- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Συγνώμη που δεν πρόλαβα να απαντήσω χθές.
Λοιπόν ο Παράκελσος ήταν κι αυτός Ροδόσταυρος άρα υποθέτω ότι οι διδασκαλίες του περί θεραπείας μάλλον θα μοιάζουν κάπως με αυτές του Τάγματος αλλά η αλήθεια είναι ότι τις διδασκαλίες του Παράκελσου δεν τις γνωρίζω απόλυτα άρα η γνώμη μου δεν είναι εμπεριστατομένη.
Ο Ακενατόν ήταν πράγματι αυτός που έφερε για ένα διάστημα τονμονοθεϊσμό στην Αίγυπτο.Από αυτόν σύμφωνα με την παράδοση δημιουργήθηκε μια μυστική αδελφότητα την κληρονομιά της οποίας φέρει η αδελφότητα των Ροδοσταύρων.Βέβαια όλο αυτό είναι μια παράδοση και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι έτσι ή όχι εκτός αν έχει υπερβατικές εμπειρίες που το αποδεικνύουν(πχ Ακασικά αρχεία).
Μπορεί πραγματικά οι Ροδόσταυροι να προέρχονται από τους Ναϊτες υπότες.Πάντως όπως και να έχει το ότι ονομαζόμαστε Ροδόσταυροι δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποια ιδιαίτερη σχέση με την χριστιανική θρησκεία.Είναι πιο σωστό να αντιληφθείς τον Ροδοσταυρισμό σαν φιλοσοφικό και μυστικιστικό κίνημα παρά σαν θρησκεία γιατί από το τελευταίο απέχει μακράν.
Χαίρομαι που προχωράς στο βιβλίο.Πραγματικά όσο συνεχίζει τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται.Δν θυμάμαι αν το είπα αλλά προμηθεύτικα το πραγματικό βιβλίο του Αγρίππα "Τα 3 βιβλία της Μυστικιστικής Φιλοσοφίας" από το οποίο ο Μπάρετ αντέγραψε το δικό του.Θεέ μου είναι πραγματικά τεράστιο!!!Δεν ξέρω πότε θα αρχίσω να το διαβάζω...
Παρόλες τις αντιδράσεις του ιερατείου του Άμμωνα, έγιναν προσπάθειες για να διαδοθεί αυτός ο τύπος λατρείας.
Ο Ακενατόν μετά τον θάνατο του θεωρήθηκε καταραμένος, τα κτίσματα του καταστράφηκαν και το όνομα του διαγράφηκε από κάθε επίσημο αρχείο της Αιγύπτου.
Φοβερό, ε?
Όταν ο γιος του, Τουταγχατόν, ανέβηκε στον θρόνο - κι όντας βαθιά επηρεασμένος από το ιερατείο του Άμμωνα - άλλαξε το όνομα του σε Τουταγχαμών κι επανέφερε την θρησκεία του Άμμωνα.
Φίλε F.R.C δεν γνώριζα αυτό που είπες:
quote:
Από αυτόν σύμφωνα με την παράδοση δημιουργήθηκε μια μυστική αδελφότητα την κληρονομιά της οποίας φέρει η αδελφότητα των Ροδοσταύρων.Βέβαια όλο αυτό είναι μια παράδοση και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι έτσι ή όχι εκτός αν έχει υπερβατικές εμπειρίες που το αποδεικνύουν(πχ Ακασικά αρχεία).
Μέχρι τώρα νόμιζα ότι οι Ροδόσταυροι προέρχονταν από τους Ναΐτες Ιππότες.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι το οποίο ανέφερες:
quote:
Η Αδελφότητα διδάσκει επίσης τρόπους θεραπείας του σώματος που δεν είναι γνωστοί(η θεραπεία είναι κάτι στενά συννηφασμένο με τους Ροδόσταυρους).
Γιατί η θρησκεία είναι στενά συνυφασμένη με την Αδελφότητα?

In anticipation of my resurrection...
Χ.Κ
Αγαπητέ Dying_Incubus με ρωτάς γιατί η θρησκεία είναι στενά συνυφασμένη με την Αδελφότητα.Μα εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο!Ίσα ίσα είπα το αντίθετο.Μήπως ήθελες να ρωτήσεις γιατί η θεραπεία είναι στενά συνυφασμένη με την Αδελφότητα;Αν είναι έτσι τότε σου λέω ότι...δεν ξέρω!Η ιστορία για την ίδρυση της Αδελφότητας από τον Christian Rosercroits(υπαρκτό πρόσωπο) λέει πως όταν αυτός ίδρυσε τον "Ναό του Πνεύματος" έδωσε εντολή στους πρώτους αδελφούς που αποτελούσαν την Αδελφότητα να διασκορπιστούν όλοι(μαζί κι αυτός) και να βοηθούν τους ανθρώπους παρέσχοντάς τους θεραπεία.Έτσι εμφανίζεται πως από την πρώτη κι όλας στιγμή η Αδελφότητα έχει σαν σκοπό και την θεραπεία.Η παράδοση αναφέρει ότι ο Rosercroits είχε λάβει γνώση από την Ανατολή όπου είχε μείνει για πολύ καιρό μετά από ένα αποτυχημένο του ταξίδι προς τους Αγίους Τόπους.Οι Ροδόσταυροι λοιπόν είναι πάντα συνδεδεμένοι με τη θεραπεία...έτσι ξεκίνησε κι έτσι θα παραμείνει. Ούτως ή άλλως η διδασκαλία του Ροδοσταυρισμού ποτέ δεν ήταν αποκλειστικά πνευματικής φύσης.Οι Ροδόσταυροι χαρακτηρίζουν το σώμα Ναό της Ψυχής και συμανυικό μέρος της διδασκαλίας παραμένει η κατανόηση των αρχών της ύλης και οι λειτουργίες της.
Τώρα όσον αφορά την καταγωγή από την Αίγυπτο σαφώς και δε σας είναι γνωστό γιατί αποτελεί εσωτερική παράδοση της Αδελφότητας.Μάλιστα η παράδοση αναφέρει ότι η μέρα που δημιουργήθηκε η Αδελφότητα ήταν η Πέμπτη.Όμως πρόκειται για μια παράδοση.Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν είναι έτσι ή όχι παρά μόνο με τον τρόπο που είπα.Μπορεί πραγματικά να προερχόμαστε από τους Ναϊτες μιας και φαίνεται πως υπάρχει κάποια ισχυρή σχέση που μας συνδέει με αυτούς.Αλλά πως μπορείς να τα αποδείξεις όλα αυτά;Κι εγώ ο ίδιος αν και Ροδόσταυρος αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό την "καταγωγή" μας από την Αίγυπτο.Έχω στο νού μου ότι κάθε Αδελφότητα που υπήρχε είχε τη συνήθεια να αποδίδει τις ρίζες της εκεί.Προς το παρόν λοιπόν δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η παράδοση έχει δίκιο.Από την άλλη αν κοιτάξει κανείς την ιστορία του μυστικισμού θα δει πως υπάρχει σίγουρα κάποια παράδοση που ξεκινά από την Αίγυπτο, συνεχίζει με τους Εβραίους και τον Μωησί φτάνει στους Άραβες κι από εκεί περνά μέσω της Ισπανίας και της Γαλλίας(κέντρο πολλών Ταγμάτων) στην Ευρώπη.Η Ερμητική πχ φιλοσοφία υπάρχει σε πολλές αδελφότητες και είναι θεμέλιος λίθος της Δυτικής παράδοσης(ο άλλος είναι η Kamballa).
Αγαπητέ lifo(που το όνομά σου μου θυμίζει μέθοδο αποτίμησης αποθεμάτων που μάθαινα στην Κοστολόγιση το Πανεπιστήμιο
)συμφωνώ γενικά με αυτό που λες και σε ευχαριστώ που μας γυρνάς πάλι στον αρχικό δρόμο.Συμφωνώ ότι οι υποσεινήδητες δυνάμεις των λέξεων είναι σημαντικές αλλά διαφωνώ στο ότι δεν πρέπει να κολλά με σε μια λέξη.Πρέπει να έχεις ΑΠΟΛΥΤΗ επίγνωση του τι λες και να το προφέρεις καθαρά και δυνατά γιατί οι λέξεις έχουν δύναμη. Ο μυστικιστής ξέρει ότι όλα στο Σύμπαν αποτελούνται από δονήσεις άρα ο ήχος-η δόνηση της λέξης έχει μεγάλη συμμασία για την επίκληση.
Τώρα όσον αφορά τις μετατροπές θα πρέπει να γίνονται μόνο από κάποιον που έχει εμπειρία!Πως θα πάω εγώ να αλλάξω ένα Γριμμόριο που είναι πιο παλιό κι από τον παππού του παππού του παππού μου; Αν είμαι έμπειρος και μπορώ να εφαρμόσω ένα προσωπικό σύστημα μαγείας (σωστά δομημένο όμως) τότε εντάξει.Συστήματα του τύπου "φανταστήτε πως περιβάλεστε από έναν κύκλο φωτός" όταν καλείς πνεύματα είναι τουλάχιστον επικύνδυνα...
Δεν είπες ότι η Αδελφότητα των Ροδόσταυρων είναι στενά συνυφασμένη με την θρησκεία αλλά με την θεραπεία.
Το θέμα είναι πως ήθελα να πω αυτό αλλά για άγνωστο λόγο το διατύπωσα ως θρησκεία!
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
Όσον αφορά την τάση πολλών ταγμάτων/αδελφοτήτων να αποδίδουν τις ρίζες τους στην Αίγυπτο, μου φαίνεται εν μέρει λογικό.
Η αρχαία Αίγυπτος κρύβει ακόμη και σήμερα πολύ μεγάλο μυστήριο, υπήρξε κοιτίδα του αποκρυφισμού και της Γνώσης, έχει δώσει κάποια θρησκευτικά στοιχεία σε κάποιους λαούς κτλ.
Οπότε δε μου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση αυτό... ![]()
Φίλε lousipan, η Αιγυπτιακή μυθολογία είναι τεράστια όπως και το πάνθεον της.
Το πάνθεον πχ δεν περιλαμβάνει 12 θεούς όπως περιείχε η Ελληνική μυθολογία αλλά υπήρχε διαφορετικό πάνθεον στις μεγαλύτερες πόλεις της.
Έτσι έχουμε την Εννεάδα της Ηλιούπολης, την Ογδοάδα της Ερμούπολης - στην οποία κυρίαρχος Θεός ήταν ο Ρα - τις Τριάδες των Θηβών και της Μέμφιδας κτλ.
Οπότε θα μας πάρει αρκετό χρόνο για να παρουσιάσουμε όλα αυτά τα στοιχεία κι αν το κάνουμε σ' αυτό το θέμα νομίζω πως θα ξεφύγουμε αρκετά.
Μπορούμε όμως στο μέλλον να ανοίξουμε ένα θέμα για να κάνουμε την συγκεκριμένη παρουσίαση. ![]()
Περιληπτικά πάντως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ηλιακός θεός Ρα ήταν μια τόσο "δυνατή" θεότητα που κάποιες φορές η λατρεία του ταυτίστηκε με κάποιου άλλου θεού.
Αυτό συνέβη με τον Άμμωνα (Αμμων Ρα) και τον Ώρο (Ρα Χεράκτυ).
Ο Ρα ως θεότητα εθεωρείτο ως ο Ήλιος που δημιουργεί και ζωογονεί και του Κόσμου ο οποίος κάθε μέρα ταξιδεύει ως βαρκάρης για 12 ώρες στον Ουρανό ενώ τις υπόλοιπες 12 ώρες διανύει με την βάρκα του τον Κάτω Κόσμο.
Άλλοι τον ταυτίζουν με τον αυτοδημιούργητο θεό Ατούμ, του οποίου αποτελεί ενσάρκωση.
Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ο Ρα ήταν ο πρώτος Φαραώ της Αιγύπτου και κάθε Φαραώ ήταν γιος του επί της γης - ή ακόμη και μια φυσική ενσάρκωση του - ενώ δημιούργησε τους ανθρώπους με τα δάκρυα του.

In anticipation of my resurrection...
Dying_Incubus πραγματικά άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...χαίρε βάθος αμέτρητο!![]()
Πρέπει κάποτε να ασχοληθώ περισσότερο με την Αιγυπτιακή Μυθολογία. Έκανα κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν αλλά μάλλον μπερδεύτηκα ![]()
lousipan συγνώμη αλλά ακόμα δεν έχω προλάβει να κοιτάξω για την ελληνική βιβλιογραφία που ζήτησες.Υπόσχομαι να κοιτάξω σήμερα αλλά δε νομίζω να βρω και πολλά πράγματα.Τα περισσότερα που έχω είναι στην αγγλική.Το βιβλίο πως πάει;Για πια ονόματα ρωτάς συγκεκριμένα; Ελπίζω να μπορώ να σε βοηθήσω γιατί μη νομίζεις... κι εγώ έχω απορίες...
Πρέπει να πάρω κι εγώ το βιβλίο.Ελπίζω να έχει πολλές χρηστικές πληροφορίες.
Νομίζω ότι κατά κύριο λόγο αναφέρεται στον βασιλιά Σολομώντα και στο πως εμφανίζεται το πρόσωπο αυτό σοτν Τεκτονισμό και αλλού και τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μορφή του.Θέλω να πω ότι περισσότερο μου φάνηκε σαν ένα βιβλίο που γράφτηκε για τον βασιλιά Σολομώντα παρά για να δώσει πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τις Επικλήσεις. Περίμενα να δω ένα βιβλίο που αναφέρεται αποκλειστικά στην Υψηλή Μαγεία και δίνει....οδηγίες να το πω;...για το πως να εκπληρώνει κανείς μια Επίκληση.Όχι ότι δεν αναφέρεται καθόλου στην Υψηλή Μαγεία αλλά νομίζω ότι οι πληροφορίες που παρέχει δεν γράφτηκαν με το πνεύμα "πρακτικές οδηγίες" όσο με το πνεύμα "πληροφορίες".
Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και μάλλον θα το αγοράσω αλλά δε νομίζω αν ήθελα ποτέ να κάνω κάποια επίκληση να στηριζόμουν μόνο σε αυτό γιατί δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο σκοπός του βιβλίου.
Δεν ξέρω...μπορεί να κάνω και λάθος γιατί όπως είπα του έριξα μια ματιά μόνο.Θα του ρίξω και μια δεύτερη και θα δω.
Μήπως μέχρι τότε μπορείς να με διαφωτίσεις εσύ lousipan πάνω στο τι περίπου αναφέρει το βιβλίο για την ΠΡΑΚΤΙΚΗ πλευρά της Υψηλής Μαγείας;
Ξαναλέω ότι μου έκανε πολύ καλή εντύπωση απλά περίμενα κάτι άλλο
Βέβαια συμμετέχω σε ένα κλειστό forum του συγγραφέα που έχει γράψει το "Ceremonial Magic and the Power of Evocation" και που προσφέρει μαθήματα πάνω στο παλιό σύστημα μαγείας.Ξεκίνησε μόλις χθες και ελπίζω να με βοηθείσει να λύσω τις απορίες μου.
Κτάλαβες πως βγαίνουν οι σφραγίδες των Πνευμάτων και τι σχέση έχουν με τα Μαγικά Τετράγωνα;