ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Αμμος και αφρός", Καλίλ Γκιμπράν - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- "Αμμος και αφρός", Καλίλ Γκιμπράν - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

pliroforisi26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
pliroforisiΜέλος
10/07/2004, 09:09:49
20

Η ανθρωπότητα είναι ένας ποταμός φωτός που ρέει από το πεπερασμένο προς την αιωνιότητα.
Μήπως τα πνεύματα που κατοικούν στον αιθέρα δεν φθονούν τον πόνο του ανθρώπου;

..............

Από το βιβλίο "Αμμος και αφρός" του Καλίλ Γκιμπράν, μετάφραση: Α. Προκοπίου, Εκδόσεις "Πύρινος Κόσμος".

Πάνος Μπαλτάς

pliroforisiΜέλος
20/08/2004, 09:31:10
21
Στο δρόμο για την ιερή πόλη συνάντησα κι άλλον προσκυνητή και τον ρώτησα, "Αυτός είναι ο δρόμος για την Ιερή Πόλη;".
Και μου απάντησε, "Ακολούθησέ με και θα φτάσεις στην Ιερή Πόλη σε μια μέρα και μια νύχτα".
Και τον ακολούθησα. Και περπατήσαμε πολλές μέρες και νύχτες και δεν φτάσαμε στην Ιερή Πόλη.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, θύμωσε μαζί μου γιατί με είχε εξαπατήσει.

..............

Από το βιβλίο "Αμμος και αφρός" του Καλίλ Γκιμπράν, μετάφραση: Α. Προκοπίου, Εκδόσεις "Πύρινος Κόσμος".

Πάνος Μπαλτάς

pliroforisiΜέλος
20/08/2004, 09:31:50
22
Κάνε με, Θεέ μου, θήραμα του λιονταριού πριν κάνεις το λαγό θήραμά μου.

..............

Πάνος Μπαλτάς

pliroforisiΜέλος
20/08/2004, 09:32:40
23
Δεν μπορεί κανείς να φτάση στην αυγή παρά μόνον από το μονοπάτι της νύχτας.

..............

Πάνος Μπαλτάς

pliroforisiΜέλος
20/08/2004, 09:33:30
24
Μου λέει το σπίτι μου, "Μη μ' εγκαταλείπεις γιατί εδώ κατοικεί το παρελθόν σου".
Κι ο δρόμος μου λέει, "Ελα κι ακολούθα με, γιατί είμαι το μέλλον σου".
Κι εγώ λέω και στους δυο, στο σπίτι και στο δρόμο, "Δεν έχω παρελθόν, ούτε και μέλλον".
Κι αν μείνω εδώ, υπάρχει μια φυγή στη στάση μου κι αν φύγω υπάρχει μια στάση στη φυγή μου. Μονάχα η Αγάπη κι ο Θάνατος τ' αλλάζουν όλα.

..............

Πάνος Μπαλτάς

pliroforisiΜέλος
20/08/2004, 09:34:19
25
Τι παράξενο, η επιθυμία για ορισμένες απολαύσεις είναι κομμάτι από τον πόνο μου.

..............

Πάνος Μπαλτάς