ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΑΣΗ ΑΤΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ- ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΑΣΗ ΑΤΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ- ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

nikosr43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
MIXAHL32Μέλος
06/03/2008, 00:09:06
Καλυτερα καποια πραγματα -σαν το υγρο πυρ οι βυζαντινοι- να τα κραταμε μυστικα.Θα χρησιμοποιηθουν οταν χρειαστει.
EosphorosΝέο Μέλος
06/03/2008, 01:11:09
quote:

Εγώ πάντως από το 91 που ζω στην Ηλιούπολη, δεν έχω δει κανένα UFO ή κάτι σχετικό.

Που το είδες συγκεκριμένα το αντικείμενο φίλε Eosphoros?

Σόρρυ που δεν απάντησα πιο πριν,αλλά τώρα τα είδα τα ποστ σας.
Agnostic,ήμουν στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης όταν το είδα και φαινόταν αρκετά καθαρά.Παρόλο που ήταν βράδυ.Και ήταν αθόρυβο.Όπως είπα κατά 99,999...% ήταν το stealth.

[/quote]
Eosphoros προφανώς για να κάνεις αυτή την παρατήρηση σημαίνει ότι στην δικη σου περίπτωση υπήρχαν τα χαρακτηριστικά που προανέφερες αν θες κάνε μια επεξήγηση.
[/quote]

Open Mind,όχι.Ομαλή ήταν η κίνηση.Μακάρι να έβλεπα κανά ufo.

EosphorosΝέο Μέλος
06/03/2008, 03:20:25
quote:

quote:

Εγώ πάντως από το 91 που ζω στην Ηλιούπολη, δεν έχω δει κανένα UFO ή κάτι σχετικό.

Που το είδες συγκεκριμένα το αντικείμενο φίλε Eosphoros?

Σόρρυ που δεν απάντησα πιο πριν,αλλά τώρα τα είδα τα ποστ σας.
Agnostic,ήμουν στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης όταν το είδα και φαινόταν αρκετά καθαρά.Παρόλο που ήταν βράδυ.Και ήταν αθόρυβο.Όπως είπα κατά 99,999...% ήταν το stealth.

quote:

Eosphoros προφανώς για να κάνεις αυτή την παρατήρηση σημαίνει ότι στην δικη σου περίπτωση υπήρχαν τα χαρακτηριστικά που προανέφερες αν θες κάνε μια επεξήγηση.

Open Mind,όχι.Ομαλή ήταν η κίνηση.Μακάρι να έβλεπα κανά ufo.

06/03/2008, 18:36:33
quote:
Open Mind,όχι.Ομαλή ήταν η κίνηση.Μακάρι να έβλεπα κανά ufo

Μάλιστα οποτε δεν πρόκειται για ATIA .
Οσο για την επιθυμία σου και εγώ την ιδια εχω αλλα είναι να
Σου τύχει παραγγελία δεν γίνεται
07/03/2008, 11:36:06
Αν επροκειτο για Stealth, αποκλειεται να ηταν το συγκεκριμενο της φωτογραφιας!

Το συγκεκριμενο, ειναι υποηχητικο (φτανει μεχρι το 800 χιλιομετρα σε ταχυτητα) αρα ειναι τοσο αργο, (πιο αργο και απο πολλα πολιτικα αεροσκαφη) που το παρατηρεις ευκολα! Πολυ ευκολα μαλιστα, λογο και το μεγεθους του...

Μπορει να ηταν κανενα RQ-4 Global Hawk (UAV=Unmanned Aerial Vechicle) των ΗΠΑ, κατευθυνομενο για την Μεση Ανατολη...

εχει την ικανοτητα αυτονομιας 5.000 χιλιομετρων... και μαλιστα ειναι εντελως αυτοματο-αυτονομο, χωρις την παρεμβαση ανθρωπινου παραγοντα

oμως, θα μπορουσε καλλιστα να ηταν ελληνικο UAV οπως το συγκεκριμενο:

Spewer

εχουν ως βαση, την Ελευσινα

"Say HELLO to My Little Friend"
07/03/2008, 17:56:35
Καταρχάς ακούγεται πολύ περίεργο να πετάει Stealth πάνω από την Αθήνα, αν και δεν είναι τελείως απίθανο.

Δυστυχώς, το αρχικό ποστ δεν δίνει λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να αξιολογηθούν. Μου έκανε εντύπωση ότι η διάμετρος ήταν "περίπου 5 μέτρα". Χωρίς συγκριτικά στοιχεία με τον περιβάλλοντα χώρο η διάσταση του αντικειμένου είναι μάλλον αυθαίρετη.

08/03/2008, 15:24:26
Μετα απο μερικα χρονια απουσιας επανερχομαι κι εγω στο forum
(νεα εγγραφη,γιατι ουτε θυμαμαι το παλιο pass)

Ο λογος που με εκανε να ξανα κανω post ειναι οτι βλεπωντας αυτο το θεμα μου ηρθε στο μυαλο μια "εικονα" που ειχα δει πριν 2-3 μηνες ενα
βραδυ που γυρνουσα σπιτι , βεβαια απο την 1η στιγμη ειπα οτι ηταν τις "φαντασιας" μου (αν και δεν εχω δει ποτε κατι "παραξενο")μα ηταν τοσο αληθινο και μου εκανε τρομερη εντυπωση ...
Κοιταζοντας λοιπον στον ουρανο εκεινο το βραδυ , παντα ριχνω μια ματια πριν μπω σπιτι (τα καλα τις επαρχειας , μπορεις να δεις αστερια στον ουρανο )ειδα λοιπον κατι το οποιο συγγνωμη αλλα δεν μπορω να το περιγραψω , ηταν κατι σαν μεγαλο πουλι ? σαν ιπταμενο αντικειμενο ? (αλλα πραγματικα μεγαλο σε μεγε8ος) και τελειως α8ορυβο !!!
Iσως να ηταν και η αντανακλαση καποιου φωτος , δεν ξερω απλα μου εκανε εντυπωση οταν ειδα και αυτο το 8εμα στο forum
και κατι τελευταιο για να μην σας κουραζω , μιας και δεν εχω κατι ουσιαστικο να παραθεσω , απλα βλεπω οτι γραφετε απο πολλους οτι τα Stealth ειναι α8ορυβα , νομιζω οτι κανετε μεγα λα8ος , απλα αθεατα απο τα radar ειναι και οχι αθορυβα ,

ENGINES

The F-117A is powered by two low-bypass F404-GE-F1D2 turbofan engines from General Electric.
The rectangular air intakes on both sides of the fuselage are covered by gratings, which are coated with radar-absorbent material.

Ναι ηλεκτρικες , αλλα turbofan οπως και να το κανουμε κανουν το "σαματα" τους :)

Edited by - AitheroVamon on 08/03/2008 15:42:42

08/03/2008, 18:07:21
Αθόρυβο εντελώς αεροσκάφος δεν υπάρχει η έλλειψη θορύβου είναι μια ένδειξη
Για ΑΤΙΑ.

08/03/2008, 18:28:34
quote:
Αθόρυβο εντελώς αεροσκάφος δεν υπάρχει η έλλειψη θορύβου είναι μια ένδειξη
Για ΑΤΙΑ.

Open mind, δεν είναι αναγκαίο, μπορεί να έχει ηλεκτρομαγνητική μέθοδο πρόωσης.

Πάντως είναι γεγονός ότι και άλλοι έχουν δει παρόμοια σκάφη πάνω από την Αττική ξαι μάλιστα σε όλη την αττική και όχι μόνο περιμετρικά. Για ΑΤΙΑ το αποκλείω, για κατασκοπευτικό σκάφος (ή ανιχνευτικό όπως έγραψε ο Predator) το κόβω - από ποιόν όμως;
Δικό μας δεν είναι σίγουρα...
Και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι εξωγήινοι...

quote:
Καλυτερα καποια πραγματα -σαν το υγρο πυρ οι βυζαντινοι- να τα κραταμε μυστικα.Θα χρησιμοποιηθουν οταν χρειαστει.

Δεν υπάρχει η κατάλληλη φατσούλα και δεδομένου ότι δεν μπορώ να κρατηθώ: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Edited by - OANNHSEA on 08/03/2008 18:32:32

08/03/2008, 18:37:21
OANNHSEA tτι έγινε ακόμα εδώ είσαι ? δεν έφυγες για τριήμερο ?
Δεν πειράζει καλυτέρα να μου κάνεις παρέα
.
Η συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε στο topic συμφωνώ και εγώ
Ότι δεν είναι ΑΤΙΑ .
Οσο για τον θόρυβο εγώ δεν ξέρω κάποιο γνωστό αεροσκάφος που είναι αθόρυβο Αμα ξέρεις εσύ βαλε ένα λινκ να το δούμε .
08/03/2008, 23:20:59
Εγώ φίλοι μου για έναν πολύ απλό λόγο δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη θέαση ιπτάμενου αντικειμένου θα μπορούσε να είναι U.F.O .

Το είχα πει και πιο πάνω. Απόγευμα Παρασκευής στις 6 που είναι ακόμα μέρα και η ορατότητα είναι πολύ καλή(ειδικά εκείνη τη μέρα είχαμε και καλό καιρό), σε ένα δρόμο όπως είναι η λεωφόρος Καβάλας(έχει τρελή κίνηση)που φεύγουν τόσοι για Σ/Κ, αν ήταν άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο, δεν θα είχε γίνει σάλος;
Δεν θα το είχαν πρώτο θέμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Δεν θα είχαν βγει όλοι από τα αμάξια τους να φωτογραφίζουν με τα κινητά;

Πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν, πιστεύω ότι υπάρχουν και σε άλλους πλανήτες νοήμονα όντα, αλλά δεν πιστεύω ότι ήρθαν για βόλτα στην Αθήνα και πέρασαν από τόσους Αθηναίους (και όχι μόνο, γιατί λογικά πέρασαν και από αλλού για να φτάσουν εδώ) απαρατήρητοι.

Wolf
25/07/2008, 10:41:16
Έσοδα 80 εκατ. δολάρια
Ο Γουίλ Σμιθ ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ του Χόλιγουντ για τη χρονιά που πέρασε

Ο Γουίλ Σμιθ και η Κάμερον Ντίαζ είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Τη δεύτερη θέση στη λίστα των ανδρών κατέχει ο Τζόνι Ντεπ, ενώ σε εκείνη των γυναικών η Κίρα Νάιτλι.

Ο σταρ της ταινίας Ζωντανός Θρύλος συγκέντρωσε 80 εκατομμύρια δολάρια το διάστημα 1η Ιουνίου 2007 με 1η Ιουνίου 2008, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος την ίδια περίοδο συγκέντρωσε 72 εκατομμύρια δολάρια. Το τοπ-πέντε των ανδρών ηθοποιών συμπληρώνουν οι Έντι Μέρφι (55 εκατ. δολάρια), Μάικ Μάγιερς (55 εκατ. δολάρια) και Λεονάρντο Ντι Κάπριο (45 εκατ. δολάρια).

Στην αντίστοιχη λίστα των γυναικών, την πρώτη θέση κατέλαβε η Κάμερον Ντίαζ με έσοδα που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Κίρα Νάιτλι (32 εκατ. δολάρια), η οποία ήταν και το πρόσωπο του αρώματος Coco Mademoiselle της Σανέλ.

Την πρώτη πεντάδα της λίστας συμπληρώνουν η Τζένιφερ Ανιστον (27 εκατ. δολάρια), η Ριζ Γουίδερσπουν (25 εκατ. δολάρια) και η Γκουίνεθ Πάλτροου (25 εκατ.δολάρια).

Ωστόσο ο Βινς Βον είναι ο ηθοποιός που ανακηρύχθηκε ως εκείνος που «αξίζει περισσότερο τα λεφτά του». Για κάθε δολάριο που πληρώνεται, φέρνει πίσω στα ταμεία 14,73 δολάρια. Τη δεύτερη θέση στη συγκεκριμένη λίστα καταλαμβάνει ο Τόμπι Μαγκουάιρ ο οποίος φέρνει πίσω 13,44 εκατ. δολάρια και την τρίτη η Τζούλια Ρόμπερτς με 13,19 δολάρια.

Newsroom ΔΟΛ

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
26/07/2008, 13:35:33
Κατίνααα

(το έγραψα και χθες, αλλά για κάποιο λόγο δε δημοσιεύθηκε!)

09/08/2008, 20:51:27
Το δίδυμο επιτυχίας
Με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ η νέα ταινία του Ταραντίνο

Ο Μπραντ Πιτ θα είναι ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο με τίτλο Inglorious Bastards. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στο Βερολίνο και η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με το BBC, o Πιτ θα υποδυθεί τον αρχηγό της εβραϊκής αντίστασης, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υπολοχαγό Αλντο Ράινε.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα The Hollywood Reporter ο παραγωγός Λόρενς Μπέντερ, Πιτ και Ταραντίνο είναι ένα φοβερό δίδυμο.

«Ο ένας θα πιέζει τον άλλον και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό» είπε.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή της Weinstein Company και της Universal.

Newsroom ΔΟΛ

16/08/2008, 18:07:56
Με καθυστέρηση οκτώ μηνών
Τον Ιούλιο του 2009 η επίσημη κινηματογραφική πρεμιέρα του νέου Χάρι Πότερ

Λονδίνο

Τον ερχόμενο Ιούλιο θα κάνει τελικά την επίσημη εμφάνισή της στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία «Harry Poter and the Half-Blood Prince», με καθυστέρηση οκτώ μηνών, από την ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινωθεί, σύμφωνα με το BBC.

Η πολυαναμενόμενη ταινία είχε αποφασιστεί να κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στις 17 Νοεμβρίου 2008.

Ο πρόεδρος των στούντιο της Warner Bros, Αλαν Χορν, τόνισε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε , προκειμένου τα στούντιο να εξασφαλίσουν μια σημαντική καλοκαιρινή υπερπαραγωγή το 2009.

Ευθύνες έριξε και στην απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, η οποία, όπως δήλωσε επηρέασε κατά πολύ την βιομηχανία των ταινιών.

Ο ίδιος είπε: «Έχω δει την ταινία. Είναι καταπληκτική. Θα μπορούσαμε να την έχουμε και τον Νοέμβριο».

Η απόφαση αυτή να καθυστερήσει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας θα μειώσει βέβαια την αναμονή των φανς του Χάρι Πότερ ανάμεσα στην ταινία «Harry Poter and the Half-Blood Prince» και στα δύο μέρη της ταινίας «Harry Poter and the Deathly Hallows», τα οποία θα βγουν ταυτόχρονα την επόμενη χρονιά.

Newsroom ΔΟΛ

19/08/2008, 21:28:43
Ο «Μορφέας» επιστρέφει
Δράση στο «CSI: Λας Βέγκας» αναλαμβάνει ο Λόρενς Φίσμπερν

Ο «Μορφέας» του Matrix -ή κατά κόσμον Λόρενς Φίσμπερν- είναι νέος επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του CSI: Λας Βέγκας, μετά την αποχώρηση του μέχρι τώρα πρωταγωνιστή της σειράς Γουίλιαμ Πέτερσεν.

Ο Φίσμπερν θα κάνει την εμφάνισή του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά στη διάρκεια του 10ου κύκλου και θα υποδύεται έναν καθηγητή της Ιατροδικαστικής.

Όσο για τον Πέτερσεν, θα κάνει κάποιες έκτακτες εμφανίσεις ως Γκιλ Γκρίσομ, ενώ θα παραμείνει στην παραγωγή της σειράς.

Σύμφωνα με το BBC, σε δηλώσεις του ο Φίσμπερν παραδέχθηκε ότι πριν ενσωματωθεί στο cast της σειράς δεν είχε παρακολουθήσει κανένα επεισόδιό της.

Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική δουλειά του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού, καθώς μέχρι τώρα είχε συνδέσει το όνομά του με το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Newsroom ΔΟΛ

19/08/2008, 21:31:06
και ενα "αστειο" για το Ελληνικο θεατρο:

Επεισοδιακή παράσταση
Έντονες αποδοκιμασίες για την «Μήδεια» του Βασίλιεφ στην Επίδαυρο

Επεισοδιακή ήταν το Σάββατο η δεύτερη παράσταση της Μήδειας του Ευριπίδη στην Επίδαυρο, καθώς το κοινό αποδοκίμασε έντονα τη συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Ελληνικού Φεστιβάλ, που ανέβηκε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ανατόλι Βασίλιεφ, με τη Λυδία Κονιόρδου στον ομώνυμο ρόλο.

Χαρακτηριστική της ατμόσφαιρας, που επικράτησε στο αρχαίο θέατρο, η σκηνή που περιγράφεται στα Νέα:

O Ιάσων (Νίκος Ψαρράς), πεσμένος πάνω από τα νεκρά παιδιά του -που όμως είναι πάνινες κούκλες- αρχίζει να τους τραγουδάει. Γέλια από το κοίλον. Ο ηθοποιός διακόπτει, ανασηκώνει το κεφάλι και απευθυνόμενος προς το κοινό λέει: «Έλεος!». Και η απάντηση: «Αυτό λέμε κι εμείς».

Από την αρχή της παράστασης φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν ομαλά. Ωστόσο, η «έκρηξη» του κοινού έγινε λίγο μετά την εμφάνιση της Αγγέλου (Αγλαΐα Παππά) που, με χαμόγελο παγωμένο και ένταση, περιγράφει, απευθυνόμενη στους θεατές, τι συνέβη όταν τα δηλητηριασμένα «δώρα» της Μήδειας έφτασαν στην Γλαύκη.

Ξαφνικά ξεκολλάει από τον Χορό η Αλεξία Καλτσίκη, προχωράει πλάι στην Αγγελο και αρχίζει να εκφωνεί, ταυτόχρονα, το ίδιο κείμενο στα γαλλικά, ενώ αμέσως μετά από τον Χορό ξεκολλάει τρίτος Αγγελος, ο Βασίλης Κουκαλάνι, και αρχίζει να εκφωνεί ταυτόχρονα το ίδιο κείμενο στα αγγλικά.

Από εκείνη τη στιγμή, οι αποδοκιμασίες πολλαπλασιάστηκαν: «αίσχος», «ντροπή», «μπουουου», «ουουου», γιουχαΐσματα, επικεφαλής ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος από τις πρώτες σειρές να φωνάζει «αίσχος σε όλους σας» και «αίσχος σε όλη την παράσταση».

Ακολούθησαν γέλια, ψίθυροι, κουβέντες, σχόλια, χειροκροτήματα ειρωνικά από ορισμένους αλλά και «σσσς» και χειροκροτήματα συμπαράστασης από άλλους μέχρι τον χαιρετισμό που είχε, εν τούτοις, μερικά «μπράβο» και αρκετό χειροκρότημα το οποίο έγινε πολύ θερμό για τη Λυδία Κονιόρδου.

Newsroom ΔΟΛ

19/09/2008, 11:08:29
Σαρλίζ Θερόν: Πολύ καλή για να είναι αληθινή

Aν δεν ήταν τόσο όμορφη, πολλοί δεν θα δίσταζαν να την ξεχωρίσουν ως την καλύτερη ηθοποιό της γενιάς της. Aν πάλι δεν ήταν τόσο έξυπνη, δεν θα υπήρχε αρσενικό στον πλανήτη που να μην την ονειρεύεται καθημερινά. Οι Εικόνες συνάντησαν τη Σαρλίζ στο Λονδίνο με αφορμή τη νέα, υπερεπιτυχημένη στις HΠA, ταινία της «Hancock».

Πριν από το «Monster», που σου χάρισε το Oσκαρ και απέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία την ερμηνευτική σου αξία, πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις τους ρόλους που πραγματικά σε ενδιέφεραν, ούσα μια νεοφερμένη στο Xόλιγουντ, άγουρη ηθοποιός από τη Nότιο Aφρική;

H αλήθεια είναι ότι το «Monster» ήταν ασυνήθιστη περίπτωση, καθώς ήταν βασισμένο στην απίθανη, αληθινή ιστορία μιας γυναίκας. Δεν νομίζω πως είχαμε δει ξανά στο παρελθόν μια γυναίκα να κάνει ό,τι έκανε η serial killer Aϊλιν Γουόρνος. Oπότε σαφώς και αποτελούσε μια απίστευτη ευκαιρία για μένα. Oσο όμως και αν αυτή ήταν μια ακραία ευτυχής περίπτωση, αναλογιζόμενη την καριέρα μου, θεωρώ πως μου δόθηκαν αξιόλογες ευκαιρίες και πριν από αυτή. Πραγματικά πιστεύω πως μου εμπιστεύτηκαν καλούς ρόλους. Δεν αισθάνομαι πως οτιδήποτε έκανα πριν από το «Monster» ήταν χάσιμο χρόνου...

Δεν εννοούσα αυτό.

Δεν σε παρεξήγησα. Ξέρω τι εννοείς. Aπλά ποτέ δεν σκέφτηκα πως το γεγονός ότι είμαι Nοτιοαφρικανή, με έκανε ξεχωριστή. Ποτέ δεν έκρυψα την καταγωγή μου. Iσως και να την εκμεταλλεύτηκα λίγο (γελάει). Μεγαλώνοντας όμως και ερμηνεύοντας καθαρόαιμα Aμερικάνες γυναίκες, συνειδητοποίησα τη σημαντικότερη αλήθεια: η ανθρώπινη ουσία αιμορραγεί πάνω σε κάθε κουλτούρα και κάθε γλώσσα. Δεν χρειάζεται να είσαι Aμερικάνα για να κατανοήσεις τι περνάει μια Aμερικάνα. Xρειάζεται μόνο να θυμάσαι πως -όπως αυτή και όπως όλοι μας- είσαι ένα ανθρώπινο πλάσμα.

Eίναι σημαντικό για σένα να ενσαρκώνεις δυνατές γυναίκες;

Δεν νομίζω πως ενσαρκώνω δυνατές γυναίκες.

Πολυδιάστατες γυναίκες, τότε;

Eχω την εντύπωση πως έδωσα υπόσταση σε πολύ ατελείς γυναίκες, που έκαναν πολλά λάθη. Θα έλεγα πως τους ταιριάζει καλύτερα ο χαρακτηρισμός «διστακτικά δυνατές». Kάποιες ίσως θεωρηθούν δυνατές επειδή προσπαθούν να επιβιώσουν δύσκολων καταστάσεων. Tι ελπίδες μπορεί να έχει κάποια σαν την Tζόζι Eϊμς -ηρωίδα της ταινίας «Ανιση μάχη» που προέρχεται από έναν τόσο σκληρό τόπο: τη Bόρεια Mινεσότα των ορυχείων; Δεν μπορείς να μεγαλώσεις σε έναν τέτοιο κόσμο και να μην τα βάζεις διαρκώς με τον εαυτό σου, βουλιάζοντας στη μιζέρια. H Tζόζι δεν ήταν δυνατή. Xρειάστηκε να παλέψει για να βρει τη φωνή και τη δύναμή της. Eπομένως, δεν με ελκύουν οι ηρωίδες που επιβάλλονται στην οθόνη, που είναι δυνατές και ικανές να σώσουν τον κόσμο, αν δεν μοιράζονται με τον θεατή την εξέλιξή τους. Προτιμώ εκείνες που κάνουν τα λάθη τους, μαθαίνουν απ’ αυτά και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνειδητοποιούν τελικά τον εαυτό τους.

Θεωρείς πως τέτοιου είδους ηρωίδες είναι τραγικές;

Θεέ μου, όχι! Nομίζω πως όλοι μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω στη ζωή μας, να διακρίνουμε τις στιγμές του πόνου και του αγώνα και να μην τις αξιολογήσουμε σαν εμπειρίες που πρέπει να μετανιώσουμε. Γιατί αυτές είναι οι στιγμές που μας κάνουν αυτό που είμαστε. Αυτό δεν είναι τραγικό. Eίναι εκπληκτικό. Kαταλαβαίνεις τι εννοώ;

Στο «Hancock», που είναι μια ιδιότροπη, αστεία, αλλά και συγκινητική περιπέτεια δράσης με υπερήρωες, ενσαρκώνεις έναν καταλυτικό ρόλο-έκπληξη στο πλευρό του Γουίλ Σμιθ. Πόσο συνέβαλες στη δημιουργία της ηρωίδας σου;

Πολύ. Στην πραγματικότητα εγώ έγραψα το σενάριο και μην ακούτε τι σας λέει ο σεναριογράφος Aκίβα Γκόλντσμαν. (Xαμογελά πονηρά). H αλήθεια είναι πως συνέβαλα αρκετά. Eίναι κάτι που συνηθίζω να κάνω. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να κάνω αυτήν τη δουλειά. Eιλικρινά πιστεύω πως το σινεμά είναι μια τέχνη που γεννιέται μέσα από τη συνεργασία δημιουργικών ανθρώπων και πως μόνο έτσι μπορούν να προκύψουν πραγματικά καλές ταινίες. Aυτό βέβαια είναι μόνο η άποψη μου, στηριγμένη στις έως τώρα εμπειρίες μου. Hμουν ιδιαίτερα τυχερή που δούλεψα με ανθρώπους που τους αρέσει να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Πριν αρχίσουμε τα γυρίσματα του «Hancock» περάσαμε τρεις εβδομάδες κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, εννέα ώρες κάθε μέρα, ανταλλάσσοντας ιδέες για το αρχικό σενάριο και συνεισφέροντας όλοι στις αναθεωρήσεις και στις όποιες αλλαγές του. O,τι συμβαίνει όταν βάζεις ανθρώπους σαν τον Γουίλ Σμιθ, τον Tζέισον Mπέιτμαν, τον Aκίβα, τον Πίτερ Mπεργκ τον σκηνοθέτη μας και εμένα σε ένα δωμάτιο, είναι θαυμάσιο. Γιατί όλοι μας έχουμε έντονες απόψεις, όλοι μας είμαστε καλοί σε ό,τι κάνουμε, όλοι μας γοητευτήκαμε από την πρωτοτυπία του συγκεκριμένου σεναρίου και θέλαμε να σταθούμε αντάξιοί του. Eίχαμε βέβαια τα σκαμπανεβάσματά μας. Yπήρχαν στιγμές που με μια φωνή, αναφωνούσαμε: «Nαι! Aυτή είναι μια τέλεια σκηνή!». Υπήρχαν όμως και στιγμές που ένιωθα την ανάγκη να αρχίσω να κλαίω.

Eχεις κάνει αρκετές ταινίες με ακριβοθώρητα ειδικά εφέ...

Oχι, δεν έχω κάνει αρκετές. Mερικές μόνο, όπως «O απίθανος Tζο», «O δικηγόρος του διαβόλου», «Ληστεία αλά ιταλικά». Kαι δεν τις αντιλαμβάνομαι ως τέτοιες. Δεν μου αρέσει να βάζω τις ταινίες σε καλούπια. Ποτέ οι επιλογές μου δεν έγιναν με προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο είδος σινεμά. Aυτό που με ενδιαφέρει πάντα είναι το σενάριο: ένα καλό σενάριο με ελκύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Kαι αυτό που αισθάνθηκα όταν διάβασα το «Hancock» ήταν πως δεν ταιριάζει σε κάποιο καλούπι. Eτσι με κέρδισε. Δεν πρόκειται για κλασικό δείγμα σινεμά συγκεκριμένου είδους. Γενικά, μου αρέσει το σινεμά σε όλες τις εκφάνσεις του. Σαν καλλιτέχνης οφείλω να μη θέτω όρια. Eίμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση, αν αυτή συνοδεύεται από μια καλή ιστορία. Γιατί αν έχεις μια καλή ιστορία μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Στην ταινία δίνεις την εντύπωση μιας ιδιαίτερα καλής μαγείρισσας. Στην πραγματικότητα μαγειρεύεις;

Nαι. Δεν πρόκειται όμως να υποστηρίξω πως είμαι σπουδαία μαγείρισσα. Kαι ενώ εκτιμώ απεριόριστα τα πιάτα των σπουδαίων σεφ, δεν δοκιμάζω να τους μιμηθώ. Γιατί η σπουδαία μαγειρική απαιτεί ταλέντο και δεν νομίζω πως εγώ το διαθέτω (γελάει). Mαγειρεύω τα φαγητά που ξέρω να φτιάχνω και με τα οποία ανατράφηκα. Mεγαλώνοντας, η μαμά μου ετοίμαζε κάθε γεύμα μου. Hταν πραγματικά καλή στα απλά, αλλά «γεμάτα» φαγητά: το κρέας, τις πατάτες, τα λαχανικά. Hμουν πάντα δίπλα της, στην κουζίνα, για να τη βοηθάω όσο μπορώ. Eτσι έμαθα πώς να γεμίζω αποτελεσματικά ένα ταψί και πόσο ακριβώς να το αφήνω στον φούρνο.

Συχνά αποκαλείς τη μητέρα σου «ηρωίδα σου». (Aξίζει να σημειωθεί πως όταν η Σαρλίζ ήταν 15 χρόνων, η μητέρα της, Γκέρντα, δέχτηκε επίθεση από τον αλκοολικό σύζυγό της και πατέρα της Σαρλίζ, Tσαρλς. Φοβούμενη για τη ζωή τη δική της και της κόρης της, η Γκέρντα πυροβόλησε και σκότωσε τον Tσαρλς. H πράξη της κρίθηκε ως αυτοάμυνα και δεν επέφερε κάποια ποινή. H Σαρλίζ αρνείται να μιλήσει για το γεγονός και αποκαλεί «γονιό» της τον έκτοτε σύντροφο της μητέρας της.) Θέλεις να μου πεις τι ρόλο έχει παίξει στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή σου;

Τους γονείς μας δεν μπορούμε να τους επιλέξουμε. Eίναι θέμα τύχης. Kαι εγώ στάθηκα τυχερή. Eίναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν τόσο καλή χημεία μεταξύ τους. Τη μαμά μου απλά τη «γουστάρω». Mου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο με μεγάλωσε. Aισθάνομαι πως για ό,τι είμαι σήμερα της χρωστάω πολλά. Δεν έπαψε ποτέ να με στηρίζει και να με ενθαρρύνει να βρω τη φωνή μου και να είμαι ο εαυτός μου. Eίναι ενδιαφέρον το γεγονός πως ο κόσμος θεωρεί πως μοιάζουμε σαν χαρακτήρες, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε πολύ διαφορετικές. Kαι αυτό εκτιμώ περισσότερο σε αυτή. Ποτέ δεν προσπάθησε να με κάνει να σκέφτομαι όπως σκέφτεται ή να πιστέψω ό,τι πιστεύει όσον αφορά τη θρησκεία ή την πολιτική. Kαι ενώ άλλοι φοβούνται τις διαφωνίες, εκείνη τις θεωρεί εξαιρετικές αφορμές για μια καλή, εποικοδομητική συζήτηση...

Αποκλειστική συνέντευξη στην Iωάννα Παπαγεωργίου

πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11431&subid=2&tag=8784&pubid=1530659

23/09/2008, 11:10:59
«Υψηλός» προσκεκλημένος
Ο Τακέσι Κιτάνο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

Ένας από τους σημαντικότερους Ιάπωνες σκηνοθέτες, ο Τακέσι Κιτάνο, αναμένεται τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Ο Τακέσι Κιτάνο θα παρευρεθεί στη διοργάνωση για να παρουσιάσει την καινούρια του ταινία «Ο Αχιλλέας και η Χελώνα», αλλά και για να παραλάβει έναν τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο του έργου του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

25/10/2008, 12:21:23
Νεκροί η μητέρα και ο αδελφός της
Τραγωδία στην οικογένεια της ηθοποιού Τζένιφερ Χάντσον

Νεκροί μέσα στο σπίτι τους στο Σικάγο βρέθηκαν την Παρασκευή η μητέρα και ο αδελφός της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού Τζένιφερ Χάντσον, ενώ αγνοείται ο επτάχρονος ανηψιός της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα έφεραν τραύματα από σφαίρες, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Αστυνομία αναζητά τον επτάχρονο Τζούλιαν Κινγκ και ήδη έχει εκδοθεί Amber Alert, ενώ έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Το συμβάν επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της ηθοποιού. «Επιβεβαιώνουμε ότι διεξάγεται έρευνα για το θάνατο της μητέρας της Τζένιφερ Χάντσον, Νταρνέλ Ντόνερσον, και του αδελφού της, Τζέισον Χάντσον» αναφέρει σε ανακοίνωση η Λίζα Κάστελερ.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, η μητέρα της ηθοποιού βρέθηκε νεκρή στο σαλόνι του σπιτιού και ο αδελφός της στο υπνοδωμάτιο. Και τα δύο θύματα έφεραν θανάσιμα τραύματα σφαίρες.

Η 27χρονη Χάντσον έγινε γνωστή το 2006, όταν μετά τη νίκη της στο ριάλιτι σόου American Idol πρωταγωνίστησε στην ταινία Dreamgirls και για την ερμηνεία της βραβεύτηκε με το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.

Πέρυσι, συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία Sex and the City ενώ φέτος πρωταγωνιστεί στο φιλμ The Secret Life of Bees.

Newsroom ΔΟΛ