ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΧΕΣΗ ΧΟΥΝΤΑΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Γουστάρει αυταρχισμό το χριστεπώνυμο πλήθος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΣΧΕΣΗ ΧΟΥΝΤΑΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Γουστάρει αυταρχισμό το χριστεπώνυμο πλήθος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/09/2006, 21:29:16
quote:
Αγαπητή Αμαλία,
θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν σε έβλεπα να είσαι τόσο συνεπής και ακριβοδίκαιη στις "επιπλήξεις σου" όταν κάποιοι φωστήρες του φόρουμ προσβάλλουν, επανειλημμένα, με τις χυδαιότητές τους "νεκρούς και ζωντανούς"!!!!!

Ψηλέ, μη με κάνεις να πιστέψω πως βλέπεις μόνο αυτό που θέλεις να βλέπεις...
Η παρατήρησή μου ήταν σαφής σχετικά με τον τρόπο που υψώνεις τους τόνους και διαφωνείς και ανάλογη παρατήρηση έγινε και στον macedon για το γεγονός ότι αφέθηκε να παρασυρθεί από το κλίμα αυτό.
Εφόσον διαφωνείς με τις απόψεις του, μπορείς να εκφράσεις την αντίθεσή σου πολιτισμένα κι όχι σαν σε φανατική λογομαχία στο καφενείο του χωριού! Ναι, η θέση που έλαβε ο macedon στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι λογικό να προξένησε τη δυσαρέσκειά σου. Κατέθεσε λοιπόν με ηρεμία τα επιχειρήματα και τα στοιχεία σου και ανέτρεψέ την, εφόσον διαφωνείς.

Ειλικρινά πάντως, κάποιες φορές με κάνεις να αναρρωτιέμαι: αυτό που θέλεις πραγματικά είναι να διαφωνίσεις, ή να γίνει ένα θέμα μπουρλότο;
Θα προτιμούσα ως απάντησή σου την απόδειξη για το αντίθετο...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

nik67Μέλος
01/09/2006, 22:05:10
ΤΕΛΙΚΑ ΓΥΣΤΑΡΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΘΟΣ?
ΜΠΑ!!!!!!!!!
nik67Μέλος
01/09/2006, 22:15:36
http://imageshack.usIMGhttp://img468.imageshack.us/img468/7767/dosilog2ei8.jpg/IMG/URL" border=0>
nik67Μέλος
01/09/2006, 22:22:01
http://imageshack.usIMGhttp://img468.imageshack.us/img468/3953/koukoulaer1.jpg/IMG/URL" border=0>
matureΝέο Μέλος
02/09/2006, 00:33:04
quote:
Α μπα; Και για να ξέρουμε και τι λέμε, τι ακριβώς ήταν ο Μεταξάς δηλαδή;

Άνοιξε κανένα βιβλίο καλή μου.

nik67Μέλος
02/09/2006, 00:45:11
TEΛΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΟΤΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΧΡΟΝΗ
Ο ΣΑΜΟΥΕΛ ΛΕΕΙ
Όταν ένας στρατός χάνει τον πόλεμο, παραδίδει τα όπλα στον νικητή στρατό, και τώρα έρχομαι σε αυτό που με ρώτησε ο Brie Boy. O γερμανικός στρατός λοιπόν, εφόσον η Γερμανία έχασε τον πόλεμο, αναγνώρισε σαν αντίπαλο κια ταυτόχρονα νικητή στρατό, όχι τους δεξιούς καπεταναίους, γιατί τους περισσοτέρους τους είχανε στο πλευρό τους, αλλά τις ένοπλες δυνάμεις του ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ, για αυτό και όπως κάνει κάθε ηττημένος στρατός, εδώ και χιλιάδες χρόνια, παραδώθηκανε στον μοναδικό τους αντίπαλο, που τους έκανε το βίο αβίωτο και που υπήρχε εκείνη τη στιγμη στην Ελλάδα, στο ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ. Για αυτό και τους παραδώσανε και τα όπλα, αυτό το έχω ακούσει απο ζωντανό μάρτυρα εκείνης της εποχής.
ΕΔΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ[URL=http://img230.imageshack.us/my.php?image=new1xc8.jpg][/URL] ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
Ε.Λ.Α.Σ. (Ο.Μ.Μ.) και Γερμανικής Ανωτάτης
Στρατιωτικής Διοικήσεως Μακεδονίας-Αιγαίου.
ΚΑΙ ΕΔΩ
ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ[URL=http://img84.imageshack.us/my.php?image=symfonoat1.jpg][/URL]
ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΕίσαι απο Μακεδονία; Θα είσαι μάλλον, γιατί το νικ σου αυτό δείχνει. Κι εγώ απο Μακεδονία είμαι. Στο χωριό μου είχαμε ένοπλες ομάδες και απο τις δύο παρατάξεις. Αν θέλεις σου λέω και τα ονόματα των καπετανέων. Ο αριστερός καπετάνιος πολεμούσε εναντίον του δεξιού. Ξέρεις τι έγινε με τον δεξιό;; Καταδικάστηκε σαν δοσίλογος, γιατί έφυγε πριν αποχωρήσουνε οι γερμανοί, μαζί με τους Γερμανούς. Και στην πλειονότητα τους οι δεξιοί καπεταναίοι συνεργαζότανε με τον Γερμανό κατακτητή. Οι Γερμανοί συνεργαζότανε και με τους Βούλγαρους και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, οι αντάρτες του ΕΛΛΑΣ πολεμούσανε ενατίον Βουλγάρων και Γερμανών ακόμα και εναντίον δεξιών, που συνεργαζότανε με αυτούς τους δύο κατακτητές.
ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 6 ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ COPY PASTE ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΕΥΝΑ

ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 41-44
ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ Kircher ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΣ.
ΕΔΩ [URL=http://img371.imageshack.us/my.php?image=germanikes3zp7.jpg][/URL]
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 1985 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ(ΣΕΛ,3 ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ) ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ 376
ΝΕΚΡΩΝ
ΕΑΝ ΥΠΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 500000 ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΔΙΟΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ,ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 100000 (ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ) ΓΙΑ 376 ΝΕΚΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

matureΝέο Μέλος
02/09/2006, 00:51:02
Η χούντα για να μπορέσει να εδραιωθεί και να σταθεροποιηθεί χρειαζόταν την κοινή αποδοχή, έτσι τι καλύτερο είχε να κάνει από το μιλάει για χριστιανισμό σε ένα λαο που στη συντριπτική πλειοψηφία του ήταν χριστιανικός;

Αν ήταν μουσουλμάνοι θα μιλούσαν για Αλλάχ, αν ήταν ειδωλολάτρες θα μιλούσαν για Μίθρα…

Η εκκλησία τι καλύτερο είχε να κάνει από το να αποδεχθεί το καινούργιο status quo αφού έτσι διαφύλαττε τα ουκ ολίγα προνόμιά της;

Τώρα αν πιάσουμε το τι έκανε ο πολιτικός κόσμος θα ξύσουμε πληγές …

gentlemanΜέλος
02/09/2006, 02:13:10
> Η αντιπαράθεση αποκαλύπτει τους υποστηρικτές της ορθοδοξίας ένθερμους αριστερούς !!! Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας...

KERRY, μέμνησο απιστείν. Ορθόδοξος και "αριστερός"... Άλλα κόλπα. Η πλάκα είναι ότι και οι αριστεροί αντάρτες ονειρεύονταν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Ένα καθεστώς που αυταρχικά κι αυτό θα έλεγε τα δικά του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και θα έστελνε αντιφρονούντες και αντιμιλούντες στις φυλακές και στα βασανιστήρια, ομοίως με τους φασίστες της χούντας. Μία απ' τα ίδια.

> Τελικά φίλε Gentleman, τί σκεφτόσουνα όταν άνοιξες αυτό το θέμα ? Βλέπω πως προσπαθείς σιγά-σιγά να το οδηγήσεις κάπου.

Είπα να αναδείξω άλλη μια σκοτεινή πλευρά της ορθοδοξίας, μια δυσωδία που δυστυχώς δεν περιορίζεται στα ιερατεία αλλά αγγίζει υπέρ του δέοντος και το θρησκευόμενο πλήθος.

Ας αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια για αυτό το φαινόμενο του αυταρχισμού και της υποστήριξής του, ευτυχώς όχι από όλους τους θρήσκους. Ξεκολλάτε από τον ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ.

Στη σχέση ιερατείων και πολιτικής εξουσίας μέσα στους αιώνες, εκεί είναι το ζουμί.

Όταν αρχίζεις και συνειδητοποιείς τα κοινά ανάμεσα σε τελείως διαφορετικών θρησκειών ιερατεία και την πολιτική ισχύ τους, καταλαβαίνεις στην πραγματικότητα τι πάει να πει θρησκεία στους ιστορικούς χρόνους: σύστημα ψυχικού καταναγκασμού και τρομοκράτησης.

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 02/09/2006 02:57:29

gentlemanΜέλος
02/09/2006, 02:33:28
Που 'σαι nik. Εκεί που λέει "Direct link to image" παίρνε τη διεύθυνση, όχι εκεί που λέει forum ή ότι άλλο λέει στις άλλες επιλογές. Γιατί δεν είναι συμβατά τα forum που υποστηρίζονται με το esoterica.

Και τσοντάρεις ένα [...img] στην αρχή κι ένα [.../img] στο τέλος, κι είσαι άψογος. Χωρίς τα ... εννοείται.

02/09/2006, 02:58:23
quote:
quote:

> Τελικά φίλε Gentleman, τί σκεφτόσουνα όταν άνοιξες αυτό το θέμα ? Βλέπω πως προσπαθείς σιγά-σιγά να το οδηγήσεις κάπου.

Είπα να αναδείξω άλλη μια σκοτεινή πλευρά της ορθοδοξίας, μια δυσωδία που δυστυχώς δεν περιορίζεται στα ιερατεία αλλά αγγίζει υπέρ του δέοντος και το θρησκευόμενο πλήθος.
gentleman

Κοίτα να δεις που φλομώσαμε από "αυτόκλητους σωτήρες" και δεν το πήραμε χαμπάρι!!!