερρέφωνο!

Σχετικά με το άτομο που αναφέρεις, όντως δεν χρειάζεται να κάνεις λόγο για το πως αντέδρασαν κάποιοι στη συμπεριφορά του, γιατί (για άλλη μια φορά) είσαι έξω από τον "χορό". Δεν γνωρίζεις σε τι είδους συζητήσεις έχουν εμπλακεί κάποια άτομα μαζί του και τι συμπεριφορές γνώρισαν, δεν έχεις λοιπόν άμεση και αντικειμενική γνώση του θέματος και γι' αυτό δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη. Είναι τόσο απλό και δίκαιο. Η ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά και το παρελθόν αυτού του ανθρώπου είναι γνωστό σε πολλούς σχετικούς κύκλους και φυσικά θα παραμείνει παρελθόν. Αν τώρα εσένα δεν σου είναι ευκολοχώνευτα τα όσα έγραψα για εκείνον, δεν πειράζει, η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη και φυσικά εδώ ούτε "χολή" βγάζω, ούτε απελπισία, ούτε απογοήτευση. Το μόνο που σου θυμίζω είναι πως όταν η υποτροπή στην παραβατική συμπεριφορά συμβαίνει κατ' επανάληψη, τότε δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα και αν θέλεις (τελικά) να είσαι δίκαιη στην κρίση σου, σε προκαλώ να μας δείξεις μηνύματα του μέλους αυτού που σχετίζονται με απόψεις του περί θεμάτων εσωτερισμού. Πουθενά δεν ακούσαμε τη γνώμη του, πουθενά δεν μάθαμε τι πιστεύει για θέματα εσωτερισμού, κι αυτό θα παραμείνει έτσι γιατί οι λόγοι για τους οποίους περιφέρεται εδώ μέσα είναι άσχετοι με τον εσωτερισμό αλλά πολύ σχετικοί με τον αντιεσωτερισμό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...

Για ακόμα μια φορά λοιπόν, σε προτρέπω να αποκτήσεις δική σου γνώμη και να μην ασχολείσαι με δάνεια από τη γνώμη άλλων.

Κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην (Φιλωνίδης)...

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
04/12/2007, 09:00:05
Αγαπητοί φίλοι, τα παραπάνω ξεφεύγουν εντελώς απο το θέμα. Ο συγγραφέας του άνοιξε ένα θέμα με σκοπό να δημοσιοποιήσει κάποια πράγματα, κατα την γνώμη του σημαντικά.
Οπως φαίνεται και ευτυχώς γι αυτό, κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για αυτού του είδους τις αναφορές οι οποίες εκτός των άλλων είναι και ανούσιες με τον τρόπο που παρουσιάζονται.
Πιστεύω οτι η Αμαλία απάντησε πολύ σωστά.

Πέραν όμως αυτού, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πως εκδηλώνεται ο καθένας μας σαν προσωπικότητα μεσα απο αυτό το ερέθισμα.
Προσωπικά θα έλεγα οτι θα έπρεπε να χρωστάμε ευγνωμοσύνη σε αυτό το μαϊμουδάκι που πετάει καρύδες γύρω γύρω στα φόρουμ και μας ενεργοποιεί ως πρός την εργασία.

Θυμάμαι πάντα την φράση μιας φίλης μου που έλεγε << Δες τι έχεις εσύ να μάθεις απο εκεί και μόνο αυτό >> και είχε απόλυτο δίκιο αν και εγώ τσαλαβουτούσα στο συναίσθημα.

Αγαπητέ Trithemius θα συμφωνούσα με την γενική ιδέα των θέσεων σου αν περιοριζόσουν σε αυτές και οχι σε χαρακτηρισμούς απέναντι στην Pyramid και στον Athur, Deva, Παύλο......[ εχει και άλλα που δεν τα θυμάμαι πια...α! το Peter Pan ηταν απο τα καλύτερα...]οι οποίοι δεν συμβαδίζουν με την ιδιότητα που θέλουμε να αποκτήσουμε, αυτή του εσωτεριστή...
Κανείς μας δεν ξέρει τι γνώσεις και τι πληροφορίες έχει ένας άλλος και κυρίως την ψυχική προσωπικότητα του άλλου.
Επίσης δεν μπορουμε να ξέρουμε ποιούς συναναστρέφεται και τι εμπειρίες έχει...
Ας είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί και όπως είπες κι εσύ:

<<Για ακόμα μια φορά λοιπόν, σε προτρέπω να αποκτήσεις δική σου γνώμη και να μην ασχολείσαι με δάνεια από τη γνώμη άλλων>>

Τι θα έλεγες να το δείς και εσύ λίγο πιο ουσιαστικά αυτό που είπες?

<< Ο Εσωτεριστής ενώνει, δεν διχάζει >> Ας γίνει....
....ευχαριστώ φίλε όπου κιαν είσαι

Edited by - nst on 04/12/2007 09:07:47

TrithemiusΜέλος
04/12/2007, 15:34:21
Όντως φίλη nst, ο εσωτεριστής/εσωτερισμός ενώνει, δεν διχάζει. Κάπου κάπου τα συναισθήματα ξεπερνάνε τη λογική και το μέτρο.

Reset λοιπόν

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.