- Mα ολα σ'αυτον τον κοσμο ειναι ελληνικα??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Λοιπόν δεν είναι ακριβή μία παραγωγή σαν αυτή με τα μηχανήματα που έχουμε σήμερα. Ακόμα όμως και εάν κόστισε 1000000 δολάρια τα πήρε πολλαπλάσια από τους ανθρώπους που πεθαίνουν να δουν την "αλήθεια" για την Σελήνη...
Πρέπει κάποιος να είναι εντελώς άσχετος ή "τυφλός" για να συμφωνήσει ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και όχι πλαστό.
Επίσης, για μένα ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ... κομπιούτερ.
Ειλικρινά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το final fantasy...
ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΕΝΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ!!!
Πρέπει να απευθύνονται σε πολύ ηλίθιους ανθρώπους...
quote:
Α, ναι ξέχασα να συμφωνήσω με τον dim.kar:
Πρέπει κάποιος να είναι εντελώς άσχετος ή "τυφλός" για να συμφωνήσει ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και όχι πλαστό.Επίσης, για μένα ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ... κομπιούτερ.
Ειλικρινά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το final fantasy...
ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΥΤΕ "ΤΥΦΛΟΣ",ΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ,(ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ)Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ,ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΗΜΕΝΟ(Ο ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ,ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ,Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Κ.Α.),ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ(ΕΩΣ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ) ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ,ΤΙ,Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ,ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΜΕ ΜΟΝΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΤΟΥΝΤΙΟ(ΠΟΥ ΣΑΝ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΕΡΗ),ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ??
Α) Πιάσε μερικές ταινίες ή καλύτερα φωτογραφίες από την προσελήνωση των αμερικανών. Πρόσεξε πόσο διαφορετκός είναι ο αστροναύτης και πόσο διαφορετικός είναι ο εξοπλισμός του - πολύ "αδιάφορος" και ρηχός σε λεπτομέρεια.
Β) Η κίνηση της κάμερας είναι πολύ χολυγουντινή. Πιστεύεις ότι έτσι θα κινηματογραφούσε κάποιος άσχετος που θα τα έβλεπε όλα αυτά για πρώτη φορά; Επίσης είναι πάρα πολύ ομαλή για κάποιον που είναι πεζός. Μην ξεχνάμε επίσης ότι σε συνθήκες έλειψης βαρύτητας η κίνηση δυσχερένει και άρα οι άνθρωποι θα κινούνται με το 1/3 της ταχύτητας σε σχέση με την γη - άσε που οι κινήσεις τους θα ήταν ατσούπμαλες. Εδω ο τυπάς με την κάμερα είναι πολύ ομαλός και πάρα πολύ γρήγορος...
Γ)Το κτίριο το ίδιο: ΠΑΡΑΘΥΡΑ;;; Παράθυρα σε ένα κτίριο το οποίο είναι σε ένα σεληνικό τοπίο; Τίποτα άλλο, μήπως βρουν και κάνα τζακούζι; ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ;;; Στηρίξεις σε ένα κτίριο ανώτερου τεχνολογικά όντος; Ξεκολλήστε, δεν μιλάμε για την γη...
Δ) Τέλος όλο το στήσιμο θυμίζει καθαρά παιχνίδι σε υπολογιστή. Όπως και η κίνηση. Πιθανόν ο τυπάς να πήρε την μηχανή δημιουργίας από ένα παιχνίδι και να δημιουργήσε την δική του πίστα βάζοντας τους παίχτες αργότερα με έαν καλό ψηφιακό μοντάζ. Κατά του "πετάνε ιπτάμενα αυτοκίνητα πάνω από τα κεφάλια μας...."
ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ
ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΕ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ.
Προφανώς, για να αερίζονται!!!
Πέρα από τη πλάκα, ΑΝ είχε βρεθεί όντως τέτοιο κτίριο, από αυτήν τη "λεπτομέρεια" (αλλά και άλλες...) θα έβγαιναν πολύτιμα συμπεράσματα.
Μεγάλα παράθυρα για παράδειγμα θα σήμαιναν όντα τα οποία έχουν εξελιχθεί σε ανοικτούς χώρους και χρειάζονται τα παράθυρα για τη θεραπεία της κλειστοφοβίας...
Το ύψος από τις "πόρτες" θα μας έδινε μια ενδεικτική προσέγγιση του μεγέθους τους...
Τα "χρώματα" στους τοίχους το φάσμα του πλανήτη απ' όπου προέρχονταν κτλ κτλ...
Λεπτομέρειες δηλαδή!
Το ζήτημα είναι άλλο: η "σκοτεινή" πλευρά είναι σκοτεινή;
Δημήτρης

Πέρα από την πλάκα - τι γράφεις μωρέ;
Δηλαδή ένα πλάσμα που ταξιδεύει στο διάστημα δεν έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει τοίχους-οθόνες και να δείχνει το εξωτερικό σαν εσωτερικό;
Σε λίγο θα το κατορθώσουμε εμείς αυτό!!!
Μία απλή πόρτα δίνει σημάδι του μεγέθους τους; Και εάν το μέγεθος τους δεν έχει καμία σχέση με τις πόρτες τους; Αν υπάρχουν σε ένα μέγεθος απλώς και μόνο για να προσδιορίζουν κάτι; Οι πύλες στα κάστρα είναι ενδυκτικές του μέγεθους των κατοίκων τους;
Όσο για τα χρώματα: Το κάθε είδος έχει το δικό του οπτικό φάσμα. Αλλιώς βλέπουμε εμείς τον κόσμο, αλλιώς οι μέλισσες (προς το υπεριώδες), αλλιώς τα σκυλιά (ασπρόμαυρο). Ίσως να μην χρειάζονται καθόλου την οπτική εάν έχουν εξελιχτεί με άλλα αισθητήρια...
Αγαπητέ Οάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ως προς τους προβληματισμούς που θέτεις. Αυτά ακριβώς τα σημεία που αναφέρεις είναι αυτά τα οποία με έκαναν και εμένα απο την αρχή να αμφιβάλλω για την αυθεντικότητα του βίντεο. Ευτυχώς που μπόρεσα και το είδα έστω και απο το δίκτυο για να έχω προσωπική άποψη...
Το σημείο όμως στο οποίο δεν έχω πάρει απαντήσεις ακόμα είναι για τα κίνητρα κάποιων δήθεν "αποκαλύψεων". Δεν πιστεύω ότι είναι μόνο οικονομικά. Μην ξεχνάμε ότι αυτές τις μέρες παίζει και μια άλλη αποκάλυψη σχετικά με τον τάφο του Χριστού. Ενω φαινομενικά μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί πως αυτές οι ιστορίες και σε ποιο βαθμό μπορούν να επηρεάσουν ανθρώπους και να κλονίσουν πεποιθήσεις και πιστεύω αιώνων...
Φιλικά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)
Edited by - Απέριττος on 07/03/2007 09:04:23
quote:
dim.kar λέειΤο ζήτημα είναι άλλο: η "σκοτεινή" πλευρά είναι σκοτεινή;
Σύμφωνα με τον bob_cat
quote:
bob_cat λέει.........σας καλώ να σκεφτείτε πόσο εύκολη θα μπορεί να είναι η διαβίωση στην περιοχή της αθέατης σελήνης με θερμοκρασίες κάτω των μείον 100 και με ολοκληρωτική έλλειψη ηλιακού φωτισμού, .....
Αλλά είναι δικό μας παιδί ...οπότε δεν τον παρεξηγώ !!!
--------------------------
Κάποιος κάποτε μου είπε τα μαργαριτάρια να τα ρίχνω χύμα, γιατί ξέρω οτι οι χοίροι δεν τα τρώνε και υπάρχει πάντα η πιθανότητα και η ελπίδα, οτι κάποιος άνθρωπος θα τα βρεί...
quote:
Dim.kar,
Πέρα από την πλάκα - τι γράφεις μωρέ;
Δηλαδή ένα πλάσμα που ταξιδεύει στο διάστημα δεν έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει τοίχους-οθόνες και να δείχνει το εξωτερικό σαν εσωτερικό;
Σε λίγο θα το κατορθώσουμε εμείς αυτό!!!
Μία απλή πόρτα δίνει σημάδι του μεγέθους τους; Και εάν το μέγεθος τους δεν έχει καμία σχέση με τις πόρτες τους; Αν υπάρχουν σε ένα μέγεθος απλώς και μόνο για να προσδιορίζουν κάτι; Οι πύλες στα κάστρα είναι ενδυκτικές του μέγεθους των κατοίκων τους;
Όσο για τα χρώματα: Το κάθε είδος έχει το δικό του οπτικό φάσμα. Αλλιώς βλέπουμε εμείς τον κόσμο, αλλιώς οι μέλισσες (προς το υπεριώδες), αλλιώς τα σκυλιά (ασπρόμαυρο). Ίσως να μην χρειάζονται καθόλου την οπτική εάν έχουν εξελιχτεί με άλλα αισθητήρια...
Έχεις δίκιο. ΟΛΑ τα παραπάνω θα θεωρούντο φυσικά ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ και μόνο για ένα πολιτισμό σε φάση ανάπτυξης με τη δική μας.
Νομίζω ότι συμφωνούμε απολύτως απλά εγώ δεν έχω το χρόνο να αναλύσω τα γραφόμενα μου.
Δημήτρης

Προλαβα και ειδα το μισο ντοκυμαντερ. Στο τελος οταν
"πεφτουν" οι τιτλοι με τους δημιουργους,συνεργατες,σπονσορες
κλπ, αναφεροταν και το National Geographic.
Αν καποιοι κανουν φαρσα σιγουρα εχουν πολυ καλα τεχνικα
μεσα, απο την αλλη δεν ξερω αν ειχε λογους περιοδικο
τετοιας κυκλοφοριας να συμετασχει σε τετοια φαρσα (ισως
εν αγνοια του)
quote:
Αν καποιοι κανουν φαρσα σιγουρα εχουν πολυ καλα τεχνικα
μεσα,

quote:
Το ζήτημα είναι άλλο: η "σκοτεινή" πλευρά είναι σκοτεινή;
ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠ'ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΕΦΟΣΟΝ Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΓΗ,ΕΝΩ Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ.ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΥ.ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ"ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ, ΛΙΓΟ ΗΛΙΟ,ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ,ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΟΥΝΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΟΡΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΗ ΠΛΕΥΡΑ.
Ο φίλος Philolaos,έχει δίκιο! Δεν πρέπει να μιλάμε για "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης,αλλά για αθέατη (προς τα μάτια μας). Και στα Αγγλικά, ο όρος που χρησιμοποιούν ΔΕΝ είναι Dark Side,αλλά Far Side.
Με τον τρόπο που η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από την Γή,συχνά "περνάει" ανάμεσα από την Γή και από τον Ηλιο. Τότε φωτεισμένη είναι η αθέατη πλευρά της... η οποία "κοιτάει" προς τον Ηλιο, και "σκοτεινή" είναι η πλευρά της που "κοιτάει" προς την Γη.
ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
http://s1.bitefight.gr/c.php?uid=22541
συμφωνώ κι εγω με τον Φιλόλαο γι αυτό ακριβώς στο θέμα μου αναφέρομαι στην αθέατη και όχι στην σκοτεινή πλευρά. Εκτός αν το χρησιμοποιήσουμε με την μεταφορική του έννοια. Άραγε όταν οι αγαπημένοι μου Pink Floyd έβγαλαν το αξεπέραστο LP "The Dark Side Of The Moon" τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους;
Φιλικά...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Από την άλλη όμως έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ακόμα και το ΝG έχει πέσει θύμα των απατεώνων (οι οποίοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά) και της βιασύνης του για την δημοτικότητα (π.χ. ο αρχαιοράπτορ).
"τι είχαν στο μυαλό τους οι Pink Floyd όταν έβγαζαν
το dark side of the moon ?"
...οι Pink Floyd χρησιμοποίησαν σαν οδηγό τις παρτιτούρες από το
γνωστό μιούζικαλ The Wizard Of Oz,
το οποίο παίζονταν από τη δεκαετία του 1940 ακόμη στην Αμερική
βασικά το dark side of the moon είναι σαν μία ανα-παραγωγή του
μιούζικαλ,αλλά παιγμένο λίγο ανάποδα
υπάρχει και σχετικό σάιτ όπου μπορείς να αντρέξεις και να
συγκρίνεις το ένα με το άλλο,
διότι τα έχουν παραθέσει και τα δύο μαζί με τις παρτιτούρες
και αν καθήσεις να το ψάξεις θα καταλάβεις...
τώρα,το σάιτ ποιο είναι...
δεν πας κατά google μεριά λέω εγώ,να βάλεις μερικές λέξεις κλειδιά ![]()
??
πραγματικά δε θυμάμαι !!
..................................................................
αυτά και συγγνώμη για την παρέμβαση ...
Πώς μου ξέφυγε
Καλύτερα να χρησιμοποιούμε πάντα τον όρο αθέατη για να μή μπερδευόμαστε, ποτέ σκοτεινή. Συμφωνώ και εγώ οτι φωτίζεται, οι φάσεις της Σελήνης μιλάνε απο μόνες τους σχετικά με το ποσοστό φωτισμού της επιφάνειας της ορατής πλευράς κάθε στιγμή.
Αυτό όμως δέν σημαίνει ακόμα και άν φωτίζεται οτι αλλάζει τίποτα σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής εκεί αφού δέν υπάρχει ατμόσφαιρα, και οι θερμοκρασιακές μεταβολές είναι της τάξης των εκατοντάδων βαθμών.
![]()
Αεί ο Θεός γεωμετρεί