- ΓΙΑΤΙ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Καλές/οί μου φίλες/οι σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ήρθατε στην παρέα του topic <<ΓΙΑΤΙ>>.
Όπως ήδη έγραψα στο δεύτερο μήνυμά μου, ένοιωσα πολλές φορές να με πνίγει η αγχόνη του παραλογισμού, για μια μερίδα ανθρώπων που δεν μπορούν να καταλάβουν την ύπαρξη και την λειτουργία του site, esoterica.gr.
Αν και είμαι σχετικά καινούργια στο χώρο της συγγραφής του, (3-4 μήνες ενεργό μέλος), είχα πριν αρκετό χρόνο σαν παρατηρήτρια και μελετούσα τις σκέψεις των φίλων-μελών εδώ.
Με δίδαξαν πάρα πολλά όντως και με έπεισαν πως το esoterica.gr λειτουργεί στο μεγαλύτερο έμψυχο μέρος του, σαν μια ζώσα εσωτερική εγκυκλοπαίδεια γνώσης, δίχως "επιλεκτικές" ετικέτες μυστικιστικών εταιριών ή θρησκευτικών συστημάτων.
Ποιός λοιπόν μπορεί να βάλει (εκτός του φανατικού όντως μυαλού) την αρνητική σκέψη, πως εδώ λειτουργούμε σαν μαριονέτες κάποιων "σατανικών" συστημάτων;
Είμαι Χριστιανή και απ'την πρώτη στιγμή το δήλωσα, κανένας από τους δημιουργούς, συντονιστές, διαχειριστές του forum, δεν μου στέρησε το ενεργό δικαίωμα συμμετοχής στα topic, κανένας δεν με εμπόδισε να αναπτύξω την όποια θεωρία της σκέψης μου. Φτάνει ετούτο να γινόταν με σεβασμό πρώτα στο δικό μου πρόσωπο στη δική μου σκέψη, μετά στους συμμετέχοντας και κατόπιν στο δημοκρατικά φιλοσοφικό χώρο που μας φιλοξενεί.
Μάλιστα κάποιες φορές η συζήτηση παρεκτράπηκε, όπως με τους καλούς φίλους Κέλσο και Schwabe σε άλλα topic. Όταν δε, ανακάλυψα την ένταση στη λάθος στιγμή, δεν δίστασα να ζητήσω συγνώμη για την παρεκτροπή ετούτη από τους πολύ καλούς φίλους μας.
Έτσι θα είναι άδικο, όπως λέει κι ο reptilesalonica, να πετροβολούμε το ψηλό δένδρο από άγνοια, αντί να εκπαιδευτούμε για να αναρριχηθούμε επάνω του και να απολαύσουμε τους καρπούς της γνώσης του!
Σας χαιρετώ φιλικά.
quote:
Γιατί Θεέ, Ιησού μου, αφού ετούτοι οι χριστιανοί σε αγαπούν να βάζουν με τόσο μένος κατά του προσώπου σου?
Και που ειδες την αγαπη φιλη Zezmperg?
Εγω προσωπικα τον μισω θανασιμα αυτον και ολο το συναφι του το παππαδαριο για οτι εχει κανει εναντιον της πατριδας μου.
Αγαπες και συγχωρεση δεν υπαρχει και οταν θα ερθει εκεινη η αγια ωρα που θα ανατηλει ξανα το αρχαιο Ελληνικο πνευμα σε αυτη τη χωρα τοτε οι ρασοφοροι και η ηγεσια τους θα νιωσουνε τον πονο και την δυστηχια που νιωσανε οι προγονοι μου απο τα σπαθια των Βυζαντινων.
Κατα των Χριστιανων πιστων δεν εχω τιποτα γιατι ετσι τους μαθανε να ζουνε και αυτο τους διδαξανε να πιστευουνε αλλα προς τον καθε ρασοφορο τρεφω ανεξαντλητο μισος και μεχρι της τελευταιας μου πνοης θα τους καταριεμαι οπου τους συναντω.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
quote:
Εγω προσωπικα τον μισω θανασιμα αυτον και ολο το συναφι του το παππαδαριο για οτι εχει κανει εναντιον της πατριδας μου.Αγαπες και συγχωρεση δεν υπαρχει και οταν θα ερθει εκεινη η αγια ωρα που θα ανατηλει ξανα το αρχαιο Ελληνικο πνευμα σε αυτη τη χωρα τοτε οι ρασοφοροι και η ηγεσια τους θα νιωσουνε τον πονο και την δυστηχια που νιωσανε οι προγονοι μου απο τα σπαθια των Βυζαντινων.
Κατα των Χριστιανων πιστων δεν εχω τιποτα γιατι ετσι τους μαθανε να ζουνε και αυτο τους διδαξανε να πιστευουνε αλλα προς τον καθε ρασοφορο τρεφω ανεξαντλητο μισος και μεχρι της τελευταιας μου πνοης θα τους καταριεμαι οπου τους συναντω.
Σε λυπάμαι φίλε μου...

Οι δηλώσεις μίσους ποτέ δεν φέρουν κανένα καλό αποτέλεσμα.Η βία φέρνει μόνο τη βία.Αυτό είπε ο Χριστός αλλά κανένας δεν τον άκουσε ούτε τον πίστεψε επειδή πίστευαν στην εκκλησία τους...
Η επόμενη επίθεση των ισλαμιστών θα είναι πιο τρομακτική από την προηγούμενη.Η ΒΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ.
Οι μονοθειστικές θρησκείες προωθούν τη βία.
Είναι όλες λάθος.
-Λένε ότι το να πεθάνεις για την πατρίδα είναι τιμή...
Η αλήθεια είναι τα λόγια του Χριστού.Μην απαντάς στη βία με βία.
"Γύρισε και το άλλο το μάγουλο.."
-Οι μουσουλμάνοι ντύνονται στις βόμβες και αυτοκτονούν...
-Η καθολική εκκλησία αντιτίθεται στην πρόοδο της επιστήμης και σταυρώνει ανθρώπους που λένε την αλήθεια...(Γαλιλαίος,Τζορτάνο Μπρούνο...)
Αγαπητέ μου το μίσος μόνο μίσος φέρνει,
Το μίσος είναι η απόδειξη της ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ.
Μόνο οι ηλίθιοι, οι ανέμποροι να σκεφτούν, μισούν...
Παρόλο το κακό που έκανε,κάνει και θα κάνει η εκκλησία και οι πιστοί της, με το μίσος δεν θα αλλάξουν...
Παρόλα τα εκατομμύρια άνθρωπους που πέθαναν για φανταστικά ιδανικά
και πεθαίνουν από τις μονοθειστικές θρησκείες πρέπει να μην τους μισούμε...
Το τέλος όλων των εκκλησιών είναι πολύ κοντά
Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ
"Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"
Αγαπητέ μου έχεις δίκαιο,οι ρασοφόροι είναι οι χειρότεροι εχθροί του Χριστού, αλλά με το μίσος δεν καταφέρνεις τίποτα...
Έχε εμπιστοσύνη στα λόγια μου...Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ....
"Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"
Ελεύθερος
Ας μην ξεχνάμε ποτέ το ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.
Και μια και είμαστε "εσωτερικά":
quote:
"Γύρισε και το άλλο το μάγουλο.."
Η εξωτερική ερμηνεία είναι αυτή η οποία έχει ήδη δοθεί και γνωρίζουμε.
Ας αναρωτηθούμε για την εσωτερική...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Η εξωτερική ερμηνεία είναι αυτή η οποία έχει ήδη δοθεί και γνωρίζουμε.
Αν θέλεις ας την αναφέρεις ξανά γιατί την αγνοώ, ευχαριστώ.

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Η συνηθισμένη ερμηνεία η οποία (τουλάχιστον απ' όσο θυμάμαι από τα θρησκευτικά του σχολείου) δίδεται, είναι ότι για να μην απαντήσεις στη βία με βία, όπως λέει κι ο φίλτατος Izaura, δείχνεις ανωτερότητα
και γυρνάς και το άλλο μάγουλο να φας κι άλλο χαστούκι.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
προς τον καθε ρασοφορο τρεφω ανεξαντλητο μισος και μεχρι της τελευταιας μου πνοης θα τους καταριεμαι οπου τους συναντω.
ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥ 'ΠΑΠΑΤΣΑΚΑΛΟΣ' ΚΑΙ 'ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ'.

ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ.
ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.
ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ....
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΔΟΓΜΑΤΑ.....
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙ....
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ....
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΩΓΜΟΥΣ....
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ (ΙΗΣΟΥ) ΕΓΙΝΑΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ..
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**