ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Deja Vu..... τι γνώμη έχετε? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Deja Vu..... τι γνώμη έχετε? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Disdaimona62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
BizarreΜέλος
23/08/2005, 20:32:19
Κατ’ αρχήν μην αρπάζεσαι, συζήτηση κάνουμε.

Ναι είμαι μία από τους κάποιους άλλους και ο τρόπος που το κάνω είναι μέσω της συζήτησης, να ενημερωθώ για όλες τις απόψεις και να δω αν κάποια με καλύπτει ή όχι. Αυτό δεν ήταν και το θέμα του τόπικ?
Τι έχουμε ακούσει για το déjà vu και ποια άποψη μας καλύπτει?

JayaΜέλος
23/08/2005, 21:06:02
Συζήτηση κάνουμε βέβαια! Γι αυτό και σε ρώτησα που κατατάσσεις τον εαυτό σου! Δε βιάστηκα να σου βάλω ταμπελίτσα…

φιλικά πάντα

Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
24/08/2005, 01:20:48
Γεια σε ολους.προσωπικα πιστευω επειδη μου εχει τυχει και εμενα να νομιζω οτι κατι καπου το χω ξαναζησει,ή καποιο προσωπο να μου φαινεται οικειο,υποστηριζω 2 τινα..
το πρωτο ειναι αυτο της μετενσαρκωσης,οτι κουβαλαμε μνημες απο προηγουμενες ζωες.επιστρεφει η ψυχη σε σωμα με σκοπο καποια στιγμη να καταφερει να φτασει στην τελειοτητα,κουβαλωντας μνημες απο αλλες ενσαρκωσεις.
το δευτερο ειναι πως ζουμε παραλληλες ζωες ταυτοχρονα,παραλληλα συμπαντα κλπ.ειναι αρκετα παρανοικο αλλα εχει βαση αν το σκεφτεις,υπαρχουν πολλα παραδειγματα ανθρωπων που βρεθηκαν σε αλλο χωροχρονο-αν ειναι δυνατο αυτο να συμβει.μπορει δηλαδη αυτη τη στιγμη ενα κομματι του εαυτου μας να ζει το παρελθον του,ενα αλλο ζει το παρον μας,και ενα τριτο να ζει το μελλον μας.δεν ξερω ειναι περιεργο,ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

BizarreΜέλος
24/08/2005, 11:00:25
quote:

Συζήτηση κάνουμε βέβαια! Γι αυτό και σε ρώτησα που κατατάσσεις τον εαυτό σου! Δε βιάστηκα να σου βάλω ταμπελίτσα…

φιλικά πάντα

Φιλικά ΠΑΝΤΑ!

Ελπίζω να κατάλαβες τι ήθελα να πω, έτσι?
Για να ανακεφαλαιώσω: Και εγώ το ίδιο αισθάνομαι (για το όνειρο εννοώ) απλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό.
Και δεν ήθελα να σε προσβάλω λέγοντας ότι εφησυχάζεσαι. Εννοούσα ότι εσένα, σε αυτό το θέμα, αυτή η απάντηση σε καλύπτει. Και εμένα σε άλλα θέματα με καλύπτουν κάποιες απαντήσεις. (Μέχρι και στο θέμα της μεταθανάτιας ζωής καλύφθηκα – σκέψου!)

quote:

το πρωτο ειναι αυτο της μετενσαρκωσης,οτι κουβαλαμε μνημες απο προηγουμενες ζωες.επιστρεφει η ψυχη σε σωμα με σκοπο καποια στιγμη να καταφερει να φτασει στην τελειοτητα,κουβαλωντας μνημες απο αλλες ενσαρκωσεις.

Δεν νομίζεις, όμως, πως θα ήταν πολύ ανούσιο να ζούμε ακριβώς την ίδια ζωή? Ρουτίνα…
Εννοώ: αυτό σημαίνει μετεμψύχωση? Αυτό εννοούμε? Ελπίζω όχι…

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
24/08/2005, 13:30:39
αγαπητε-η bizarre,δεν εννοω οτι ζουμε την ιδια ζωη μα δεν θα υπηρχε λογος να επαναλαμβανεται κατι συνεχεια,ειναι αυτο που ειπες,ρουτινα.πιστευω οτι η ψυχη αλλαζει σωματα με σκοπο την τελειοποιηση,ασχετα αν θα διαγραψει μια διαφορετικη πορεια απο αυτην της προηγουμενης ενσαρκωσης.απλα οι διαφορες αναλαμπες ειναι ακριβως αυτο που ανεφερα,μνημες απο αλλες ζωες.ειναι στο χερι του καθενος δηλαδη τι ζωη θα καταφερει να κανει αν θα γινει καλυτερος 'η οχι σε σχεση με αυτο που ηταν.

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

BizarreΜέλος
24/08/2005, 15:20:32
Αρχικά, να πω το εξής: ΕΛΕΟΣ!!!! 2-3 μηνύματα πιο πάνω, ξαναέγραψα για εκατοστή φορά ότι είμαι γυναίκα και ακόμα υπάρχει αμφιβολία!!!!!???

Στο θέμα μας, τώρα… Αφού ζούμε διαφορετικές ζωές, πως είναι δυνατόν να θυμόμαστε από άλλες ζωές, ανούσιες λεπτομέρειες, όπως το να πίνουμε καφέ σε μία συγκεκριμένη καφετέρια με ένα συγκεκριμένο άτομο και να μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα? Αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν είχαμε ξαναζήσει ακριβώς την ίδια ζωή. Έτσι δεν είναι?

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
24/08/2005, 19:53:44
χμ οχι ακριβως..μπορει να μην κανουμε τις ιδιες ακριβως ζωες,αλλα οτι μπορει να μοιαζουν δεν
το αποκλειω καθολου.να προσθεσω και κατι ακομα.για παραδειγμα,ολα αυτα που ανεφερες-καφες,θεμα συζητησης-ειναι απλα ενδειξεις,σημαδια.αυτα σου δινονται,το θεμα ειναι οτι δινονται για να τα λαμβανουμε υποψην μας.δεν ζουμε την ιδια ζωη,αλλα πιστευω οτι εχει να κανει με μνημες
γενικα.σε αλλη ζωη ισως να συζητουσες ενα ενδιαφερον θεμα και ξαφνικα σε αυτη τη ζωη
αν το συζητησεις παλι να φας το φλας.ξερεις οτι κατι σου θυμιζει αυτο που ζεις,αλλα
ειναι στιγμιαιο,δεν ξερεις ουτε τι σου θυμιζει,ουτε γιατι,ουτε ξερεις λεπτομερειες πολλες.
το μονο που ξερεις ειναι οτι το χεις ξαναζησει.λενε πως με εναν ανθρωπο οταν εισαι δεμενος
μαζι του και ''ψυχικα''ειναι γραφτο να εισαι μαζι του,να τον συναντησεις κλπ.μπορει να
εισασταν μαζι σε αλλη ζωη,μπορει να ησασταν αδερφια,μπορει συζυγοι κλπ.λαμβανεις λοιπον καποιες ''ασημαντες λεπτομερειες'' σαν αρχικα σημαδια-καφες-και επειτα ερχονται και τα υπολοιπα αν και εφοσον το ψαξεις,δλδ μελετησεις αυτα που σου δινονται.πιστευω τελος,οτι ολα οσα θελουμε 'η ολα οσα φοβομαστε υποσεινηδητα,δεν ειναι τυχαια.η ψυχη ερχεται ξανα σε σωμα μεχρι να ολοκληρωσει το εργο της,την ''αποστολη'' της.

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

BizarreΜέλος
25/08/2005, 09:52:01
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, ωστόσο θα κολλήσω λίγο στο θέμα της λεπτομέρειας. Εγώ τις περισσότερες φορές που μου έχει τύχει, θυμόμουνα υπερβολικά τις λεπτομέρειες. Όλο τον περίγυρο. Γενικώς, τα πάντα.
Αυτό δένει με αυτό που λες?
PerdidoΝέο Μέλος
01/09/2005, 05:28:08
γεια σε όλους. Deja vu έχω πολύ συχνά, και μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα την εξήγηση που μου φαινόταν πιο λογική: ότι δηλαδή το κέντρο του εγκεφάλου που αντιλαμβάνεται, λειτουργεί με χρονική διαφορά από το κέντρο που βλέπει κι έτσι νομίζουμε πως έχουμε ξαναδεί αυτό που ζούμε. Πολλές φορές όμως όταν έχω deja vu κάθομαι και στίβω το μυαλό μου και τελικά καταφέρνω να θυμηθώ πώς αυτό που ζω εκείνη τη στιγμή πραγματικά το έχω ζήσει ξανά, και με λεπτομέρειες μάλιστα. Τώρα δεν ξέρω... Να επαναλαμβάνονται πάνω από μία φορές κάποια πράγματα? Τυχαίνει να έχω δει και όνειρα και μετά να τα ζω,αλλά 1-2 φορές μόνο. Αυτό όμως είναι άλλη ιστορία.. Νομίζω πως δε θα μάθουμε ποτέ τις απαντήσεις!!!
DisdaimonaΝέο Μέλος
01/09/2005, 14:51:28
Καλησπέρα και καλό μήνα…..το θέμα είναι περίπλοκο και οι εξηγήσεις που δίνονται μέχρι στιγμής καλύπτουν εν μέρει το θέμα και όχι απόλυτα….
Δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις για την μία ή την άλλη εξήγηση…..
Προσωπικά δεν θεωρώ πιθανή την εξήγηση της μετενσάρκωσης γιατί η κάθε ζωή είναι διαφορετική οπότε δεν είναι λογικό να υπάρχουν ταυτόσημες αναμνήσεις.
Το να ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα όσο και να ακούγεται τραβηγμένο δεν το αποκλείω…..
Πάντως σίγουρα σε περιπτώσεις που μου έχει τύχει το deja – vu δεν πρόκειται για όνειρο ή για παλιότερες αναμνήσεις γιατί ήμουν σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει ποτέ στο παρελθόν…..
02/09/2005, 00:45:42
Disdemona, εμένα προσωπικά με καλύπτει η άποψη πως για το φαινόμενο deja-vu ισχύει η "σύγχυση" του εγκεφάλου.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

19/03/2003, 12:33:50
Τα παιδάκια της ΑΜΑΛΙΑΣ!!!

Καλή μου φίλη, μιας και οι εύστοχες τοποθετήσεις σου…γεμίζουν χαρά ….και μιας και η κότα έγινε πια το εσωτερικό ΣΕΧ ΣΥΜΠΟΛ!!!, σκέφτηκα να αφιερώσω, σε σένα την ΑΡΧΗ... και σε ΟΤΙ αλλο…. δείχνει τουλαχιστον....την διαύγεια πνεύματος!

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!!

Το χιούμορ, ποτέ δεν πρόσβαλε κανένα! Τι πιο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ?

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ…
Θεραπευτικό μέσο που σπάνια θεραπεύει το κακό που έχουμε, αλλά που πάντοτε δημιουργεί ένα κακό που δεν το είχαμε.!

Είναι πολύ σκληρό να μην αγαπιόμαστε όταν αγαπάμε, αλλά είναι ακόμα πιο σκληρό, όταν δεν αγαπάμε πια!

Οι γυναίκες για τις οποίες λένε πως υπήρξαν ωραίες, παρουσιάζουν για μένα το ίδιο ενδιαφέρον με τα ξεπεσμένα νομίσματα που λένε πως άξιζαν πολύ!

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ!
Ο μιλόρδος σετερφιλδ διατήρησε μέχρι τις τελευταίες του στιγμές τη χιουμοριστική του διάθεση!
Λίγες μέρες πριν τον θάνατο του, τον βάλανε σε μια κινητή πολυθρόνα και του κάνανε ένα περίπατο. Κάποιος φίλος όταν επέστρεψε του είπε!
Μιλόρδε πήρατε τον αέρα σας?

Όχι, απάντησε ο Σετερφιλντ, απλά έκανα μια πρόβα τζενεραλε της κηδείας μου!

19/03/2003, 14:04:34
Άκουσα το έξεις... έξω από την πόρτα ενός ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ!

Να μην ξανά καπνίσετε!
Μα δεν καπνίζω!
Να μην ξαναβάλετε στα χείλη σας αλκοολ
Μα δεν το δοκίμασα ποτέ μου!
Να μην ξανά πιείτε κρασί!
Μα πίνω μόνο νερό!
Μήπως σας αρέσουν τα τηγανιτά πατατάκια?
Πολύ, γιατρέ μου!
Ε τότε να μην τα ξαναβάλετε στο στόμα σας!

19/03/2003, 14:43:47
Το Πνεύμα του ΣΩΚΡΑΤΗ!

Ένα πρωινό ο Σωκράτης είδε σε ένα δρομάκο ένα άνθρωπο που έτρεχε γρήγορα καταδιωκομενος από ένα άλλο, που κρατούσε στα χέρια του ένα ξίφος!

Πιαστον, πιαστον! Του φώναξε ο Τελευταίος.

Ο Σωκράτης όμως στάθηκε ακίνητος.

Είστε κούφος, του λέει ο οπλισμένος άνθρωπος, που σταμάτησε ασθμαίνοντας. Σου ήταν τόσο εύκολο να απλώσεις τα χέρια να τον του κόψεις το δρόμο σε αυτόν το δολοφόνο.

Τι εννοείς του λέει ο Σωκράτης, όταν λες πως είναι δολοφόνος.

Περίεργη ερώτηση. Όλος ο κόσμος ξέρει πως δολοφόνος είναι ένας που σκότωσε.

Δηλαδή ένας χασάπης!

Ε όχι τρελό γερε, θέλω να πω κάποιος που σκότωσε ένα άλλο άνθρωπο.

Α τότε είναι ένας στρατιώτης!

Αμόρφωτε! Μιλώ για ένα άνθρωπο, που σκότωσε ένα συνάνθρωπο του σε περίοδο ειρήνης

Α κατέλαβα! Ένας δήμιος!

Βλάκα. Δεν κατάλαβες πως μιλώ για έναν άνθρωπο που σκότωσε έναν άλλο στο σπίτι του!

Επί τέλους, κατάλαβα! Εννοείς ένα γιατρό!

Ο Οπλισμένος άνθρωπος συνέχισε το δρόμο του χωρίς να μπορέσει να καταλάβει τίποτα από το χιουμορ του Σωκράτη…

elixirΜέλος
19/03/2003, 15:09:56
Γεια σου φιλε ΠΛΑΤΩΝΑ!...

Δεν ξερω σε τι γιατρο πας, αρκει αγαπημενα σοκολατακια μην σου κοψει, γιατι τοτε θα εχεις προβλημα!..

ΦΙΛΙΚΑ

19/03/2003, 15:28:43
Καλό μου ελιξιρακι….αποκλείετε!!! Χωρίς σοκολατακια η ζωή είναι μαρτύριο!…κοιμάμαι!!!

Όταν ο Κλεμανσό το 1906 έγινε υπουργός των εσωτερικών, θέλησε να εξακριβώσει αν οι υπάλληλοι ήσαν εργατικοί και ακριβείς στην ώρα τους. Συνοδευόμενος λοιπόν από τον διευθυντή του γραφείου του, τον Βιντερ, μπήκε στο πρώτο γραφείο μα δεν βρήκε κανένα εκεί! Το ίδιο και στο δεύτερο και στο τρίτο. Στο τέταρτο δωμάτιο βρισκόταν ένας υπάλληλος που κοιμόταν. Ο Βιντερ, θέλησε να τον ξυπνήσει μα ο Κλεμανσό τον εμπόδισε λέγοντας,

Όχι, όχι Μην τον ξυπνήσετε γιατί θα φυγή και αυτός.

bubuΝέο Μέλος
19/03/2003, 15:40:44
Ωραίο θέμα άνοιξες φίλε Πλάτωνα...άλλωστε τι σοφός θα ήσουν αν δεν μπορούσες να μας κάνεις να γελάμε παρ'ολα τα προβληματα. Περιμένω να διαβάσω και άλλες έξυπνες και χιουμοριστικές ιστορίες ....

Φιλικά bubu

19/03/2003, 15:50:00
Χαίρε Πλάτων!

Ανοιξες θέμα σχετικό με το χιούμορ, πολύ καλά έκανες.
Χαρακτηριστικό πολύτιμο στον εσωτερισμό όπως λέει και ο αγαπητός μας Admin. Χιούμορ να κάνεις, αλλά και να δέχεσαι.

Τυχερός όποιος έχει χιούμορ. Δεν παίρνει τη ζωή τόσο στα σοβαρά, πράγμα χρήσιμο για να μπορέσεις να δεις τα πράγματα κι από άλλες οπτικές γωνίες, χρήσιμο για να σε βοηθήσει να αλλάξεις δρόμο όταν συνειδητοποιήσεις ότι αυτός που διάλεξες (ο δρόμος) δεν είναι αυτός που είσαι, αλλά που νομίζεις ότι είσαι. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να σου τραβήξει την προσοχή από ένα κόλλημά σου, και να σε βοηθήσει έτσι ώστε να μην μίνεις στάσιμος. Θεραπευτικό γιατί κάνει εσένα και τους άλλους να γελάνε και να γεμίζουν θετική ενέργεια, αλλά και να ξεχνάνε τα βάσανά τους. Γοητευτικό, γιατί σε κάνει ακαταμάχητο στο άλλο φύλο. Συμφέρον, γιατί μπορείς να ξεγλυστρίσεις εύκολα πετώντας μια χιουμοριστική ατάκα. Ενδεικτικό της εξυπνάδας και του ανοικτού μυαλού. Ειρηνευτικό, γιατί κάνει δυο εχθρούς να χαμογελάνε για το ίδιο πράγμα.

Για μένα προσωπικά, η ύπαρξή του σαν στοιχείο στην προσωπικότητα κάποιου είναι καθοριστική, δύσκολα θα μπορούσα να συνενοηθώ με άτομα που δεν κάνουν χιούμορ, αλλά κυρίως δεν καταλαβαίνουν το χιούμορ. Νιώθω να ασφυκτιώ όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε "σοβαρούς" μόνο ανθρώπους και πιστέυω ότι η σωστή λέξη τη σωστή στιγμή, κάθε άλλο παρά τη σοβαρότητα στερεί από μία κατάσταση.

αυτή...που τα κατάφερε!

19/03/2003, 18:02:28
Ευχαριστώ κορίτσια!!!!

Από ότι κατάλαβα μέχρι σήμερα,…. λίγο μα μου φτάνει …. με αγαπάνε οι γυναίκες…
Πλάτωνας!

Δεν ξέρετε πως απαγορεύετε να κάνετε μπάνιο εδώ.. Λέει ένας αστυνομικός σε κάποιον που μπαίνει στη θάλασσα!
Δεν κάνω μπάνιο, πνίγομαι!

Πιστεύεις στα όνειρα Γιώργη?
Πίστευα, μέχρι τη στιγμή που παντρεύτηκα ένα από αυτά!

Ένας ηλίθιος πτωχός είναι ηλίθιος. Ένας πλούσιος ηλίθιος, είναι πλούσιος.
(Κουρτελιν)

Οι αγάπες είναι όπως τα μανιτάρια. Δεν είναι βέβαιος κανείς για το είδος τους παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά!
Τρισταν Μτεριαρ

19/03/2003, 18:08:15
KAI ΕΓΩ!